tolis_01 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Εχω δύο δίσκους και τρια partitions (ο ένας είναι χωρισμένος στα δύο και ο άλλος ολόκληρος). Την τελευταία φορά που έκανα format στο partition με τα windows, πήρε το γράμμα c: το τρίτο μου partition (με τα mp3, videos κτλ.), και έτσι τώρα το partition με τα windows έχει το γράμμα D: . Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να το αλλάξω? (γιατί τα windows δεν με αφήνουν)
Melissa_virus Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Yparxei ena programma me to opoio mporeis na kaneis allages sta grammata. Alla apo oti 8umamai den mporeis na alla3eis to gramma tou diskou pou exei ta xp mesa. basika auto pou egine sto pc sou mallon, einai na parei san boot disc ton disko me ta mp3... kai ton ekane c. kai kata pasa pi8anotita exoun perastei mesa kai arxeia apo ta windows... dhladh an dokimaseis na bgaleis ton disko apo to pc sou, den 8a mpainei sta xp o allos... to exw pa8ei gi' auto sto lew. test it
mprou Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Με το partition magic μπορεις να αλλαξεις τα γραμματα αλλα νομιζω οτι ισχυει αυτο που ειπε η melissa_virus για τον c αν θυμαμαι καλα
tolis_01 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 basika auto pou egine sto pc sou mallon, einai na parei san boot disc ton disko me ta mp3... kai ton ekane c. Ναι αυτό έχει γίνει. Καλά δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, απλά μερικά προγράμματα όταν τα περνάω έχουν σαν προεπιλογή το c:\... και όταν βιάζομαι δεν το προσέχω και μου παιρνιούνται στον δίσκο με τα mp3 και νευριάζω :twisted:
alkisg Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Μην αλλάξεις το γράμμα του partition των Windows, θα έχεις προβλήματα. Όμως μπορείς να κάνεις δυο hardlinks: C:\Program files => D:\Program files C:\Windows => D:\Windows Έτσι ότι μπαίνει στο C:\Program Files και στο C:\Windows θα μπαίνουν αυτόματα στο D:. Για να κάνεις hardlink σε φάκελο κατεβάζεις ένα προγραμματάκι (τρέχει χωρίς εγκατάσταση) από τη sysinternals.
giotis2005 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δεν υπάρχει λύση, Ξανά format, αυτό συμβαίνει καμιά φορά στην εγκατάσταση των windows όταν την στιγμή της εγκατάστασης έχεις καποιο zip drive επάνω ή καποιον εξωτερικό δίσκο
Undead Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 --> Πίνακας Ελέγχου -->Επιδόσεις και Συντήρηση-->Εργαλεία διαχείρισης -->Διαχείριση Υπολογιστή -->Διαχείρηση Δίσκων Καλή Επιτυχία
ppetr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Το σωστό partitioning για την περίπτωσή σου (και πολλών άλλων) είναι να κάνεις primary partition το c (με το λειτουργικό), το υπόλοιπο το ορίζεις extended, και μέσα στο extended κάνεις 1 ή περισσότερα logical drives. Έτσι, την επόμενη φορά που θα φορμάρεις, ο δίσκος με το λειτουργικό (το primary partition) θα πάρει το γράμμα c. Αν δε βαριέσαι, ξανακάνε format με τα παραπάνω στο νου.
tolis_01 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 --> Πίνακας Ελέγχου -->Επιδόσεις και Συντήρηση-->Εργαλεία διαχείρισης-->Διαχείριση Υπολογιστή -->Διαχείρηση Δίσκων Το δοκίμασα αυτό αλλά δεν με αφήνει να αλλάξω το γράμμα του patrition που έχω τα windows. Επειδή το έχω ξαναπάθει νομίζω ότι αν δεν κάνω φορμάτ και στο διαμέρισμα που έχει τώρα το γράμμα c: (στο οποίο έχω 50GB mp3, ταινίες κτλ.) δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Οπότε στο επόμενο φορμάτ, γερό back up και φύγαμε :???:
Melissa_virus Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Εγώ το είχα πάθει αυτό tolis_01, από τους πολλούς δίσκους επάνω... Έκανα το format και επειδή δεν θυμάμαι τότε πια επιλογή είχα στο bios, έβαλε τα πρώτα γράμματα στους IDE δίσκους. Και τα υπόλοιπα στους SATA. Και δυστυχώς τα XP θα τα έβαζα σε sata... Από εκεί και πέρα προσέχω μην γίνει καμιά στραβή γιατί το μετά, είναι πολύ σπαστικό... Σε καταλαβαίνω... Καλό format.
Undead Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 εγώ νομίζω άδικα θα κάνεις format , διότι και εγώ έτσι είχα πάθει και το άλλαξα!!!
tolis_01 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Κοίτα λοιπόν πως είναι οι δίσκοι μου: Maxtor 80GB Windows D: Games G: και WD 80GB My files C: Από τα windows μπορώ να αλλάξω το γράμμα του Games ή του My files (με προειδοποιεί βέβαια ότι ίσως κάποια προγράμματα παρουσιάσουν προβλήματα), αλλά όχι του Windows. Μου λέει ότι δεν είναι δυνατή η αλλαγή του γράμματος ενός τόμου συστήματος ή εκκίνησης.
alkisg Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Πως να αλλάξεις το D: σε C: http://support.microsoft.com/kb/223188/ Το ίδιο μπορεί να γίνει αν βγάλεις τον WD 80GB και από boot δισκέτα δώσεις fdisk /mbr. Τα Windows θα ξανααναθέσουν drive letters, και το πρώτο primary partition θα γίνει C:. Όμως ΜΗΝ το κάνεις, θα έχεις προβλήματα. Μόνο με επανεγκατάσταση των Windows. Πως τα Windows 2000 (και τα XP) αναθέτουν γράμματα δίσκων: http://support.microsoft.com/kb/234048/ Αυτό εξηγεί ποιο θα γίνει C:, D: κτλ κατά την εγκατάσταση των Windows, ή μετά από fdisk /mbr. Η πιο απλή λύση: Βγάλε τον WD, ξαναπέρνα τα Windows, ξαναβάλε τον WD.
tolis_01 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Η πιο απλή λύση: Βγάλε τον WD' date=' ξαναπέρνα τα Windows, ξαναβάλε τον WD.[/quote'] Ευχαριστώ alkisg ! Στο επόμενο φορματ (δεν νομίζω να αργίσει) αυτό θα κάνω!
Melissa_virus Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Η πιο απλή λύση: Βγάλε τον WD' date=' ξαναπέρνα τα Windows, ξαναβάλε τον WD.[/quote'] Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το ίδιο έκανα και εγώ... Εύκολο και απλό, και μετά δεν ψάχνεσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.