mvaggel Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 sto kato kato kalitera na mas ta parei i intel para ta barakia kai oi kafeteries Υπάρχει ένα ρητό που λέει "Καλή η μ@λ@κία αλλά με το sex γνωρίζεις και κανένα άνθρωπο". Μην υποτιμάς ούτε τα μπαράκια, ούτε τις καφετέριες. pantos apo ayta pou grafeis afineis na ennoithei oti gia sena einai "too easy" na breis motherboard me 2 socket 775.na loipon i eykairia sou na mas dixeis tin magia sou' date='giati ta logia itan einai kai tha einai panta eykola.ego prosopika tha to ektimousa poli,eilikrina,an anti gia pikroxola sxolia eleges kati ousiastiko kai boithouses sto "problima"(i kalitera zitima)[/quote'] "Too easy" δε θα το έλεγα... "Too stupid" πάλι ναι, θα το έλεγα. Ακόμα καλά καλά δεν έχουν βγει στην αγορά, οι μητρικές που τους υποστηρίζουν είναι μετρημένες και εσύ θες να τους υποστηρίζουν και δυο δυο μαζί. Όσο για τη "μαγκιά" μου, ούτε έχω ανάγκη να τη δείξω, ούτε θεωρώ μαγκιά το να ξέρω ότι υπάρχει ένα προϊόν που απευθύνεται σε 15 άτομα παγκοσμίως και δεν έχει τίποτα πρωτοποριακό ή εξεζητημένο πάνω του. Υπάρχουν κι άλλες μητρικές για core duo, και η ιδέα για παράλληλους επεξεργαστές υπάρχει ΚΑΙ ως υλοποίηση εδώ και πάμπολα χρόνια. Λυπάμαι που θεώρησες το σχόλιό μου πικρόχωλο. Ισως θα έπρεπε να επικεντρωθείς στην ουσία του "Μηπως έχει χαθεί λίγο το μέτρο στη ζωή μας???". meta xaras an ftiaxo to sistima na sto paraxoso kai na kaneis encode osa DVD kai o,ti allo apaitei boliki epexergastiki isxi thes... Ευχαριστώ για την προσφορά αλλά έχει περάσει προ πολλού ο καιρός που με ενδιέφερε να κάνω encode DVDs. Και επειδή και εγώ δεν σκοπεύω να πάω στον Άρη, το Δία, την Αφροδίτη και άλλους 17 πλανήτες ταυτόχρονα, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να απαιτεί ΤΟΟΟΟΣΗ υπολογιστική ισχύ. oi megales idees polles(ma para polles)fores genniountai se skoteina ypogeia apo anthropous me orama kai meraki kai oxi apariatita se protoklasata ergastiria kai egatastaseis. skepsou to.... Δεν θα το σκεφτώ γιατί το ξέρω. Και σε σκοτεινά υπόγεια έχω υπάρξει, και σε πρωτοκλασάτα εργαστήρια και εγκαταστάσεις, ακόμη και σε μπαρ και καφετέριες και το συμπέρασμά μου είναι ίδιο με το δικό σου, ότι το κέντρο της δημιουργίας είναι ο άνθρωπος με το όραμα και το μεράκι. Για σκέψου εσύ τώρα πόσο απαραίτητος ή έστω εξυπειρετικός είναι ένας υπολογιστής που "τα σπάει" και κατά πόσο συνάδει με τα "σκοτεινά υπόγεια" της δημιουργίας. Εμένα μάλλον για "ρετιρέ ταράτσα" μου κάνει. Μακάρι να είναι και δημιουργικό εν τέλει αλλά είμαι βέβαιος ότι αν μη τι άλλο "ξεκινάς από λάθος βάση" τη πορεία σου στη δημιουργία. Τέλος, για να μην παρεξηγηθώ, αυτό είναι το δεύτερο και τελευταίο μου post σε αυτό το θέμα. ΔΕΝ έχω να συνεισφέρω κάτι "ουσιαστικό" στο "ζήτημα" και δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κανένα να συνεχίσουμε "να τη λέμε" ο ένας στον άλλο ή να κάνουμε "πικρόχωλα" σχόλια ή όπως θες πέστο. Αν έχεις κάτι να μου απαντήσεις ή να μου πεις ή οτιδήποτε και θες να απαντήσω, μπορείς να μου στείλεις PM και να είσαι σίγουρος πως θα το διαβάσω με προσοχή. Αυτά από μένα και sorry αν σας κούρασα με το μακροσκελές του μυνήματος. Καλή συνέχεια στην αναζήτηση της υπερμητρικής.
memtsas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Ρε παλικάρι (έτσι δεν είναι, μην παρεξηγήθουμε κιόλας) δεν φαίνεται να με κατάλαβες καθόλου. Φοιτητές είμαστε και ως γνωστόν ο χρόνος μας...φτάνει και περισσεύει όσους καφέδες και να πιεις και σε όσα μπαράκια και να πας. (μη μας περάσεις και για τίποτα gicks!) Εγώ προσωπικά έχω με τους υπολογιστές μια στενή και δημιουργική συνύπαρξη εδώ και 12-15 χρόνια και φέτος είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω τον απύθμενο χώρο της (μικρο)ηλεκτρονικής. Δεν θέλει και πολύ να κολλήσεις το μικρόβιο βέβαια. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα υπολογιστικό σύστημα κάπως πληθωρικό με πολλές "μοντίφες" πάνω του για λογους που αναφέρω στη συνέχεια. Εξάλλου δεν μου κάνει καμιά διαφορά αν τελειώνω ένα render 0.5 second νωρίτερα ούτε και σκεφτομαι να αφιερωθώ στο SETI@home. Όλοι οι επεξεργαστές τελευταίας γενιάς "ξέρουν" τα μαθηματικά για να τρέξουν και την πιο απαιτητική και hardcore εφαρμογή(βλ. AutoCAD ας πούμε) αβίαστα και απροβλημάτιστα. Σκοπός μου λοιπόν σε αυτό το ανούσιο, μάλλον, για σένα κηνύγι του υπερυπολογιστή, δεν είναι άλλο από την απόκτηση πολλών εμπειριών και κυρίως του λεγόμενου know-how (ελληνιστί τεχνογνωσίας) από μέρους μου, εκτός φυσικά από το αίσθημα της ικανοποίησης και της αναγνώρισης της δουλείας σου,όταν βλέπεις κατι δικό σου (το οποίο έχεις αναλύσει,μελετήσει,σχεδιάσει και εν τέλει κατασκευάσει) να λειτουργεί άψογα και να ικανοποιεί κάποια σου "ανάγκη". Και όπως φαντάζομαι θα συμφωνήσεις ότι ψάχνωντας κάτι που απευθύνεται σε 15 άτομα παγκοσμίως(λέμε τώρα) στο διαδίκτυο θα δεις και θα μάθεις ένα σωρό άλλα χρήσιμα πράγματα, που τελικά είναι και το ζητούμενο... Συνοψίζοντας δηλαδή όπως λέει και ένα κλασσικό ρητό (απόσταγμα ποιητικής δημιουργίας) αξία δεν έχει τόσο ο προορισμός (Ιθάκη), αλλά το ταξίδι προς αυτή...αν καταλαβαίνεις τι εννοώ... Άντε γιατί τα νεοελληνικά ρητά εχουν ξεπέσει εντελώς. (ξέρεις από αυτά που κυκλοφορούν κατά κόρον στις καφετεριες από κατι greeklovers! ) Sorry άν σας κούρασα και σπατάλησα τον πολύτιμό σας χρόνο αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. P.S.: Το εξυπειρετικός γράφεται με "η" από το "υπΗρετώ".
mpampis81 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Τι θα προτιμούσατε τον 6300 με μια καλή μητρική της Gigabyte όπως την DS3 (160e περίπου) ή τον 6600 με μια μητρική της Gigabyte των 80ε (δεν θυμάμαι ποια είναι συμβατή :-? ) Τα δύο σύνολα στοιχίζουν το πρώτο 370ε και το δεύτερο 430ε Έχω κόλλημα με την Gigabyte
El_ninio Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Συμφωνώ ότι το να ψάχνεις από τώρα για διπλό socket σε conroe (που δε νομίζω να υπάρχει) ενώ σου δίνουν παραπάνω ισχύ από όση θα μπορούσες να καταναλώσεις, είναι λίγο (έως πολύ) ακραία σκέψη. Με μια μικρή αναζήτηση στο internet θα δεις ότι έχουν ήδη πλακώσει στο o/c τους πιο "μικρούς" conroe από τον Extreme edition και οι επιδόσεις τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες. Με τα 340 ευρά του Ε6600 μπορέις να φτάσεις για παράδειγμα στα 3,2 GHz όπως είδα σε ένα ελληνικό o/c για παράδειγμα. Και τέλος, ωφείλω να ομολογήσω ότι είμαι fan της υδρόψυξης, καθώς σου ρίχνουν τουλάχιστον 10 βαθμούς στις χαμηλές στροφές (για ενεργητική μιλάω), πόσο μάλλον στις υψηλές, πράγμα που σε αφήνει παγερά αδιάφορο για το πόσο θα καταπονήσεις την cpu και επίσης μπορείς να εφαρμόσεις άνετα το προαναφερθέν overclocking για παράδειγμα.
Xviper13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 An theleis pragmatika na ksodepseis ta lefta sou tote sou exo mia poli orea sinthesi pou distixos ego den katafera na tin olokliroso akomi (pou tha paei tha to kano kai afto). Lipon exoume kai leme.... m/b: TYAN thunder K8WE (ipostirizei 2 x DUAL CORE OPTERON... na oi 4is pirines pou itheles) CPU: vale 2 x dual core opteron RAM: oti goustareis se ECC DDR400 stis afthones theseis gia ram pou exei i m/b (2 dimms se kathe cpu einai oti prepei) VGA: Se polla forum akousa oti i sigkekrimeni m/b doulevei kai me 2 x 7950GX2 (super e? alla kai to tagan 900 & 1100 watt trofodotiko pou xriazete einai panakrivo) HDD: 4 x WD raptor 74gb se raid 0 Me ti sigkekrimeni m/b mporeis na exeis ena pc pou tha litourgei plires sto x4 (kartes grafikon, cpu, ram, HDD)... tora an tha vreis kapia efarmogi/game pou tha mporesei na ekmetaleftei afti ti dinami apo tin plevra mou i apantisi einai MPAAAAAAA. Alla kai ego psinome poli na kano afti ti sinthesi kai ase tous core 2 duo na kourevonte... alla na min ksexname kai to kostos tis parapano sinthesis pou logika ta komatia pou anefera ftanoun xalara ta 3000euro. Tora an oloklirosis pote afti ti sinthesei perimeno na kerasis kafedaki sto spiti sou...
billpeppas Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδια να ξεκαθαρισω κατι. Οι Core2 δεν δουλευουν σε 2Ρ, μονο σε 1Ρ. Αν θελεται να πατε σε 2Ρ θα πρεπει οποσδιποτε να πατε σε XEON 5000. Μάλλον κάποιοι είτε δεν βλέπουν, είτε δεν θέλουν να δούν. Οι Core 2 Duo δεν υποστηρίζουν SMP { βασικά SMP είναι, εφόσον είναι 2 Cores, απλά εννοούμε ότι δεν υποστηρίζουν SMP, δηλαδή να έχεις 2 ή και περισσότερες CPU's σε ένα board }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.