Προς το περιεχόμενο

βοήθεια: χαμένο user passwd σε XP

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας ξαδερφούλης ξέχασε το passwd του χρήστη (του μοναδικού χρήστη) σε win XP. Έχει μέσα ένα πρόγραμμα διδασκαλίας από αυτά που έρχεται η εταιρία και τα εγκαθιστά στο σπίτι, και δεν αφήνει αντίτυπο. Και γενικά ήταν ακριβούτσικο...

Οπότε αποκλείουμε την λύση του φορματ, ή της διαγραφής χρήστη ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκαταστήσουμε το passwd ή να θέσουμε νέο?

Ένας τρόπος που σκέφτηκα είναι να μπω με ένα live cd και να εντοπίσω το αρχείο που περιέχει την εν λόγω πληροφορία και να το αντικαταστήσω. Αλλά με linux live cd δε θα έχω τη δυνατότητα να τροποποιήσω φάκελο σε NTFS σκληρό.

Ο άλλος τρόπος, είναι μήπως μπορέσω και διαβάσω το αρχείο μέσα από live linux. Ξέρει κανείς πως λέγεται αυτό το αρχείο και που βρίσκεται?

Μάλλον θα υπάρχει πιο εύκολος τρόπος. Έχετε καμια ιδέα?

Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα σχετικό thread αλλά δεν βοηθάει πολύ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

I lysi sou einai edo....http://www.sysresccd.org/Main_Page Tha katevaseis to ISO,tha to kaneis burn kai meta tha bootareis to live linux CD...An kaneis mount tous sklirous ton win kai doseis ntpass stin konsola (elpizo na to thimamai sosta) tha anoiksei ena programma pou epemvainei sto HDD ton windows kai grafei KATEFTHEIAN sti registry allazontas ton kodiko tou xristi pou tha epilekseis...Ola afta an den exeis password recovery disk... ;-)

Δημοσ.

Γνωστο προβλημα

ξεκινασ το μηχανημα και πατας συνεχεια το F8. Στις επιλογες που σου βγαζει επιλεγεις την ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.Κανεις login σαν administrator.

αφου ξεκινησει το μηχανημα πας πινακα ελεγχου μπαινεις στους λογαριασμους χρηστων, επιλεγεις το χρηστη που θελεις, και πατας εκει που λεει remove password.

το προβλημα λυθηκε.

Δημοσ.

Παίδες δε μου είναι δύσκολο (καθόλου δύσκολο) να το κάνω με linux, ούτε τα mount και τα ξε-mount. Είμαι χρήστης linux (και μόνο) εδώ και έναν χρόνο. Και win δεν έχω για να κάτσω να ψάξω. Θέλω να τον πάρω τηλ και να του πω ξαρφ κανε 1-2-3 και τέλος. Απλά θέλω να μου πειτε που στο διάολο βρήσκεται αυτό το κωλοαρχείο που περιέχει το password του admin.

Θα του πω να δοκιμάσει και αυτό που λέει ο φίλος manosb αλλά δεν πιστεύω να είναι τόσο απλό. Δηλαδή θα ήταν σαν να λέγαμε ότι το passwd των XP δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέτρο ασφάλειας.

Το μόνο που θέλω είναι να μου πείτε τη διαδρομή.

Σας ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...