Προς το περιεχόμενο

Μια γραμμή, δύο συνδέσεις...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδιά, έχω ένα παράξενο «πρόβλημα»...

Τα δεδομένα είναι τα εξης:

Γραμμή: ΟΤΕ 384/128

Modem: Siemens Xpress LinkD over ISDN (ethernet) (info)

Switch: Digitus 10/100

PCs: Ένα laptop κι ένα desktop

Συνδεσμολογία: Line > Modem > Switch > Laptop & Desctop

Ο μόνος τρόπος για να έχουν Internet και τα 2 μηχανήματα είναι να συνδέονται με διαφορετικά ISP accounts.

Αυτήν τη στιγμή είναι online και τα 2 με διαφορετικές IPs, από την ίδια γραμμή.

Η ταχύτητα της γραμμής είναι πάντα η ίδια, δηλαδή 384/128 την οποία, ας πούμε, πως μοιράζονται (για κάποιον άγνωστο λόγο όταν κατεβάζει το laptop σέρνεται το desktop).

Τα ζητούμενα είναι δύο:

1. Γιατί και πως συμβαίνει αυτό. Είναι φυσιολογικό;

2. Πώς μπορούν να έχουν Internet και τα 2 μηχανήματα με ένα ISP account, δηλαδή να μοιράζονται τη σύνδεση;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατ'αρχήν ειναι modem ή router ? Δηλαδή κανεις κλήση για να συνδεθείς μεσα απο το κομπιούτερ;

Αλλά οπως και να 'εχει το πράγμα , απο την στιγμή που η γραμμή ειναι 384/128 δεν θα μπορέσεις να έχεις παραπάνω bandwidth οτι και να κάνεις.

Αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι πως έχεις 2 ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΙΡ . Ελπίζω να εννοείς οταν λες 2 ΙΡ , να λες εξωτερικές και οχι του LAN. Παντως εαν ειναι εξωτερικες και διαχειριζονται απο 1 Modem τοτε εκει πρεπει να ειναι το προβλημα που οταν κατεβαζει το ενα, το αλλο σερνεται.

Για να εχεις κοινο ΙSP και συνδεση πρεπει να εξοπλιστεις με router και να δηλωσεις το gateway και τα DNS του ISP σου , στα network connections του LAN σου.

Αυτα νομιζω εγω, καποιος πιο εμπειρος ισως να σε κατατοπισει καλυτερα.

Δημοσ.

1) Υποθέτω πως το modem είναι εγκατεστημένο και στα δυο PC. Όταν είσαι online με το ένα και πας να συνδεθείς με το άλλο δε σου βγάζει error οτι είναι busy ή κάτι τέτοιο?

2) Σε 1 adsl γραμμή έχεις 2 adsl accounts?

Δημοσ.

Την ιδια απορια εχω κι εγω , αλλα λεω μηπως εχω χασει επεισοδια και εχει βγει κανα Modem με lan... Ουτε εχω καταλαβει πως γινεται σε μια γραμμη να ενωνεσαι με 2 ISP. Ας περιμενουμε λιγο μπας και το ξεκαθαρισει...

Δημοσ.
Κατ'αρχήν ειναι modem ή router ? Δηλαδή κανεις κλήση για να συνδεθείς μεσα απο το κομπιούτερ;

Αλλά οπως και να 'εχει το πράγμα ' date=' απο την στιγμή που η γραμμή ειναι 384/128 δεν θα μπορέσεις να έχεις παραπάνω bandwidth οτι και να κάνεις.

Αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι πως έχεις 2 ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΙΡ . Ελπίζω να εννοείς οταν λες 2 ΙΡ , να λες εξωτερικές και οχι του LAN. Παντως εαν ειναι εξωτερικες και διαχειριζονται απο 1 Modem τοτε εκει πρεπει να ειναι το προβλημα που οταν κατεβαζει το ενα, το αλλο σερνεται.

[/quote']

Το modem είναι modem όπως είπα και στο post μου.

Επίσης, το ζητούμενό μου δεν είναι να έχω παραπάνω bandwidth. blink.gif

Οι 2 IPs είναι εξωτερικές, όπως είναι λογικό, μιας και είναι και 2 οι συνδέσεις. blink.gif

Για να εχεις κοινο ΙSP και συνδεση πρεπει να εξοπλιστεις με router και να δηλωσεις το gateway και τα DNS του ISP σου , στα network connections του LAN σου.

Άλλη λύση εκτός από την αλλαγή modem υπάρχει; blink.gif

Ερώτηση: Modem και switch πως συνδέονται?

Αν και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, συνδέονται με καλώδιο ethernet (straight).

Δημοσ.
1) Υποθέτω πως το modem είναι εγκατεστημένο και στα δυο PC. Όταν είσαι online με το ένα και πας να συνδεθείς με το άλλο δε σου βγάζει error οτι είναι busy ή κάτι τέτοιο?

2) Σε 1 adsl γραμμή έχεις 2 adsl accounts?

1) Αφού λέει πως το modem είναι ethernet πώς να βάλει drivers και να κάνει εγκατάσταση σε πολλά pc? Από πότε τα ethernet modem θέλουν drivers? :roll:

Και απο ότι λέει κάνουν και τα 2 pc connect, το καθένα με την σύνδεσή του, δεν βγάζει κάνενα error ούτε το ένα είναι busy και το άλλο online. Αν έβγαζε κανένα error or something και ήταν τελικά το ένα pc online μόνο, τότε ποιός ο λόγος του topic? :P :roll:

2) Το λέει και στο title ρε! διάβασε λίγο :roll: :P :roll:

Δημοσ.

Edgar πρόσεχε τους τρόπους σου!!!!!

Προς Cristina

Αν και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, συνδέονται με καλώδιο ethernet (straight).

Μετά το πρόσεξα και γι αυτό έκανα EDIT....

Για να καταλάβω τώρα...

1) Όταν κάνεις αίτηση για adsl λες "θέλω adsl σύνδεση στο τάδε νούμερο". Και ο ISP παίρνει το δισύρματο καλώδιο (ή λέει στον ΟΤΕ να το κάνει) και το συνδέει στο dslam... Το κάνεις την πρώτη φορά κανονικά... Τη δεύτερη φορά, όταν πας και λες "θέλω dsl στο τάδε (ίδιο) τηλέφωνο", δεν βλέπουν ότι το συγκεκριμένο νούμερο είναι ΗΔΗ συνδεδεμένο????

2) Login και pass κρατάει κάθε pc ξεχωριστά? Στη σύνδεση πως βρίσκει πιο modem θα χρησιμοποιήσει αφού είναι πάνω στο LAN το modem?

3) Έστω και συνδέεσαι με το ένα PC... το modem έχει εσωτερική IP σαν οποιοδήποτε άλλη συσκευή?

Δημοσ.
Edgar πρόσεχε τους τρόπους σου!!!!!

Προς Cristina

Μετά το πρόσεξα και γι αυτό έκανα EDIT....

Για να καταλάβω τώρα...

1) Όταν κάνεις αίτηση για adsl λες "θέλω adsl σύνδεση στο τάδε νούμερο". Και ο ISP παίρνει το δισύρματο καλώδιο (ή λέει στον ΟΤΕ να το κάνει) και το συνδέει στο dslam... Το κάνεις την πρώτη φορά κανονικά... Τη δεύτερη φορά' date=' όταν πας και λες "θέλω dsl στο τάδε (ίδιο) τηλέφωνο", δεν βλέπουν ότι το συγκεκριμένο νούμερο είναι ΗΔΗ συνδεδεμένο????

2) Login και pass κρατάει κάθε pc ξεχωριστά? Στη σύνδεση πως βρίσκει πιο modem θα χρησιμοποιήσει αφού είναι πάνω στο LAN το modem?

3) Έστω και συνδέεσαι με το ένα PC... το modem έχει εσωτερική IP σαν οποιοδήποτε άλλη συσκευή?[/quote']

1. Τί σχέση έχουν όλα αυτά; Μία γραμμή έχω όπως είπα και πριν, όπως λέει και ο τίτλος του θέματος.

2. Κάθε PC έχει δικό του account. Το ένα έχει Forthnet και το άλλο έχει Otenet.
    Το κάθε PC βλέπει το modem μέσω του switch, όπως είπα και στο 1ο μου post, στην συνδεσμολογία.
    Δεν υπάρχουν drivers επειδή είναι ethernet, όπως σου εξήγεισε και ο Edgar.

3. Δεν υπάρχει το «έστω και συνδέεσαι με το ένα PC». Είναι και τα 2 συνδεδεμένα ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο internet αυτήν τη στιγμή και πάντα. Λογικά έχει εσωτερική IP το modem, αλλά δεν μπορώ να τη δω για να ξέρω ποια είναι. Δεν έχω καμιά πρόσβαση στο modem μέσω κάποιου software ή μέσω web interface.

Δεν έχει ρυθμίσεις γιατί δεν είναι router, δεν έχει drivers γιατί δεν είναι USB.

Βρε mvaggel, διάβασε λίγο πιο προσεκτικά αυτά που έχω γράψει, σε παρακαλώ. blink.gif

Ημουν πολύ σαφής. Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά και τα έχεις μπερδέψει κομματάκι. rolleyes.gif

Δημοσ.

Δηλαδή έχεις ΕΝΑ μόντεμ το οποίο συνδέεται την ίδια στιγμή με forthnet και με otenet? Δεν το έχω ξανακούσει αυτό, μου φαίνεται πολύ περίεργο.

Δημοσ.
Δηλαδή έχεις ΕΝΑ μόντεμ το οποίο συνδέεται την ίδια στιγμή με forthnet και με otenet? Δεν το έχω ξανακούσει αυτό, μου φαίνεται πολύ περίεργο.

Ακριβώς αυτό λέω. blink.gif

Δημοσ.

Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ, η οποία να μην απαιτεί έξτρα hardware (router), είναι να σετάρεις τη σύνδεση του desktop ως shared και να μπαίνεις απο το φορητό μέσω του desktop.

(Με εχεις στείλει τώρα με το μόντεμ που κάνει ταυτόχρονα σύνδεση σε 2 ISP, έχω πολλά να μάθω ακόμα!)

Δημοσ.

Cristina μηπως εχεις 2 γραμμες ADSL? Δε γινεται απο μια γραμμη ADSL να μπαινεις με 2 συνδεσεις, δε επαρκει το ευρος συχνοτητων του τηλεφωνικου καλωδιου...

Mπες ταυτοχρονα απο τους 2 υπολογιστες σου στο

http://www.myipaddress.com

αν σου δειξει την ιδια ΙΡ σημαινει πως συνδεεσαι με μια συνδεση, αν σου δειξει διαφορετικες, ειτε εχεις καποια εξτρα τηλεφωνικη γραμμη ειτε θα μας τρελανεις τελειως :-)

Δημοσ.

Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ΜΙΑ adsl γραμμή να πηγαίνει σε ΔΥΟ providers και πως ΕΝΑ modem οδηγείται ταυτόχρονα από ΔΥΟ pc και κάνει ταυτόχρονα ΔΥΟ συνδέσεις .

Αν δε βαριέσαι δοκίμασε από DOS prompt να κάνεις "net view" ή ping σε διευθύνσεις κοντά σε αυτές του pc (πχ αν το pc έχει 192.168.0.5 δοκίμασε 192.168.0.1 έως 255 - βασικά 2-3 πρώτες και 2-3 τελευταίες) μήπως και βρεις το modem. Αν βρεθεί, πάνε στο άλλο pc, κλείσε τη σύνδεση με το modem, πήγαινε στη σύνδεση δικτύου και βάλε default gateway την ip του modem. Μηπως και...

Λύσε μου όμως την απορία ΠΩΣ έκανες ΔΥΟ συνδέσεις adsl σε ΈΝΑ αριθμό τηλεφώνου.

ΥΓ Μήπως είναι πρωταπριλιά και μας δουλεύεις??????

Δημοσ.

Είναι σίγουρο πως και οι δύο υπολογιστές έχουν πρόσβαση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ?

Το switch δεν είναι για να στέλνει τη σύνδεση στο ένα ή στο άλλο?

Μήπως σέρνεται ο ένας όταν κατεβάζει ο άλλος γιατί απλά δουλεύει η μία σύνδεση? Αλλά και πάλι αφού το bandwidth είναι το ίδιο (γραμμή 384) είναι λογικό όταν κατεβάζουν και τα δύο να "μοιράζονται" την ταχύτητα.

Το να συνδεθείς με μια γραμμή σε 2 ISP ταυτόχρονα ας υποθέσουμε πως γίνεται αλλά με το ίδιο modem αμφιβάλλω.

Υ.Γ. Μήπως είναι Router το modem σου και δεν το ξέρεις? Τα modem έχουν ethernet???

Δημοσ.

Μία "προσωρινή" λύση που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μέχρι να λύσεις ολοκληρωτικά το προβλημά σου θα ήταν να φτιάξεις έναν proxy server (χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το CCProxy(για Win)) στο desktop. Αν χρησιμοποιείς το laptop κυρίως για browsing αρκεί να ρυθμίσεις τον browser σου να χρησιμοποιεί τον proxy server του desktop για να βγαίνει στό internet. Το κύριο μειονέκτιμα είναι το ότι θα πρέπει να έχεις το desktop pc ανοιχτό όποτε θές να μπαίνεις στο internet με το laptop. Ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς και δεν είναι και η ευκολότερη λύση αλλά μπορεί να σε βολέψει προσωρινά μέχρι να βρείς κάτι άλλο...

Ελπίζω να βοήθησα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...