Προς το περιεχόμενο

Pinnacle PCTV Pro πρόβλημα με ήχο!

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την Pinnacle PCTV Pro και τώρα που γύρισα από τις διακοπές μου παρατηρώ ότι δεν συγχρονίζει τον ήχο με την εικόνα. Και ο υπολογιστής αργεί πάρα πολύ όταν τρέχω το PCTV Vision για να δω τηλεόραση. Έχετε καμιά συμβουλή;

Δημοσ.

Έχω την Pinnacle PCTV 310e. Εχθές πέρασα μία νέα έκδοση του Media Center την 4.11 . Θα σου έλεγα να εγκαταστήσεις εκ νέου το software αλλά με την 4.11 θα κάνει ούτως ή άλλως unistall το παλιό. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι δεν συμβαίνει κάτι άλλο με το hardware.

• Members
Δημοσ.

Από εδώ:

http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Products/Consumer+Products/PCTV+Tuners/PCTV+Analog+PVR+%28cable_antenna%29/Pinnacle+MediaCenter+Support/Download+Area/MediaCenter+v+3_x/PMC+3_4.htm?mode=documents

cronos, αυτή η έκδοση έχει καμία διαφορά στην ποιότητα ή κάποια ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με την 3.4?

caveneo, για να εγκαταστήσεις τη συγκεκριμένη έκδοση του mediacenter πρέπει να βάλεις το serial του mediacenter 3.4 που προϋποθέτει ότι είχες προηγουμένως.

Δημοσ.

Κοίτα στο http://www.pinnaclesys.com (προτείνω την βρετανική σελίδα) και στην συνέχεια αναζήτησε στα products κάρτα σου. Στα download που έχει για την κάρτα σου πιθανότατα θα έχει και την δικιά σου. Αλήθεια όταν λές Pinnacle PCTV Pro εννοείς το Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick? Aν ναι τότε μιλάμε γι'αυτό

http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Products/Consumer+Products/PCTV+Tuners/PCTV+Analog+PVR+%28cable_antenna%29/Pinnacle+MediaCenter+Support/Download+Area/MediaCenter+v+3_x/PMC+3_4.htm?mode=documents

αλλά είναι 288ΜΒ. Αν σου είναι δύσκολο να το κατεβάσεις κάνε ξανά εγκατάσταση τη δική σου έκδοση του Media Center. Aν η κάρτα σου είναι πολύ παλιότερη τότε μάλλον δε θα υποστηρίζεται από την τελευταία έκδοση του Media Center οπότε δεν αξίζει να το κατεβάσεις.

Δημοσ.
cronos, αυτή η έκδοση έχει καμία διαφορά στην ποιότητα ή κάποια ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με την 3.4?

Με πρόλαβε ο φίλος με το link.

Μόλις εχθές έκανα την αναβάθμιση και δεν είδα κάτι το συγκλονιστικό που να δικαιολογεί τα 300 σχεδόν ΜΒ. Θα μπορούσαν να δώσουν ένα πατσάκι και τελείωσε η υπόθεση. Οι διαφορές που είδα είναι ότι πλέον την Ελλάδα δεν την έχουν by default SECAM. Θυμάμαι όταν πρωτοεπέλεξα Ελλάδα σκάναρε τα κανάλια σε SECAM και έπρεπε να αλλάξω τα πάντα χειροκίνητα σε PAL B. Tην δεύτερη φορά που σκάναρα τα κανάλια επέλεξα ως χώρα την Γερμανία που έχει σίγουρα PAL B και τα έπιασε μιά χαρά. Μιλάμε για την 3.4 έκδοση. Τώρα σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις Ελλάδα και στην συνέχεια ποιο σύστημα θέλεις. Από κεί και πέρα έχω την αίσθηση ότι μπορείς να αλλάξεις κανάλια από αναλογικό σε ψηφιακό και ανάποδα, λίγο πιο γρήγορα, απ' ότι με την 3.4. Αλλά επαναλαμβάνω, ουσιαστικές διαφορές δεν κατάλαβα.

• Members
Δημοσ.

Για να δούμε... το κατέβασα και θα το δοκιμάσω το βράδυ στην Pinnacle PCTV 310i μου. Εκεί πάντως που δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα είναι με το τηλεκοντρόλ. Ακόμη δεν έχω καταφέρει να αντιστοιχίσω τα κανάλια με τους αριθμούς. Ελπίζω τα πράγματα να φτιάξουν κάπως με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση.

Ιδού και τα νέα χαρακτηριστικά της, σε σχέση όμως με την έκδοση 4.0 και όχι με την 3.4:

The version 4.11 contains the following improvements:

• Sporadic grayed-out preview: fixed
  • Sporadic grayed-out channel lists: fixed
  • Picture-in Picture function (PIP): improved
  • Channel list sorting problem (US) : fixed
  • Channel scan for NL : improved
  • Remote control handling: improved

(Πηγή: http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Products/Consumer+Products/PCTV+Tuners/PCTV+Analog+PVR+%28cable_antenna%29/Pinnacle+MediaCenter+Support/Download+Area/MediaCenter+_+TVCenter+v+4_x/PMC+4_11.htm?mode=documents)

Δημοσ.

Αυτό που λές με την αντιστοίχιση των καναλιών δεν το έχω ψάξει πολύ γιατί δεν χρησιμοποιώ το τηλεκοντρόλ τόσο πολύ. Πάντως κατάφερα να βάλω τα κανάλια με αλφαβητική σειρά. Με το χέρι βέβαια. Πηγα στο Media Center control panel και πήγα τα κανάλια πάνω-κάτω μέχρι να πετύχω την σειρά που τα θέλω. Ενδεχομένως με αυτό τον τρόπο να γίνεται και η αντιστοίχιση των καναλιών με κάποιο νούμερο.

Δυστυχώς είμαι στο γραφείο και δεν μπορώ να σου πώ πού ακριβώς είναι αυτή η επιλογή. Νομίζω κάπου στα αγαπημένα αλλά δεν είμαι σίγουρος.

• Members
Δημοσ.

Κι εγώ κάτι τέτοιο προσπάθησα αλλά ενώ τα 2-3 πρώτα κανάλια μπήκαν στα νούμερα που ήθελα, τα υπόλοιπα πήγαν ανακατεμένα. Ελπίζω τουλάχιστον να φτιάξει κάπως με τη νέα έκδοση γιατί όσο να 'ναι, είναι βολικό και το τηλεκοντρόλ. Τέλος πάντων, θα δούμε το βράδυ που θα το δοκιμάσω (κι εγώ στη δουλειά είμαι τώρα). Ευχαριστώ για τις πληροφορίες cronos :-)

Δημοσ.
Έχω την Pinnacle PCTV Pro και τώρα που γύρισα από τις διακοπές μου παρατηρώ ότι δεν συγχρονίζει τον ήχο με την εικόνα. Και ο υπολογιστής αργεί πάρα πολύ όταν τρέχω το PCTV Vision για να δω τηλεόραση. Έχετε καμιά συμβουλή;

Τώρα μου ήρθε μία ιδέα. Μήπως κατά τύχη έκανες κάποια ρύθμιση και άλλαξες το PAL B σε κάτι άλλο? ΠΧ PAL C ή PAL D. Θυμάμαι όταν έπαιζα κάποια στιγμή με τις επολογές πάνω στα συστήματα εικόνας είχα πετύχει κάποια PAL το οποίο έχει ασυχρονισμό μεταξύ ήχου και εικόνας. Για δοκίμασε να κάνεις ξανά σκανάρισμα σε PAL B όλα τα κανάλια.

Δημοσ.

Πολλές pinnacle, ιδιαίτερα οι παλαιότερες "απλές" pctv (πριν της pctv rave) κολλάνε πολλές φορές και εμφανίζουν καθυστέρηση στον ήχο ή την εικόνα (κυρίως στην εικόνα), ή αλλοτε επίμονα τοποθετεί κάποπιο συγκεκριμένο pal παρόλο που το αλλάζεις.

Νομίζω πως το πρόβλημα εντοπίζεται στους drivers της κάρτας και σε κάποιου είδους codec που τοποθετούν οι περισσότεροι απο άλλα προγράμματα (π.χ το k-lite). Τσέκαρε το, γιατί εμένα τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται αμέσως μετά το πέρασμα codec

Δημοσ.

Τελικά βρήκα τί πρέπει να φταίει. Στη διαχείρηση συσκευών στους ελεγκτές ήχου.... έχει 3 συσκευές για την Pinnacle. Pinnacle PCTV Data Service, και τα άλλα δύο είναι WDM για ήχο και εικόνα. Στο Data Service δεν έχει δωθεί IRQ. Έκανα ξανά εγκατάσταση το PCTV Vision και ο PCTV Assisant έβγαλε ένα μήνυμα που έλεγε ότι δεν έχει δοθεί IRQ σε μια συσκευή. Πως γίνετε τώρα να δώσω IRQ στη συγκεκριμένη συσκευή;

Δημοσ.

exo tin pc tv pro kai ego alla edo stin thessaloniki exoume tin antiprosopeia tis pinnacle piga apo ekei kai mou edosan to pinnacle pctc pro -vision 5.90v

paliotera eixa to idio provlima den sinxronize ton ixo kai den mporousa na

kano capture otidipote pano apo 50 deyterolepta to epsaxa ligo ekana unistal to xp codec pack kai evalla to k-lite perasa kai kainourgio bios mytrikis kai sothika vevaia pisteyo kati apo ola ta parapano voithise oxi olla mazi..

opoios thelei to pinnacle pc tv pro - vision 5.90v as steili pm .

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ενημέρωση.....

Κάθησα και εγώ ο άμοιρος να ρίξω το format. Τελειώνω περνάω ότι πρέπει. Και τώρα το θέμα είναι ότι τα πράγματα αγρίεψαν. Τώρα κάνει πάλι το ίδιο (δεν δίνει IRQ σε μία συσκευή της Pinnacle), καθώς και ότι τώρα τα δείχνει ασπρό μαυρα. Έχω PAL στις επιλογές και όλα είναι όπως πρέπει. Σκέφτομαι ότι αφού έκανα format και δεν διορθώθηκε ότι πρέπει να φταίει κάτι άλλο και όχι τα Windows. Από το BIOS πως μπορώ να κάνω reset τα IRQ? Η παλιά μου μητρική είχε επιλογή. Αυτή που έχω τώρα δεν έχει. Υπάρχει κανά πρόγραμμα μήπως;ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Y.Γ: Eίχα περάσει το ChrisTV αλλά δεν το κατάφερα να το κάνω να κάνει MPEG Capture και όταν άλλαζα από στεροφωνικό κανάλι σε μονοφωνικό ακουγόταν ένας θόρυβος για λίγο (όπως όταν είναι το κανάλι χαλασμένο) και μετά το γύριζε στο μονοφωνικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...