dterzakis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Γεια σας, Χθεσ βρήκα αυτό το συγκριτικό test για HDD. Σε αυτή την σελίδα κάνει μετρήσεις σε intel standard, intel AHCI, nVidia standard και driver. Όταν λεει intel-nvidia εννοεί chipset της μητρικής; Το AHCI είναι κάποια ρύθμιση στο bios που την ενεργοποιούμε ή θέλει κάποιους drivers;
Kyro Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 nai afta einai chipset. tora apo pou energopoiounte oi dinatotites aftes... i apo to bios (tis intel isos) i me drivers (sto nvidia apoti leei). se fotisa e;
dterzakis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Η πιο διαφωτιστική απάντηση που έχω πάρει μέχρι τώρα!! :)
mvaggel Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2006 Το AHCI αν θυμάμαι καλά το είχα συναντήσει στο bios μητρικής ASROCK στο τμήμα που είχε τις ρυθμίσεις για τους HDD. Για να αναγνωριστούν οι δίσκοι κατά την εγκατάσταση των WIN ήθελε να εγκαταστήσεις third party drivers από δισκέτα που έφτιαχνες με το cd της μητρικής.
palawiaris Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Εγώ το ahci το ενεργοπίησα από το bios.Το windows ήταν ήδη εγκατεστημένο αλλά ήθελε μια αλλαγή στην registry,drivers,το πρόγραμμα intel matrix storage manager κτλ.Το έκανα για να αναγνωρίσει το NCQ.Πάντως διαφορές δεν είδα.Για καινούργια εγκατάσταση θέλεις δισκέτα.Μια πολύ ενημερωτική σελίδα πως θα το κάνεις αλλά δυστηχώς σε γερμανικά http://62.109.81.232/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=1&show=154&start=0#4 αν χρειάζεσαι μετάφραση εδώ είμαστε
dbDRAG Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 http://www.intel.com/technology/serialata/ahci.htm
dterzakis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 ok σας ευχαριστώ. Θέλω να πάρω samsung σκληρούς γιατί είναι αρκετά αθόρυβοι και με αυτή την τεχνολογία ανεβαίνουν αρκετά οι επιδόσεις.. Ελπίζω όταν τους πάρω (σε κανα μήνα) να τα καταφέρω, αν όχι εδώ είμαστε!! :) Το να ενεργοποίσεις το AHCI αποκλείει την διάταξη RAID 0. Δηλαδή μπορώ να έχω και AHCI και RAID 0?
dbDRAG Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Nomizw oti dn se apotrepei na leitourgeiseis se diatakseis raid.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.