brakos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Χαιρετω ολους Εχω ενα διλημα. Ειμαι απο τη Θεσσαλονικη και εργαζομαι σε εταιρια πληροφορικης σε πολη της επαρχιας (βορεια ελλαδα). Η αναγκη για χρηματα με εκανε να αποχωριστω την πολη μου (επαιρνα με τα βιας 600ε πριν 5 χρονια) ενω τωρα επειδη στην επαρχια υπαρχει μεγαλη ζητηση και μικρη προσφορα εχω κανει μεγαλο κυκλο και πλεον οι απολαβες μου ξεπερνανε με ανεση τα 1700ε το μηνα. (Για τις ιδιες ωρες εργασιας με την εργασια στην Θεσνικη). Επειδη προσφατα περασα απο ΑΣΕΠ στο δημοσιο στην Αθηνα, αναρωτιεμαι 1. αν ειναι καλο να αφησω την επαρχια και να παω αθηνα με σκοπο το ....μηνας-μπαινει-μηνας-βγαινει και ας παιρνω λιγοτερα 2. Τι θα κανατε στη θεση μου ? 3. Τι χρηματα θα παιρνω αν γνωριζει κανεις σε θεση ΔΕ, Χειριστης Η/Υ με 6 χρονια προυπηρεσιας και αγαμος 4. Θα μπορεσω (βασει ερωτησης 3) να τα βγαλω περα στην αθηνα η θα ειμαι παλι στη πεινα (γιατι δεν ειναι και φθηνη η Αθηνα) Ευχαριστω πολυ και περιμενω καποια απαντηση εστω και μια απλη σκεψη γιατι ειμαι απελπιστικα μονος εδω (χωρις κανονικη παρεα δηλαδη κοντινους πολυ φιλους, και ουτε κοπελα γιατι ο κυκλος ειναι λιγο στενος και δεν μπορω να εισχωρησω σε κλειστες κοινωνιες οπως της επαρχιας)
skouras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 το κλασικό δίλλημα. Γνώμη μου τσίμπα την θέση κάτσε να δεις πως είναι και αν δεν γουστάρεις γύρνα πίσω.
Kandinsky Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Είναι δύσκολη η απάντηση και το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε πρόσφατα ένας φίλος μου. Αυτός τελικά επέλεξε να μείνει εδώ μια και του αρέσει η ζωή αν και κάθε τρεις και λίγο διαμαρτύρεται για το χρηματικό. Δεν ξέρω πόσα θα είναι τα χρήματα στο Δημόσιο. Κι αυτό είναι μεγάλο θέμα διότι ναι μεν καλή η ζωή εδώ (σε σχέση με μια μικρή πόλη, Θεσσαλονίκη εννοείται ότι δεν είναι χειρότερα από εδώ, το αντίθετο ίσως), αλλά τί να το κάνεις αν δε μπαίνει τίποτα στην τράπεζα και μετά από λίγα χρόνια αναγκάζεσαι να κάνεις 2 δουλειές για να τα φέρεις βόλτα με την οικογένεια που θα αποκτήσεις? Απ' την άλλη, υπάρχει και η άποψη "μια ζωή την έχουμε και δε πα να ....., εγώ θα την κάνω τη ζωή μου κι ας μην έχω φράγκο". Δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Η ζωή όντως είναι πιό πολυποίκιλη αλλά και δύσκολη εδώ. Βρώμα, χάος, άγχος. Σπίτι? Που θα είναι αυτό? Μακριά απ' τη δουλειά σου? Πόσο θα κοστίζει? κλπ, κλπ. (αλήθεια, πού είναι αυτή η θέση ποιά περιοχή?)
andrip Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 βρε κάτσε επαρχία... να έρθεις στην Αθήνα να κερδίσεις τι δηλαδή; μια θέση στο δημόσιο; αν είχα ευκαιρία να φύγω απο την αθήνα θα το έκανα. Τουλάχιστον σπούδασα 4 χρόνια επαρχία και δε συγκρίνονται. Εμαθα να ζω Αθήνα δεν παει να πει οτι μ'αρέσει όμως. Μιας λοιπόν και τα χρήματα είναι αρκετά, κι αν είχα μια κοινωνική ζωη αρκετά καλή δε θα είχα καν το δίλλημα αθήνα ή επαρχία. Στην τελική κάτσε κάποια χρονάκια να έχεις ένα κεφάλαιο και μετά μπορείς να γυρίσεις λίγο πιο σίγουρος στην πόλη σου. Φιλικά πάντα, τη γνώμη μου απλα λεω
mprou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Οπως ειπαν και παραπανω τα παιδια, εξαρταται απο το τι θες. Η επαρχια ειναι καλη γιατι θα βγαλεις φραγκα αλλα θα εισαι απομονωμενος, ενω στην αθηνα θα ζησεις περισσοτερο την ζωη σου αλλα θα εισαι στριμωγμενος. Επειδη και μενα σιγα σιγα αρχιζει να με απασχολει το ζητημα, αυτο που θα εκανα, θα ηταν να μεινω στην επαρχεια να κανω μια γερη μπαζα και αργοτερα θα κοιταγα για αθηνα. Αφου και με τον καιρο θα εχεις και μεγαλυτερη προυπηρεσια και θα μπορεις να βρεις κατι καλυτερο ισως. Μπορει κι ολας να σου ερθουνε ετσι τα πραγματα ωστε αργοτερα να μην θες να φυγεις.
The_player Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Το ιδανικο θα ητανε δημοσιο στην Επαρχια...αλλα δεν ξερω τι να σου πω παντως τα εξοδα ειναι απιστευτα στην Αθηνα (μενω μονος μου 13 χρονια)...αλλα καλυτερες προυποθεσεις για ιδιωτικο τομεα, να κανεις καριερα..κοιτα μηπως μπορεις να ερθεις Αθηνα και μπορεσεις να παρεις μεταταξη...
brakos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Οπως λες The_player σκεφτομαι για μεταταξη αλλα επειδη ειναι σε νοσοκομειο η φαση ειναι λιγο δυσκολο που εχω ακουσει. Απο τη μια σκεφτομαι τις συνθηκες ζωης στην επαρχια οπου δουλευω 9:00-16:00 / Δευ-Παρασκ με μισθο 1200ευρω και τα απογευματα το πολυ με κανα 3ωρο (19:00-22:00) κανω μαθηματα πληροφορικης για τμηματα ECDL και Προγραμματισμο παιρνοντας αλλα 500-1000 το μηνα. Χωρις να υπολογιζω Σαββατοκυριακο που ολο θα κατσει κανα "ιδιαιτερο" με 30ε την ωρα. Δοξα τω Θεο απο οικονομικης πλευρας ειμαι μια χαρα δεν θα εχω προβλημα (που ηδη δεν εχω και βαζω στην ακρη 1000ε ανετα το μηνα και βαλε!!!). Απλα σκεφτομαι επειδη εχω σπιτι Θεσσαλονικη και αργα η γρηγορα θα μπορω να μεινω εκει, η μεταταξη θα ηταν το ιδανικοτερο οπου μπορω να εχω τη σιγουρη δουλεια το πρωι και το απογευμα ασχολουμαι με..."μαυρα". Απο την αλλη με φοβιζει το γεγονος να παω στην Αθηνα, οπου αντε πες στη καλυτερη να παιρνω 900-1000 το μηνα και να πρεπει να δινω 500 μονο για την ....λιτη μου διαβιωση. Τα εχω βαλει στο μυαλο μου και κανει σβουρες το κεφαλι μου και εχω πονοκεφαλο και το σκεφτομαι καθημερινα. Και απο την αλλη οπως λεει και ο Mprou δεν ξερω αν θα εχω την ιδια δυνατοτητα για αργοτερα να ξαναμπω δημοσιο, ή χτυπα ξυλο να τυχει τιποτα στην εταιρια που εργαζομαι και να κλεισει ή να ειμαι τοτε 45-50 χρονων (τωρα ειμαι 30) και τρεχα γυρευε να τη βγαλεις περα... Ολα ειναι δυσκολα και ευκολα ταυτοχρονα. Θα μου αρεσε δεν λεω μια ζωη στην Αθηνα γιατι δεν εχω ζησει ποτε εκει, σαφως καλυτερες επιλογες αλλα σαν συνθηκες ' διαβιωσης και προοπτικη εξελιξης θα ειναι δυσκολο αφου θα ειμαι εγκλωβισμενος και μονος ξανα (και θα πρεπει να ξαναχτισω οτι εχτισα μετα απο 6 χρονια στην πολη της επαρχιας που βρισκομαι). Ευχαριστω σε ολους παντω για τις συμβουλες και θα με ενδιεφερε παρα πολυ αν καποιος ξερει τι μισθοι παιζουν για [ΔΕ] Χειριστων Η/Υ ωστε να τα βαλω κατω και να δω τι θα κανω.
Hlapatsas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Εγώ θα σου προτείνω κάτι άλλο.Κάτσε εκεί που είσαι,δούλεψε σκληρά(σαν σκύλος ) μάζεψε φράγκα αφού είσαι μόνος σου και όταν θα έχεις την οικονομική άνεση τότε κάνε την επιλογή σου ξαναδίνοντας ΑΣΕΠ.Στο λέω αυτό γιατί η ζωή στην Αθήνα είναι ακριβή.
platongr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 1700 και επαρχία. Σου μένουν και λεφτά στην άκρη, πηγαίνεις όποτε θέλεις στην Αθήνα και κάνεις ότι δεν μπορείς να κάνεις στην επαρχία. Βρίσκεις και με γυναίκα και παντρεύεσε και μένεις μόνιμα εκεί. Εταιρείες που μπορούν και δίνουν τέτοιους μισθούς στην επαρχία σου εμπνέουν σιγουριά, αλλά στην χειρότερη θα μπορέσεις να βρει μια άλλη δουλειά με λιγότερα λεφτά και να τα βγάζεις πάλι πέρα. Στην Αθήνα σίγουρα δεν θα σου μένουν λεφτά. Θα έχεις την σιγουριά του μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει και μετά από 10 χρόνια θα κάνεις παρέα με συναδέλφους, θα έχεις παντρευτεί κάποια συντηρητική συνάδελφο, τα παιδιά σας θα έχουν νοοτροπία Δ.Υ., θα έχεις τεμπελιάσει και θα μετανιώνεις που δεν είχες μείνει στην παλιά σου δουλειά..... καλά, ίσως να μην είναι και τόσο τραγικά αλλά με τα χίλια, επαρχία !!
Kandinsky Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Eκτός κι αν ερχόμενος εδώ ξεσκιστείς στις κραιπάλες και κάπου ανάμεσα στα βουνά από σφηνάκια και γυναίκες στην πέσει μια "γιαγιά" και αρχίσεις μια λαμπρή καριέρα ζιγκολό που θα σε οδηγήσει κάποτε σε ένα γιωτ στο Μονακό να ξύνεις τ' αρκίδια σου και να βλέπεις την F1 ενώ μια πεοθηλάζουσα καλλονή θα σε "ανακουφιζει"....
Pantelis51 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Να κάτσεις εκεί που είσαι με τα "άνετα" 1700 ευρώ το μήνα και να ξανασκεφτείς περί "επιλογών" Αθήνας. Έτρεφα αυταπάτες περί αυτού και συνειδητοποίησα πως είναι μια μεγάλη πατάτα. Για ποιες επιλογές μιλάμε και όσο μάλλον την όρεξη για να τις ακολουθήσεις όταν χρειάζεται να περιμένεις σε ουρές, κολλάς με τις ώρες στη κίνηση, τρως σκυλιά – γατιά για γύρο και παιδάκια, στριμώχνεσαι σαν τη σαρδέλα στο λεωφορείο και σε κλέβουνε μέρα μεσημέρι χωρίς κανείς συμπολίτης σου να ενδιαφερθεί. Για να ʽσαι βορειότερα της Θεσσαλονίκης πρέπει να βρίσκεσαι σε πολύ καλό σημείο! Πάρε το αυτοκινητάκι σου και πήγαινε μέσα σε λίγα λεπτά όπου τραβάει η ψυχή σου, τόσες πόλεις υπάρχουνε, τόσες αλλαγές παραστάσεων. Προσωπικά επέλεξα την Αθήνα γιατί μόνο εκεί μπορούσα να βρω δουλειά.
Japan Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Στην θέση σου θα προσπαθούσα να ξαναδώσω για Θεσσαλονίκη. Επίσης μην ξεχνάς πως και στην Αθήνα θα μπορείς να κανεις ιδιαίτερα (μαύρα πάντα). Οπότε θα έχεις ένα έξτρα εισόδημα.
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 brakos, Παίζει ρόλο σε ποιά υπηρεσία διορίστηκες. Ο βασικός μισθός είναι ο ίδιος. Αλλά άν πχ διορίστηκες σε κάποιον δήμο παίρνεις κάποια επιδόματα extra. 270 ευρώ + κάτι άλλα.... Αν μου πείς που διορίστηκες θα σου πώ και πόσα θα παίρνεις. Αν ήμουν στη θέση σου θα έμενα Θεσ/κη χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκτός αν έχεις τόσο μεγάλη πώρωση με την Αθήνα. Τέλος, η Θεσ/κη δεν είναι καμμιά μικρή πόλη... Το έχουμε παρακάνει πια.
Japan Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Το παιδί κατάγεται από Θεσσαλονίκη αλλά τώρα είναι επαρχία...
TonyMontana Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 το δημόσιο έχει τα ατού του.. βασικά είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και θα σου μένει χρόνος να κάνεις και άλλα πράγματα. σίγουρα η αθήνα δεν είναι το ιδανικότερο μέρος για να μένει κανείς φυσικά θα προτιμούσα επαρχία με τον μισθό που ανέφερες αλλά όπως είπες κι εσύ ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει με την εταιρία στην οποία εργάζεσαι... αν βρείς σπίτι κοντά στη δουλειά σου στο δημόσιο τότε είναι πιο υποφερτά τα πράγματα.. θα γλυτώνεις την ζούγκλα των δρόμων + καύσιμα. αν λοιπόν παίρνεις 1000 στην αθήνα και 500-1000 σε μαθήματα τότε είσαι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.