Arioch79 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Έχω ένα DVDR-RW drive της ASUS και από τότε που έκανα αναβάθμιση με έχει ταράξει στα προβλήματα. Συγκεκριμένα: - Πριν την αναβάθμιση, όταν έγραφα DVDs το Buffer Level (χρησιμοποιώ Nero7) δεν έπεφτε κάτω από το 98%. Τώρα παρατηρώ ότι πέφτει πολλές φορές μέχρι και στο 10%. Δεν έδινα σημασία, αφού στο τέλος έπαιρνα μήνυμα "burn process completed succesfully" και τα περισσότερα DVDs έπαιζαν κανονικά. Σε πολλές περιπτώσεις όμως (και τώρα τελευταία έχει παραγίνει το κακό), το drive δεν αναγνωρίζει τα ίδια τα DVDs που υποτίθεται ότι έγραψε επιτυχώς μόλις πριν λίγα δευτερόλεπτα (συγκεκριμένα τα αναγνωρίζει σαν blank disks, ενώ π.χ. σε περίπτωση ταινίας το deck που έχω στο σαλόνι, καθώς και άλλα DVDr/rw drives άλλων PCs τα παίζουν κανονικά). Διάβασα κάπου ότι το Nero7 έχει πολλά προβλήματα και δοκίμασα το 6, αλλά μια από τα ίδια. Επίσης, ένας φίλος μου μου έριξε την ιδέα ότι ίσως να φταίει το ότι γράφω δεδομένα από τον ίδιο σκληρό που ταυτόγχρονα γράφει συνεχώς αυτά που κατεβάζω από το internet και στον οποίο τρέχει το λειτουργικό. Αυτό ίσως να έχει κάποια βάση, καθώς παρατήρησα ότι η κατάσταση βελτιώνεται κάπως όταν αντιγράφω κάτι αφού έχω πρώτα βγει offline. Αλλά και πάλι πέφτει το buffer. - Το χειρότερο είναι ότι αν βάλω κάποιο DVD στο drive που για κάποιο λόγο δυσκολεύεται να το διαβάσει, ξαφνικά παγώνουν τα πάντα και αναγκάζομαι να κάνω reset πατώντας το κουμπί. Δεν καταλαβαίνει ούτε alt+ctrl+del, ούτε sticky keys ούτε eject ούτε τίποτα, η μόνη λύση είναι reset. Πείτε με περίεργο, αλλά το βρίσκω λίγο ακραίο να κολλάνε τα πάντα επειδή έβαλα ένα κακογραμμένο DVD στο drive. Το φαινόμενο αυτό το παρατηρώ με διάφορες μάρκες DVD, πολλά από τα οποία έχω γράψει με το συγκεκριμένο αντιγραφικό. - Να σημειώσω ότι έχω Sempron64 3100+, 1GB RAM, ένα σκληρό 120άρη 7200rpm της Seagate (primary master) και το DVDR-RW drive της ASUS (secondary master). Όπως είπα, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έκανα αναβάθμιση. Αν έχει κανείς καμμιά ιδέα please help, βαρέθηκα να κάνω το σταυρό μου κάθε φορά που πάω να αντιγράψω ένα DVD ή ακόμα και να βάλω απλά ένα DVD στο drive.
dbDRAG Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Otan les anavathmisi ennoeis sto drive(firmware) i sto pc sou? An ekanes firmware update(mporei na egine esfalmena logw px antivirus) ksanaperna to idio apo safe mode i perna ena paliotero pali apo safe mode. An ekanes anavathmisi sto pc sou..mporei na ftaine apo ta ide drivers ws ta aspi layers i ta windows i to nero .
Arioch79 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Αναβάθμιση στο PC. Και όπως πολύ σωστά είπες, μπορεί να φταίει ο,τιδήποτε. Γι' αυτό έκανα το Post, μήπως είχε κάποιος το ίδιο πρόβλημα και βρήκε κάποια λύση. Αλλιώς όπως καταλαβαίνεις, θα πρέπει να δοκιμάσω αρκετές χρονοβόρες και χρηματοβόρες λύσεις πριν βρω τη σωστή...
accipio Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Έλεγξε μήπως ο controller που το έχεις συνδέσει δουλεύει σε PIO mode και αν ναι βάλ' το σε DMA. Δες το από τη Διαχείριση συσκευών των Windows.
dbDRAG Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Xrhmatovores oxi! Vasika dn kserw pio drive exeis.An einai apo ta teleftaia tis asus pou einai udma mode 4 kai to exeis sundedemeno me 40ara kalwdiotainia kalo einai na tin allakseis.Epishs egkatestise to force aspi kai tsekare apo to device manager an exei pesei se pio mode.(sto secondary ide channel to koitas afto)
Arioch79 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Παιδιά, κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Ο controller δουλεύει σε DMA mode οπότε δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Θα δοκιμάσω να του αλλάξω καλωδιοταινία και θέσεις, και βλέπουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.