Προς το περιεχόμενο

(+/-) Φορητοί με 200€ για πρωτοετείς

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχει κανείς απορία που πάνε τα παλιά λεωφορεία, ας έρθει να δει τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ στην Πάτρα.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τώρα πρόκειται για την Κτέλ Α.Ε.

Δεν σε χαλάει όμως που όλα τα λεωφορεία είναι πλέον ολοκαίνουργια με κλιματισμό...

μάλλον δεν έχεις έρθει ποτέ στην Πάτρα.. :D

Δημοσ.
Sotiraki' date=' τα πρωτοετά τα οποία θα ψηφίσουν πρώτη φορά στις εκλογές, ψήφισαν και φέτος όλα σαν πρόβατα κατάληψη στη σχολή σου, αλλά αυτό δε μας χάλασε καθόλου. Επίσης να υποθέσω οτι τα 3 ενοίκια το χρόνο δεν τα γλυτώνεις (1000 ευρώ), γιατί είσαι πολυάσχολος άνθρωπος και δεν προλαβαίνεις να περάσεις τα μαθήματά σου. Εγώ αν ήμουν τώρα στο πανεπιστήμιο 1ο ετής θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος, γιατί τότε δούλεψα για να πάρω το pc μου, και όπως και να το κάνουμε φοιτητής χωρίς pc δεν γίνεται.

Ούτε γίνεται να διαχωρήσουμε και να πούμε "α εσύ είσαι πληροφορική-οικονομικό πάρε laptop" και "εσύ είσαι φιλολογία πάρε desktop".

Όσο για αυτούς που περάσανε πρώτοι στις σχολές, πλήρωσαν στα φροντιστήρια όσο όλοι οι άλλοι. Μη σου πώ οτι μπορεί επειδή ήταν καλοί μαθητές να είχαν υποτροφία στα φροντιστήρια (ξέρω πολλά τέτοια).

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι γενικό κακό. Αν θέλεις η κυβέρνηση να βάλει χέρι στα κτέλ λυπάμαι αλλά δεν γίνεται. Θα γινόταν ίσως στη Ρωσία, παλαιότερα στην Αλβανία... τώρα πρόκειται για την [b']Κτέλ Α.Ε.[/b]

Δεν σε χαλάει όμως που όλα τα λεωφορεία είναι πλέον ολοκαίνουργια με κλιματισμό...

Τέλος μάθε να μιλάς για να σε παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά.

Cheers.

Ευτυχώς που εδώ μέσα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που βρίσκονται εντός πραγματικότητας και σκέφτονται και μιλάνε λογικά κοιτώντας όχι μόνο το συμφέρον τους,αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην κοινωνία.ΕΥΓΕ φίλε μου για τα λεγόμενά σου.........

Δημοσ.
μάλλον δεν έχεις έρθει ποτέ στην Πάτρα.. :D

Είναι αλήθεια ότι στην Πάτρα υπάρχουν ακόμα αρκετά λεωφορεία "αρχαιολογίες",αλλά από την άλλη υπάρχουν πια και πάρα πολλά καινούργια.

Δημοσ.

Πολύ μιζέρια και κομπλεξισμός.

Ότι καλό και να γίνει εμείς εκεί να το απορρίψουμε, βέβαια υποψιάζομαι ότι όλοι όσοι «κράζουν» την κίνηση αυτή δεν είναι πρωτοετείς φοιτητές και ζηλεύουν που δεν μπορούν να πάρουν και αυτοί λαπτοπ με 200?, αλλιώς μάλλον θα το μουγγώνανε και θα λέγανε και ευχαριστώ.

Θυμάμαι και τις αντιδράσεις των πιο πολλών εδώ μέσα όταν ανακοινώθηκε ότι θα διπλασιάσει ο Οτε τις ταχύτητες στο Dsl, όλοι πέσαν να βρουν κάτι αρνητικό για να χώσουν αντί να αναγνωρίσουν ότι ήταν μια θετική κίνηση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει ο Οτε.

Τεσπα...

Δημοσ.
Πολύ μιζέρια και κομπλεξισμός.

Ότι καλό και να γίνει εμείς εκεί να το απορρίψουμε' date=' βέβαια υποψιάζομαι ότι όλοι όσοι «κράζουν» την κίνηση αυτή δεν είναι πρωτοετείς φοιτητές και ζηλεύουν που δεν μπορούν να πάρουν και αυτοί λαπτοπ με 200€, αλλιώς μάλλον θα το μουγγώνανε και θα λέγανε και ευχαριστώ.

Θυμάμαι και τις αντιδράσεις των πιο πολλών εδώ μέσα όταν ανακοινώθηκε ότι θα διπλασιάσει ο Οτε τις ταχύτητες στο Dsl, όλοι πέσαν να βρουν κάτι αρνητικό για να χώσουν αντί να αναγνωρίσουν ότι ήταν μια θετική κίνηση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει ο Οτε.

Τεσπα...[/quote']

Φίλε μου,κλασσική νοοτροπία Έλληνα......Να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν.....Λες και δεν τα ξέρεις........

Δημοσ.

Ας επιστρέψουμε σιγά σιγά στο αρχικό θέμα.

Τα υπέρ και τα κατά του προγράμματος επιδότησης φορητών για τους φοιτητές.

Γιατί στο πρώτο έτος μόνο;

Αυτός που θέλει να γράψει την διπλωματική/πτυχιακή του δεν έχει δικαιώματα;

Δημοσ.
Sotiraki' date=' τα πρωτοετά τα οποία θα ψηφίσουν πρώτη φορά στις εκλογές, ψήφισαν και φέτος όλα σαν πρόβατα κατάληψη στη σχολή σου, αλλά αυτό δε μας χάλασε καθόλου. Επίσης να υποθέσω οτι τα 3 ενοίκια το χρόνο δεν τα γλυτώνεις (1000 ευρώ), γιατί είσαι πολυάσχολος άνθρωπος και δεν προλαβαίνεις να περάσεις τα μαθήματά σου. Εγώ αν ήμουν τώρα στο πανεπιστήμιο 1ο ετής θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος, γιατί τότε δούλεψα για να πάρω το pc μου, και όπως και να το κάνουμε φοιτητής χωρίς pc δεν γίνεται.

Ούτε γίνεται να διαχωρήσουμε και να πούμε "α εσύ είσαι πληροφορική-οικονομικό πάρε laptop" και "εσύ είσαι φιλολογία πάρε desktop".

Όσο για αυτούς που περάσανε πρώτοι στις σχολές, πλήρωσαν στα φροντιστήρια όσο όλοι οι άλλοι. Μη σου πώ οτι μπορεί επειδή ήταν καλοί μαθητές να είχαν υποτροφία στα φροντιστήρια (ξέρω πολλά τέτοια).

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι γενικό κακό. Αν θέλεις η κυβέρνηση να βάλει χέρι στα κτέλ λυπάμαι αλλά δεν γίνεται. Θα γινόταν ίσως στη Ρωσία, παλαιότερα στην Αλβανία... τώρα πρόκειται για την [b']Κτέλ Α.Ε.[/b]

Τέλος μάθε να μιλάς για να σε παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά.

Cheers.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα !

Τι λες ωρέ ;;;;

Round 1 ! Fight !

Τα πρωτοετά που λες δεν εμφανίστηκαν καθόλου στην όλη φάση των καταλήψεων γιατί τα είχαν μαντρώσει-δασκαλέψει οι ΔΑΠίτες με προσφορά φρεντουτσίνο-σφηνακίων και λοιπών δωρακίων.

Επίσης τα πρωτοετά θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία (και δικαιολογούνται γιατί είναι πρωτοετά) στην δωρεάν προσφορά αγαθών όπως το laptop και κατά συνέπεια θα τέινουν περισσοτερο προς την καλή-κυβέρνηση-που-χαρίζει-PCια παρά προς τους αναρχικούς-κομμουνισταί φοιτητές που κάνουν τις καταλήψεις. Είναι πολύ δυσκόλο να εξηγήσεις σε έναν πρωτοετή φοιτητή που μόλις έχει έρθει από τις πρωτες καλοκαιρινές ανέμελες διακοπές του ως μη μαθητής τι σημαινούν λεξούλες όπως "αξιολόγηση,ΔΟΑΤΑΠ,ΔΙΚΑΤΣΑ,ιδιωτικά πανεπιστήμια,ελευθερία και δικαίωμα διακίνησης γνώσης". Θα του φανούν εξωτικά πουλιά !!!!

Α και by the way είναι άλλο πράμα να ψηφίζεις κυβέρνηση και άλλο πράγμα να ψηφίζεις κατάληψη. Στη μεν πρώτη απόφαση επηρεάζεις όλη την ζωή σου (από την οικονομική πολιτική έως την εξωτερική πολιτική) και στη μεν δεύτερη επηρέαζεις τον μικρόκοσμο της σχολής σου, άντε και του πανεπιστημίου σου...

Round 2 ! Fight !

Ώπα λίγο γιατί το έχασα. Δηλαδή μου λες ότι θα πρέπει να πω ευχαριστώ στην κυβερνηση επειδή μου δίνει 1000 ευρώ αν πληρώ κάποια κριτήρια ενώ μου παίρνει 2000 μέσω της αδυναμίας της να ελεγξεί κερδοσκόπους, επιχειρηματίες και λοιπούς κομπιναδόρους που ξεζουμίζουν τους φοιτητές; Θα πω ευχαριστώ στο κράτος που μου παίρνει τρελούς φόρους γιατί έτσι γουστάρει ; Θα πως ευχαριστώ στο κράτος που το παρακαλάω να μου βγάλει ένα κωλόχαρτο στην εφορία; Θα πω ευχαριστώ στο κράτος το οποίο αδυνατεί να σχεδιάσει μια μακροχρόνια πολιτική και κάνει μόνο μπαλώματα; Δνε βλέπετε τι γίνεται με τα ΤΕΙ που κλείνουν; Ψάχνουν τρόπους και πατέντες να πάρουν όλο τον κόσμο στις σχολές! Και όλα αυτά για να μην χάσουν τις χιλιάδες των ψηφοφόρων της περιφέρειας. Κουβέντα για περισσότερα λεφτά στην παιδεία. Κουβέντα για αυτοδιαχείρηση των πανεπιστημίων.Αντιθέτως, βάζουν και έναν pimp να αποφασίζει που θα ξοδευτούν τα λεφτά στα πανεπιστήμια. Λες και ο σκοπός του πανεπιστημίου είναι να κάνει ότι πρστάζει η αγορά και οι επιχειρηματίες. Do you know γνωση; Έρευνα;;;;

Round 3 ! Fight !

Δηλαδή μου λες ότι όσοι πέρασαν πρώτοι (θέτεις δηλαδή ως κριτήριο την σειρά εισαγωγής) καλό είναι να πάρουν μπέχο laptop. ΟΚ, συμφωνώ. Και όσοι περασαν στην σχολή αλλά πέρασαν 25οι και δεν έχουν τα φράγκα να πάρουν laptop θα τους αφήσουμε στην μοίρα τους;;; Αν ο σκοπός του μέτρου είναι να κάνει τους καλούς ακόμη καλύτερους και τους μέτριους ακόμη χειρότερους,ΟΚ, πάω πάσο. Πολύ απλά μπαίνει το θέμα τι σκοπό έχει αυτό το μέτρο. Βελτίωσης της κατάστασης ή διατήρησης αύτης της περιβόητης μιζέριας για την οποία όλο λέμε αλλά κανείς δεν μιλάει με προτάσεις ;;; Simple as that...

Round 4 ! Fight !

Πετρέλαιο,κράτος,κερδοσκοπία. Το τρίγωνο των Βερμούδων όπου εκεί μέσα εξαφανίζονται πλοία και αεροπλάνα με ονόματα όπως "ΔΙΑΠΛΟΚΗ", "ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ", "ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΌΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΦΤΩ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΦΟΤΥΝ)" , "ΚΑΝΩ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ" , κτλ.

Τις ρωσοαλβανικές παραπομπές τις αφήνω μακριά για να μην αρχισουμε τα μπινελίκια (Το να ταυτίζεις τον κομμουνισμό με την αντισραση σε κατι που βλεπεις είναι σαν να ταυτίζεις την βούρτσα με ξέρεις τι...).

Αν είσαι Γιαννιώτης θα ξέρεις ότι το φοιτητικό εισιτήριο έχει 0,55 ευρώ.

Αν είσαι Θεσσαλονικιός θα ξέρεις ότι το φοιτητικό εισιτήριο έχει 0,20 ευρώ. Do the math και βρες ποια Α.Ε. κλέβει με την ανοχή του κράτους-δήμου-κυβέρνησης-πολιτών και θα καταλάβεις.

Round 5 ! Fight !

Δεν θέλω να με πάρει στα σοβαρά ο κόσμος.Δεν έιναι αυτός ο σκοπός μου... Ούτε κάνω PR εδώ μέσα, ούτε αναπτύσω τις εκπληκτικές θεωρίες μου. Μιλάω με άλλα άτομα απλά και λέω την γνώμη μου,αποδεκτή από τους άλλους ή μη.

Και δεν δέχομαι από κανέναν υποδέιξεις του τύπου "μάθε να μιλάς", παρά μόνο από τον εαυτό μου και τους δικούς μου ανθρώπους, got it;

Edit

----

@nontasg

'Οταν εγώ σαν φοιτητής είμαι σωστός στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο κρατός, ΑΠΑΙΤΩ (γιατί αυτός είναι ο σκοπός και ο ρόλος του κράτους) να μου παρέχει και αυτό καποια αγαθά είτε υλικά, είτε πνευματικά. Αν κοιτουσα το συμφέρον μου, δεν θα έβγαινα να ζητάω περισσότερα από την ζωή μου και από τον τόπο που ζω, αλλά είτε θα την έκανα για Βουλγαρίες για γιαλαντζί πτυχία, είτε θα πλήρωνα για να πάρω κανένα χαρτί από κανενά wannabe-πανεπιστήμιο IEK και μετά να μπώ στο Δημόσιο με "γνώσεις ECDL και Internet", είτε θα έβγαινα κάθε μέρα για καφέ, είτε θα έλιωνα στο WoW,είτε, είτε,είτε... Από την στιγμή που κάθομαι και προσπαθώ να παρουσίασω μια άλλη απόψη για την πραγματικότητα, μια άποψη πιο ρεαλιστική κατά την γνώμη μου (you name it), τότε προσπαθώ για κάτι. Έστω και μέσα από ένα forum...

Δημοσ.

Sotiraki, δεν μιλάς με κανέναν άσχετο, και εγώ στο πανεπιστήμιο ζώ και ενημερώνομαι. Σιγά σιγά θα μου πείς οτι κατάληψη ψήφισαν οι τελειόφοιτοι :P

Εννοείται οτι άλλο πράγμα είναι να ψηφίζεις στις βουλευτικές και άλλο στις πανεπιστημιακές, αλλά οι τελευταίες είναι μια μικρογραφία των πρώτων. Πιστεύεις εσύ οτι επειδή έδωσαν ένα laptop θα πάει το 1ο ετό να ψηφίσει ΝΔ στις εκλογές; Τελικά μήπως επειδή δεν παίρνεις το επίδομα ενοικίου να το καταργήσουμε και αυτό; Όσο για τα ΤΕΙ που κλείνουν σε παραπέμπω στο άλλο thread να δείς πόσοι μείνανε απ' έξω.

Δεν είμαι Γιαννιώτης (Ωρε, μπέχο κτλ...) ούτε Θεσσαλονικιός.

Στην Αθήνα μπορεί να χρειαστείς μετρό-αστικό και στη Θεσ/κη 2 αστικά για να πας σπίτι σου. Do the math.

Εγώ δεν έιπα πως είναι όλα ρόδινα κι ωραία, απλά υπάρχουν κάποιοι θεσμοί που μπορούν να διευκολύνουν την κατάσταση του φοιτητή.

Αφού δεν θέλεις να μάθεις να μιλάς, μάθε να διαβάζεις τουλάχιστον. Δεν μίλησα ποτέ για "μπέχο" laptop στους αριστούχους, ούτε έθεσα ως κριτήριο τη σειρά εισαγωγής (που το είδες αυτό?).

Μην αυτοακυρώνεσαι και μην παρεξηγείς τις έννοιες των λέξεων. Το "Μιλάω με άλλα άτομα απλά και λέω την γνώμη μου" δεν σημαίνει βρίζω. Αν θέλεις να μιλάς έτσι, μίλα "στον εαυτό σου και στους δικούς σου ανθρώπους". Εδώ είναι forum το οποίο έχει κάποιους κανόνες.

*edit* I know γνώση, I know έρευνα. Do you?

Καλό πτυχίο.

Δημοσ.

Δεν θέλω να με πάρει στα σοβαρά ο κόσμος.Δεν έιναι αυτός ο σκοπός μου... Ούτε κάνω PR εδώ μέσα' date=' ούτε αναπτύσω τις εκπληκτικές θεωρίες μου. Μιλάω με άλλα άτομα απλά και λέω την γνώμη μου,αποδεκτή από τους άλλους ή μη.

Και δεν δέχομαι από κανέναν υποδέιξεις του τύπου "μάθε να μιλάς", παρά μόνο από τον εαυτό μου και τους δικούς μου ανθρώπους, got it;

[/quote']

Καλά τα μυαλά στα κάγκελα........Κάνεις λάθος αγαπητέ....έχεις υποχρέωση να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου και τους νόμους/κανόνες μιας κοινότητας,κανονικής ή ηλεκτρονικής.Do you know the word "Υποχρέωση"?? It's the opposite of "Δικαίωμα"...........:mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Την κατάληψη την ψήφισαν άτομα από όλα τα έτη.

Δεν είπα ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, αλλα σίγουρα με κάτι τέτοιες κινήσεις επηρεάζονται τα άτομα τα οποία δεν που ξέρουν τι παίζει στα πανεπιστήμια.

Το επίδομα το παίρνω αλλά δεν προλαβαίνω να το χαρώ γιατί εδω στα Γιάννενα κάνει το κρύο της αρκούδας τον χειμώνα και δίνουμε 40 ευρώ κάθε μήνα για πετρέλαιο για 4-5 μήνες (σύνολο 200-250 ευρώ).Και άλλα 60-70 για νερό,ρεύμα κάθε διμήνο, μας κάνουν 260-330. Βάλε και 250 για νοίκι κάθε μήνα και δες πόσο ουσιαστικό είναι το επίδομα των 1000 ευρώ... Την DSL την μοιραζόμαστε με τον γείτονα μου γιατί ξέρεις πόσο έχουν τα πάγια στον ΟΤΕ...

Αφού όπως λες δεν είσαι Γιαννιώτης, πως ξέρεις ότι τα αστικά στα Γιάννενα είναι ολοκαίνουργια και με κλιματισμό (post #44) ;;; Houston,we've got a problem... Το point ήταν ότι αν το κράτος-δήμος-νομαρχία θέλει, μπορεί να έχει το εισιτήριο του αστικού 0,20 ευρώ και όχι 0,55 που έχει στα Γιάννενα. Got it now ;

Το "μπέχο" (δωρεάν για όσους δεν ξέρουν γιαννιώτικα) ήταν σχήμα λόγου...

Το κριτήριο της σειράς εισαγωγής το έθεσα για να καταλάβεις ότι το μέτρο ουσιαστικά πετυχαίνει να κάνει τους καλούς καλύτερους και τους μέτριους να τους αφήσει στην μοίρα τους. Αυτό ΔΕΝ είναι κρατική πολιτική, αλλά κοπτοραπτική! Ήμαρτον δηλαδή αν το κράτος δεν προνοεί για να βοηθήσει όσους δεν έχουν τα φράγκα, αλλά αντιθέτως προωθεί ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες... Και ξέρεις ποιο είναι το γελοίο ότι άτομα τα οποία πέρασαν τώρα σε τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ που είχαν βάση εκεί κοντά στο περιβόητο 10, ατόμα τα οποία απλά θα φυτοζωούν σε σχολές αμφιβόλου ποιότητας και γνωστικού αντικειμένου, τα ατόμα αυτά θα πάρουν laptop , ενώ άτομα τα οποία να είναι 2ο,3ο,4ο έτος και τα βγάζουν πέρα δύσκολα ως φοιτητές λόγω οικονομικών δυσκολιών των γονιών τους θα πάρουν τα αχρίδια του Ακατανόμαστου...(δεν λέω Καραμανλής για να μην θιχτεί κανείς...). Είναι σαν να βλέπεις κάποιον να πνίγεται και αντί να τον βοηθήσεις, να του δίνεις μια ακόμη να πάω πιο κάτω!

Εκτός από το μπινελίκι στον Ακατανόμαστο, δεν βλέπω να έχω βρίσει πουθενά αλλού... Τους κανόνες τους ορίζουν οι mods και όχι εσύ. Αν τους παραβαίνω, ας με banάρουν.

Α ! Θα ήθελα να μου απαντήσεις κιόλας σε όσα λέω στο προηγούμενο post μου...

Δημοσ.
Αφού όπως λες δεν είσαι Γιαννιώτης, πως ξέρεις ότι τα αστικά στα Γιάννενα είναι ολοκαίνουργια και με κλιματισμό (post #44) ;;; Houston,we've got a problem....

Σωστά. Η είσαι Γιαννιώτης και ξέρεις, ή είσαι από άλλη πόλη και ζείς στα Γιάννενα και δεν ξέρεις. Έχεις δίκιο οι πιθανότητες να σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες εως μηδαμινές.

Αν θέλεις, άνοιξε καινούριο thread με τίτλο αξιολόγηση, διαπλοκή (φυσικά και υπάρχει) κτλ. Εδώ είσαι off topic, αλλά είσαι καινούριο μέλος και δεν πειράζει πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...