Προς το περιεχόμενο

τι τρωμε...

mprou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
'Ντάξει βρε Χαμουραμπί... κουβεντούλα κάνουμε! Όχι ότι αύριο-μεθαύριο δεν θα χλαπακιάσουμε πάλι κάναν γύρο! Απλά αναφέρουμε φήμες-διαδόσεις-περιστατικά έτσι για να ξέρουμε και τι τρώμε!

Άλλωστε κάπου στα βάθη της Ανατολής (Κορέα να'ναι; Φιλιππίνες να'ναι; Κίνα να'ναι; Δεν θυμάμαι πάντως) η γάτα και ο σκύλος θεωρούνται τα καλύτερα κρεατικά στις κουζίνες τους!

Φιλιππίνες είναι MariaTs.Μάλιστα ο σκύλος είναι ένα πολύ εκλεκτό έδεσμα εκεί!Πολλοί Φιλιππινέζοι ναυτικοί όταν πιάνουν λιμάνι βγαίνουν στην κυριολεξία παγανιά με δύχτια!!!!Την επομένη μπορεί να δείς μερικά σκυλοτόμαρα ν'αρμενζίουν στο κατάστρωμα.Έχω συγγενικό πρόσωπο ναυτικό και μου έχει πεί τα απίστευτα.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

...μην τα παίζετε και μην παίρνετε τόσο αψήφιστα όλες αυτές τις τρίχες που ακούτε στον Ευαγγελάτο !!!

η μούχλα για παράδειγμα είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό σε όλα τα τυριά και είναι κάτι αυστηρά επιφανειακό.... αν τρίψεις το εσωτερικό και την αφαιρέσεις δεν παθαίνεις τίποτα !!! ...ούτε η ποιότητα του τυριού χαλάει, είναι ίδια με την "αρχική" !

...όλα αυτά τα πράγματα γίνονταν και θα γίνονται πάντα !!!

τους λόγους τους ξέρουμε ή μπορούμε να τους φανταστούμε όλοι !

απλά τα τελευταία χρόνια ο "πολύς ο κόσμος" ανακάλυψε τις "λεπτομέρειες" της παραγωγικής διαδικασίας και θεώρησε οτι "η κοινωνία" πάει κατα διαόλου...λες και ήξεραν και χθες για παράδειγμα πως γινόταν η μυζήθρα !!!

....παρεπιμπτόντως επειδή αναφέρθηκε παραπάνω το δέρμα και τα οστά των ζώων πάει για οστεοκρεατάλευρα. Κατα τη διαδικασία παρασκευής αυτών των αλεύρων, όλα τα συστατικά περνούν απο κλίβανους θερμοκρασίας εως 1600 βαθμών, πράγμα που σημαίνει πως δεν επιζει τίποτα !!!

...και για να προλάβω κάποιες αντιδράσεις τα οστεοκρεατάλευρα χρησιμοποιούνται στη διατροφή των χοιρινών και κάποιων ειδών των ιχθύων, κατηγορίες ζώων δηλαδή που "ανέκαθεν" ήταν παμφάγα ή έστω σαρκοφάγα (τώρα βέβαια άντε να πείσεις τις νοικοκυρές και τον Ευαγγελάτο γι' αυτό)

(ουφ....πολλά έγραψα :-))

Δημοσ.

...και τους επιστήμονες που έλεγαν ότι για την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια ευθύνεται και αυτός ο λόγος (ή αυτός ο λόγος).

Κατά τ' άλλα, δεν πιάνω το point. Επειδή υπάρχει αλητεία και διαφθορά θα πρέπει να συνεχισουμε να τρώμε τις βλακείες που μας ταίζουν με το σκεπτικό "αυτά γινονταν πάντα"? Πώς και με ποιά λογική γίνονταν πάντα?

Δημοσ.

Πριν από καιρό είχα παρακολουθήσει μία εκπομπή για λαχανικά και φυτοφάρμακα. Υποτίθεται ότι πλέον κυκλοφορούν σε πακέτα που έχουν πιστοποίηση/διαδικάσια/προέλευση επάνω ώστε να μπορείς να κρίνεις, ακόμα δεν έχω βρει σε super market εδώ κάτι τέτοιο.

Οπότε ακόμα και το να πεις ότι μαγειρεύεις σπίτι για να αποφύγεις τη σαβούρα, είναι κάπως δύσκολο...

Δημοσ.
...μην τα παίζετε και μην παίρνετε τόσο αψήφιστα όλες αυτές τις τρίχες που ακούτε στον Ευαγγελάτο !!!

Λετε οι γατες να ειχαν δει Ευαγγελατο πρωτα και γι αυτο ξενερωσαν με τον γυρο; :razz:

Δημοσ.
...και τους επιστήμονες που έλεγαν ότι για την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια ευθύνεται και αυτός ο λόγος (ή αυτός ο λόγος)

...αυτό προσπαθώ να εξηγήσω !

Σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια έπαθαν τα βοοειδή !!!

...ζώα δηλαδή καθαρά φυτοφάγα, που όμως κάποιοι "έξυπνοι" τα τάισαν οστεοκρεατάλευρα !

κατάλαβαίνεις τι θέλω να πω ???

βλέπεις πόσο εύκολα παρασύρεται ο κόσμος ???

κοίτα να δεις και εσύ πως την "πάτησες" ...μίλησα για τα χοιρινά !

...άντε τώρα να συννενοηθείς με την μάνα μου για παράδειγμα που άλλαξε προτιμήσεις στο γάλα γιατί η "ανεύθυνη" γαλακτοβιομηχανία που είχε επιλέξει έκανε εισαγωγές απο την Βουλγαρία !!! ...λες και εκεί έχουν άλλα γελάδια !

Επειδή υπάρχει αλητεία και διαφθορά θα πρέπει να συνεχισουμε να τρώμε τις βλακείες που μας ταίζουν με το σκεπτικό "αυτά γινονταν πάντα"? Πώς και με ποιά λογική γίνονταν πάντα?

γίνονταν πάντα γιατί "έτσι γίνονταν" !

δεν εννοώ πως η σημερινή ασυδοσία τα προκάλεσε !

αυτή ήταν η διαδικασία αν θέλεις.... στο μυαλό των καταναλωτών ήταν το πρόβλημα που είχαν καλλιεργήσει λάθος εικόνα στο μυαλό τους

...όπως και να το κάνουμε, η καλή μας αγελάδα δεν έβοσκε πάντα κάτω στη λιακάδα γιατί πολλή απλά δεν απέδιδε το ίδιο ! ...νομίζει η εκάστοτε νοικοκυρά οτι το μαντρωμένο ζώο είναι απαραίτητα και βλαβερό !

ή, για να πάω και στην περίπτωση του τυριού, μήπως το τυρί δεν μούχλιαζε και χθές ???

τι γινόταν σε αυτή την περίπτωση ??? το πετάγατε ??? ...γιατί εμείς σπίτι μου "ξύναμε" το προβλημα και συνεχίζαμε να το τρώμε (και ήταν το ίδιο γευστικό και υγιεινό)

the point is ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ προσεκτικά κάποια πράγματα ! όπως όλοι γνωρίζουμε πως πολιτικός δεν γίνεσαι με αλήθειες, και νούμερα στην τηλεόραση δεν κάνεις αν αποτύχεις να προκαλέσεις ντόρο απ' το τίποτα !

:-)

Δημοσ.
...αυτό προσπαθώ να εξηγήσω !

Σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια έπαθαν τα βοοειδή !!!

...ζώα δηλαδή καθαρά φυτοφάγα' date=' που όμως κάποιοι "έξυπνοι" τα τάισαν οστεοκρεατάλευρα !

κατάλαβαίνεις τι θέλω να πω ???

βλέπεις πόσο εύκολα παρασύρεται ο κόσμος ???

κοίτα να δεις και εσύ πως την "πάτησες" ...μίλησα για τα χοιρινά ![/quote']

Ναι, έχεις δίκιο. Ήμουν απρόσεκτος όσον αφορά το τί είπες. Όμως, μόλις τώρα δεν αναφέρεις ότι τις τροφές αυτές τις τάισαν ΚΑΙ στα βοοειδή? Άρα, έγκλημα υφίσταται, σωστά?

...άντε τώρα να συννενοηθείς με την μάνα μου για παράδειγμα που άλλαξε προτιμήσεις στο γάλα γιατί η "ανεύθυνη" γαλακτοβιομηχανία που είχε επιλέξει έκανε εισαγωγές απο την Βουλγαρία !!! ...λες και εκεί έχουν άλλα γελάδια !

Μισό λεπτάκι. Ποιός διασφαλίζει ότι το εργοστάσιο της Βουλγαρίας, που κινείται σε ρυθμούς Βουλγαρίας, καθαριότητα Βουλγαρίας, κλπ κλπ πληρεί τις προυποθέσεις της ΕΕ?

γίνονταν πάντα γιατί "έτσι γίνονταν" !

δεν εννοώ πως η σημερινή ασυδοσία τα προκάλεσε !

αυτή ήταν η διαδικασία αν θέλεις.... στο μυαλό των καταναλωτών ήταν το πρόβλημα που είχαν καλλιεργήσει λάθος εικόνα στο μυαλό τους

...όπως και να το κάνουμε, η καλή μας αγελάδα δεν έβοσκε πάντα κάτω στη λιακάδα γιατί πολλή απλά δεν απέδιδε το ίδιο ! ...νομίζει η εκάστοτε νοικοκυρά οτι το μαντρωμένο ζώο είναι απαραίτητα και βλαβερό !

Η λάθος εικόνα ποιά είναι? Ότι το φαγητό του κόσμου παρασκευάζεται με τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ότι τα ζώα τρέφονται με καθαρές τροφές και όχι άλλες αγελάδες ή σκουπίδια? Και δε νομίζω ότι το πρόβλημα της νοικοκυράς εντοπίζεται στο μαντρωμένο ζώο αλλά στο τί τρώει αυτό. Εν ολίγοις, πιστεύεις ότι η αύξηση της παραγωγής δικαιολογεί κάθε μέσο που μεταχειριζόμαστε για να το πετύχουμε?

ή, για να πάω και στην περίπτωση του τυριού, μήπως το τυρί δεν μούχλιαζε και χθές ???

τι γινόταν σε αυτή την περίπτωση ??? το πετάγατε ??? ...γιατί εμείς σπίτι μου "ξύναμε" το προβλημα και συνεχίζαμε να το τρώμε (και ήταν το ίδιο γευστικό και υγιεινό)

Αυτό όμως δεν έχει σχέση μια και αν το τυρί είναι εξαρχής καλό τότε φυσικά και αν βγάλει μούχλα δεν με ενοχλεί και θα την ξύσω. Αυτό τί σημαίνει όμως? Ότι αν έχει μούχλα όταν το αγοράζω απ' το βαρέλι ή τη συσκευασία θα πρέπει να το φάω αδιαμαρτύρητα? Έχω ή δεν έχω δικαίωμα ότι αγοράζω να είναι σε τέλεια κατάσταση και να πληρεί συγκεκριμένα standards? Διαφορετικά ποιός ο λόγος να υπάρχουν αυτά?

the point is ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ προσεκτικά κάποια πράγματα ! όπως όλοι γνωρίζουμε πως πολιτικός δεν γίνεσαι με αλήθειες, και νούμερα στην τηλεόραση δεν κάνεις αν αποτύχεις να προκαλέσεις ντόρο απ' το τίποτα !

Μα πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι ο ντόρος είναι απ' το τίποτα? Σε ένα κράτος με έναν απ' τους υψηλότερους δείκτες διαφθοράς, που καθημερινά βλέπουμε γύρω μας ακόμα και απ' τον τελευταίο υπάλληλο ατασθαλίες και τη λογική του "πώς θα τα πιάσω ανέξοδα" σου φαίνεται απίθανο να σε ταίζουν ότι θέλουν?

Σου έχει δώσει το συγκεκριμένο κράτος την εντύπωση ότι υπάρχει έλεγχος? Μα η ίδια η Αγορανομία έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν έχει ούτε τα μέσα ούτε και το προσωπικό για να κάνει επαρκείς ελέγχους, άρα μήπως το "απ' το τίποτα" στερείται λογικής βάσης?

Δημοσ.

Προσωπικά περισσότερο φοβάμαι τα λαχανικά, μιας και οι επιστροφές από Γερμανία για υπερβολικά ποσοστά φυτοφαρμάκων ακόμα και στα κατά τα άλλα βιολογικά προϊόντα είναι καθημερινό φιανόμενο. Μετά, συγκρίνοντας τα λαχανικά που τρώω από τον κήπο της μάνας μου με του εμπορίου, η διαφορά είναι εμφανέστατη. Στη νόσο των τρελών αγελάδων, δεν ευθύνονταν τα κρεατάλευρα ακριβώς. Η Θάτσερ προσπαθώντας να μειώσει το κόστος των κρεατάλευρων μείωσε κατά είκοσι βαθμούς την θερμοκρασία στην οποία έπρεπε να υποβάλλονται, με αποτέλεσμα να μην καταστρέφεται το prion. Γι' αυτό και το πρόβλημα ήταν στη Γαλλία, η οποία έκανε εισαγωγές από Αγγλία. Κρεατάλευρα τρώνε και σήμερα οι αγελαδίτσες. Η φυσική διαδικασία ωρίμανσης των τυριών είναι με μούχλα. Ακόμη και η μούχλα του ψωμιού είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Δεν ισχυρίζομαι οτι πρέπει να μας τα πουλάνε με μούχλα, αλλά οχι οτι δεν πρέπει να υπάρχει μούχλα στο στάδιο ωρίμανσης. Εισαγωγές γάλακτος δεν μπορούμε να μην κάνουμε, παράγουμε μόνο το 20% αυτού που χρειαζόμαστε, το θέμα είναι γιατί τόσα χρόνια δουλεύουν τον κόσμο με το δήθεν ελληνικό γάλα. Η φορμόλη στο κρέας είναι γνωστή τακτική, εκτός της συντήρησης, σπάει τις ίνες του κρέατος με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο μαλακό. Η κατρουλίλα που μύρισε ο αδερφός κάποιου νωρίτερα, ήταν η φορμόλη. Φυσικά είναι απαράδεκτη η χρήση της, αλλά παρ' όλα αυτά εφαρμόζεται ακόμη και από ανθρώπους στα σπίτια τους για να πετύχουν πιο μαλακό κρέας. Μια συμβουλή για τα λαχανικά, αγοράστε όσο πιο άγουρα γίνεται και αφήστε τα στο ψυγείο 3-4 μέρες, τόσος είναι ο χρόνος για την διάσπαση των φυτοφαρμάκων, που στη συνέχεια ένα μεγάλο ποσοστό φεύγει με το πλύσιμο. Και για τις γυναίκες, ιδιαίτερη προσοχή στο μαρούλι, ποτέ μα ποτέ μην τρώτε έξω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...