Προς το περιεχόμενο

Μια γραμμή, δύο συνδέσεις...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ' date=' η οποία να μην απαιτεί έξτρα hardware (router), είναι να σετάρεις τη σύνδεση του desktop ως shared και να μπαίνεις απο το φορητό μέσω του desktop.

(Με εχεις στείλει τώρα με το μόντεμ που κάνει ταυτόχρονα σύνδεση σε 2 ISP, έχω πολλά να μάθω ακόμα!)[/quote']

Το έχω δοκιμάσει και δεν γίνεται. Όποιο και να έχει shared internet connection, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Δεν μοιράζεται το internet connection.

Cristina μηπως εχεις 2 γραμμες ADSL? Δε γινεται απο μια γραμμη ADSL να μπαινεις με 2 συνδεσεις' date=' δε επαρκει το ευρος συχνοτητων του τηλεφωνικου καλωδιου...

Mπες ταυτοχρονα απο τους 2 υπολογιστες σου στο

http://www.myipaddress.com

αν σου δειξει την ιδια ΙΡ σημαινει πως συνδεεσαι με μια συνδεση, αν σου δειξει διαφορετικες, ειτε εχεις καποια εξτρα τηλεφωνικη γραμμη ειτε θα μας τρελανεις τελειως :-)

Έχω ένα τηλεφωνικό νούμερο και μία γραμμή aDSL.

Παρ' όλ' αυτά μπαίνω κανονικότατα με 2 συνδέσεις και μόλις τώρα μπήκα και με το 3ο laptop και ένα 3ο acc της Forthnet.

Αυτό με οδηγεί στο πιθανό συμπέρασμα ότι μπορώ να είμαι online με όσα PC μπορεί να πάρει το switch επάνω του. Έχει 8 θύρες.

Είμαι ταυτόχρονα και με τα 3 PC και έχουν και τα 3 διαφορετικές IPs. Το καθένα παίρνει IP από τον ISP της σύνδεσης που έχει κάνει connect.

Το μόνο extra που έχω είναι ότι η γραμμή μου είναι ISDN. Δεν ξέρω αν έχει σχέση, αν και δεν το νομίζω.

Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ΜΙΑ adsl γραμμή να πηγαίνει σε ΔΥΟ providers και πως ΕΝΑ modem οδηγείται ταυτόχρονα από ΔΥΟ pc και κάνει ταυτόχρονα ΔΥΟ συνδέσεις .

Αν δε βαριέσαι δοκίμασε από DOS prompt να κάνεις "net view" ή ping σε διευθύνσεις κοντά σε αυτές του pc (πχ αν το pc έχει 192.168.0.5 δοκίμασε 192.168.0.1 έως 255 - βασικά 2-3 πρώτες και 2-3 τελευταίες) μήπως και βρεις το modem. Αν βρεθεί' date=' πάνε στο άλλο pc, κλείσε τη σύνδεση με το modem, πήγαινε στη σύνδεση δικτύου και βάλε default gateway την ip του modem. Μηπως και...

Λύσε μου όμως την απορία ΠΩΣ έκανες ΔΥΟ συνδέσεις adsl σε ΈΝΑ αριθμό τηλεφώνου.

ΥΓ Μήπως είναι πρωταπριλιά και μας δουλεύεις??????[/quote']

mvaggel, αυτό δεν μπορώ ούτε κι εγώ να το καταλάβω εδώ κι ένα χρόνο που είναι έτσι OnLine τα PCs. Αν μπορούσα, δεν θα έκανα το θέμα αυτό για να ρωτήσω... tongue.gif

Και το πιο ωραίο είναι πως μόλις τώρα συνέδεσα και 3ο PC στο switch και συνδέθηκα κανονικότατα με ένα 3ο account.

Τα μηχανήματα έχουν διαφορετικό subnet το καθένα.

Το 1ο: 192.x.x.x, το 2ο: 196.x.x.x, το 3ο: 10.x.x.x.

Οπότε το modem μπορεί να έχει οποιαδήποτε IP, σχετική ή άσχετη με αυτές που δεν την ξέρω και δεν έχω τρόπο να την μάθω (αν ξέρετε κανέναν, πείτε μου).

Την απορία σου δεν μπορώ να στη λύσω γιατί κι εγώ γι αυτό έκανα αυτό το topic, μήπως και ξέρει κανείς να μου πει.

Αν και θα έπρεπε τώρα να ρωτάς πώς γίνεται να κάνω σύνδεση με τρία διαφορετικά accounts ταυτόχρονα. tongue.gif

Και όχι, δεν σας δουλεύω. sad.gif

Είναι σίγουρο πως και οι δύο υπολογιστές έχουν πρόσβαση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ?

Το switch δεν είναι για να στέλνει τη σύνδεση στο ένα ή στο άλλο?

Μήπως σέρνεται ο ένας όταν κατεβάζει ο άλλος γιατί απλά δουλεύει η μία σύνδεση? Αλλά και πάλι αφού το bandwidth είναι το ίδιο (γραμμή 384) είναι λογικό όταν κατεβάζουν και τα δύο να "μοιράζονται" την ταχύτητα.

Σίγουρα έχουν πρόσβαση όλοι οι υπολογιστές που συνδέονται στο switch' date=' αρκεί ο καθένας να έχει ένα δικό του account για να κάνει connect.

Μπορούν να κατεβάζουν όλα τα pc ταυτόχρονα, απλώς δεν μοιράζεται ισάξια η ταχύτητα.

Είναι συνδεδεμένα και τα 3 (πριν από λίγο συνδέσαμε και το 3ο), surfάρουν, κατεβάζουν, είναι στο IRC και κανένα δεν έχει πρόβλημα. Με το netlimiter ρυθμίζεται η ταχύτητα, ξεχωριστά σε κάθε μηχάνημα.

Δεν είναι όμως αυτό το «πρόβλημα».

Το να συνδεθείς με μια γραμμή σε 2 ISP ταυτόχρονα ας υποθέσουμε πως γίνεται αλλά με το ίδιο modem αμφιβάλλω.

Υ.Γ. Μήπως είναι Router το modem σου και δεν το ξέρεις? Τα modem έχουν ethernet???

Δεν είναι υπόθεση. Συνδέονται και λειτουργούν κανονικά έχοντας internet όλα τα PCs με ένα modem. Όσο και αν αμφιβάλλεις, γίνεται.

Πόσες φορές να το πω ακόμα; rolleyes.gif

Δεν είναι router. Είναι ethernet modem. Και ναι, υπάρχουν ethernet modems. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά μοντέλα, αλλά υπάρχουν και το δικό μου είναι ένα από αυτά.

Για του λόγου το αληθές:

http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPSiemensXpress.htm

Μία "προσωρινή" λύση που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μέχρι να λύσεις ολοκληρωτικά το προβλημά σου θα ήταν να φτιάξεις έναν proxy server (χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το CCProxy(για Win)) στο desktop. Αν χρησιμοποιείς το laptop κυρίως για browsing αρκεί να ρυθμίσεις τον browser σου να χρησιμοποιεί τον proxy server του desktop για να βγαίνει στό internet. Το κύριο μειονέκτιμα είναι το ότι θα πρέπει να έχεις το desktop pc ανοιχτό όποτε θές να μπαίνεις στο internet με το laptop. Ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς και δεν είναι και η ευκολότερη λύση αλλά μπορεί να σε βολέψει προσωρινά μέχρι να βρείς κάτι άλλο...

Ελπίζω να βοήθησα...

Είναι μια καλή λύση αυτό' date=' αν και πράγματι, δεν είναι αυτό που ζητάω ακριβώς.

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως. Θα το έχω στα υπ' όψιν. [img']http://www.mplampla.gr/files/Trillian/blink.gif[/img]

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδη για να καταλαβω, δημιουργεις μια συνδεση κανονικα στον καθε υπολογιστη, οπως ειναι στις οδηγιες εδω http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPSiemensXpress.htm και μπαινει ο καθε υπολογιστης στο ιντερνετ??

Και σε αυτη την σελιδα

σου δειχνει διαφορετικη ΙΡ για καθε μηχανημα??

Cristina πρεπει να εχεις κανει τρελη πατεντα, πρεπει να πας να την κατωχυρωσεις μην σου κλεψουν τα δικαιωματα! :-)

Δημοσ.
Δηλαδη για να καταλαβω' date=' δημιουργεις μια συνδεση κανονικα στον καθε υπολογιστη, οπως ειναι στις οδηγιες εδω http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPSiemensXpress.htm και μπαινει ο καθε υπολογιστης στο ιντερνετ??

Και σε αυτη την σελιδα

σου δειχνει διαφορετικη ΙΡ για καθε μηχανημα??

Cristina πρεπει να εχεις κανει τρελη πατεντα, πρεπει να πας να την κατωχυρωσεις μην σου κλεψουν τα δικαιωματα! :-)

hahaha! tongue.gif

Πολύ σωστά κατάλαβες. blink.gif

Ακριβώς αυτό κάνω και έχω διαφορετική IP σε κάθε μηχάνημα.

Κάθε μηχάνημα έχει την δική το IP. Αυτή που του δίνει ο ISP κατά το connect.blink.gif

Χθες το μεσημέρι που μίλησα με ένα τεχνικό του OTE (για άσχετο λόγο), έτυχε να του αναφέρω και όλο αυτό, (του είπα πως έχω Forthnet, ενώ εκείνος με έβλεπε OnLine με OTEnet) και παραξενεύτηκε κι αυτός. tongue.gif

Δημοσ.
Τα μηχανήματα έχουν διαφορετικό subnet το καθένα.

Το 1ο: 192.x.x.x' date=' το 2ο: 196.x.x.x, το 3ο: 10.x.x.x.[/quote']

Κλείσε τις δυο συνδέσεις και κράτα τη μία (την πιο αξιόπιστη)

...από DOS prompt να κάνεις "net view" ή ping σε διευθύνσεις κοντά σε αυτές του pc (πχ αν το pc έχει 192.168.0.5 δοκίμασε 192.168.0.1 έως 255 - βασικά 2-3 πρώτες και 2-3 τελευταίες) μήπως και βρεις το modem.

Αν το βρεις, στήσε και τους άλλους δυο υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο (εστω 192.168.06-7) και default getaway την ip του modem. Mask βάλε σε όλα 255.255.255.0

Δηλαδή για τους άλλους δυο κάνεις νέα σύνδεση όπως http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPSiemensXpress.htm αλλά αντί για "connect using a broadband connection that requires a user name and password" επέλεξε "connect using a broadband connection that is always on" (6η εικόνα)

Έχεις σκεφτεί πως αυτή τη στιγμή πληρώνεις 3x(γραμμή adsl) και ή τα τσεπώνουν οι 2 ISP ή πληρώνεται ο ΟΤΕς 3 φορές για την ίδια γραμμή??

Δημοσ.

Kala exeis 3 DSL sundeseis? tis moirazan tsampa kapoia stigmi pou eloipa? weird stuffs... :S an prepei na plirwneis kai tis 3 i uparxoun kai tis plirwnoun alloi tha sou proteina ena DSL modem sti kathe DSL, twra ean exeis mia grammi bale alles duo, ena palio pc me linux router firewall kai na dimiourgiseis balanced brodband gateway... To apotelesma ena diktuo me to art8roisma kai twn triwn grammwn DSL plus oti mporeis na to moiraseis opws thes... An kai fantazomai oti tha iparxei modem pou tha sindeetai taytoxrona se polles sundeseis... kai mallon tha kanei polla...

3 grammes DSL? ma ti sto.... 3? :P

Δημοσ.
Κλείσε τις δυο συνδέσεις και κράτα τη μία (την πιο αξιόπιστη)

Αν το βρεις' date=' στήσε και τους άλλους δυο υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο (εστω 192.168.06-7) και default getaway την ip του modem. Mask βάλε σε όλα 255.255.255.0

Δηλαδή για τους άλλους δυο κάνεις νέα σύνδεση όπως http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPSiemensXpress.htm αλλά αντί για "connect using a broadband connection that requires a user name and password" επέλεξε "connect using a broadband connection that is always on" (6η εικόνα)

[/quote']

Δεν γίνεται αυτό που λες. Το έχω δοκιμάσει και απλά δεν γίνεται.

Έχεις σκεφτεί πως αυτή τη στιγμή πληρώνεις 3x(γραμμή adsl) και ή τα τσεπώνουν οι 2 ISP ή πληρώνεται ο ΟΤΕς 3 φορές για την ίδια γραμμή??

Πώς πληρώνω 3 γραμμές βρε παιδάκι μου; tongue.gif

Μία γραμμή πληρώνω. Εδώ και 15 μήνες περίπου που είμαι έτσι OnLine, δεν έχω πληρώσει κάτι επιπλέον, όπως είναι λογικό και φυσικό.

Αφού ΜΙΑ γραμμή έχω, γιατί να πληρώνω 3;

Επίσης, μία από τις 3 συνδέσεις πληρώνω εγώ.

Εν ολίγοις, δεν πληρώνω απολύτως τίποτα επιπλέον από το πάγιο ΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ DSL και ΜΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ, εδώ και 15 μήνες.

Kala exeis 3 DSL sundeseis? tis moirazan tsampa kapoia stigmi pou eloipa? weird stuffs... :S an prepei na plirwneis kai tis 3 i uparxoun kai tis plirwnoun alloi tha sou proteina ena DSL modem sti kathe DSL' date=' twra ean exeis mia grammi bale alles duo, ena palio pc me linux router firewall kai na dimiourgiseis balanced brodband gateway... To apotelesma ena diktuo me to art8roisma kai twn triwn grammwn DSL plus oti mporeis na to moiraseis opws thes... An kai fantazomai oti tha iparxei modem pou tha sindeetai taytoxrona se polles sundeseis... kai mallon tha kanei polla...

3 grammes DSL? ma ti sto.... 3? :P[/quote']

Έχεις διαβάσει το θέμα και τα υπόλοιπα posts; rolleyes.gif

Πουθενά δεν είπα ότι έχω 3 γραμμές. Μία γραμμή έχω. Οι συνδέσεις είναι 3. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρείς 2 επιπλέον συνδέσεις για λίγο. Φίλοι, συγγενείς, κλπ. blink.gif

Συνεπώς, ΔΕΝ χρειάζομαι 3 DSL modems, αφού μιλάμε για ΜΙΑ γραμμή και δεν μου χρειάζονται παραπάνω. blink.gif

Δημοσ.
Δεν γίνεται αυτό που λες. Το έχω δοκιμάσει και απλά δεν γίνεται.

Άρα έχεις βρει την ip του modem... χμμμ... κάτι ΔΕΝ κολλάει σε αυτά που λες

Οπότε το modem μπορεί να έχει οποιαδήποτε IP, σχετική ή άσχετη με αυτές που δεν την ξέρω και δεν έχω τρόπο να την μάθω (αν ξέρετε κανέναν, πείτε μου).

Σου τον είπαμε (είπα)

Δημοσ.
Άρα έχεις βρει την ip του modem... χμμμ... κάτι ΔΕΝ κολλάει σε αυτά που λες

Σου τον είπαμε (είπα)

Βρε πουλάκι μου...

Λέω πως έχω δοκιμάσει αυτό που μου είπες:

...από DOS prompt να κάνεις "net view" ή ping σε διευθύνσεις κοντά σε αυτές του pc (πχ αν το pc έχει 192.168.0.5 δοκίμασε 192.168.0.1 έως 255 - βασικά 2-3 πρώτες και 2-3 τελευταίες) μήπως και βρεις το modem.

Και δεν γίνεται. Δεν βρίσκει IP. Αφού στο είπα και πριν. blink.gif

To modem, από όσο κατάλαβα δεν έχει IP.

Δημοσ.

Από ό,τι κατάλαβα και από ό,τι λέει στο site του ΟΤΕ το modem αυτό δεν έχει ip. Κάνει το bridge μεταξύ pc και dslam. Δεν είναι router... Δεν κάνει routing για να έχει μια εσωτερική ip το modem αυτό. Αν είχε μια εσωτερική δεν θα έπρεπε να είχε και μια εξωτερική? Δηλαδή θα συνδεόταν το modem μόνο του (με κάποιες ρυθμίσεις όπως των routers) στο internet και έτσι δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν παραπάνω απο ένα pc. Για την ακρίβεια, μιας και θα συνδεόταν το modem δεν θα έκανε απο κανένα pc κλήση στο internet γιατί θα την έπαιρνε απευθείας απο το modem. Αλλά τότε δεν θα λεγόταν modem αλλά router.

Δημοσ.

Μόλις μίλησα με έναν τεχνικό του ΟΤΕ, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως το Siemens Xpress LinkD over ISDN (ethernet) ΔΕΝ έχει IP.

Του φάνηκε παράξενο το όλο γεγονός, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μην λειτουργεί φυσιολογικά στη γραμμή μου, από όσο μου είπε.

Από όσο μπορώ να σκεφτώ, πιθανότατα είναι κάποια ιδιατερότητα αυτού του modem και υποθέτω πως για να βγουν 2 μηχανήματα OnLine με την ίδια IP, θα χρειάζεται μια επιπλέον κάρτα δικτύου για να λειτουργήσει και το Internet Connection Sharing των Windows ή αυτό που είπε πιο πάνω ο drdoomgr. blink.gif

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

to xpress link pragmati den exei ip.?pare ena router christina na breis tin igeia sou giati me auto pou exeis tha trelatheis kai esi i idia.me 2 routers pano se mia grammi xero oti to ena apo ta 2 den tha sigxronisei.alla na anixeis pola kanalia tautoxrona nomizo oti ginetai kai ginetai gia ena logo.sto ena kanali mporeis na pernas apoklistika to voip px gia na pezei mia xara kai sto allo na exeis px to emule.etsi to kathena exei to diko tou bandwidth kai den epireazetai apo to allo.an thimame sosta legetai multiple pvc's .an thes parapano pragmata christina na rotiso kapoion pou mou ixe pei kati gia auto.elpizo na se kalipsa sto peripou kai ama ine pes na rotiso.apla den ixera oti to kanei to xpress link auto.exo na to xrisimopoiiso para poli kairo.

Δημοσ.

ΟΥΑ! tongue.gif

Δεν έχω 2 routers σε μία γραμμή. blink.gif

Απλά μπορώ να κάνω 2 internet connections (συνδέσεις) από μία γραμμή και με ένα modem.

Η αλήθεια είναι πως με βολεύει πολύ αυτό (και δεν θα αλλάξω το modem για αυτόν τον λόγο) γιατί είμαστε 2 άτομα (ο καθένας με δικό του PC) και έχουμε αυτόνομα Internet. Απλά η απορία μου ήταν αν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει και πως συμβαίνει από τεχνικής πλευράς. blink.gif

Τώρα, αν θέλεις να ρωτήσεις αυτόν τον κάποιον γιατί και πως συμβαίνει αυτό και πράγματι ξέρει να μας πει κάτι, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε. blink.gif

Δημοσ.

Cristina h periptosi soy bgazei poly gelio.....

Mia erwtisi exw na sou kanw. To bandwidth tis gramhs moirazete? Dhladh an katebaseis ena arxeio apo ftp taytoxrona k apo tis 2 syndeseis (OTE-Forthnet) apo ta 2 sou PC, me poso katebazeis?

Me 40 stin kathe syndesi h me 20?

To exei dokimasei kanenas se dial-up modem to idio? Nomizw oti me ISDN ginontan kanonika. Se pstn xlwmo to kovw.

Δημοσ.
ΟΥΑ! tongue.gif

Δεν έχω 2 routers σε μία γραμμή. blink.gif

Απλά μπορώ να κάνω 2 internet connections (συνδέσεις) από μία γραμμή και με ένα modem.

Η αλήθεια είναι πως με βολεύει πολύ αυτό (και δεν θα αλλάξω το modem για αυτόν τον λόγο) γιατί είμαστε 2 άτομα (ο καθένας με δικό του PC) και έχουμε αυτόνομα Internet. Απλά η απορία μου ήταν αν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει και πως συμβαίνει από τεχνικής πλευράς. blink.gif

Τώρα' date=' αν θέλεις να ρωτήσεις αυτόν τον κάποιον γιατί και πως συμβαίνει αυτό και πράγματι ξέρει να μας πει κάτι, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε. [img']http://www.mplampla.gr/files/Trillian/blink.gif[/img]

christina telika einai auto pou egrapsa pio pano gia na sou lithei i aporia giati ginetai auto.pola modem kai routers mporoun na to kanoun auto.ti akrivos einai tora auto.legetai multiple pvc's kai ginete px otan thelei na anixeis polapla kanalia kai na xrisimopoiiseis to kathena gia kati diaforetiko.epitrepetai peripou mexri 10 kliseis pvc's na to po alios na sikoseis.i grammi ennoiite oti mirazetai bebea.mia xrisimotita tis einai auto pou ipa pio pano.exeis dosei px ta 300 gia to emule kai ta alla84 gia voip.epidi einai diaforetiko kanali den exeis provlima to emule na sou pataei kato to voip parolo pou den exei pitarei i grammi sou.ine san na exeis xorisei tin grammi sta 2-3 i kai perisotera komatia.episis an thimame kala kai to vigor exei epilogi mesa gia multiple pvc's.opote kai texnika ginetai auto pou les kai einai fisiologiko giati oute o isp oute o ote xanei kati pou to kanei..esi apla kaneis tin douleia sou kaliter se merika pragmata.apla molis to anakalipses tixea oti ginetai auto.elpizo na se kalipse i apantisi.kati parapano den xero gia na sou po alla ama exeis kamia aporia pestin kai kati tha broume.

episis na prostheso oti auto pou kaneis tha mporouses na to kaneis kai me ena router pou exeis 4 ethernet pano kai xoris na iparxei ikonidio broadband.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...