sotirakis.net Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Γεια σας παιδιά. Έχω το εξής προβλήμα: Έχουμε DSL μαζί με τον γείτονα μου και την μοιράζουμε μέσω ενός switch που έχουμε συνδέσει στην μια υποδοχή για RJ-45 του router. Η διεύθυνση του router είναι 10.0.0.2. Εγώ έχω ως εσωτερική ΙP την 10.0.0.6 (από το ipconfig) και ο γείτονας μου την 10.0.0.4. Θέλω λοιπόν να κάνω forward τις θύρες τις οποίες χρησιμοποιούν κάποια προγράμματα p2p και torrent αλλά κάποια βλακεία κάνω στις ρυθμίσεις και πάντα βρίσκομαι να μην έχω προωθήσει σωστά τις ports. Στην σελίδα διαχείρησης του router, πηγαίνοντας στην επιλογή Virtual Server μπορώ να επιλέξω ποιες θύρες θα κάνω forward. Τι θα πρέπει να βάλω εκεί ; Την IP του router ή την δική μου; Την εσωτερική του router (10.0.0.2) ή αυτή με την οποία φαίνεται στο έξω κόσμο ( 88.218.48.xxx) ; Κάποια άλλη ρύθμιση που θα πρέπει να προσέξω ; Ευχαριστώ πολύ.
deathlok Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 tin ip me ton ekso kosmo den tin bazeis pote pouthena (Etsi kai allios einai dinamiki kai allazei)
cyberstorm Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 opio programa p2p xrisimopieis gia download tha kaneis port forward tin ip tou ipologisti sou autin pou pernei i karta diktiou ennoo kai kalo einai na tin exeis rithmisi me static ip kai oxi dhcp gia na mporis na tin ksereis apekso kai na min tin psaxneis kathe fora kai tha valeis ta port pou xrisimopii to programa ......ena paradigma katevazeis me to dc++ kai exeis sto pc sou i karta diktiou tin ip 192.168.1.45 tha pas sto web interface kai tha kaneis port forward tin 192.168.1.45 kai sto port range i apla port tha dilosis ta port tcp 4556 kai utp 4557 gia to dc++ antistixa.ta port mporis apo default na ta allaksis kai na valeis esi opio port theleis alla to idio port tha orisis kai stin kartela tou router.kai kati akoma an exeis adsl me static ip na ksereis oti i ip den allazei alla den nomizo na exeis static opote dynamic i ip allazei apo ton provider sixna kai sta p2p programs prepei na tin alazeis manual.alla iparxi kai tropos na tin kaneis pseuto static me programata tipou no-ip.com. oti allo problem postare........ pisteuo na voithisa ps :den mas eipes to pio simantiko ti marka router exeis.???? des kai edo http://www.portforward.com/ enas mikros paradeisos gia ta routerakia
yv4k Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Below you see a list of routers and firewalls. These are the devices that we have written support documents for. These documents provide step-by-step guides on how to setup port forwarding. Kaneis click sto router sou kai blepeis ti rithmiseis prepei na kaneis
sotirakis.net Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Έχω το microcom AD 2636, αυτό που δίνει η Vivodi με το DSLcube. @cyberstorm Για να κάνω static την ΙΡ μου τι θα πρέπει να δηλώσω στο Properties του TCP/IP ; Θα επιλέξω "Use The following IP Address" και μετά θα βάλω τα στοιχεία που βλέπω και με το ipconfig ; Εϊχα δοκιμάσει και με το no-ip αλλά πάλι δεν είχα αποτελέσματα... Όταν θα θέλω να κάνω forward την θύρα 55555 π.χ., στο Virtual Server του web interface θα βάλω ως Host IP Address την 10.0.0.6 (δική μου) ή την 10.0.0.2 (του router εσωτερικα) ; Συγνώμη αν σας σπάω τα αρχίδια με τις απορίες μου αλλά μου έχει σπάσει τα νεύρα! Συνέχεια βλέπω εκείνο το κίτρινο τρίγωνο στο μtorrent και κιτρινίζω από τα νεύρα μου !!!!
cyberstorm Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 gia na kaneis mia ip statili kane diplo klik panos to eikonidio me tous dio upologistes kai pigene properties kai meta internet protocol(tcp/ip) kai meta kane diplo klik pano sto internet protocol kai epelekse use the folowing ip adreess.vale mia ip tipou 192.168.1.23 maska 255.255.255.0 kai stin kartela gateway tha valis tin ip tou router sou.kai pio kato meta tous dns tou provider sou.kai telos exeis static ip ....kane kai ena ipconfig/all meta gia na dis to configuration kai eisai etoimos. otan theleis na kaneis portforward tin thira pou les den tha tin kaneis stin ip tou router alla stin ip tou upologisti sou .
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Εχμ.... sorry βρε cyberstorm αλλά ποιός σου είπε οτι μια dynamic ip μπορούμε να την μετατρέψουμε σε static με αυτόν τον τρόπο? Μάλλον έχεις μπερδευτεί. Ο μόνος τρόπος να κάνεις μια Ip "static"[*] είναι με το no-ip ή με DynDnS. Αν το router σου υποστηρίζει DYnDns, τότε δεν χρειάζεται να τρέχει ο client του No-ip, ή οποιοσδήποτε άλλος στην taskbar. [*] Δεν είναι static η ip, απλά συμπεριφέρεται σαν static. ΥΓ: Το port forwarding γίνεται - και έχει νόημα- αφού έχεις κάνει "static" την Ip. ΥΓ ΙΙ:Για να στο πω λίγο πιο απλά. Στην ουσία λες στο router σου: Όποιο request έρχεται στην ip μου [π.χ. 84.125.68.4] για το Port 5555, "προώθησέ το" στην LanIp 192.168.1.2. Επειδή δεν έχεις static ip, άρα, αλλάζεις κατά τακτά χρονικά διαστήματα και για να μην "ψάχνεις" κάθε τόσο την Ip σου ώστε να μπαίνεις στο router σου και να αλλάζεις την ip που του έχεις δώσει, πρέπει να του δώσεις να "καταλάβει" ποια στο διάολο Ip έχεις. Εκεί μπαίνει η χρησιμότητα του no-ip ή οποιουδήποτε τέτοιου client.
asmilon Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Πηγαινε στον Πινακα Ελεγχου->Συνδεσεις Δικτυου->Τοπικη συνδεση->Ιδιοτητες->Πρωτοκολλο Ιντερνετ (TCP/IP)->Ιδιοτητες και βαλε: Διυθυνση ΙΡ 10.0.0.20 Μασκα υποδικτυου 255.255.255.0 Προεπιλεγμενη πυλη 10.0.0.2 Προτιμωμενος διακομιστης DNS 10.0.0.2 Με αυτο τον τροπο εχεις ρυθμισει στατικη ΙΡ στον υπολογιστη σου την 10.0.0.20. Μετα ακολουθας τις οδηγιες απο το portfoward, επιλεγοντας πρωτα το ρουτερ σου και μετα το προγραμμα που θες να προωθηθει η πορτα. http://www.portforward.com/routers.htm
cyberstorm Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 <<<<<<<<<<<<<<<Παναγιώτης Σ. >>>>>>>>. otan ennoo oti mporis na kaneis mia dynamic ip se static ennoo oti mporis na tin kanis pseutostatic apo ipiresies opos no-ip.com kai alles oi opoies sou kanoun tin ip ena virtual domain name tou tipou test.noip.com. kai ola auta ta request apo auto to name pane stin ip sou.
Sta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 ΥΓ: Το port forwarding γίνεται - και έχει νόημα- αφού έχεις κάνει "static" την Ip. ΥΓ ΙΙ:Για να στο πω λίγο πιο απλά. Στην ουσία λες στο router σου: Όποιο request έρχεται στην ip μου [π.χ. 84.125.68.4] για το Port 5555' date=' "προώθησέ το" στην LanIp 192.168.1.2. Επειδή [b']δεν[/b] έχεις static ip, άρα, αλλάζεις κατά τακτά χρονικά διαστήματα και για να μην "ψάχνεις" κάθε τόσο την Ip σου ώστε να μπαίνεις στο router σου και να αλλάζεις την ip που του έχεις δώσει, πρέπει να του δώσεις να "καταλάβει" ποια στο διάολο Ip έχεις. Εκεί μπαίνει η χρησιμότητα του no-ip ή οποιουδήποτε τέτοιου client. To port forwarding δεν έχει νόημα μόνο αν έχεις πάρει ένα σταθερό όνομα (αυτό κάνει στην ουσία το no-ip/dyndns), έχει νόημα και σε κάθε άλλη περίπτωση. Επίσης, δεν δηλώνεις την εξωτερική IP σου στο router αν δεν έχεις "static" ip, το router κατά περιπτώσεις σε βοηθάει να ανανεώνεις την "στατική" ip αυτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.