nontasg Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 η αποδεσμευση λυκειου-3βαθμιας εκπ/σης' date='μπορει να γινει κ με ενα αλλο (ουτοπικο κατ εμε) τροπο... ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ! το εχω ξαναπει...βαλτους ΟΛΟΥΣ,ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...κ φτιαξε ενα τετοιο συστημα,εξετασεων κ ελεγκτικων μηχανισμων καθηγητων κ οργανωσης πανεπιστημιων,που να εισαι σιγουρος οτι δινεις στο φοιτητη οτι χρειαζεται ωστε να μην αποτυχει...κ κανε εκει το ξεκαθαρισμα! ετσι,ολοι θα δουν τι τους αρεσει,που εχουν κλιση,κ αν μπορουν να τα καταφερουν,ωστε να μην εχουν να λενε μια ζωη,αν στην εκθεση μου ειχε βαλει αντι για 16, 16,1, θα ημουν ασσοε κλπ! πανεπιστημιο .......[/quote'] Καλά σοβαρολογείς τώρα???????? :confused: Να τους βάλουμε όλους στα πανεπιστήμια??? :confused: Συγγνώμη αλλά νομίζω το παρατραβάς.......
MenamareL Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Εχμ...Ελπίζω να κατάλαβες ότι για πλάκα τα έλεγα έτσι?..... Ναι βρε συ το καταλαβα...:wink: Ομως δεν ειναι καθόλου απίθανο να σε πουνε κι ετσι
nontasg Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Ναι βρε συ το καταλαβα...:wink:Ομως δεν ειναι καθόλου απίθανο να σε πουνε κι ετσι Ε καλά τώρα....Εγώ τα έχω ακούσει από πρώτο χέρι..... :mrgreen: Αλλά ξέρεις και να λένε δε με νοιάζει.... :-D
antreaslam Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Καλά σοβαρολογείς τώρα???????? :confused: Να τους βάλουμε όλους στα πανεπιστήμια??? :confused: Συγγνώμη αλλά νομίζω το παρατραβάς....... γιατι το παρατραβαω? το ειπα μονος μου οτι ειναι ουτοπικο,ισως ανεφαρμοστο, αλλα για μενα ειναι το δικαιοτερο συστημα!
Lomar Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Στην Αμερική γίνεται έτσι κ έχει κάποιο αποτέλεσμα, βλέπεις ανθρώπους μέχρι και 35 ετών που επειδή βαρέθηκαν - δεν τους αρέσει η δουλειά τους, ξαναπηγαίνουν στο campus για 3 χρονακια και αλλάζουν την ειδικότητά τους, ή αποκτούν τις γνώσεις που χρειάζονται επιπλέον (με σεμινάρια κ λιγότερα χρόνια φυσικά) για να επεκταθούν ή να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στη δουλειά τους. Αλλά φυσικά για όλα αυτά πληρώνεις αδρότατα, για ένα μέσο κολέγιο τελική τιμή για ένα έτος (με όλα μέσα, διαμονή, στέγη, διατροφή, δίδακτρα, συγγράμματα κτλ.) πληρώνεις περίπου 15.000$!!!! Αλλά επειδή ακριβώς πληρώνεις, δεν έχεις κομπλεξικούς καθηγητές να σου κάνουν τα κομμάτια τους, επειδή έτσι τους αρέσει και απο πάνω να μην κάνουν και μάθημα. Απο την άλλη όμως επειδή θα πληρώνεις σε πιάνει το φιλότιμο και το βλέπεις πιο σοβαρά και υπεύθυνα την όλη κατάσταση. Για αυτό άλλωστε στο εξωτερικό όποιος τελειώνει ότι τελειώνει το ξέρει κ απο την καλη κ απο την ανάποδη, στην Ελλάδα κ να πληρώνουν οι γονείς, λίγα ελληνόπουλα συγκινούνται να στρωθούν για να μάθουν τίποτα, μπάς και γίνουν πιό ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν όπως, όπως το πτυχίο (το περίφημο ΧΑΡΤΙ - πασπαρτού). Οπότε φίλε μου antreaslam καλή η θεωρία σου (και στην πράξη) αλλά για να υλοποιηθεί χρειάζεται ιδιωτική πρωτοβουλία με αυστηρούς και αδιάβλητους κρατικούς ελέγχους όμως, πράγμα το οποίο στην Ελλάδα δεν μπορεί παρα να παραμείνει ουτοπία...
antreaslam Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Οπότε φίλε μου antreaslam καλή η θεωρία σου (και στην πράξη) αλλά για να υλοποιηθεί χρειάζεται ιδιωτική πρωτοβουλία με αυστηρούς και αδιάβλητους κρατικούς ελέγχους όμως, πράγμα το οποίο στην Ελλάδα δεν μπορεί παρα να παραμείνει ουτοπία... ιδιωτικη πρωτοβουλια ακουω....ενταξει,εγω μεσα ειμαι,αφου ολο κ περισσοτεροι λετε ναι στα ιδιωτικα! ομως,απαιτω αο δω κ περα,να μην με υποχρεωνουν να πληρωνω φορους,ουτε ασφαλεια στο ικα! θα ασφαλιζομαι οπου θελω εγω,κ θα πληρωνω τις σπουδες μου,οπου θελω εγω! δικαιο δεν ειναι? (η διαδικασια που περιεγραψες,που ειναι αρκετα αληθινη,δε μπορω να πιστεψω οτι δε μπορει να γινει κατω απο την δημοσια στεγη,ωστε να αφορα ΟΛΟΥΣ...αλλωστε,παλι,κ η ιδιωτικη πρωτοβουλια,απαιτει κρατικο ελεγχο..κ αφου ολα εκει καταληγουν,αν μπορεσει ο ελεγχος να ειναι πραγματικα σωστος,τοτε θα μπορεσει κ το κρατος να οργανωσει ολες αυτες τις δομες σωστα_)! αλλα,για να επανελθουμε στην πραγματικοτητα,μιλαμε για ενα κρατος τοσο ανικανο στην διαχειρηση των σημαντικων κοινωνικων ζητηματων(Ανεξαρτητως κομματικων παραταξεων),που συγκριτικα, εγω ειμαι αυθεντια στη σταυροβελονια...
nontasg Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Αλλά επειδή ακριβώς πληρώνεις' date=' δεν έχεις κομπλεξικούς καθηγητές να σου κάνουν τα κομμάτια τους, επειδή έτσι τους αρέσει και απο πάνω να μην κάνουν και μάθημα. Απο την άλλη όμως επειδή θα πληρώνεις σε πιάνει το φιλότιμο και το βλέπεις πιο σοβαρά και υπεύθυνα την όλη κατάσταση. Για αυτό άλλωστε στο εξωτερικό όποιος τελειώνει ότι τελειώνει το ξέρει κ απο την καλη κ απο την ανάποδη, στην Ελλάδα κ να πληρώνουν οι γονείς, λίγα ελληνόπουλα συγκινούνται να στρωθούν για να μάθουν τίποτα, μπάς και γίνουν πιό ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν όπως, όπως το πτυχίο (το περίφημο ΧΑΡΤΙ - πασπαρτού). [/quote'] Έτσι είναι φίλε μου.Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να πρέπει να πληρώνουμε για να σεβαστούμε τις σπουδές μας.......Απαράδεκτο...... Όσον αφορά αυτό που λες για τα ελληνόπουλα δυστυχώς και πάλι έχεις δίκιο.....Οι γονείς βγάζουν με τα χίλια ζόρια τα λεφτά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και αυτά πάνε και τα χαλάνε στα νυχτερινά κέντρα και για άλλους ανούσιους λόγους.Και από απαιτήσεις άλλο τίποτα...."Μπαμπά θέλω φορητό,θέλω αυτοκίνητο,θέλω θέλω θέλω θέλω".....Και μετά σου λένε φταίει το κράτος....Ρε αναλάβετε τις ευθύνες σας,γιατί η ζωή δεν είναι μόνο δικαιώματα.....(Αλήθεια πόσες φορές άραγε έχει χρειαστεί να το πω αυτό,ούτε και εγώ θυμάμαι πια).
antreaslam Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 μαλιστα μαλιστα...ξεχναμε το οτι το μηνυμα με το οποιο συμφωνεις,αναφερει ως ιδανικη την προταση που εσυ ειρωνευτηκες (Καλά σοβαρολογείς τώρα????????),κ καθεσαι πανω στην ευκολη κριτικη κ συμπερασματολογια,οι νεοι τρωνε τα λεφτα των δικων τους,κλπ κλπ... συγγνωμη ρε παιδια,δεν ειμαι μεγαλος ωστε να ξεχναω,και θυμαμαι δεκαδες παιδια που ειχαν συνειδηση,που δουλευαν για να σπουδασουν,που σκιζοντουσαν για να μην χρεωσουν τους δικους τους....μαλλον ή εγω ή εσεις ,ζουμε σε αλλη κοινωνια...
nontasg Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 μαλιστα μαλιστα...ξεχναμε το οτι το μηνυμα με το οποιο συμφωνεις' date='αναφερει ως ιδανικη την προταση που εσυ ειρωνευτηκες [b'](Καλά σοβαρολογείς τώρα????????)[/b],κ καθεσαι πανω στην ευκολη κριτικη κ συμπερασματολογια,οι νεοι τρωνε τα λεφτα των δικων τους,κλπ κλπ...συγγνωμη ρε παιδια,δεν ειμαι μεγαλος ωστε να ξεχναω,και θυμαμαι δεκαδες παιδια που ειχαν συνειδηση,που δουλευαν για να σπουδασουν,που σκιζοντουσαν για να μην χρεωσουν τους δικους τους....μαλλον ή εγω ή εσεις ,ζουμε σε αλλη κοινωνια... Συγγνώμη αλλά αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω δε σου φταίω εγώ.....
antreaslam Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 να σου πω τι μου λες... λεω ολοι μεσα... λες: Καλά σοβαρολογείς τώρα????????Να τους βάλουμε όλους στα πανεπιστήμια??? κ μετα,παιρνεις μερος μηνυματος,που εν μερει συμφωνει με τη θεση μου,κ το αντιπαραβαλεις,"ξεχνοντας" να σχολιασεις το προηγουμενο κομματι! επισης,ειπες: Οι γονείς βγάζουν με τα χίλια ζόρια τα λεφτά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και αυτά πάνε και τα χαλάνε στα νυχτερινά κέντρα και για άλλους ανούσιους λόγους.Και από απαιτήσεις άλλο τίποτα...."Μπαμπά θέλω φορητό,θέλω αυτοκίνητο,θέλω θέλω θέλω θέλω"..... κ εγω σου απαντησα:θυμαμαι δεκαδες παιδια που ειχαν συνειδηση,που δουλευαν για να σπουδασουν,που σκιζοντουσαν για να μην χρεωσουν τους δικους τους οχι βεβαια,δεν Και μετά σου λένε φταίει το κράτος οπως λες!!!σιγα που φταιει το κρατος,που υπαρχουν καθηγητες που κοβουν το 92% των φοιτητων...σιγα που φταιει το κρατος που δεν υπαρχουν σοβαρα γραφεια διασυνδεσεων στα πανεπιστημια,ωστε οποιος φοιτητης εχει αναγκη,να μπορει να βρει δουλεια πανω στο αντικειμενο του,σε ωραρια που τον βολευουν σχετικα ωστε να μην παρατησει το πανεπιστημιο του,κ αναγκαζεται κ γινεται γκαρσονι!!!σιγα μη φταιει το κρατος που δινει στεγαση στο 2-3%των φοιτητων μονο...σιγα που φταιει το κρατος! Συγγνώμη αλλά αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω δε σου φταίω εγώ..... χχχμμμ...τι δεν καταλαβα δηλαδη???μπορει να φταιει η χαμηλη νοημοσυνη μου,δεν ειναι απαραιτητο να φταις εσυ.
MenamareL Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 μαλιστα μαλιστα...ξεχναμε το οτι το μηνυμα με το οποιο συμφωνεις' date='αναφερει ως ιδανικη την προταση που εσυ ειρωνευτηκες [b'](Καλά σοβαρολογείς τώρα????????)[/b],κ καθεσαι πανω στην ευκολη κριτικη κ συμπερασματολογια,οι νεοι τρωνε τα λεφτα των δικων τους,κλπ κλπ...συγγνωμη ρε παιδια,δεν ειμαι μεγαλος ωστε να ξεχναω,και θυμαμαι δεκαδες παιδια που ειχαν συνειδηση,που δουλευαν για να σπουδασουν,που σκιζοντουσαν για να μην χρεωσουν τους δικους τους....μαλλον ή εγω ή εσεις ,ζουμε σε αλλη κοινωνια... Κραταώ το τελευταιο "συγγνωμη ρε παιδια,δεν ειμαι μεγαλος ωστε να ξεχναω,και θυμαμαι δεκαδες παιδια που ειχαν συνειδηση,που δουλευαν για να σπουδασουν,που σκιζοντουσαν για να μην χρεωσουν τους δικους τους" και θέλω να σου πω οτι δεν μιλαμε για όλους αλλα για το μεγαλυτερο ποσοστο!!!Παντα υπάρχουν εξερεσεις και αυτο είναι τιμή τους!!!
antreaslam Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 ΟΧΙ MenamareL ,εχεις αδικο! τελειωσα το πανεπιστημιο μου στο 7ο ετος,γιατι ημουν υποχρεωμενος να δουλευω 12-13 ωρες την ημερα. γιατι ειχα καθηγητες που εκοβαν το 92%,κ οποιος περνουσε πανω απο το 30%,οι αλλοι καθηγητες τον φωναζαν "ο ευκολος"! κ ηξερα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παιδια που εκαναν το ιδιο με μενα!κ ηξερα κ πολλα παιδια,που δεν δουλευαν γιατι ειχαν οικονομικη ανεση,κ τελειωσαν σε 4 με 5 χρονια!κ ηξερα ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ παιδια,που ηταν χαραμοφαηδες,οπως τους χαρακτηριζετε,να τρωνε λεφτα απο το μπαμπα,να πινουν φραπε,να παιζουν ταβλι,κ να μην τελειωνουν! κ εκανα σπουδες επιπεδου μαστερ (ευρωπαικα αναγνωρισμενο,4ετης φοιτηση), κ το ελληνικο κρατος μου εδωσε μπατσελορ! κ τωρα,θελει να εισαγει στον ανταγωνισμο(για τους σημερινους φοιτητες), Κ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ!γιατι ολοι λεμε ΜΠΡΑΒΟ για τη βαση στο 10,κ ολοι ξεχναμε τα ΙΑΕΙ, που θα στειλουν χιλιαδες νεους επιστημονες στην αγορα εργασιας,περισσοτερο εξειδικευμενους πανω σε αυτο που οι επιχειρησεις απαιτουν,αλλα πολυ λιγοτερο επιστημονες... κ γιατι,αφου λεμε μπραβο για το 10,να μην ισχυσει αυτο?οποιος εγραψε κατω του 10 σε ενα μαθημα,να μην μπορει να μπει ΟΥΤΕ σε ΙΑΕΙ? οι εξαιρεσεις,ειναι αυτοι που κραζετε...δεν ειναι ο κανονας......μην μπαινετε στο τρυπακι της προπαγανδας αυτης,που βοηθαει στην υποβαθμιση της νεολαιας σημερα...δωστε τους την ευκαιρια να αποδειξουν αν αξιζουν ή οχι,χωρις μαζικες υστεριες κ κριτικες αφ υψηλου!
nontasg Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 και θέλω να σου πω οτι δεν μιλαμε για όλους αλλα για το μεγαλυτερο ποσοστο!!!Παντα υπάρχουν εξερεσεις και αυτο είναι τιμή τους!!! Είδες αν ο άλλος καταλαβαίνει τι διαβάζει.........
antreaslam Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 ειδες φιλε μου τι προσον ειναι αυτο?ας πουμε,υπαρχει ενα ποστ(#130) που σου αναφερω τι ειπωθηκε απο τις 2 πλευρες,το οποιο... υπερπηδησες!!!!
MenamareL Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 ΟΧΙ MenamareL ' date='εχεις αδικο! τελειωσα το πανεπιστημιο μου στο 7ο ετος,γιατι ημουν υποχρεωμενος να δουλευω 12-13 ωρες την ημερα. γιατι ειχα καθηγητες που εκοβαν το 92%,κ οποιος περνουσε πανω απο το 30%,οι αλλοι καθηγητες τον φωναζαν "ο ευκολος"! κ ηξερα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παιδια που εκαναν το ιδιο με μενα!κ ηξερα κ πολλα παιδια,που δεν δουλευαν γιατι ειχαν οικονομικη ανεση,κ τελειωσαν σε 4 με 5 χρονια!κ ηξερα ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ παιδια,που ηταν χαραμοφαηδες,οπως τους χαρακτηριζετε,να τρωνε λεφτα απο το μπαμπα,να πινουν φραπε,να παιζουν ταβλι,κ να μην τελειωνουν!κ εκανα σπουδες επιπεδου μαστερ (ευρωπαικα αναγνωρισμενο,4ετης φοιτηση), κ το ελληνικο κρατος μου εδωσε μπατσελορ! κ τωρα,θελει να εισαγει στον ανταγωνισμο(για τους σημερινους φοιτητες), Κ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ!γιατι ολοι λεμε ΜΠΡΑΒΟ για τη βαση στο 10,κ ολοι ξεχναμε τα ΙΑΕΙ, που θα στειλουν χιλιαδες νεους επιστημονες στην αγορα εργασιας,περισσοτερο εξειδικευμενους πανω σε αυτο που οι επιχειρησεις απαιτουν,αλλα πολυ λιγοτερο επιστημονες... κ γιατι,αφου λεμε μπραβο για το 10,να μην ισχυσει αυτο?οποιος εγραψε κατω του 10 σε ενα μαθημα,να μην μπορει να μπει ΟΥΤΕ σε ΙΑΕΙ? οι εξαιρεσεις,ειναι αυτοι που κραζετε...δεν ειναι ο κανονας......μην μπαινετε στο τρυπακι της προπαγανδας αυτης,που βοηθαει στην υποβαθμιση της νεολαιας σημερα...δωστε τους την ευκαιρια να αποδειξουν αν αξιζουν ή οχι,χωρις μαζικες υστεριες κ κριτικες αφ υψηλου![/quote'] Επειδη δεν εχω χρόνο αυτη τη στιγμη γιατι παράλληλα δουλευω και θέλει κουβέντα αυτό θα σου απαντήσω αύριο!! Πάντως εγώ από όσο ήμουν μέσα και ακόμα προσπαθω να τελειώσω βλέπω το ανάποδο!!!Οχι για τις προηγούμενες γεννιες όσο για τα παιδια που θέλουν να μπουν τώρα ή ακόμα πάνε σχολείο!!!Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά οι διαφορές ανάμεσα στη νεολαία μέσα σε μια πενταετία έχει αλλάξει!!! Αν βγεις έξω κοίτα καθημερίνα πόσα παιδάκια είναι έξω και παίζουν με το κινητούλη τους και πόσα όχι!!!Είναι λίγα τα παιδια αυτά που είναι άξια!!Τουλάχιστον προσπαθούν!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.