Προς το περιεχόμενο

(+/-) Φορητοί με 200€ για πρωτοετείς

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/comments.php?catid=10&id=1560

Μιας και αναφέρθηκε το μέτρο, ας δούμε τα θετικά και τα αρνητικά.

Αναφέρω μερικά να αρχίσει η συζήτηση

+ Πρόνοια για όσους χρειάζονται υπολογιστή για εργασίες και δεν αντέχει ο προϋπολογισμός τους

+ Ευρύτερη αποδοχή της τεχνολογίας

+ Θα μπορούμε να πάρουμε και εμείς οικονομικό φορητό δίνοντας π.χ. άλλα 50€ χαρτζιλίκι στον δικαιούχο (αν δεν είναι συγγενής, διαφορετικά δωρεάν), αν δεν τον θέλει. Πολλοί θα δικαιούνται φορητό και δεν θα τον θέλουν, όπως στο παιδαγωγικό, λογοθεραπεία, γυμναστική ακαδημία, στρατιωτικές και σε άλλες σχολές.

- Θα "πεθάνει" για 2 χρόνια η αγορά φορητών, καθώς όπως και να το κάνουμε ακόμα και ο χειρότερος φορητός καλύπτει τις ανάγκες του 90% των χρηστών (εξαιρούνται οι gamers, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη γενιά laptop για την περασμένη γενιά παιχνιδιών ;-) )

- Συνήθως όπου πέφτει τέτοια επιδότηση μυρίζει κομπίνα

- Άνιση μεταχείριση των φοιτητών. Κάποιος με χαμηλό χαρτζιλίκι που είναι ήδη σε κάποια σχολή και δεν έχει υπολογιστή, θα είναι σε μειονεκτική θέση έναντι των πρωτοετών.

- Οι μεταπωλήσεις τους θα οργιάσουν

- Θα μειωθούν οι πωλήσεις των μεγαλύτερων μοντέλων (κακό για τις εταιρίες και μεταπωλητές του χώρου)

Περιμένω να συμπληρώσετε την λίστα με την γνώμη σας

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

επιτέλους να σταματήσει και η dell να πουλάει τους φορητούς στην Ελλάδα λες και είναι ανεκτίμητης αξίας.

Δημοσ.

Τα πράματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα.

Δεδομένα:

- Η ΕΕΤΤ έχει έσοδα από την πληροφορική/τηλεπικοινωνίες.

- Η ΕΕΤΤ δεν είναι εταιρεία (είναι ανεξάρτητη αρχή) και δεν πρέπει να έχει κέρδη.

- Η ΕΕΤΤ πρέπει να διαθέσει τα λεφτά που έβγαλε από την αγορά, πάλι πίσω στην αγορά , βοηθώντας τους τομείς που πάσχουν.

- Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη σε χρήση Η/Υ και Internet.

- Οι νέοι που έχουν ζωή μπροστά τους (δίνοντας τους κίνητρα) μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση αυτή για πάντα.

- Εν έτος 2006, όλοι οι φοιτητές έχουν άμεση ανάγκη από Η/Υ.

- Οι πρωτοετείς έχουν προτεραιότητα, γιατί θεωρητικά θα κάνουν χρήση τουλάχιστον για 4 χρόνια του Η/Υ .

Απόφαση:

Συνδιάζουμε όλα τα δεδομένα μαζί.

Τα αρνητικά που αναφέρεις δεν είναι σοβαροί λόγοι αναστολής μιας τέτοιας απόφασης.

Δημοσ.

sorry αλλά ό,τι αρνητικό επισημαίνεις μου φαίνεται αστείο.. Είναι μια τρομερή κίνηση που θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι τεχνολογικά αναλφάβητοι της χώρας μας.. Είπες πως στο παιδαγωγικό, λογοθεραπεία, γυμναστική ακαδημία, στρατιωτικές και σε άλλες σχολές θα είναι άχρηστο?? Ένα εργαλείο ενημέρωσης και παροχής υπηρεσιών δεν είναι χρήσιμο για αυτούς? Πρέπει να καταλάβουμε πως ο προσωπικός υπολογιστής δεν είναι ένα είδος πολυτελείας αλλά ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία της εποχής και παίζει μεγάλο ρόλο στην ενημέρωση μας αλλά και στην ποιότητα της ζωής μας.

Δημοσ.
Τα πράματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα.

Δεδομένα:

- Η ΕΕΤΤ δεν είναι εταιρεία (είναι ανεξάρτητη αρχή) και δεν πρέπει να έχει κέρδη.

- Η ΕΕΤΤ πρέπει να διαθέσει τα λεφτά που έβγαλε από την αγορά' date=' πάλι πίσω στην αγορά , βοηθώντας τους τομείς που πάσχουν.

[/quote']

Μα ακριβως αυτο ειναι το ΜΕΓΑ λαθος.

Η ΕΕΤΤ,το ΕΣΡ,η Επιτροπη Ανταγωνισμου και αλλες ανεξαρτητες αρχες δεν μπορουν να ειναι κατ'ονομα ανεξαρτητες, να εχουν θεσμικο πλαισιο για το πως θα βαζουν και πως θα εισπραττουν προστιμα αλλα τα λεφτα τους να τα διαχειριζεται κατα το δοκουν η εκαστοτε κυβερνηση.

Ανοιγουμε κερκοπορτες ετσι.Αν θελανε ας ειχαν ενσωματωσει στο θεσμικο πλαισιο των ανεξαρτητων αρχων κανονες επενδυσης και αξιοποιησης αυτων των κεφαλαιων.

Τωρα ομως στην ουσια κοροϊδευομαστε.Γιατι αυριο θα βγουν να πουν να φτηνηνουμε το φοιτητικο ιντερνετ με αλλα 15 εκατ. που εχει η ΕΕΤΤ και καθονται μεσω του Διοδος με συνδρομες του χαμηλοτερου μειοδοτη, που εντελως τυχαια θα ειναι η Οτενετ, θυγατρικη του ΟΤΕ, απο τον οποιο εισπραττει τα μεγαλυτερα προστιμα η ΕΕΤΤ.

Και η ζωη συνεχιζεται.

Δεν βλεπω ομως καμια ευαισθησια να μειωθει το κερατιατικο "παγιο" που πληρωνουμε μεσω της ΔΕΗ στην ΕΡΤ, και ας το αντισταθμισουν με το αποθεματικο του ΕΣΡ (τοσα τσιμπησε απο το προστιμο στον Αλφα).Γιατι δλδ μονο οι φοιτητες ειναι ευαισθητη κοινωνικα ομαδα.

Εγω που δουλευω για 800 ευρω και πρεπει να πληρωσω και την ΕΡΤ που δεν την βλεπω, και πρεπει να πληρωσω και τα δικαιωματα του Ολυμπιακου που πηρε η ΕΡΤ.

Ας σταματησουμε επιτελους να κοιταμε το δεντρο και ας δουμε το δασος. Καλυτερα να δινοταν επιδομα στεγης στους φοιτητες με χαμηλο οικογενειακο εισοδημα, που ειναι ενα μεγαλο κοστος για 4 χρονια, απο την επιδοτηση των 200 ευρω για pc.

Η φτωχοτερη ελληνικη οικογενεια σημερα, ακριβως επειδη σαν λαος ειμαστε υπερηφανοι και εγωιστες δεν θα σταθει στη ζητιανια των 200 ευρω αλλα θα θελησει το καλυτερο για το παιδι του.

Το ειδα απο τους γονεις μου οταν ημουν φοιτητης, το ιδιο θα εκανα και για τα παιδια μου.Θα τα σπουδαζα απο το υστερημα μου για να μην εχω ψηφοθηρικη υποχρεωση σε κανενα κομμα.

Γιατι αυτα κυριοι ειναι δανεικα και απαιτητα στις επομενες βουλευτικες.

Αυτο που πρεπει να μας ανησυχει ειναι οτι μπαινει χερι στα ταμεια των ανεξαρτητων αρχων και μπορει να καταληξουμε σε φαγοποτι πολλων εκατ. ευρω.

Τα σεβη μου.

Δημοσ.

Αμαν με αυτη τη μιζερια σ'αυτη τη χωρα! Αφηστε κομματα στην ακρη και ιδεολογιεσ.. Αμαν! Ειναι ενα απο τα καλυτερα μετρα που παρθηκαν για τους φοιτητες μεχρι σημερα.. Και δε 8α ειναι μονο για τους φετινους πρωτοετεις αλλα και για τους επομενους. Και μη διαβαζω καπου να παρουν και οι 4ετεις φοιτητες.. Ελεος.. Κοντευουν 10ετια εκει μεσα!

Δημοσ.

Ας σταματησουμε επιτελους να κοιταμε το δεντρο και ας δουμε το δασος. Καλυτερα να δινοταν επιδομα στεγης στους φοιτητες με χαμηλο οικογενειακο εισοδημα' date=' που ειναι ενα μεγαλο κοστος για 4 χρονια, απο την επιδοτηση των 200 ευρω για pc.

[/quote']

Σωστή άποψη.

Εκτός από το ενοίκιο, θα μπορούσαν να επιδοτήσουν εκπαιδευτικό υλικό.

Στις σχολές που έχουν σχέδιο χρειάζονται πάνω από 100€ για ένα τυπικό σετ για σχεδίο (ραπιδογράφοι, χάρακες, στενσιλ, χαρτιά, φάκελος, διαβήτης, κτλ).

Σε άλλες σχολές οι καθηγητές δίνουν μόνο σημειώσεις ή απαράδεκτα βιβλία, οπότε προστίθονται και άλλα έξοδα.

Με την ευκαιρία, η μεταφορά των φοιτητών γιατί να μην επιδοτηθεί;

Με 18 εκατομμύρια € θα μπορούσαν πολλοί φοιτητές να έχουν δωρεάν εισητήριο διαρκείας, και οι εταιρίες συγκοινωνιών θα είχαν όφελος.

Δημοσ.
Σωστή άποψη.

Εκτός από το ενοίκιο' date=' θα μπορούσαν να επιδοτήσουν εκπαιδευτικό υλικό.

Στις σχολές που έχουν σχέδιο χρειάζονται πάνω από 100€ για ένα τυπικό σετ για σχεδίο (ραπιδογράφοι, χάρακες, στενσιλ, χαρτιά, φάκελος, διαβήτης, κτλ).

Σε άλλες σχολές οι καθηγητές δίνουν μόνο σημειώσεις ή απαράδεκτα βιβλία, οπότε προστίθονται και άλλα έξοδα.

Με την ευκαιρία, η μεταφορά των φοιτητών γιατί να μην επιδοτηθεί;

Με 18 εκατομμύρια € θα μπορούσαν πολλοί φοιτητές να έχουν δωρεάν εισητήριο διαρκείας, και οι εταιρίες συγκοινωνιών θα είχαν όφελος.[/quote']

Μπορείς να κάνεις μια ανάλογη τεκμηρίωση από γεγονότα σε αυτές τις προτάσεις σου. Δηαλδή:

- Η ΕΕΤΤ είναι κυβερνητικός οργανισμός που ασκεί κοινωνική πολιτκή

- Οι έλληνες φοιτητές είναι από τους φοιτητές με τα λιγότερα μολύβια και χάρακες στην ευρώπη. (εναλακτικά... απ τους πιο άστεγους στην ευρώπη)

- Αγοράζοντας μολύβια και χάρακες, χτυπάμε τους ευρωπαίους , πάμε ένα βήμα μπροστά και η νεολέα μας έχει εκπαιδευτικό πλεονέκτημα στην ευρωπη για τα επόμενα 20 χρόνια. (εναλακτικά, δίνοντας φθηνά σπίτια έχουμε το εκπαιδευτικό πλεονέκτημα στην ευρώπη κλπ κλπ).

Απόφαση ΕΕΤΤ:

Συνδιάζουμε όλα τα παραπάνω και επιδοτούμε €100 αγορά γραφικής ύλης στους φοιτητές.

Κάτι τετοιο ας πουμε. Μήπως και καταλάβουμε αν τεκμηριώνεται κάτι από αυτά που λες.

Τελός , πρέπει να ξέρεις οτι :

- Οι φοιτητές έχουν φθηνή/δωρεάν στέγη τα τελευταία 50 χρόνια (φοιτητικές εστίες), όπου οι δικαιούχοι παίρνουν στέγη ανάλογα με την φορολογική τους δήλωση, πόσα μέλη είναι στην οικογένεια, που και αν σπουδάζουν τα άλλα μέλη. κλπ κλπ.

- Οι φοιτητές έχουν δωρεάν συγγράμματα εδώ και 50 χρόνια τουλάχιστον.Αν είναι "απαράδεκτα" συγγράματα μπορείς πάντα να μπείς στο αμφιθέατρο και να φτιάξεις σημειώσεις δικές σου ώστε να διαβάσεις αυτές και μόνο. Και να μην πατάς στο μάθημα, και να θέλεις "ποιοτικές" σημειώσεις/συγράμματα δεν είναι κάτι που γίνεται. Τουλάχιστον σε εμένα, όταν δεν πατούσα στα μαθήματα, δεν τα έριχνα στο υπουργείο παιδείας ή στο σύστημα που αναγκαζόμουνα να αγοράσω από το φωτοτυπάδικο τις σημειώσεις άλλων.

- Οι φοιτητές έχουν φθηνές συγκοινωνίες εδώ και 50 χρόνια τουλάχιστον.

- Οι φοιτητές έχουν φθηνό φαγητό εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι και ότι πιο ευγευστο που μπορείς να φας (αφού μαγειρεύουν μαζικά συνήθως), αλλά με το ~1/3 του κόστους από το σουβλατζίδικο, μπορείς να φας ενα μαγειρευτό φαγητό που δεν θα σε καθηλώσει στην χέστρα όλη την υπόλοιπη μέρα.

Μάλλον δεν πρέπει να έχεις κάνει φοιτητής και δεν τα ξέρεις καλα τα πράματα ή αν είσαι φοιτητής δεν έχεις ενημερωθεί για τα ελάχιστα δικαιώματα σου (δεν χρειάστηκε?).

Αυτά.

Δημοσ.

Ίσως και να είναι, δεν ξέρω, αλλά δεν με ενδιαφέρει αφού κρίνω το αποτέλεσμα.

Δηλαδή: μια "ανεξάρτητη" αρχή να βοηθά την κοινωνική πολιτκή μιας κυβέρνησης. Είναι όντως πολύ σπαστικό να το βλέπεις σήμερα, (ιδίως αν είσαι ΠΑΣΟΚ εκνευρίζεσαι τρελά) και πολύ σπαστικό επίσης (αν ήσουν ΝΔ) και το έβλεπες να το κάνουν πριν 5 χρόνια.

Εγώ που δεν είμαι τίποτα από τα δύο, απλά κρίνω ενα αποτέλεσμα, και λέω οτι είναι προς την σωστή κατευθυνση.Ολα τ άλλα δεν με νοιάζουν.

Αν θελήσω να κρίνω την κυβέρνηση, θα έλεγα ότι όντως είναι ξεφτίλες που αφήσανε και κάηκε η Χαλκιδική. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα μας.

Τέλος, συμφωνώ για αυτά που λες για την ΕΡΤ και το άρμεγμα, και για τον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό, πάλι δεν έχει σχέση με το θέμα και δεν τεκμηριώνει μια αναστολή της εφαρμογής του μέτρου.

Δημοσ.
Μπορείς να κάνεις μια ανάλογη τεκμηρίωση από γεγονότα σε αυτές τις προτάσεις σου. Δηαλδή:

- Η ΕΕΤΤ είναι κυβερνητικός οργανισμός που ασκεί κοινωνική πολιτκή

Δεν ξέρω γιατί' date=' αλλά από την πρωτοβουλία της φαίνεται ότι πάει να ασκήσει κοινωνική πολιτική.

- Οι έλληνες φοιτητές είναι από τους φοιτητές με τα λιγότερα μολύβια και χάρακες στην ευρώπη. (εναλακτικά... απ τους πιο άστεγους στην ευρώπη)

Δεν ξέρω αν είναι από τους πιο άστεγους ή όχι, αλλά στην σχολή μου τουλάχιστον (τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών) όσοι τελειώσαμε εγκαίρως την σχολή είχαμε αγοράσει ουκ ολίγα βιβλία προκειμένου να διαβάσουμε κάποια μαθήματα, καθώς η βιβλιοθήκη είχε μόνο 1 ή 2 αντίτυπα, και το βιβλίο του μαθήματος δεν μας κάλυπτε.

- Αγοράζοντας μολύβια και χάρακες, χτυπάμε τους ευρωπαίους , πάμε ένα βήμα μπροστά και η νεολέα μας έχει εκπαιδευτικό πλεονέκτημα στην ευρωπη για τα επόμενα 20 χρόνια. (εναλακτικά, δίνοντας φθηνά σπίτια έχουμε το εκπαιδευτικό πλεονέκτημα στην ευρώπη κλπ κλπ).

Για παράδειγμα το ανέφερα.

Οι φοιτητές έχουν φθηνή/δωρεάν στέγη τα τελευταία 50 χρόνια (φοιτητικές εστίες), όπου οι δικαιούχοι παίρνουν στέγη ανάλογα με την φορολογική τους δήλωση, πόσα μέλη είναι στην οικογένεια, που και αν σπουδάζουν τα άλλα μέλη. κλπ κλπ.

Δεν διαφωνώ. Την ποιότητα όμως την έχεις δει;

Όποιος δεν έχει ήδη κάποιον γνωστό που να μένει στην εστία ώστε να διαλέξει κάποιο καλό δωμάτιο, μπορεί να πέσει σε απαράδεκτα δωμάτια. Ένας φίλος είχε περάσει στην Πάτρα στο πανεπιστήμιο (πριν από 7 χρόνια, αλλά δεν έχει σημασία. Και σήμερα λίγο-πολύ ίδια είναι η κατάσταση).

Επειδή οι γονείς του δεν είχαν και μεγάλη οικονομική άνεση, βρήκε δωμάτιο στην εστία. Με το που πήγε και το είδε με τους γονείς του, την ίδια μέρα νοίκιασε γκαρσονιέρα καθώς ήταν απαράδεκτο. Σε παλιό κτίριο, βρώμικο δωμάτιο και οι ντουλάπες γεμμάτες κατσαρίδες.Τα παράθυρα είχαν κάγκελα σαν φυλακές.

Πολλοί φοιτητές παλιότερα νοίκιαζαν τα δωμάτιά τους στις εστίες σε αλλοδαπούς, κτλ.Δεν ξέρω αν συνεχίζεται ακόμα.

Στην αθήνα μπορεί. Στην Πάτρα μέχρι πριν 3 χρόνια δεν υπήρχε διαρκείας, και κόστιζε 75 λεπτά το φοιτητικό. Όποιος έμενε πέρα από την μέση της Πάτρας, πλήρωνε επιπλέων περίπου 50 λεπτά για να πάει μέχρι το κέντρο με άλλο δρομολόγιο, καθώς στο κέντρο ήταν η αφετηρία για πανεπιστήμιο.

Αν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσουμε την συζήτηση ας το κάνουμε σε άλλο post.

Σχετικά με την επιδότηση των φορητών, δεν είπα ότι είμαι κατά, υπέρ είμαι καθώς ίσως πάρω και εγώ μέσω κάποιου πρωτοετή που δεν θα το χρειάζετεαι.

Δημοσ.

Οι φοιτητές έχουν φθηνή/δωρεάν στέγη τα τελευταία 50 χρόνια (φοιτητικές εστίες)' date=' όπου οι δικαιούχοι παίρνουν στέγη ανάλογα με την φορολογική τους δήλωση, πόσα μέλη είναι στην οικογένεια, που και αν σπουδάζουν τα άλλα μέλη. κλπ κλπ.

- Οι φοιτητές έχουν δωρεάν συγγράμματα εδώ και 50 χρόνια τουλάχιστον.Αν είναι "απαράδεκτα" συγγράματα μπορείς πάντα να μπείς στο αμφιθέατρο και να φτιάξεις σημειώσεις δικές σου ώστε να διαβάσεις αυτές και μόνο. Και να μην πατάς στο μάθημα, και να θέλεις "ποιοτικές" σημειώσεις/συγράμματα δεν είναι κάτι που γίνεται. Τουλάχιστον σε εμένα, όταν δεν πατούσα στα μαθήματα, δεν τα έριχνα στο υπουργείο παιδείας ή στο σύστημα που αναγκαζόμουνα να αγοράσω από το φωτοτυπάδικο τις σημειώσεις άλλων.

Μάλλον δεν πρέπει να έχεις κάνει φοιτητής και δεν τα ξέρεις καλα τα πράματα ή αν είσαι φοιτητής δεν έχεις ενημερωθεί για τα ελάχιστα δικαιώματα σου (δεν χρειάστηκε?).

[/quote']ανάθεμα τη δωρεάν στέγη.με στερήσεις ή με μια δουλειά

καλύπτονται τα έξοδα ενοικίου και οι άλλοι λογαριασμοί.

τί νομίζεις ότι αγοράζουμε μετοχές της Lockheed

και οδηγούμε bentley?:???:

-και όσο για τι μετακινήσεις ,έχανα όπως πολλοί άλλοι 3-4 ώρες λόγω κίνησης

-τα συγγράμματα τα δίνουν 2-3 βδομάδες πρίν την εξεταστική :-D

Πάντως ώς ιδέα και κίνηση είναι O.K.

άν είναι συμβατά με το διαβολάκι

αλλιώς κάνουν μόνο για κουμπαρά.

Δημοσ.

Τελός ' date=' πρέπει να ξέρεις οτι :

- Οι φοιτητές έχουν φθηνή/δωρεάν στέγη τα τελευταία 50 χρόνια (φοιτητικές εστίες), όπου οι δικαιούχοι παίρνουν στέγη ανάλογα με την φορολογική τους δήλωση, πόσα μέλη είναι στην οικογένεια, που και αν σπουδάζουν τα άλλα μέλη. κλπ κλπ.

- Οι φοιτητές έχουν φθηνό φαγητό εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι και ότι πιο ευγευστο που μπορείς να φας (αφού μαγειρεύουν μαζικά συνήθως), αλλά με το ~1/3 του κόστους από το σουβλατζίδικο, μπορείς να φας ενα μαγειρευτό φαγητό που δεν θα σε καθηλώσει στην χέστρα όλη την υπόλοιπη μέρα.

Αυτά.[/quote']

Χα χα χα.

Με κανατε και γελασα.Δεν εχω διαβασει πιο αστεια επιχειρηματολογια στη ζωη μου!!!Και ξερετε γιατι???Γιατι εχω υπαρξει φοιτητης και δεν ειδα τα περισσοτερα απο αυτά!!!Γιατι???

α)Οι φοιτητες στο πανεπιστημιο Πειραια που ημουνα δεν ειχαν δωρεαν στεγη.Υποτιθεται οτι το Πα.Πει μισθωνε ξενοδοχεια στο Νεο Φαληρο, τα οποια ομως ηταν τρωγλες, με απαραδεκτες συνθηκες διαβιωσης,και αν ψαξετε λιγο στο ιντερνετ θα δειτε οτι αυτη η ιστορια για τη δηθεν αξιοπρεπη στεγαση των φοιτητων του Πα.Πει εφτασε μεχρι και τα δικαστηρια, αφου τραβιοντουσαν με μηνυσεις επι μια διετια σχεδον (2002-2004). Την ιδια στιγμη που τα ακινητα που εχει το Πα.Πει (γιατι μην ξεχνατε οτι τα Πανεπιστημια μαζι με την Εκκλησια και την Τραπεζα της Ελλαδος, εχουν απο την μεγαλυτερη ακινητη περιουσια στην Ελλαδα) τα μισθωνε για ενα κομματι ψωμι στη Μητροπολη Πειραια για να τα κανει επισκοπικα γραφεια.Οσοι ηταν φοιτητες το 2001-2002 κατι θα θυμουνται ;)

β) Ναι βιβλια υπαρχουν, το θεμα ομως ειναι κατα ποσον ειναι δωρεαν???Γιατι ολοι εχουμε την καραμελα της δωρεαν παιδειας στο στομα, αλλα αν δεις λιγο το μισθολογιο των δημοσιων υπαλληλων θα δεις οτι στην ενοτητα Καθηγητες ΑΕΙ ο Λεκτορας που ειναι η 1η βαθμιδα, μαζι με τα επιδοματα "καθαριζει" 2.000 ευρω το μηνα μικτα, οταν με βαση το νομο εχει υποχρεωση να βρισκεται στο πανεπιστημιο τουλαχιστον 12 ωρες τη βδομαδα, 6 για διδασκαλια και 6 για ερευνα.Εαν καποιος θεωρει 2000 ευρω το μηνα για 12ωρη εβδομαδιαια απασχοληση λιγα ας μας το πει.

Συν τοις αλλοις πριν απο χρονια ετυχε να δω βιβλια καθηγητων μου στον Παπασωτηριου να πωλουνται εναντι 45-60 ευρω οταν αντιστοιχα βιβλια πανεπιστημιακων του εξωτερικου, στο ιδιο γνωστικο αντικειμενο, με μεγαλυτερη ακαδημαϊκη αξια και πλουτο γνωσεων μεσα, κοστιζαν τα ιδια ή λιγοτερα στο εν λογω βιβλιοπωλειο.Με δεδομενο οτι το Ελληνικο κρατος τα αγοραζει κοντα σε αυτη την τιμη, και οι εν λογω κυριοι εισπραττουν πνευματικα δικαιωματα δεν τη θεωρω δωρεαν παιδεια.

Ιδιως οταν ολα αυτα πληρωνονται απο την τσεπη του Ελληνα φορολογουμενου εμμεσα.

γ)Οι φοιτητες εχουν φθηνες συγκοινωνιες.Για την ακριβεια στις Αστικες πληρωνουν μισο εισητηριο.Οι φανταροι δεν πληρωνουν καθολου, ενω οι μονιμοι αξιωματικοι εχουν μισο εισητηριο.Επισης απο στατιστικες της ΕΘΕΛ χρονια πισω πανω απο το 50% του επιβατικου κοινου δεν χτυπαει εισητηριο.

Εχουμε λοιπον αστικες συγκοινωνιες οι οποιες ειναι ζημιογονες, οι οποιες συντηρουνται απο τον Ελληνα φορολόγουμενο.Δεν λεω οτι πρεπει να καταργηθει το μειωμενο για τους φοιτητες.Αλλα μη μου λεει καποιος για δωρεαν παιδεια και δωρεαν μετακινησεις οταν τα συντηρουν οι εργαζομενοι μεσω της φορολογιας τους.

δ)Δεν εχουν ολοι οι φοιτητες φτηνο φαγητο.Για να μπορουσες να φας στην εστια του Πανεπιστημιου Πειραια(την οποια σημειωτεον διαχειριζοταν ιδιωτης υστερα απο διαγωνισμο (θα επανελθω παρακατω σε αυτο)) επρεπε ειτε να εχεις καρτα δωρεαν σιτησης, η οποια ναι μεν απαιτουσε καποια κριτηρια ελαχιστου εισοδηματος για να βγει, το θεμα ομως ειναι οτι και η κουτση Μαρια αν ειχε προσβαση σε μια απο τις 3 μεγαλες φοιτητικες παραταξεις την εβγαζε για πλακα χωρις να καλυπτει τα κριτηρια, ή πληρωνες ενα υποτιθεται χαμηλο αντιτιμο (αν θυμαμαι καλα σε τιμες 2000 καπου 3,5 ευρω για κυριος πιατο,σαλατα και φρουτο).

Η τιμη δεν ηταν ακριβη.Το θεμα ειναι οτι ολοι οσοι θελανε παιρνανε απο το παραθυρο καρτα σιτησης επιβαρυνοντας ετσι το κοστος της δωρεαν σιτησης (γιατι ο ταμιας κραταγε τον αριθμο της καρτας και εν συνεχεια με το συνολο των αριθμων χρεωνε το Πανεπιστημιο, το οποιο χρεωνε το Κρατος που χρεωνε τον Ελληνα φορολογουμενο). Επιπροσθετα και με δεδομενο οτι η εστια ειχε δοθει σε ιδιωτη με μειοδοτικο διαγωνισμο, καταλαβαινετε οτι ο ιδιωτης για να μπορεσει να βγει και επειδη δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα, για να μπορει να εχει κερδος απο τα 3,5 ευρω ανα κεφαλι (δεν δουλευε για την ψυχη της μανας του) σιγουρα το κοστος και η ποιοτητα συνεπως του φαγητου ηταν χαμηλοτερα.Υπολογιστε οτι στα 3,5 ευρω αντιστοιχουσε το κοστος και τα υλικα προετοιμασιας 2 κυριων πιατων απο τα οποια μπορουσες να διαλεξεις το 1, η σαλατα, το φρουτο, οι μαγειρες, οι καθαριστριες, φως,νερα, τηλ καθως και οποιαδηποτε αλλη δαπανη μπορει καποιος να ενσωματωσει στο κοστος του γευματος για να βγει.Αν ειναι να του μεινει και κερδος καταλαβαινετε για τι ποιοτικο φαγητο μιλαμε, το οποιο σιγουρα δεν θα διαφερει και πολυ απο τα σουβλακια που ανεφερε ο φιλος (εκτος ισως απο την κατ'επιφαση χαμηλη τιμη).

Εαν μετα απο ολα αυτα εξακολουθειται να πιστευετε οτι εχουμε δωρεαν παιδεια τοτε ειτε υπηρξατε ευνοουμενοι παραταξιακοι φοιτητες οποτε δεν εισαστε αντικειμενικοι κριτες των πραγματων, ειτε υπηρξατε στ@ρχιδιστες κατα τη διαρκεια των σπουδων σας αδιαφορωντας για τα παντα γυρω σας πλην του πως θα παρετε το πτυχιο σας (οπως εκαναν αρκετοι συμφοιτητες μου τοτε) οποτε και παλι δεν εχετε δικαιωμα να μιλατε και να διεκδικειτε οταν δεν γνωριζετε τι συμβαινει και δεν ενδιαφερεστε στην τελικη.

Δημοσ.

Αν και δεν ξέρω, ακόμα, τα προβλήματα των φοιτητών από πρώτο χέρι, εγώ κατενθουσιάστηκα με τα νέα (πρωτοετείς, και δε πληροφορικής, βλέπετε :mrgreen:).

Γιατί δηλαδή δεν το βλέπετε (μερικοί) σαν μια επέκταση; κάθε χρόνο και κάτι παραπάνω!

Αφού καλυφθούν όλα τα ζητήματα, μετά θα αρχίσουν να βελτιώνονται...

Φυσικά και μπορεί να έχει ψεγάδια και αυτό το πρόγραμμα...;-)

Ας εφαρμοστεί μια, και χρόνο με τον χρόνο θα καλύπτονται οι τρύπες παντού...

Όπως φαίνεται τα 2 τελευταία χρόνια ασχοληθήκαν με την τεχνολογική/τηλεπικοινωνιακή καλύψη των φοιτητών...

Και καλά έκαναν, μιας και εκεί υστερούσαμε πιο πολύ.

Ας αποκτήσουμε τα στοιχειώδη σε κάθε τομέα πρώτα και βλέπουμε...

Μη κοιτάτε "έξω" και θέλετε να γίνουμε από του χρόνου έτσι...

Κάπου στα comments διάβασα πως με 200€ το πολύ να είναι κανένας celeron με 256 ram κτλ

Στην kathimerini.gr κάπου λέει

"Το συνολικό κόστος κάθε φοιτητικού laptop δεν θα ξεπερνάει τα 800 ευρώ, καθώς σε αυτό δεν θα ενσωματώνονται έξοδα διαφήμισης και διάθεσης, κόστος μεσαζόντων, αλλά και ΦΠΑ. Οι δικαιούχοι αυτού του προγράμματος θα μπορούν να αγοράσουν το laptop καταβάλλοντας μόνο 200 ευρώ, καθώς τα 600 ευρώ θα καταβάλλονται από το Δημόσιο και θα συνιστούν την κρατική επιδότηση."

Δηλαδή σαν να λέμε 800€ κοντά, ίσως και πιο κάτω, σε τιμές χονδρικής...

Αν αυτά είναι αλήθεια, θα υπάρξουν αξιόλογες ευκαιρίες... trust that! ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...