firewalker Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Ποιον messenger συμβατό με msn χρησιμοποιείτε αν χρησιμοποιείτε; Εγώ έχω βάλει το kmess που μου φαίνεται αρκετά καλό. Έχετε κάτι άλλο υπόψιν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Edgar Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Το Kopete μου φαίνετε μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChPaNaG Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 το gaim απο μένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Προσωπικά ως KDEας χρησιμοποιώ το kopete γιατί με βολεύει η υποστήριξη πολλών πρωτοκόλλων. Δεν έχω κανένα παράπονο από το kopete, αφού κάνει όλα όσα χρειάζομαι και έχει άριστη συνεργασία με το υπόλοιπο KDE (αλληλεπίδραση με το KABC, DCOP interface, κλπ). Όσο δούλευα GNOME και XFCe, χρησιμοποιούσα το gaim με το guifications plugin. Ωστόσο νομίζω ότι το πιο πλήρες χαρακτηριστικών πρόγραμμα είναι το aMSN, το οποίο όμως είναι γραμμένο στο «άσχημο» Tcl/Tk. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis456 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 To amsn έχει αρκετά από τα χαρακ/κά του msn. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 gaim ή kopete. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
raven3x7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 gaim xrhshmopoiw egw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inkjjl Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 aMSN apla....Ola ta ypoloipa odontokremes.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trizoni Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Τα εχω δοκιμασει ολα και κρατησα το AMSN. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δεν είναι λιγάκι περίεργο να μιλάμε για linux και να χρησιμοποιούμε ως μέτρο σύγκρισης προγράμματα της Microsoft; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δεν είναι λιγάκι περίεργο να μιλάμε για linux και να χρησιμοποιούμε ως μέτρο σύγκρισης προγράμματα της Microsoft; Το ότι χρησιμοποιούμε GNU/Linux ή κάποιο ΒSD δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αποκομμένοι από την πραγματικότητα και τον υπόλοιπο κόσμο. Καλώς ή κακώς η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιούν το MSN ως πρωτόκολλο επικοινωνίας. Μοιραία λοιπόν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε και εμείς, προκειμένου να είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους. Εφ' όσον δε το MSN είναι πρωτόκολλο μιας συγκεκριμένης εταιρίας, θεωρούμε τον MSN Messenger ως την εφαρμογή αναφοράς από πλευράς χαρακτηριστικών, οπότε προφανώς οποιαδήποτε σύγκριση είναι απόλυτα λογική ;-) Από 'κει και έπειτα, προσωπικά όπου μπορώ προτιμώ το jabber (XMPP) για επικοινωνία με ανθρώπους που το χρησιμοποιούν. Είναι ανοιχτό πρωτόκολλο και από τεχνικής πλευράς είναι σε πολλά σημεία ανώτερο του MSN, έχει όμως δυστυχώς πολύ περιορισμένη βάση χρηστών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theoxaris Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Συμφωνώ με τον apoikos. Τώρα όσο αναφορά εφαρμογές για το MSN σε Linux, τέτοιες είναι τα Gaim και Kopete που έχουν το δικό τους interface και τα aMSN και Mercury τα οποία περιέχουν πολλά χαρακτηριστικά του MSN Messenger (βλέπε Winks, Nudge...). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Isle Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Πραγματι, μπορει το amsn να ειναι 'κλωνος' του msn messenger, ομως εχει πολλα χαρακτηριστικα που οχι μονο το msn messenger, αλλα ουτε το gaim δεν εχει, οπως το να βλεπεις τον client που εχει ο συνομιλητης σου, την ip του οταν κανεις direct connect για να του στειλεις ενα αρχειο, την τελευταια φορα που συνδεθηκε και ησουν online κτλ. Ομως ειναι λιγο... σπαστικο, ας πουμε για τον χωρο του κειμενου της συνομιλιας, ο οποιος αν προσπαθησεις να τον μεγενθυνεις μεγαλωνοντας το παραθυρο, θα μεινει στο ιδιο μεγεθος, αλλα θα αλλαξει το μεγεθος του χωρου στον οποιο πληκτρολογεις το επομενο μηνυμα που θα στειλεις, κατι σχετικα αχρηστο, το οποιο δεν γινεται στο gaim, αλλα υπαρχει μια μπαρα αναμεσα στους δυο χωρους, με την οποια μπορεις να μεγαλωσεις τον ενα χωρο, μικρενωντας τον αλλον, με το μεγεθος του παραθυρου να μενει ιδιο. Αλλα πλεονεκτηματα του gaim και μειονεκτηματα του amsn δεν θυμαμαι, ωστοσο τωρα χρησιμοποιω gaim, το οποιο χρησιμοποιησα πρωτο σε linux, μετα πηγα στο amsn το οποιο ειχα για πολυ καιρο και μετα πηγα παλι στο gaim. Ο αποικος τωρα εχει δικιο, εμενα δεν μου πολυαρεσει γενικα το msn, που ολα τα μηνυματα περνανε απο server και μετα στον συνομιλητη σου, και ειναι και της Microsoft, αλλα εφοσον το χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι τι να κανουμε, θα το πιασουμε και θα πουμε και ενα τραγουδι, καλυτερα αλλωστε να υπαρχει γενικα ενα πρωτοκολλο instant messaging το οποιο να χρησιμοποιειτε απο την πλειονοτητα των χρηστων im προγραμματων για την αποφυγη του να εχουμε πολλα προγραμματα και να μπερδευομαστε, αν και θα προτιμουσα την θεση του να ειχε κατι πιο ανοιχτο, και το βασικο προγραμμα του να ειναι Open Source. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trizoni Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 οπως το να βλεπεις τον client που εχει ο συνομιλητης σου Αυτη την δυνατοτητα δεν την εχω προσεξει. Μπορει να μου πει καποιος πως μπορω να την ενεργοποιησω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trizoni Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Ακυρωστε το ερωτημα παιδια. Το βρηκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.