Προς το περιεχόμενο

Windows XP kai 4gb ram

lizardking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα Windows μπορούν να δουν μέχρι 4GB μείον την μνήμη που δεσμεύεται από την κάρτα γραφικών.

Αν στο BIOS έχεις επιλέξει η κάρτα γραφικών να μπορεί να δεσμεύσει από την RAM μέχρι 512 MB τότε θα βλέπουν τα windows 3.5GB.

Αν η μητρική σου υποστηρίζει SLI το όριο θα μειωθεί κατά 2x512 στα 3GB.

΄

Βάλε το στα 32ΜΒ αν δεν παίζεις παιχνίδια, και θα έχεις διαθέσιμα σχεδόν 3,9GB.

Νομίζω στο BIOS το έχει ως AGP Aperture Size.

Δημοσ.

format twra ekana kai mphkan ta xp pro sp2 me ola ta updates,oxi pali!!!

to 8ema einai oti paizw games. Twra me thn karta thn exw kanei disable thn sli apo to bios.alla kati me thn karta prepei na paizei giati eixa balei vista beta 2 kai moy eblepe 3.50gb ram kai thn karta grafikwn thn edeixne 700mb anti Nvidia 6600 512mb.

Δημοσ.

Απαντηση στον stavrod , δεν υπαρχει αυτη η επιλογη μεσα στο bios το AGP Aperture Size η κατι παρομοιο, εχει μονο το sli Aperture το οποιο εχει 2 επιλογες το auto και το disable.

Δημοσ.

Το πρόβλημά σου μπορεί να είναι και χαρντγουερικό...Όταν κάποια στιγμή θέλαμε να αυξήσουμε τη μνήμη σε έναν sql από 3gb σε 6gb μας είπαν από την ms ότι χρειαζόμαστε hardware που να υποστηρίζει phisical address extension και win2k3 advanced server (και όχι standard server που είχαμε...) Τελικά βάλαμε ένα 1gb ακόμα...και το αφήσαμε...

Λινκ για διάβασμα σχετικό με το PAE...

http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEdrv.mspx

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Στα winXP δε θα μπορέσεις να δεις ποτέ τα 4GB RAM. Δεν το υποστηρίζουν. Τα 32bit λειτουργικά βλέπουν μέχρι 3GB RAM το πολύ! Αυτό ισχύει και για τα Vista 32bit προ SERVICE PACK 1.

Από την άλλη, έχω δοκιμάσει τα Vista 32 bit με το SP1 και βλέπουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα 4GB RAM σε ΟΣΑ μηχανήματα τα έχω δοκιμάσει (πάνω από πέντε διακφορετικά μηχανήματα DESKTOP και LAPTOP).

Αυτά και κλαή τύχη.

Γενικώς στα XP πάνω από 2GB RAM δεν είναι απαραίτητη.;)

Δημοσ.

Δεν είναι φτυάρι, caterpillar είναι, αλλά τι να κάνουμε, είναι περιορισμός όλων των λειτουργικών συστημάτων 32bit.

Εξ'ορισμού 32bit μπορούν να ορίζουν μια θέση μνήμης μέχρι τα 4gb (2^32bit).

Μέσα σε αυτά τα 4GB περιλαμβάνεται και η μνήμη που χρησιμοποιείται για επικοινωνία με το hardware του υπολογιστή.

Για όσους δεν ξέρουν αρχιτεκτονική υπολογιστών, αναφέρω ότι σε κάθε συσκευή στον υπολογιστή αντιστοιχούν και κάποιες διευθύνσεις μνήμης, μέσω των οποίων γίνεται η επικοινωνία με το λειτουργικό.

Δημοσ.

Μια διευκρίνιση για τα Vista 32 bit με το SP1.

Δεν βλέπουν 4GB. Μπορούν να μάθουν από το BIOS ότι έχεις 4GB και απλά να το αναφέρουν στην καρτέλα Genaral του System Properties. Δεν μπορούν να τα δουν όμως και να τα χρησιμοποιήσουν, όντας 32 bit operating system.

Δημοσ.

μου αρεσει που απαντατε και σοβαρα.

λες και μετα απο 2+ χρονια δεν εχει βρει την λυση. το ερωτημα ειναι χιλιοαπαντημενο. ημαρτον δηλαδη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...