SemiDead Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Γεια σας και χαρά σας. Επειδή έχω αρκετές απορίες θα σας παρακολούσα να μου ρίξετε τα φώτα σας αν μπορείτε... Λοιπόν: 1. Τι διαφορά έχει το 975Χ chipset απ'τα P965/G965/Q965/Q963 chipset; Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάρω ως επεξεργαστή τον Core 2 Duo που τρέχει στα 2.133GHz. Πρέπει να επιλέξω m/b με συγκεκριμένο chipset; Με ποιο κριτήριο; Γενικότερα έχω μια συμπάθεια στην ASUS οπότε πάω μάλλον προς τα εκεί. 2. Ποια είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει φτάσει το bus της RAM; (τα λέω καλά; ) Αν είναι δηλαδή να πάρω RAM καλό θα ήταν να πάρω όσο πιο γρήγορη γίνεται (όσο περισσότερο υποστηρίζει δηλαδή η μητρική) ; Αυτή η γρηγοράδα της RAM κάνει μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα του υπολογιστή; Επίσης έχει νόημα η επιλογή κάποιας συγκεκριμένης μάρκας; Καμιά ιδέα επ'αυτού; 3. Με την ψύξη γενικώς τι γίνεται; Ο επεξεργαστής δεν έχει ψήκτρα από τη μάνα του; Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να είναι αθόρυβο το σύστημα όσο γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρω ένα καλό αθόρυβο τροφοδοτικό και μια καλή ψήκτρα για τον επεξεργαστή και πάπαλα; 4. Επειδή δε θα παίζω παιχνίδια ψάχνω μια πολύ απλή κάρτα γραφικών. Από ό,τι μου είπανε καταργήθηκε το AGP Οπότε ψάχνω κάτι μάλλον σε PCI-E. Φαντάζομαι ότι 256 mb θα είναι υπεραρκετά για το office ή το autocad. Καμιά ιδέα σ'αυτή την κατεύθυνση; Ευχαριστώ!
stavrospap Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 pare ayto zhta kai na soy allaksoyne ton epeksergasth se ayto poy theleis kai rwta kai gia thn karta grafikwn kai eisai etoimos http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=30162478&Product_Id=343321
SemiDead Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Ευχαριστώ για την πρόταση σταύρο αλλά προτιμώ να μην αποφασίσω ελαφρά τη καρδία και να το ψάξω λίγο ακόμα (να βρω δηλαδή απάντηση στις ερωτήσεις μου) ...
billpeppas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 1) Δεν θέλει ανάλυση...για C2D επεξεργαστή καλύτερη κίνηση είναι ένα καλό mobo με Intel 975. 2) Δεν χρειάζεσαι την πιο γρήγορη RAM σε αυτά που θες να κάνεις. 3) Καλές ψύκτρες για CPU + VGA, αθόρυβο τροφοδοτικό για αρχή...αν είσαι "ψείρας" πας και για αθόρυβους δίσκους, chipset cooler... ίσως και optical drives
raven3x7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 @stavrospap Καλουτσικο pc ομως νομιζω για το Autocad η ram einai shmantikh. H μητρικες με VIA δυστηχος υποστιριζουν μονο μεχρι 533 και το τσιπακη γενικος ειναι απαρχαιομενο. H RAM εχει φτασει μεχρι τα 800mhz και μπορει ως ενα βαθμο να επιρεασει την αποδωση του υπολογιστη. Εγω θα ελεγα να παρεις μια μητρικη με i965 οπως η ABIT AB9 ή η Αsus P5B. Αν ψαξεις μπορει να τα βρεις και πιο φθηνα. Το 975Χ ειναι κυριος για gamers και υποστιριζει διπλες καρτες γραφικων και τετοια. Νομιζω πως το ABIT einai kalytero γιατι εχει περισοτερα slots για PCI kai PCI-e x1. Για ram θα ελεγα μινιμουμ 1GB DDR2 667 PC5200 αν σε παιρνει και 2GB δεν θα βλαψουν ουτε και 800μηζ μνημη (υποθετο εδω οτι στο CAD δουλευεις βαρια σχεδια, αν οχι 1GB και φθηνη ειναι αρκετα). Kαλες μαρκες σε ram ειναι η Corsair, η OCZ(αν παρεις Asus μακρια ομως), h Crucial και η Κingston. Η Supertalent φαινεται να ειναι ανερχομενη αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστη(απλως δηλονο αγνοια δεν σημαινει κατι για την εταιρια αυτο). Αφου δεν παιζεις παιχνιδια μια Χ1300 η 7300GT einai υπεραρκετες και εχουν λιγοτερο απο 100Ε(προσοπικα θα ελεγα οτι η ATI Χ1300 εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας σε video κτλ οποτε μαλλον θα σου ειναι πιο χρησιμη). Αφου θελεις ησυχο pc παρε μια καρτα γραφικων με παθητικη ψυξη οπως αυτη Οσο για το 3 θα πρεπει να παρεις μια καλη ψυκτρα απο Τριτο κατασκευαστη οπως η Zalman ή η Arctic Cooling. Ενα ισυχο trofodotiko ειναι επισης must. To bluestorm της Fortron που εχει το πλαισιο ειναι μια αρκετα καλυ λυση. Τωρα αν θες για πιο ποιοτικα το S12 της Seasonic(απο 500W kai panv γιατι το 430 δεν ειναι τοσο καλο) ειναι οτι καλυτερο υπαρχει παγκοσμιος και πολυ ισυχο. Τελος και το κουτι παιζει ρολο, η μαλλον τα ανεμηστιρακια που εχει το κουτι που μπορεις να τα αλλαξεις. Καλη μαρκα για κουτια ειναι η Thermaltake. Eγω εχω παραγγειλει αυτο που βγαινει και χωρις το παραθυρο. τωρα αν ειναι ισυχο θα μπορω να σου πω με σιγουρια αυριο μεθαυριο που θα το λαβω αλλα απο το ψαξιμο που εκανα πρεπει να ειναι πολυ ισυχο και με καλη ηχομονωση. ουφ αυτα. καλα η γραμματικη μου σκιζει οταν γραφω στο pc. edit an πας στο πλαισιο για pc να ξερεις απο πριν τη θα παρεις και σε καμια περιπτωση μην εμπιστευτεις τους πολητες τους(το 10% να πεσεις σε ατομο που ξερει δεν αξιζει το ρισκο). Επιπλεων αν ψαξεις μπορει να βρεις και πιο φτηνα.
Tenshi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Σχετίκα με την ψύξη θα διαφωνήσω με τον raven3x7...Zalman,Artic Cooling κλπ είναι μέτριες για cpu, σαφώς καλύτερες λύσεις απο την stock ψύκτρα πάντως. Αν τα χρήματα δέν είναι πρόβλημα,για το θέμα της ψύξης καταφεύγεις στην λύση της υδρόψηξης και πάπαλα.Με μια καλή μονάδα θα είσαι καλυμένος απο επεξεργαστή,κάρτα γραφικών και μητρική. Άμα δέν είσαι διατεθημένος να χαλάσεις πχ 200 ευρώ μόνο και μόνο για ψύξη,τότε δές σάν λύση την Scythe Ninja ή Thermalright SI-120/Xp-90 σε συνδιασμό με ανεμιστήρες SilenX. Σε ότι έχει να κάνει πάντως για vga,Ζalman και Artic Cooling έχουν αρκετά αποδοτικά συστήματα.
SemiDead Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Επίσης καμιά ιδέα για οθόνη; Τι πρέπει να προσέξω; Να έχει μεγάλο refresh rate σε 1152x864 που με βολεύει;
MikeQ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Sxetika me motherboard oxi Asus ,Msi apla isws gygabite oxi asus akoyse me...
Strategos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Proton den katargithike i agp alla poia an den exeis idi mobo me agp giati na min pareis pci-xpress parolo pou tha vgei kai pci-xpress 2 tou xronou alla leme... Meta min koita posa mb einai i vga alla ti pirina foraei parolo pou pisteuw oti kai me mia karta ton 100 euro eisai komple. Gia tis ram paizei rolo alla ama den paizeis paixnidia min koita tin taxitita alla perisotero to megethos kai analogos pare i 2x512 i 2x1024 mb(ddr2 panda).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.