tonypc Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Γειά σας παίδες. Έχω ADSL σύνδεση και θέλω να την χρησιμοποιούν δύο υπολογιστές οι οποίοι βρίσκονται σε σχετικά μεγάλη απόσταση (γύρω στα 10 m). Τι χρειάζεται να προμηθευτώ ;
Exiled2 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Ένα adsl router που θα έχει τουλάχιστον 2 ethernet interface καθώς και μια κάρτα δικτύου σε κάθε υπολογιστή(κατά 99% θα έχει το pc onboard). Επίσης και 2 καλώδια δικτύου για να ενώσεις τους υπολογιστές με το adsl router.
tonypc Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Ένα adsl router που θα έχει τουλάχιστον 2 ethernet interface καθώς και μια κάρτα δικτύου σε κάθε υπολογιστή(κατά 99% θα έχει το pc onboard). Επίσης και 2 καλώδια δικτύου για να ενώσεις τους υπολογιστές με το adsl router. To thema file mou einai oti thelo na tous syndeso asyrmata.
Nikos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Υπάρχουν και ασύρματοι ADSL routers όπως ο WAG 354 της linksys που χρησιμοποιώ εγώ. Κάθε εταιρία έχει μοντέλα, ακόμα και ο ΟΤΕ πουλάει το δικό του, οπότε διάλεξε ένα που να σου αρέσει και να είναι στα χρήματα που σκοπεύεις να διαθέσεις. Τώρα κάθε PC χρειάζεται από μια κάρτα ασύρματου δικτύου και είσαι έτοιμος από πλευράς hardware. Από πλευράς ρυθμίσεων τα πράγματα είναι λίγο που δύσκολα. Το να φτιάξεις ένα ασυρματο δίκτυο καταρχήν είναι απλό. Από το router διαλέγεις την ταχύτητα επικοινωνίας (κατα κανόνα a 11Μbit ή g 54Mbit ή και τα δύο), ονομαζεις το δίκτυο σου( το SSD), και επιλεγεις τι ασφάλεια θα έχεις ( WAP key κτλ.). Επίσης ενεργοποιείς το DCHP server και ανοιγεις θέσεις γιατα μηχανήματα σου( δηλαδή 2). Το κάθε Pc πρέπει να μπορεί να βλέπει το δίκτυο σου όταν ψάξεις γι αυτο, και να βγάζει το SSD του( εκτός αν το κάνεις κι αυτό κρυφό). Αφου δεις το δίκτυο, βάλε στις ρυθμίσεις του τα keys που εχεις ορίσει και είσαι ετοιμος. Αν τώρα δεν βλέπεις το δίκτυο τότε πιθανότερο είναι ότι το σήμα του δεν ειναι αρκετά δυνατό. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί θέλει πολλες δοκιμές για να το λύσεις.
Sam235 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Μπορείς να κάνεις τις ρυθμίσεις έχοντας τα PC δίπλα στο ασύματο router ώστε να βεβαιωθείς ότι δουλεύουν όλα σωστά. Μετά τα μεταφέρεις εκεί που θέλεις και αν δεν "πιάνει" το ασύρματο, δυστηχώς, θα το καταλάβεις αμέσως. Sam.
FLO Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Eιναι απλο το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα wirelles router και 2 pci cards.
tonypc Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Έχω και μία άλλη ερώτηση. Αν έχω ενσύρματο modem / rooter και δύο υπολογιστές συνδεδεμένους τι ips θα δώσω στον καθένα ;
Exiled2 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Λογικά ο router από μόνος του πρέπει να είναι ρυθμισμένος σαν dhcp, άρα αν βάλεις αυτόματη ip στους υπολογιστές θα πάρουν μόνοι τους ip από τον router. Αν δεν δουλέψει έτσι εξάρτάτε τί ip έχει ο router. Αν έχει πχ. 192.168.1.1 στα μηχανήματα θα βάλεις 192.168.1.2 και 192.168.1.3. Επίσης μάσκα υποδικτύου θα βάλεις 255.255.255.0 και προεπιλεγμένη πύλη 192.168.1.1.
tonypc Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Λογικά ο router από μόνος του πρέπει να είναι ρυθμισμένος σαν dhcp' date=' άρα αν βάλεις αυτόματη ip στους υπολογιστές θα πάρουν μόνοι τους ip από τον router. Αν δεν δουλέψει έτσι εξάρτάτε τί ip έχει ο router. Αν έχει πχ. 192.168.1.1 στα μηχανήματα θα βάλεις 192.168.1.2 και 192.168.1.3.Επίσης μάσκα υποδικτύου θα βάλεις 255.255.255.0 και προεπιλεγμένη πύλη 192.168.1.1.[/quote'] Na eisai kala.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.