mitsosG7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Ποστάρω εδώ αν και υποπτεύομαι οτι δεν ευθύνεται η κάρτα γραφικών μου για τον όλο χαμό. Είχα μια 9800pro μέχρι που είπα να αλλάξω κάρτα και να πάρω μία 7800gs (σε AGP πάντα) και να την κρατήσω κανένα χρόνο μέχρι να αναγκαστώ να πάρω PCI-E σύστημα και διπλοπύρινα κ.τ.λ. Το σύστημα έχει ως εξής (τα βασικά): P4C800-E Deluxe m/b Pentium 4 3,00 Ghz 2x515mb ram dual channel XFX 7800gs XT 256MB Q-tec power supply 500W 480GB HDD total (3 drives 200/160/120) 3 cd/dvd/rw drives Sony SDM-S73 LCD-TFT Display Το λοιπόν... Το pc λειτουργεί πλήρως μετά την αλλαγή της κάρτας για 10 ημέρες περίπου. Μετά από ενα φυσιολογικό shutdown δεν άνοιγε την επόμενη μέρα. Φορτώνει μέχρι και την μπάρα loading των XP ανιχνεύει περιφερειακά και πριν βγάλει welcome screen μαυρίζει η οθόνη "πετάει" το μηνυματάκι "going to off mode" και αυτό ήταν... ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά για 1-2 λεπτά και μετά κάνει shutdown ή πετάει μια blue screen με διάφορα ακατανόητα εκ των οποίων κατάλαβα κάτι για ένα nv4... .dll το οποίο σκέφτηκα ευθύνεται ή η κάρτα ή οι drivers. --> Safe mode --> uninstall drivers --> restart και το σύστημα φορτώνει κανονικότατα αλλά χωρίς να αναγνωρίζεται η κάρτα γραφικών... τρέχω driver cleaner pro καθαρίζω οτιδήποτε από nvidia kai ATI. Μετά κατεβάζω εκ νέου τους τελευταίους drivers nvidia 91.31(μήπως και είχα κάποιο corrupt αρχείο) κάνω setup αλλά κατά την διάρκεια πετάει μία μαύρη οθόνη με κάτι άσπρες κουκίδες και μετά πάλι το μήνυμα "is going to off mode". Μετά από πολύ ψάξιμο σε πολλά forums και ακόμα πιο πολλά threads δοκίμασα διάφορα πράγματα και έβγαλα κάποια συμπεράσματα: -->επανεγκατάσταση των chipset drivers της m/b δεν διορθώνει κάτι (δεν δοκίμασα ακόμη να τα εγκαταστήσω σε safe mode). -->η παροχή ρεύματος που χρειάζεται η κάρτα παρέχει ρεύμα κανονικά. -->με τους drivers installed σε safe mode η κάρτα γραφικών αναγνωρίζεται κανονικά, αλλά το monitor μου φένεται ως default monitor και δεν μπορώ να αλλάξω refresh rate μήπως και ευθύνεται αυτό. -->όταν "μπώ" με normal mode στα windows το monitor παραμένει ως default ενώ η κάρτα γραφικών παρουσιάζει τα εξής conflicts: Input/Output Range 03B0 - 03BB used by: Intel® 82875P Processor to AGP Controller - 2579 Input/Output Range 03C0 - 03DF used by: Intel® 82875P Processor to AGP Controller - 2579 Memory Range 000A0000 - 000BFFFF used by: Intel® 82875P Processor to AGP Controller - 2579 --> τέλος πρατήρησα μία διαρροή ρεύματος στο κουτί και θα ήθελα λίγη βοήθεια με το τι θα μπορούσε να την προκαλεί, καθώς δεν είναι θέμα πρίζας - αυτή γειώνεται κανονικά (σε ένα thread κάποιος πρότεινε αυτό ως αιτία του προβλήματος), παρότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βοήθησε τον poster του thread. --> επίσης το τροφοδοτικό μου παρότι είναι 500W το φοβάμαι πολύ από την στιγμή που το πλήρωσα μόνο 35 ευρώ. --> μία λύση ποθ διάβασα είναι ότι χρειάζονται update οι drivers της AGP θύρας αλλά δεν μπορώ να βρώ κάτι ξεκάθαρω... οπότε αρκέστηκα στην εγκατάσταση των νεότερων chipset drivers της Intel/Asus για το i875P της m/b μου. /sigh Χίλια συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα να γίνω απόλυτα κατανοητός με το πρόβλημα και να παραθέσω όσα δοκίμασα μόνος μου για να μην αναλώνεται το thread σε "λύσεις" δοκιμασμένες. Είδα πολλά παρόμοια threads αλλά κανένα δεν έφτανε σε κάποια λύση όλα ξαφνικά σταματούσαν στο κενό λες και οι owners των pcs τα πέταξαν από το μπαλκόνι... Οποιαδήποτε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη... είναι απίστευτα εκνευριστικό να κάνεις scroll down αυτό το forum μετρώντας τα fps με το μάτι... Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Tenshi Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Όταν βάλεις την παλιά σου κάρτα αντιμετωπίζεις προβλήματα; Άν δέν αντιμετωπίζεις προβλήματα με την 9800pro,τότε ή το τροφοδοτικό δέν μπορεί να ανταπεξέλθει ή μιλάμε για αστοχία υλικού (vga) και θα πρέπει να ζητήσεις αντικατάσταση.
raven3x7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 90% einai to trofodotiko. Oti plhroneis pairneis. An pareis kainourgio, Enermax Liberty 500W kai panw kai Seasonic S12 500W kai panw einai ta koryfaia kai to Antec NeoHE(apo edirect.gr) einai poly kalo kai kapws pio fthno kai exei kai 430W ekdwsh eixe omws provlhmata symvatothtas me Asus. Oso gia thn diaroh an den exei EMI shielding to trofodotiko mporei na ftaiei auto. Pantws dokimase kai tous 91.37 giati polloi eixan provlhma me 91.31 kai 7800 AGP
mitsosG7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 1ον --> Η διαρροή διορθώθηκε, αλλά το γενικότερο πρόβλημα, φυσικά, όχι. 2ον --> Οι drivers 91.37 δεν μπαίνουν στο σύστημα μου επειδή μάλλον είναι μόνο για SLI συστήματα. Οι εγκατάσταση δεν γίνεται καθώς μου λέει οτι το αντίστοιχο hardware δεν βρέθηκε. Μην ξεχνάμε είναι AGP κάρτα. Επίσης δοκίμασα άλλους 2 tweaked drivers (Z-tweaked, NGO) αλλά μάταια και πάλι. 3ον --> Η 9800pro ΔΟΥΛΕΥΕΙ(!) παρότι με λαχτάρισε... Με το που μπαίνω στο σύστημα χωρίς drivers και πάω να περάσω τους 6.6 (6.7 δεν έχω κατεβάσει αφού πήρα την 7800gs 2 μέρες αφού βγήκαν) κάνει το γνωστό πλέον "going to off mode". Εκεί άρχισα να τα παίρνω διότι αν το τροφοδοτικό ήταν λίγο για την 7800gs για την 9800pro έπρεπε να είναι υπερ-αρκετο και το πρόβλημα ίσως έφευγε από το τροφοδοτικό και πήγαινε και σε m/b με απεριόριστα τρεχάματα, αλλά ευτυχώς με το reset που έρηξα μετά το "σήμα" της οθόνης "φόρτωσε κανονικά", και αναγνωρίστικε κανονικότατα και η οθόνη. Οπότε: α) στέλνω 7800gs πίσω στο e-shop για έλεγχο (γμτ δεν έχω το original κουτί lol). β) αγοράζω ένα από τα δύο τροφοδοτικά που λέει ο raven3x7 (αν και λέω να περιμένω πρώτα τα αποτελέσματα από το e-shop προτού προβώ σε αγορά κόστους 110-150 ευρώ. προβληματισμοί: Αν είναι τροφοδοτικό, πως γίνεται να παίζω κανονικότατα για 10 μέρες και μετά να τα "φτήνει"?
Tenshi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Αν είναι τροφοδοτικό, πως γίνεται να παίζω κανονικότατα για 10 μέρες και μετά να τα "φτήνει"? Και εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό...δέν συμαίνει φυσικά οτι και ένα καλό τροφοδοτικό δέν θα τα "παίξει" μετά απο ένα ορισμένο χρονικό διάστημα,είδικά όταν δουλεύει 24/7. Πιθανότατα το wattage που βγάζει το συγκεκριμένο τροφοδοτικό να είναι πολύ μικρότερο του πραγματικού του (να μήν είναι 500,αλλά 420 πχ.), να δούλεψε στο peak (έστω 420watt) για αρκετή ώρα,ή η 12V γραμμή να βγάζει λίγα αμπέρ (θέλει τουλάχιστον 22Α+ μια τέτοια κάρτα). Όπως και να έχει όταν κάτι απο τα παραπάνω συμβαίνει η κάρτα γραφικών υπολειτουργεί.Βέβαια ο τύπος αυτής της "δυσλειτουργίας" ποικίλει.Μπορέι να είναι οτιδήποτε,απο ένα restart στα καλά καθούμενα και χαμηλές επιδόσεις, μέχρι πλήρη "νέκρωση" τους συστήματος σου και καταστροφή της vga-σπάνιο-! H γνώμη μου είναι να επενδύσεις (γιατί περι αυτού πρόκειται) κάποια χρήματα στην αγορά ενός καλού τροφοδοτικού έτσι να είσαι και καλυμένος και σε μελλοντικές αναβαθμήσεις.Αν πάντως δέν θές να δώσεις τόσα χρήματα,χωρίς να είσαι σίγουρος για το αν η κάρτα λειτουργεί ή οχι,μπορείς να δανειστείς κάποιο τροφοδοτικό απο έναν φίλο σου ή να δοκιμάσεις την κάρτα σου σε κάποιο άλλο pc. Πολύ καλή επιλογή είναι το Εnermax Liberty.Μαζί με αυτά που αναφέρει ο raven3x7,υπάρχουν και τα OCZ,Hiper,Heroichi,Tagan και Chieftec που στα 500watt παίζουν κοντά στα 100 ευρώ.
mitsos! Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 2ον --> Οι drivers 91.37 δεν μπαίνουν στο σύστημα μου επειδή μάλλον είναι μόνο για SLI συστήματα. Οι εγκατάσταση δεν γίνεται καθώς μου λέει οτι το αντίστοιχο hardware δεν βρέθηκε. Μην ξεχνάμε είναι AGP κάρτα. Επίσης δοκίμασα άλλους 2 tweaked drivers (Z-tweaked' date=' NGO) αλλά μάταια και πάλι. Οπότε: α) στέλνω 7800gs πίσω στο e-shop για έλεγχο (γμτ δεν έχω το original κουτί lol). β) αγοράζω ένα από τα δύο τροφοδοτικά που λέει ο raven3x7 (αν και λέω να περιμένω πρώτα τα αποτελέσματα από το e-shop προτού προβώ σε αγορά κόστους 110-150 ευρώ. προβληματισμοί: Αν είναι τροφοδοτικό, πως γίνεται να παίζω κανονικότατα για 10 μέρες και μετά να τα "φτήνει"?[/quote'] 1on --> Dn einai dynaton kainourgioi drivers na mhn yposthrizoun AGP kartes... 2on --> Oson afora thn trofodosia: Exw thn 7800GS se pc me PSU 450 Watt kai 2 * 80 GB S-ATA + 240GB IDE mazi me 3 drivers (dvd-r/cd-rw/dvd-rw), to systhma O/Ced.... kai kanena problhma sta8erothtas... To elaxisto pou 8elei einai 350 Watt nomizw... Kai epipleon pisteuw oti einai problhma twn Windows kai fobamai mhn xreiastei kana format giati mallon dn ekatsan kala oi drivers... An twra to trofodotiko einai asta8es alla3e to mpas kai breis akrh... 'H h karta sthn kalyterh periptwsh kai sthn alla3oun... 3on --> Tetoio problhma {Sbhsimo o8onhs} synantatai synh8ws otan anebainoun ta hz parapanw ap' osa antexei 'h' o8onh. Gia dokimase na mpeis se VGA mode (F8 'h' F5 kata to booting tou mhxanhmatos) kai elegx3e to. An dn einai auto (pou mallon dn einai) dokimase na peraseis tous drivers tou CD se VGA Mode (an mpainei) 'h' se Safe Mode (prin kaneis kana format). 4on --> Kalh tyxh, ti allo na pw...?
Sebu Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Mou to ekane kai mena paliotera, alla oxi panta,otan agorasa tote tin 6600gt gia AGP. Ti drivers,ti trofodotika.Allaksa 3 fores tin karta.Tin triti malista pira kai allis etairias (Gigabyte) me tin opoia kai emeina. Mexri pou katevasa to Rivatuner kai epaiksa me tis ruthmiseis.Molis evala ta fast writes sto off ws dia mageias stamatisan ta stby mode. Na simeiwsw oti emena den mou to ekane mono sto start up alla kai otan pigaina na ksekinisw kapoio paixnidi. Give it a try.Katevase to,mpes se safe mode, kanto install an mporeis kai apenergopoihse ta fast writes.Meta dokimase na mpeis kanonika.
mitsos! Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 H XFX 7800gs mou pantws leitourgei me ta fastwrites enabled xwris problhma...
ItsToasted Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Lipon. A ta 420watt tou trofodotikou einai iper arketa akoma kai gia sli me autes tis kartes. Sto 875 to diko mou, den exw piraksei pote tous drivers kai douleuei mia hara. Oi 91.31 douleuoun kai se AGP. Kai prin stileis tin karta pisw. Dokimases ena format? Giati kai emena mou exoun tixei perierga eno to pc itan klisto. Pantos imo trofodotiko den xriazese dinatotero, kalitero mono gia apodosi kai gia asfalia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.