mprou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Θελω να μοιραστω μαζι σας μια εμπειρια που ειχα πριν κανα 2ωρο περιπου Παω με κατι φιλους να παρουμε σουβλακια. Τα παραγγελνουμε, τα παιρνουμε και καθομαστε σε ενα παρκακι πιο κατω για να φαμε. Εκει που τρωγαμε σκανε μυτη δυο πεινασμενες ψινινες. Τους πεταω λιγο απο τον γυρο που ειχε το σουβλακι μου. Τι πιο φυσιολογικο απ το να τον τσακισουνε. Ε λοιπον... τον μυριζουν... τον ξαναμυριζουν... τιποτα. Ουτε που τον αγγιξανε! Τι γινεται λεω...; Ενα απο τα παιδια που ειχε καλαμακι, τους πεταει λιγο και το κατακρεουργησανε. Μεχρι και το τζατζικι φαγανε. Ενας αλλος και αυτος με γυρο, τους πεταει και απο το δικο του και παλι ουτε που τον αγγιξανε. Και σκεφτομαι τωρα εγω. Μηπως τρωγαμε καμια γατα;;;; Δεν ξερω αν ισχυει, αλλα εχω ακουσει οτι οι γατες δεν τρωνε κρεας αιλουροειδων, οπως και οι σκυλοι δεν τρωνε κρεας απο την δικια τους "οικογενεια". Αυτο ηταν και το κυριο θεμα συζητητης της παρεας μετα το περιστατικο. Μου εχει τυχει παλιοτερα και στα mac, σκυλος να μην τρωει μπιφτεκι, αλλα υπεθεσα οτι φταιει η σογια. Εν κατακλειδι. Τελικα το γευμα μας συνοδευοταν απο ψητο κεραμυδογατο ή γατο αλλης ρατσας ή οχι; Ιδου η απορια... :?: :?: :?: PS: Αν δεν ηταν ρατσας θα δουν τι εχουν να παθουν
Mystirios Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Μήπως ο γύρος παίρνει κάθε φορά το χρώμα της εκάστοτε ράτσας οσο ψήνεται?
Hlapatsas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Μην το γελάς,το πιθανότερο αυτό είναι.Έχεις ξαναπάρει σουβλάκι από αυτό το σουβλατζίδικο??Τουλάχιστον πέσ'μας από ποια περιοχή για να φυλαγόμαστε.(λέμε τώρα)...
sniper_206 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Η ερώτηση είναι άλλη. Ήταν νόστιμος ο γατόγυρος;;; :mrgreen:
Mystirios Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Υπάρχει και η περίπτωση οι γάτες που αναφέρει ο mprou να ήταν σνομπ και να μη καταδεχόντουσαν να φάνε γύρο ή ακόμα και να είχαν προσωπικές διαφορές με το τύπο που έκοβε το γύρο κι απο εγωισμό να μη φάγανε.Υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο να είχε στάξει ιδρώτας απο το τυλιχτή πάνω στο γύρο και η γατούλα με την οξεία όσφρηση της να τη κατάλαβε τη δουλειά. Πέρα απο τη πλάκα πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω αυτό (το χω ξανακούσει πολλές φορές) και πιθανότατα ισχύει
mprou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Καλη μας χωνεψη... Mystirios: το γατακι σου ειναι πολυ νοστ... εΕε... χαριτωμενο...
Tenshi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Όποιος έχει όρεξη μπορεί να κάνει το εξής: Παραγγελεία 2 πιττόγυρων>το τέστ της ψιψίνας>λήψη δείγματος>Χημείο του Κράτους>Εισαγγελέας>Τρελλές μηνύσεις-πρόστιμα-αποζημειώσεις!
DhZou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Μη λέτε κουτουράδες! Οι γάτες δεν φτουράνε, τι κρέας έχουν; Δε συμφέρει να βάζουν γάτες στο γύρο, θα πρέπει να σφαξουν 50 γάτες για ένα γυρο που θα κρατήσει μία μερα, πολύ ασύμφορο... Πάντως και τα ζώα έχουν παραξενιές, για παράδειγμα η σκύλα μου δεν τρώει με τίποτα, όσο κι αν την πιέσω, αλλαντικά. Αυτό δεν οφείλεται στο ότι όλα τα αλλαντικά είναι από σκύλο αλλά όπως μου εξήγησε η κτηνίατρος στα συντηρητικά! Τα σκυλιά δεν τρώνε οτιδήποτε έχει συντηρητικά. Οι γάτες απ' την άλλη μπορεί να μην τρώνε κρέας που γυρίζει :???:
ffilz Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Ίσως να έφταιγαν τα μπαχαρικά. Γενικά στα ζώα δεν αρέσουν τα πολλά μπαχαρικά γιατί έχουν έντονη μυρωδιά. Ο σκύλος μου (που βέβαια δεν πεινάει) δεν τρώει ποτέ κρέας με πολλά μπαχαρικά. Ο γύρος από ότι ξέρω έχει πάρα πολλά μπαχαρικά .
ntountou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 δε ξέρω για εσάς αλλά το αρκούδι που έχω στη φώτο μου τρώει τα πάντα χωρίς διακρίσεις... από καρπουζόφλουδες μέχρι μπάμιες και από φασολάκια μέχρι άγουρα μήλα (που τα κόβει μόνος του από το δέντρο)... όπως καταλαβαίνεις DhZou τα αλλαντικά τα αρπάζει στον αέρα και τα κατεβάζει αμάσητα, χωρίς να προβληματίζεται ιδιαίτερα για συντηριτικά σε ότι αφορά το γύρο από ίδια γνώση σας λέω το εξής... τα κρέατα είναι εισαγώμενα χοιρινά (συνήθως ολλανδία) φυσικά μεγαλωμένα με σκοπό να παίρνουν 100 κιλά τη μέρα για να βγαίνει παραγωγή... άρα ορμόνες και τρελές τροφές στο φουλ... επίσης κατά την ετοιμασία του γύρου στα γυράδικα παίζει πολύ μπαχαρικό το οποίο μπορεί να μην αρέσει στα ζώα.. επίσης βραδινές ώρες που ο γύρος είναι ολόκληρη μέρα στον αέρα είναι πολύ πιθανό να έχει αρχίσει να μυρίζει(σαπίζει) και μια γατούλα να μπορεί να το καταλάβει πολύ πιο εύκολα από έναν άνθρωπο που πεινάει απεγνωσμένα και έχει πιει και κανένα ποτηράκι παραπάνω... γιαυτό τα σουβλάκια και όλα τα άλλα κρέατα είναι καλύτερη επιλογή από το γύρο, δεν μένουν εκτεθειμένα στον αέρα ολόκληρη μέρα για γάτες σκυλιά κ.α. παρεμφερεί κρέατα ξεχάστε το... απλά γιατί το εισαγώμενο χοιρινό συμφέρει παραπάνω... δε ξέρω ειλικρινά αν σας καθησύχασα ή σας ανησύχησα τώρα καλύτερα να τρώτε σπίτι σας
MariaTs. Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 DhZou οι κονσέρβες που τρώνε τα σπιτογατόσκυλα δεν περιέχουν συντηρητικά; Στην περιοχή μου πριν κάτι χρόνια έκλεισε γυράδικο γιατί μετά από έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας (προφανώς έγινε καταγγελία) βρήκαν στο υπόγειο τομάρια σκύλων! Βέβαια τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων απέφυγαν να το αναφέρουν, ενώ η φήμη διαδιδόταν απ'τους περίοικους της περιοχής!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 lolol τα τομάρια σκύλων που λέει η Μαρία είναι γεγονός, στο σουβλατζίδικο του "αυστραλού", που παρά τις καλές συστάσεις που μου είχαν δώσει για το... τεράστιο σουβλάκι του, ευτυχώς δεν έτυχε να φάω ποτέ. Διότι δεν βρέθηκαν μόνο τομάρια σκύλων Μαρία, αλλά και γδαρμένοι σκύλοι, και ζωντανοί, υποψήφια σουβλάκια. Όσων αφορά τις γάτες, είναι από τους πιο τέλειους... δοκιμαστές φαγητών. Ειδικά ορισμένες γάτες δεν τρώνε ούτε ψάρια, αφού έχουν την δυνατότητα να οσφρίζονται διάφορα. Πάντως για να είμαστε και λίγο σκεπτικιστές, οι γάτες γενικώς σιχαίνονται μπαχαρικά, αλάτια, λεμόνια κλπ, οπότε και αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λόγος. Αλλά αν φάγανε το καλαμάκι σημαίνει ότι πεθαίνανε της πείνας, άρα κάτι... ύποπτο συμβαίνει με τον γύρο. Βασικά το σουβλατζίδικο του "αυστραλού" έκλεισε, αλλά όπως γνωρίζω ο αυστραλός κυκλοφορεί ελεύθερος. Και να είναι ο μόνος;
DhZou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Αυτά που έγραψα μπορεί να ισχύουν μόνο στο δικό μου σκυλί (το οποίο δεν τρώει ούτε κονσέρβες). Τα μπαχαρικά σίγουρα δεν είναι η πρώτη επιλογή των σκυλόγατων, και ο σκύλος του ntountou φυσικά τρώει τα πάντα γιατί είναι θηρίο και τρώει 5 κιλά φαί τη μέρα. Αν σ' αυτά τα 5 κιλά έχει και μια πέτρα δε νομίζω να το καταλάβει
Chrisxxx Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Προφανως εχουμε φαει ολοι πολλους σκυλους, γατες και δεν ξερω και 'γψ τι αλλο σε εστιες, γυραδικα, καντινες κ.α. Αλλα πολλες φορες τα ζωα απωθουνται απο τη μυρωδια των μπαχαρικων και ο Γυρος εχει απειρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.