xilef Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 xilef και giannisk1 ευχαριστω για την αμεση απαντηση!! παω καρφι για dsl υποστηριζεται στην περιοχη μου!!!! Kala...Downloads!!!
Mystirios Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Να επισημάνω κι οτι με τη PSTN όταν τηλεφωνεί κάποιος δεσμεύεται και ένα ολόκληρο κύκλωμα για τη πάρτη του , το οποίο σημαίνει οτι όταν γίνεται κλήση , για να πετύχει αύτή πρέπει απο το σπίτι του μέχρι τον ISP ο πΟΤΕ να του παραχωρήσει μέρος του καλωδίου.Όπως γίνεται και με οποιαδήποτε τηλεφωνική κλήση. Τώρα να γίνει τζάμπα το ίντερνετ μεσω ΕΠΑΚ είναι λίγο δύσκολο εως ακατόρθωτο γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσαν να κάνουν και τις υπόλοιπες κλήσεις τζάμπα , εαν οχι όλες τουλάχιστον τις αστικές.Αν και η χρέωση αυτή τη στιγμή είναι το αρκετά απαράδεκτη... Με τη DSL πάλι αξιοποιείται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ο χαλκός , αφου στις απλές τηλεφωνικές κλήσεις αξιοποιείται μικρό ποσοστό της ικανότητας του χαλκού να μεταδώσει πληροφορίες αφου δεν χρειάζεται περισσότερο έτσι κι αλλιώς.Εξου και η μικρή ταχύτητα στις ΕΠΑΚ συνδέσεις που επιτρέπει ταχύτητες εως 56kpbs λόγω του περιορισμένου φάσματος συχνοτήτων που επιτρέπει το τηλεφωνικό δίκτυο. Τέλος η DSL είναι ιδιαίτερα φτηνή γιατί δεσμεύεται κύκλωμα μόνο μέχρι το τοπικό DSLAM (κάτι σαν τηλεφωνικό κέντρο της περιοχής για DSL - για το αν δεσμεύεται κύκλωμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλα μάλλον έτσι είναι) και μετά το DSLAM οι πληροφορίες ξεφεύγουν απο το τηλεφωνικό δίκτυο και μπαίνουν σε κάτι σαν μεγάλο δίκτυο αποκλειστικά για μεταφορές δεδομένων μεσω internet στο οποίο δε χρειάζεται πλεον να δεσμευτεί κύκλωμα για να μεταφερθούν δεδομένα και έτσι δεν υπάρχει κόστος. ΥΓ : όποιος το πιασε , το πιασε ΥΓ2 : τόσα χρόνια τα μάθαινα , να τα χρησιμοποιήσω και κάπου :ρ
hermes1516 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 μπορει να μου πει καποιος πως μπορω να μαθω αν η περιοχη μου εχει καλυψη dsl? ευχαριστω Πήγαινε στο site της Ηοl και θα σου πεί να γράψεις το τηλέφωνό σου και θα σου πεί αν έχεις κάλυψη. Αλλα συνήθως τα τηλέφωνα που αρχίζουν από 210 έχουν κάλυψη
mvaggel Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Sthn Ellada tpt den einai tsaba Μη γίνεσαι ισοπεδωτικός.... Σε όποια δημόσια υπηρεσία και να πας σε ταλαιπωρούν τζάμπα και βερεσέ!!!
tolis_01 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Γιατί πΟΤΕ απο εδώ' date=' πΟΤΕ απο εκεί, πΟΤΕ ο παράλλος, αλλά όλοι [b'](οι περισσότεροι) [/b]απο τον ΟΤΕ έχουμε τα τηλέφωνα μας και τις DSL γραμμές μας... :roll: Δεν είναι λίγο ηλίθιο? :roll: edit: κάνω και το (οι περισσότεροι) bold γιατί υπάρχουν και μερικοί γκαβοί... Εγώ έχω γραμμή ΟΤΕ, τηλέφωνο tellas και ADSL forthnet. Για πές μου εσύ που δεν βλέπεις μονοπώλιο στον ΟΤΕ τι άλλη γραμμή μπορώ να βάλω στην περιοχή μου? (Κορυδαλλός)
panmik Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Edgar φίλε θα μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω κάτι...δεν ξέρω και την ηλικία σο βέβαια ,αλλά εγώ όντας στα 32 έχω ζήσει τον ΟΤΕ ....αστα να πάει! όταν εκανες αίτηση και περίμενες 1 1/2 χρόνο για γραμμή και ήθελες και μέσο ή έπρεπε να πάρεις χαρτιά οτι είσαι άρρωστος για να πάρεις γραμμή..ε αυτά δεν ξεχνιούνται! και ναι δυστυχώς πάλι σε αυτούς καταλήγουμε γιατί εκεί μας ανάγκασαν όλες οι κυβερνήσεις απο την μεταπολίτευση και μετά ,συντηρώντας το μονοπώλιο του και προστατεύοντας τον (αλήθεια δεν αναρωτήθηκες πως δεν υπήρχαν αλλες εταιρίες ακόμα και στην περίπτωση της ΔΕΗ???)..και όταν πριν 5 μήνες πήρα ο κακομοίρης τον ΠΟΤΕ τηλέφωνο και τους ζητούσα να στείλουν ένα τεχνικό να ελέγξει ή ακόμα και απο το κέντρο χωρίς να έρθει την ποιότητα της γραμμής μου γιατί είχα πρόβλημα με την dial up ..η απάντηση ηταν μια .βάλε adsl μια χαρά είσαι,,,, για όλα αυτα ε ναι ποτέ δεν θα σταματήσω να το λέω πΟΤΕ!!!!! Υ.Γ σόρυ αν είμαι παρορμητικός αλλά ξεσπάθωσα λίγο..δεν είναι προσωπική "επίθεση" απλά αναφέρομαι σε σένα γιατί δεν σου άρεσε το πΟΤΕ... ευχαριστώ!
capthookb Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Σας θυμίζω ότι είτε DSL έχεις είτε PSTN παίρνεις real-internet ΙΡ. To θέμα είναι ότι ο ISP αγοράζει πχ 20 IPs στο ίδιο κόστος χωρίς να έχει σημασία αν τις διαθέσει για PSTN ή DSL. Να ξέρετε ότι πληρώνετε το δίκτυο' date=' την ΙΡ, τον χαλκό και τελευταίο το bandwidth.[/quote'] Σωστά τα λές, αλλά δε μιλάμε για τη χρέωση του ISP αλλά του ΟΤΕ...
dioptra999 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Σωστά τα λές, αλλά δε μιλάμε για τη χρέωση του ISP αλλά του ΟΤΕ... Ο ΟΤΕ χρεωνει και ο ISP πληρώνει! :mrgreen: :mrgreen:
capthookb Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Ο ΟΤΕ χρεωνει και ο ISP πληρώνει! :mrgreen: :mrgreen: Τι πληρώνει ο ISP?
madsc Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Το πάγιο της adsl γραμμής για αρχή, όταν αγοράζεις το όποιο πακέτο με "όλα" μέσα. Ακόμα κ όταν είσαι με vivodi full llu κάποια από τα χρήματα που πληρώνεις, τα πληρώνει με τη σειρά της η Vivodi στον ΟΤΕ. /sc
capthookb Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Αχ, madsc θα σε μαλώσω. Μιλάμε για EPAK και όχι για adsl.
dioptra999 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Ώπα' date=' my bad τότε. /sc[/quote'] μπορεί να μην είναι για adsl αλλα δεν έχει και μεγάλη διαφορά! Ο ISP θα πληρώσει για να το εχεις εσύ τσάμπα...εκτός και εαν ο οτε αποφασίσει να δωσει το δυκτιο του και το bandwidth το οποιο χρησιμοποιουν ακόμα και σήμερα πανω απο 300000 συνδρομιτές!
21century Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Οι απλες γραμμες εχουν σχεδιαστει για αρκετα χρονια για να καλυψουν τις αναγκες της εποχης. Εξαλλου οι χρεωσεις ειναι ιδιες επειδη η υποδομη υπαρχει και εδω που τα λεμε αν το εκαναν τσαπα δεν θα ειχαν εσοδα. Εξαλλου ποιος θα πληρωνει τοσους υπαλληλους? Αφηστε που υπαρχουν συμβοαλαια και πληρωνουμε κι εκει. Μετα λενε γιατο το Ιντερνετ με αστικη χρεωση ειναι ακριβοτερο. Ειναι ακριβο οταν το παρακανεις και οχι οταν μπαινεις για λιγη ωρα να κανεις δουλεια σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.