Προς το περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με nerovision express,κτλ (avi->dvd με υποτίτλους και μενού)

Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω επεισόδια από διάφορες σειρές σε .avi μορφή. Θέλω να τα κάνω σε μορφή που να παίζουν σε dvd player, να έχουν υπότιτλους και το dvd να έχει μενού. Με το nerovision express (που μου άρεσε σαν πρόγραμμα) γίνεται αυτό? Ή θα πρέπει πρώτα να ενσωματώσω τους υπότιτλους στα avi αρχεία? Με ποιο πρόγραμμα? (το avisub δε μου λειτουργεί..)

Pls help...

Y.Γ. Εδώ και 2 ώρες έχω ψάξει όλα τα threads, έχω κατεβάσει πολλά προγράμματα αλλά πλέον χρειάζομαι τα φώτα σας :)

Δημοσ.

Μάλλον δεν έψαξες καλά. Για να ενσωματώσεις υποτίτλους σε avi χρησιμοποίησε το VrtualDub. Δες εδώ τον ανάλογο οδηγό:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=145488

Ένας τρόπος για να κάνεις αυτό που θες (γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί) είναι ο εξής:

1ον. Χρησιμοποιείς ή το WinAvi Video Converter ή το ConvertXtoDVD (προσωπική γνώμη: κατά προτίμηση το πρώτο, αν χρησιμοποιήσεις το δεύτερο μη βάλεις menu από αυτό γιατί είναι υποτυπώδης) για να κάνεις το DVD σου

2ον. Χρησιμοποιείς το DVDLab Pro για να φτιάξεις το menu ή τα menus σου με extras, more audios, subs ή ότι άλλο θες.

Καλή επιτυχία!

Δημοσ.

και εγω το nerovision χρησιμοποιω για τις ταινιες μου.το μονο κακο του ειναι οτι οι υποτιτλοι πρεπει να ειναι ενσωματομενοι στο avi.για να τους ενσωματωσω χρησιμοποιω το avisubtitler

πολυ καλο και απλο στη χρηση του

Δημοσ.

οk τους ενσωμάτωσα κανονικά, άνοιξα το nerovision, έφτιαξα τα μενού κτλ, άρχισε να κάνει burn (έβαλα write to hard disk για πιο γρήγορα) αλλά μετά από μισή ώρα..σφάλμα ! :(

Δημοσ.

Τελικά όλα οk :D Ενσωμάτωσα υπότιτλους με το VrtualDub και μετά έφτιαξα το dvd με το Nerovision express 3 . To αποτέλεσμα πολύ καλό. Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν τα 4 επεισόδια ανά dvd είναι φυσιολογικό. Το κάθε επεισόδιο στην αρχή ήταν 135mb περίπου και μετά την ενσωμάτωση των υποτίτλων γύρω στα 185. Στο dvd πιάσανε περίπου 3,9 gb. Είναι ok?

Δημοσ.

Eίσαι σίγουρος? Δοκίμασα τώρα να μετατρέψω με το WinAvi Video Converter που λες ένα αρχείο 139 mb (χωρίς υποτιτλους ενσωματωμένους) και το τελικό αρχείο (σε μορφή dvd) είναι 968mb άρα διατηρείται η αναλογία των 4 αρχείων σε 1 dvd

Δημοσ.
Eίσαι σίγουρος? Δοκίμασα τώρα να μετατρέψω με το WinAvi Video Converter που λες ένα αρχείο 139 mb (χωρίς υποτιτλους ενσωματωμένους) και το τελικό αρχείο (σε μορφή dvd) είναι 968mb άρα διατηρείται η αναλογία των 4 αρχείων σε 1 dvd

Λάθος δικό μου (άλλα είχα στο μυαλό μου). Προσωπική εμπειρία με WinAvi και δημιουργία menu με DVDLab Pro. 6 επεισόδια των 400mb (Στο Παρα Πέντε) ανά DVD.

Δημοσ.

κάτσε, 400mb ήταν το καθένα σε μορφή .avi πριν γίνουν dvd? Αν είναι έτσι πάλι υπάρχει "πρόβλημα" γιατί 6 επεισόδια των 400mb που λες είναι 18 των 135mb ! Πώς γίνεται αυτό??

Δημοσ.

Σε πιστεύω, απλώς σου λέω ότι προσπάθησα απλά να κάνω ένα .avi αρχείο 135mb σε μορφή dvd με το Winavivideo converter και μου βγήκε 968mb. Δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να έκανα κάποιο λάθος, εκτός αν έχεις χαμηλώσει την ποιότητα

Δημοσ.

Απλά στο WinAvi προσθέτεις τα αρχεία που θες και του ορίζεις το μέγεθος του τελικού αρχείου (βλέπε στον οδηγό). Μετά το πρόγραμμα αναλαμβάνει να κάνει την απαραίτητη συμπίεση έτι ώστε να το χωρέσει στο μέγεθος αυτό. Τα 6 αρχεία των 400mb που σου ανάφερα είναι περίπου το όριο έτσι ώστε η ποιότητα του DVD να είναι καλή και χωρίς προβλήματα. Κατά τ' άλλα μπορείς να βάλεις όσα αρχεία θες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα έχει χαμηλότερη ποιότητα. Αν τα αρχεία σου έχουν πολύ καλή ποιότητα μπορείς να προθέσεις περισσότερα αρχεία αφού με μεγαλύτερη συμπίεση δεν θα έχεις μεγάλη διαφορά στην αναπαραγωγή και κυρίως αν το DVD που θα φτιάξεις προορίζεται για standalone player+TV (αφού η ανάλυση της TV είναι μικρότερη κατά πολύ από αυτή του monitor), αν πάλι τα αρχεία σου έχουν χαμηλή ποιότητα βάζεις λιγότερα έτσι ώστε το πρόγραμμα να μη χρειαστεί να συμπιέσει κατά τη μετατροπή και το αποτέλεσμα του τελικού με τα αρχικά αρχεία να είναι ισάξια στην ποιότητα. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις πως λειτουργεί το πρόγραμμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...