kallair Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Σκέφτομαι να αγοράσω νέο pc ώστε να πάω το παλιό μου στο μαγαζί. Θέλω όμως η μητρική να έχει συμβατότητα με την τωρινή τεχνολογία (agp,ddr1) ώστε να χρησιμοποιήσω τις τωρινές μου μνήμες κ κάρτα γραφικών, αλλά να έχει κ προοπτικές για καλή μελλοντική αναβάθμιση. Βρήκα την ASROCK 775DUAL-VSTA η οποία υποστηρίζει κ Conroe αλλά επίσης pci express και ddr2(ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να πάρω conroe επεξεργαστή και νέες μνήμες κ κάρτα γραφικών). το καλό σε αυτή είναι ότι έχει και agp και ddr1 αλλά το αρνητικό είναι υποστηρίζει μόνο μέχρι 2gb ram και για τις ddr1 αλλα και για την ddr2. Επίσης την εν λόγω εταιρεία δεν την γνωρίζω κ δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστη λύση. Έχετε κάποια μητρική να μου προτείνετε σαν αυτή της asrock που να έχει κ υποστήριξη για agp και ddr1 αλλά κ να μπορεί να δεχτεί μελλοντικά μια καλή αναβάθμιση στον επεξεργαστή;
LL_NEO Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 asrock = Κάτι σαν low budget asus. Απο κει και πέρα ρε φίλε, αυτές τις μεσοβέζικες λύσεις ποτέ δεν τις συμπάθησα. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα οικονομίες λίγο ακόμα και θα έκανα μια ριζική αναβάθμιση.
kallair Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Το pc που έχω τώρα στο σπίτι είναι P4 στα 1.9ghz, 1gb ddr1 μνήμη, ati radeon 9600xt 128mb 160gb σκληρό. στο μαγαζί έχω έναν στα 500mhz και 384 sdram με 20αρι σκληρό. Προφανώς με το σύστημα που έχω στο μαγαζί ούτε στο ίντερνετ δεν μπορώ να μπω καλά-καλά. έτσι η αγορά pc είναι επιτακτική. Συν του ότι δεν μπορώ να διαθέσω χρήματα για πλήρη αναβάθμιση αυτό τον καιρό με έφεραν στην εξής σκέψη. πηγαίνω το pc του σπιτιού στο μαγαζί. βάζω πάνω του την παλιά κάρτα γραφικών(gforce 2 mx400 64mb) μαζί με 1 512 ddr1 μνήμη. στο νέο pc που θα αγοράσω, θα βάλω την ati radeon 9600xt 128mb, 1gb ddr1 μνήμη που ήδη έχω από το άλλο pc. βασικά θέλω μια καλή m/b με τα παραπάνω στοιχεία που προείπα. θα βάλω κ έναν μικρό επεξεργαστή και όταν θα έχω χρήματα και θα έχουν πέσει κ οι τιμές στους conroe, τον αναβαθμίζω.
Melissa_virus Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Πρώτα από όλα πρέπει να βρεις motherboard με socket 478... To asrock pou deixneis sto link exei allo socket. opote den einai sumbato me ton cpu sou Δυστυχώς κυκλοφορούν ελάχιστα motherboards με socket 478... Και τα πιο πολλά που έχω δει είναι σαβούρες. Ψάχνω και εγώ new μητρική...
linux Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Μια μητρική σαν και αυτήν που θες είναι η ASUS P5VDC-MX
kallair Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 ma den thelo na kratiso ton epeksergasti mou. skeftomoun na paro enan konta sta 100 euro pentium D sta 2.66ghz mazi me tin parapano m/b. k mellontika na agoraso conroe epeksergasti. gia auto thelo motherboard pou na ipostirizei agp(oste na kratiso pros to paron tin gpu mou) alla k pci express oste sto mellon na paro kainourgia. episis to gegonos oti exei k ddr1 kai ddr2 einai megalo syn. linux oraia i asus. to thema einai oti praktika einai kaliteri apo tin asrock? giati blepo oti exei k auti 2gb ddr mnimi maximum kai ektos tou oti den ipostirizei conroe epeksergastes, vlepo oti exei k periorismous se entoles. an se kati thelo na doso lefta auto ton kairo, einai to m/b. k to pio kalo pou exo vrei mexri tora(os pros ta xaraktiristika toulaxiston giati apo poiotita den ksero) einai tis asrock. thelo kapoia simbatotita me palia texnologia alla k ipostiriksi gia neous epeksergastes.
Melissa_virus Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δεν ξέρω kallair αλλά η κίνησή σου μου φαίνεται λάθος. Καταρχήν με τίποτα μην πάρεις motherboard που θα παίρνει μόνο 2gb μνήμης επάνω… Τα Vista απαιτούν πολύ μνήμη… Για το μέλλον αυτό. Προτείνω να κάνεις υπομονή, και σε 2,3 μήνες, να πάρεις ένα μηχάνημα με καλό motherboard, Conroe cpu, ddr2... Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις για αρχή καλή κάρτα γραφικών. Και με 50 euro βρίσκεις κάποια . Μούφα θα είναι, αλλά μια χαρά θα την κάνει την δουλειά της. Επίσης για αρχή παίρνεις λίγη memory. Και στην πορεία προσθέτεις κιʼ άλλη. Μην αγοράσεις τίποτα στα βιαστικά, γιατί μετά έχεις προβλήματα.
Shineboy Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 kallair σε παρόμοια κατάσταση βρίσκομαι και γω, έχω Celeron 3άρη και 2x512 DDR Ram και 1 gforce4200 agp 128mb, 80αρη IDE κλπ. Θέλω να πάω σε Conroe αλλά να κρατήσω τα παλιά όσο γίνεται γιατί δεν περισσεύουν τώρα λεφτά (θέλω και νέο σκληρό κλπ) οπότε κοίταγα την ίδια μητρική που λες και συ αλλά με χαλάει το VIA chipset και έτσι κατέληξα σ΄αυτή εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528353 που είναι μια χαρά, παίρνει και ddr-1 και ddr-2. Βέβαια δεν έχει agp αλλά έχει ΟΚ onboard VGA και παίρνω κατά τα Χριστούγεννα 1 καλύτερη άλλωστε τώρα πια δεν παίζω βαριά games (FPS) παρά μόνο strategy και RPG πιο πολύ για επεξεργασία ήχου και video το θέλω.
kallair Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 @melissa_virus: και εγώ στην μικρή ποσότητα μνήμης κόλησα κυρίως σε αυτή την μητρική που έλεγα. βασικά θέλω να μην δώσω προς το παρόν λεφτά στις μνήμες κ κάρτα γραφικών μιας και έχω ήδη 1gb ddr1 μνήμες και την agp ati radeon 9600xt 128mb. H μητρική που λέει ο shineboy είναι αρκετά καλύτερη λύση σε σχέση με αυτή που παρέθεσα εγώ. και 4 gb μνήμη υποστηρίζει, και δεν θα χρειαστεί να δώσω λεφτά σε κάρτα γραφικών (προς το παρόν τουλάχιστον) και υποστηρίζει και conroe επεξεργαστές. η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που έχει τι λέει; σε σχέση με την 9600xt είναι καλύτερη ή χειρότερη; μεγάλη διαφορά; από πλευρά ποιότητας και σταθερότητας το συγκεκριμένο μοντέλο τι λέει; shineboy το έχεις αγοράσει; τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει; ευχαριστώ προκαταβολικά όσους έχουν απαντήσει (ή θα απαντήσουν) στο τόπικ μου και εκφράσει την άποψη τους.
dpolal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 @melissa_virus: και εγώ στην μικρή ποσότητα μνήμης κόλησα κυρίως σε αυτή την μητρική που έλεγα. βασικά θέλω να μην δώσω προς το παρόν λεφτά στις μνήμες κ κάρτα γραφικών μιας και έχω ήδη 1gb ddr1 μνήμες και την agp ati radeon 9600xt 128mb.H μητρική που λέει ο shineboy είναι αρκετά καλύτερη λύση σε σχέση με αυτή που παρέθεσα εγώ. και 4 gb μνήμη υποστηρίζει' date=' και δεν θα χρειαστεί να δώσω λεφτά σε κάρτα γραφικών (προς το παρόν τουλάχιστον) και υποστηρίζει και conroe επεξεργαστές. η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που έχει τι λέει; σε σχέση με την 9600xt είναι καλύτερη ή χειρότερη; μεγάλη διαφορά; από πλευρά ποιότητας και σταθερότητας το συγκεκριμένο μοντέλο τι λέει; shineboy το έχεις αγοράσει; τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει; ευχαριστώ προκαταβολικά όσους έχουν απαντήσει (ή θα απαντήσουν) στο τόπικ μου και εκφράσει την άποψη τους.[/quote'] Θα συμφωνήσω και εγώ με όλους όσους είπαν ότι η κίνηση σου δεν είναι σωστή... Θεωρώ ότι στο χώρο των υπολογιστών η εξέλιξη καθιστά κάθε σχέδιο για μελλοντική αναβάθμιση άχρηστο. Την έχω πατήσει και εγώ έτσι και ξέρω, γιαυτό σου προτείνω τα εξής... Κρατάς το μηχάνημα στο σπίτι όσο ακόμα χρειαστεί μέχρι την «μεγάλη» αναβάθμιση οπότε το πουλάς όπως είναι και βγάζεις κάτι από εκεί. Για το γραφείο δύο λύσεις υπάρχουν. Είτε αναβαθμίζεις το παλιό μηχάνημα, δύσκολο βέβαια αλλά βρίσκεις ακόμα επεξεργαστές και sdram σε πολύ μικρές τιμές, είτε πέρνεις ένα μικρό ΡΙΙΙ ή Celeron σε socket478 μηχάνημα που πουλώνται σε τιμές κάτω των 100ευρώ και στήνεις ένα αξιοπρεπές σύστημα για ίντερνετ, office κλπ (εννοείτε ότι αν θέλεις να κάνεις άλλα (παιχνίδια) τότε το παραπάνω δεν ισχύει.)
Shineboy Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 kallair την μητρική την έχω παραγγείλει σε 2-3 μέρες που θα την έχω και θα τη στήσω θα σου πω αν έχει κάποιο πρόβλημα αλλά για 55ευρώ νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο και ας μην βγει και η καλύτερη. Πάντως δεν περιμένω ότι με την onboard ati θα ξετρελαθώ στο gaming + τον conroe θα τον πάρω το Σεπτέμβρη που θα έχω τα χρήματα οπότε τώρα μπορώ μόνο με τον Celeron να σου πω μετρήσεις που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει οπότε κοίτα αν θες εδώ που κοίταξα και γω κάποια review http://www.legionhardware.com/document.php?id=339&p=3 και http://www.hardwaresecrets.com/article/256/5 και http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/powercolor-x300se_6.html
kallair Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 thanks shineboy gia tin voitheia.ego mallon pentium D tha paro tora kapoio mikro montelo k apo tou xronou pithanotata na allakso cpu. apo gpu rotisa perissotero ritorika mias k den poli paizo pia alla exo to pc kirios gia multimedia efarmorges, video authoring kai internet. ara i karta onboard mou einai mia xara gia arxi. exo tin alli aporia tora. an protimiso anti gia tin asrock, kapoia kali mitriki . px asus. k me ton idio epeksergasti kano metriseis k stis 2 m/b. tha do kamia ousiastiki diafora stis taxitites i oxi?
Shineboy Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Παρακαλώ. Πάντως γνώμη μου είναι αν πάρεις pentium D να παρεις κάποιο οικονομικό όπως αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558204 ή αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558215, μη πας πάνω από τα 150 ευρώ γιατι μετά συμφέρει να πάρεις από τώρα τον Conroe. Αυτό το οποίο παίζει μεγαλύτερο ρόλο για τις επιδόσεις σε μια μητρική είναι το chipset και κυρίως η ταχύτητα επικοινωνίας με την μνήμη. Το ATI Xpress 200 που χρησιμοποιεί η asrock είναι single channel ενώ τα intel chipsets που υποστηρίζουν conroe (865, 875) είναι dual channel οπότε αν χρησιμοποιήσεις ζεύγος μνημών θα έχεις μια ελαφρά αύξηση επιδόσεων περίπου 5% ανάλογα βέβαια και το πόσο εξαρτάται η εκάστοτε εφαρμογή από την ταχύτητα της μνήμης. Τέλος όταν χρησιμοποιείς την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αυτή απορροφά 1 μέρος από το memory bandwidth ρίχνοντας ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις αλλά όχι δραματικά...
kallair Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 ton 2.66ghz elega na paro apo tin arxi. an eixa tora xrimata tha pigaina kateutheian gia conroe epeksergasti. ena 5% diafora stin taxitita mou einai midamino ara i m/b tis asrock einai idaniki lisi gia mena. thanks k pali.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.