Προς το περιεχόμενο

AMD, Cool & Quiet και θόρυβος...

felikas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

το πρόβλημά μου είναι το εξής. Έχω το σύστημα που βλέπετε στην υπογραφή, τον τελευταίο καιρό (μετά από 3 μήνες περίπου λειτουργίας) ο ανεμιστήρας της CPU (επίσημος της AMD) μετά από περίπου 15 λεπτά αρχίζει να τρίζει απίστευτα εκνευριστικά! Με το που ανοίγω το κουτί (big case) μετά από 1 λεπτό σταματάει (λειτουργεί κανονικότατα κ αθόρυβα, όπως και θα έπρεπε...).

Κατέληξα στο συμπέρασμα λοιπόν, ότι λόγω του Cool & Quiet, με το που ανεβάζει λίγο στροφές, αρχίζει το τρίξιμο...

Μπορείτε να μου πείτε 1ον) γιατί άρχισε τώρα;

και 2ον) πως θα το σταματήσω (εάν πιέσω ελάχιστα την ψύκτρα, ίσα ίσα να την ακουμπήσω δλδ, αμέσως σταματάει) προφανώς η επαφή δεν είναι καλή!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Κανένας ρε παιδιά...

Δε ζητάω τίποτα ιδιαίτερο. Απλώς αν γνωρίζει κανείς να υπάρχει τρόπος να "κουμπώσει" καλύτερα (ώστε να μην κουνιέται) ο ανεμιστήρας στη CPU.

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Εαν, είναι μηχανικό πρόβλημα, π.χ έχει μποσικα γύρω από τον άξονα που περιστρέφεται, τότε πας για αλλαγή, αν συντονίζεται απλά, τότε πολύ απλά (και απαλά....) δοκίμασε αν εφαρμοζει καλά πάνω στην ψύκτρα και η ψυκτρα πάνω στο επεξεργαστή κλπ κλπ

Δημοσ.

κοιτα 2 πιθανα σεναρια

1. οι βιδες εχουν λιγο χαλαρωση και δημιουργουν δονησεις και κουνιεται και τριζει

2. λογο ζεστης δουλευουν ποιο πολυ οι ανεμιστηρες. οταν ανοιγεις το κουτι η ζεστη φευγει πιο γρηγορα γιαυτο μπορει να σταματαει (πεφτουν οι στροφες)

και 3 που μπορει να συμβαινει ο συνδυασμος και τον δυο πανω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...