Προς το περιεχόμενο

Αύξηση συχνότητας λειτουργίας σε Pentium III

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα σύστημα με Pentium III EB @ 800 MHz (Code name: Coppermine, Socket: 370 FC-PGA) και 384 Mb RAM. Είναι σε μητρική Legend QDI Advance 9 με Chipset VIA Apollo Pro. Είπα να ανεβάσω από το bios ταχύτητα της cpu που τώρα είναι 133 x 6 MHz. Βάζω λοιπόν τον πολλαπλασιαστή στην τιμή 6,5. Κάνω επανεκκίνηση και ξεκινώ μερικά μετροπρογράμματα τα οποία μου δίνουν τιμή ταχύτητας 799 MHz δηλαδή 133 x 6 περίπου. Ξαναπάω στο bios και βάζω πολλαπλασιαστή 7. Πάλι τα ίδια. Ότι και να βάλω στον πολλαπλασιαστή η ταχύτητα δεν αλλάζει. Τα μόνα jumper που έχει η μητρική είναι για το FSB, αν θα είναι 66, 100 ή 133 MHz. Υπάρχει περίπτωση να είναι ο επεξεργαστής κλειδωμένος στην συγκεκριμένη συχνότητα και να μην έχει σημασία η ταχύτητα που βάζω στο bios; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Δημοσ.

Ναι, είναι κλειδωμένος ο πολλαπλασιαστής.

Για να αυξήσεις την ταχύτητα αύξησε το clock στο bios απο 133 σε 150MHZ για να πας τη CPU στα 900.

Αν κολλάει θέσε τη μνήμη να τρέχει σε FSB (που το έκανες 150) -33.

ΥΓ Έχω ακριβώς το ίδιο σύστημα (ο Θεός να το κάνει) και εδώ και μια 5ετία δουλεύει με τις πιο πάνω ρυθμίσεις το θηρίο, με μαμίσια ψύκτρα και fan. Φτου μη το ματιάσω!!!

Δημοσ.

Τόσες φορές μπήκα στο bios. Θα ορκιζόμουν πως η επιλογή Jumper emulation δεν υπάρχει... Τώρα την βρήκα με την μία. Έχεις δοκιμάσει πάνω από τα 900 MHz; Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.
Έχεις δοκιμάσει πάνω από τα 900 MHz; Σε ευχαριστώ.

Έχω δοκιμάσει εγώ στο πισάκι της υπογραφής μου (το οποίο δουλεύει στα 900, χρόνια, όπως και του mvaggel) όμως δεν μποτάρει με τίποτα...Θα είχες περισσότερες ελπίδες άμα είχες τον άλλο που είχε 8 multiplier και 100 fsb, αυτοί, με τρελλή ψύξη πήγαιναν με το ζόρι στα 1200, όπως και να'χει δεν εντέχουν τα συστηματάκια αυτά fsb πάνω από 150

Δημοσ.

Πιο πάνω κολλούσε και μετά δεν μπορούσες να μπεις καν στο bios. Έπρεπε να βγάλεις τη μπαταρία ή να βραχυκυκλώσεις το σχετικό jumperάκι για να σβηστούν όλες οι ρυθμίσεις. Βέβαια δε ξέρω αν θα σήκωνε παραπάνω με custom ψύξη. Αν έχεις καμια καλή ψύκτρα δοκίμασε και πες.

Δημοσ.

Ο φίλος που είπε για το fsb έχει δίκιο. Αυτή η γενιά ήταν πολύ καλή για overclocking, όμως τα μοντέλα που ήταν ικανά ήταν αυτά με fsb 100 mhZ. Αυτά με 133 πηγαίνανε στα 150 αλλά όχι πάντα σταθερά. Τα 100άρια φτάνανε άνετα τα 133 και τις περισσότερες φορές με αέρα. Εγώ είχα ένα στα 550 (5,5 Χ100) και τον είχα μόνιμα στα 733 (5,5Χ133). Δεν βλέπω να τον πηγαίνεις πανω από 140-144 σταθερό.Στον πολλαπλασιαστή μην περιμένεις αλλαγή. Πάντως μην το παρακάνεις και τον κάψεις ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...