Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με φόρμες στην Access

panraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κατασκευάζω μια φόρμα στην access που εμφανίζει ένα μαθητολόγιο για ένα φροντιστήριο, τις ημέρες που έγιναν καινούργιες εγγραφές ποιά μαθήματα θα παρακολουθήσουν κ.ο.κ. Γίνεται να φτιάξω ένα κουμπί που όταν το πατάω να μου ζητάει να δώσω μια συγκεκριμένη ημερομηνία και να μου εμφανίζει πόσοι μαθητές γράφτηκα εκείνη την ημέρα? Δηλαδή απλά να μου εμφανίζει εγγραφές που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Σκέφτηκα να φτιάξω ένα query και να το συνδέσω με κουμπί εντολής αλλά το αποτέλεσμα θέλω να εμφανίζεται εντός της φόρμας (Κάτι σαν φίλτρο με βάση την φόρμα) και όχι ξεχωριστά ως query.

Δημοσ.

Mπορεις να κανεις 2 πραγματα:

1. Φτιαχνεις μια master-detail φορμα (παραδειγμα), οπου ο χρηστης θα επιλεγει μια ημερομηνια και στην υποφορμα (detail form) θα εμφανιζονται οσοι μαθητες γραφτηκαν εκεινη την ημερομηνια.

2. Πιο απλο ειναι να φτιαξεις ενα report. Φτιαξε αρχικα το report με τα δεδομενα των μαθητων και επειτα μια μικρη φορμα με ενα πεδιο για την ημερομηνια και ενα κουμπι που θα ανοιγει το report σου με την docmd.openreport οπου στο WhereCondition θα βαλεις την ημερομηνια εγγραφης των μαθητων ιση με την ημερομηνια που εισηγαγε ο χρηστης στη φορμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δημιούργησε ένα ερώτημα με των οδηγώ απλών ερωτημάτων από τον πίνακα που περιέχει μέσα την ημερομηνία εγγραφής. Αποθήκευσε το ερώτημα και πρόβαλλε το σε προβολή σχεδίασης. Στο πεδίο ημερομηνία εκεί που λέει κριτήρια γράψε την εξής παράσταση : Like "*" & [ΕΥΡΕΣΗ] & "*" κάνε save.

Μετά πήγαινε στις Μακροεντολές και πάτα Δημιουργία, στο πεδίο ενέργεια επέλεξε την εντολή «Εφαρμογή φίλτρου» κάτω στο Όνομα φίλτρου αντέγραψε το όνομα του ερωτήματος που δημιούργησες ή σύρτο με το ποντίκι από τα Ερωτήματα… κάνε save δώσε ένα όνομα και βγές. Πάτα ξανά Δημιουργία στις Μακροεντολές και βρές την εντολή Όλες οι εγγραφές κάνε save και βγές.

Πήγαινε στη φόρμα που έχεις φτιάξει και σε προβολή σχεδίασης πάτα το F11 και συρε τις μακροεντολές στη φόρμα ή φτιάξε δύο κουμπιά που με το κλίκ να εκτελούνται οι μακροεντολές. Καλή επιτυχία. Αν βρεις πρόβλημα ξανά στείλε στο φόρουμ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...