Προς το περιεχόμενο

Θερμοκραασία Amd X2 4600+

George!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Kati akoma. katharises kala thn preapplied pasta poy exei h Arctic Cooling prin thn baleis?

Την καθάρισα πάρα πολύ καλά με οινόπνευνα και ένα πανί και έγινε σαν καινούργια. Και οι 10 βαθμοί λιγότερο που είχε ο 3200+ Venice ήταν με την preapplied πάστα, την ΜΧ1 που υποτίθεται πως είναι χειρότερη από την arctic silver 5 που έβαλα στον Χ2 4600+

Δημοσ.

xmm εγω αυτο που διαβασα στο νετ σε κανα δυο site που συγκρινανε και τις παστες φανικε οτι η Arctic Cooling εχει δικιο οταν λεει οτι για την συγκεκριμενη ψυκτρα η MX1 ειναι καλυτερη, με διαφορες που κυμαινονταν απο 2 εως 3 βαθμους ομως. Παιζει και η περιπτωση να εχεις βαλλει πολυ παστα που δεν ειναι καλο για την θερμοαγωγημοτιτα αυτο.

Δημοσ.

mi ksexnate oti i kathe pasta xrisimeyei gia na kalivei ta tyxon kena (grantounies-aulakosis) metaksy ton 2 epipedon epifanion ton mettalon.

AN ta metala (patousan) telia san dyo kathreptes to ena pano sto allo..

i pasta tha itan AXRISTH!

giati ektos apo tin skoni metallou (xalkou-asimiou) pou periexei exei diafora antipiktika,opos ladi silikonis pou kathe allo apo thermagogimo eine!

Δημοσ.

Και εγώ μόλις άνοιξα το κουτί του AMD ATHLON 64 X2 4600+ DUAL CORE και είδα την ψύκτρα έπαθα γιατί είχα παραγγείλει άλλη. Πήρα την xp90c αλλά θα μπορούσα να είχα γλυτώσει το έξοδο αφού η μαμίσια ψύκτρα δείχνει άκρως ικανοποιητική και όπως λέτε είναι.

Χρησιμοποίσησα την xp90c και για πάστα την MX-1 .

Στο πρώτο άνοιγμα είχα 44 βαθμούς.

Την επόμενη μέρα 40-42.

Με θερμοκρασία δωματίου 29 βαθμούς.

Τώρα είναι κάνα δύο μέρες σταθερά στους 38-39 με θερμοκρασία δωματίου 28 βαθμους.

Εν συγκρίση με τον άλλο υπολογιστή μου με pentium iii 2667 ο οποίος δεν λέει να πέσει κάτω από 45 βαθμούς αυτές τις μέρες μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος.

Άλλωστε απ'ότι βλέπω κάπου εκεί κυμαινόμαστε όλοι στις θερμοκρασίες.

Kati akoma. katharises kala thn preapplied pasta poy exei h Arctic Cooling prin thn baleis?

Σε αυτό το σημείο είχα απορία. Όλο εκείνο το πράγμα που έχει η μαμίσια η ψύκτρα είναι υλικό θερμοαγώγιμο; Υποτίθεται ότι θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εκεί; Ή μήπως ήταν κάτι σαν προστατευτικό; Γιατί μιλάμε για ποσότητα πενταπλάσια μην πω και παραπάνω από την ποσότητα της πάστας που εμείς θα βάλουμε. Και στο χαρτάκι που είχε μέσα δεν είδα να γράφει τίποτα ή δεν το πρόσεξα.

Τέλος πάντον όπως και νά'χει ο athlon πετάει :-D

Έδωσα σύνταξη στο παλιό μου σύστημα με έναν 667. Φανταστείτε τι διαφορά βλέπω πλέον :mrgreen:

Του αφαιρώ σιγά σιγά και κάτι παράσημα που του είχα(κάρτες, δίσκους, κλπ) και μάλλον θα πάει για κατεβαστήρι και όσο αντέξει πλέον ....

Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο είχα απορία. Όλο εκείνο το πράγμα που έχει η μαμίσια η ψύκτρα είναι υλικό θερμοαγώγιμο; Υποτίθεται ότι θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εκεί; Ή μήπως ήταν κάτι σαν προστατευτικό; Γιατί μιλάμε για ποσότητα πενταπλάσια μην πω και παραπάνω από την ποσότητα της πάστας που εμείς θα βάλουμε. Και στο χαρτάκι που είχε μέσα δεν είδα να γράφει τίποτα ή δεν το πρόσεξα.

Τέλος πάντον όπως και νά'χει ο athlon πετάει :-D

Έδωσα σύνταξη στο παλιό μου σύστημα με έναν 667. Φανταστείτε τι διαφορά βλέπω πλέον :mrgreen:

Του αφαιρώ σιγά σιγά και κάτι παράσημα που του είχα(κάρτες' date=' δίσκους, κλπ) και μάλλον θα πάει για κατεβαστήρι και όσο αντέξει πλέον ....[/quote']

ne eine thermagogimi pasta ,kai malista poli kali den eine megali posotita apla eine poli kala perasmeni san epalipsi ,kai to perito peros bgenei perimetrika ekso , etsi eixa 2 xronia ton VENICE mou kai eixe statheri temp 35-37c

i psiktra ontos poli kali.. :)

Δημοσ.
xmm εγω αυτο που διαβασα στο νετ σε κανα δυο site που συγκρινανε και τις παστες φανικε οτι η Arctic Cooling εχει δικιο οταν λεει οτι για την συγκεκριμενη ψυκτρα η MX1 ειναι καλυτερη, με διαφορες που κυμαινονταν απο 2 εως 3 βαθμους ομως. Παιζει και η περιπτωση να εχεις βαλλει πολυ παστα που δεν ειναι καλο για την θερμοαγωγημοτιτα αυτο.

Μπορείς να δώδεις κάποιο link για ΜΧ1 & Freezer 64 Pro;

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι η μαμά ψύκτρα του 4600+ x2 είναι πολύ καλή, σκεφτείτε ότι έχει χάλκινη βάση με 4 heatpipes και φύλλα αλουμινίου. Μόνη ένσταση ότι όταν δουλεύει στο full ακούγεται αρκετά. Με αυτή την ψύκτρα ο δικός μου 4600+ x2 φτάνει μέχρι 54-55 βαθμούς full load και full θόρυβο. Με την Sonic Tower και 12 cm ανεμιστήρα (στις 1500 rpm) στο πίσω μέρος του κουτιού, που τελικά χρησιμοποίησα, έχω 57-58 βαθμούς full load αλλά ελάχιστο θόρυβο (οι σκληροί δίσκοι ακούγονται περισσότερο)!!

Τις θερμοκρασίες τις πήρα πριν 2 με 3 περίπου εβδομάδες (στη μέση του καύσωνα) με θερμοκρασία δωματίου 32-33 βαθμούς και η πάστα που χρησιμοποιώ είναι η απλή χρώματος λευκού. Όργανο μέτρησης το Asus Probe.

Πάντως προτιμώ να έχω λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία από το θόρυβο, γι' αυτό και κατέληξα τελικά στην Sonic Tower.

Δημοσ.
Συμφωνώ ότι η μαμά ψύκτρα του 4600+ x2 είναι πολύ καλή' date=' σκεφτείτε ότι έχει χάλκινη βάση με 4 heatpipes και φύλλα αλουμινίου. Μόνη ένσταση ότι όταν δουλεύει στο full ακούγεται αρκετά. Με αυτή την ψύκτρα ο δικός μου 4600+ x2 φτάνει μέχρι 54-55 βαθμούς full load και full θόρυβο. Με την Sonic Tower και 12 cm ανεμιστήρα (στις 1500 rpm) στο πίσω μέρος του κουτιού, που τελικά χρησιμοποίησα, έχω 57-58 βαθμούς full load αλλά ελάχιστο θόρυβο (οι σκληροί δίσκοι ακούγονται περισσότερο)!!

Τις θερμοκρασίες τις πήρα πριν 2 με 3 περίπου εβδομάδες (στη μέση του καύσωνα) με θερμοκρασία δωματίου 32-33 βαθμούς και η πάστα που χρησιμοποιώ είναι η απλή χρώματος λευκού. Όργανο μέτρησης το Asus Probe.

Πάντως προτιμώ να έχω λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία από το θόρυβο, γι' αυτό και κατέληξα τελικά στην Sonic Tower.[/quote']

malon den exeis energopiisei to COOL & QUITE stis rithmisis ..

me energopiimeno sxedon pote de vlepeis sto full tis strofes tou fan. kai temp 55c

ego max piano 49C se gaming kai oi strofes ftanoun sto 70-80 %

se idle 38-39 tora.. me tis zestes milame..

Δημοσ.

Δε διαφωνώ μαζί σου, απλά εγώ μιλάω για μετρήσεις θερμοκρασίας σε full load, με πρόγραμμα που "ψήνει" και τα δύο cores (100% cpu usage) για τουλάχιστον 25 λεπτά συνεχόμενα. Κατά τα λοιπά εννοείται ότι έχω ενεργοποιημένο το cool & quiet (και για την κατανάλωση ρεύματος που όλο ακριβαίνει) για όταν κάνω "ελαφριές" δουλειές και η θερμοκρασία του επεξεργαστή σταθεροποιείται πιο χαμηλά από τους 40 βαθμούς.

Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι δε θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να κάνω render υλικό DVD με το Premiere και ταυτόχρονα να ακούω το ανεμιστήρι της CPU να βουήζει σαν τρελό μετά από τα 2-3 πρώτα λεπτά επεξεργασίας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...