asmilon Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Η απλα αφηνει το DHCP και βαζει μια πιο μεγαλη σταθερη ΙΡ στο μηχανημα του, οπως 192.168.1.20. Οποτε του δουλευουν και τα 2 και ειναι αρχοντας ;-)
geioannou Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 δηλαδη η λογικη ειναι οτι οποιο συνδεθει πρωτος περνει και πρωτος ιπ απο το ρουτερ.οποτε η απενεργοποιω το DHCP server (που σημαινει οτι το ρουτερ δεν δινει αυτο ιπ αλλα πρεπει να εχω ορισει εγω τις ιπ που θελω να εχει το καθε μηχανημα απο το ...internet protocol (TCP/IP)....... η εξαιρω μια ιπ απο το ρουτερ ,την οποια την εχω δωσει στο μηχανημα μονος μου μεσω του internet protocol (TCP/IP). τα ειπα καλα?? δεν εχω καταλαβει πως ακριβος εξαιρουμε μια ιπ.δεν μου ειναι ξεκαθαρο στο ρουτερ!
asmilon Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Για να μην μπερδευεσαι, βαλε για σταθερη ΙΡ μεγαλες τιμες... Επειδη το DHCP αποδιδει τις ΙΡ σειριακα, αν βαλεις πχ ΙΡ 192.168.50 θα πρεπει να εχει αποδωσει ΙΡ σε 49 μηχανηματα πριν παει να δωσει την 50, οποτε αφου εχεις μικρο δικτυο δε τιθεται θεμα να εχουν παρει ταυτοχρονα 50 υπολογιστες ΙΡ απο το DHCP... Για λογους ευκολιας, αν ερθει καποιος φιλος σου και θελετε να στησετε απλα ενα δικτυο να παιξετε χωρις να μπλεξετε με ρυθμισεις, ασε και το DHCP ανοικτο ωστε να του δινει αυτοματα τις απαραιτητες ρυθμισεις...
billpeppas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Για να μην μπερδευεσαι, βαλε για σταθερη ΙΡ μεγαλες τιμες... Θα αναλύσω παρακάτω... Επειδη το DHCP αποδιδει τις ΙΡ σειριακα Όχι απαραιτήτως. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις του DHCP Server. Οι περισσότερες εταιρίες Routers βάζουν συνήθως να δίνει σειριακά τις IP ο DHCP, αλλά δεν είναι ούτε στάνταρντ σε κάθε περίπτωση. Anyways... Επειδή το DHCP αποδίδει τις IP σειριακά, αν βαλεις πχ ΙΡ 192.168.50 θα πρεπει να εχει αποδωσει ΙΡ σε 49 μηχανηματα πριν παει να δωσει την 50, οποτε αφου εχεις μικρο δικτυο δε τιθεται θεμα να εχουν παρει ταυτοχρονα 50 υπολογιστες ΙΡ απο το DHCP... Ωραία και κατά κάποιον τρόπο σωστά, αλλά ξεχνάς κάτι: Τι ? Το DHCP Lease...δηλαδή τον χρόνο για τον οποίο "δανείζει" ο DHCP Server μια IP από το DHCP Address Pool σε κάποιο PC. Οπότε ανάλογα με το DHCP Lease Time, μπορεί να έχεις και "πρόβλημα" [ π.χ. τα περισσότερα Cisco Broadband Routers έχουν default DHCP Lease Time τις 2 ώρες. Έτσι μετά από κάθε 2 ώρες, αλλάζει η IP του κάθε PC που είναι επάνω τους ( αν χρησιμοποιείς AutoConfiguration στις NIC, και δεν έχεις βάλει καρφωτά/manual τις IP στο κάθε PC ). Βεβαίως και πάλι, είναι βιώσιμη λύση, αφού όταν π.χ. έρθει η ώρα για αλλαγή IP στα PC με AutoConfiguration via DHCP, πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα, αφού αν πάει να δηλώσει την IP που έχεις ήδη σε κάποιο άλλο PC, απλά θα την προσπεράσει ( αφού δεί ότι είναι ήδη in use ). Βεβαίως από την άλλη τώρα, η καλύτερη λύση είναι να βάλεις έναν μέτριο χρόνο για DHCP Lease [ ώστε να μην ξεσκίζονται οι IPs όταν κάνεις κανά Lan Party π.χ. ] και να κάνεις και IP Address Reserve για τα μόνιμα στο δίκτυο PC σου [ reserve ip per mac address ]
dealer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 αυτο που ξερω για το DHCP lease time,ειναι οτι όταν πλησιάζει η ώρα να ληξει, το pc που εχει την ΙΡ,ζηταει ανανεωση για χρονο ισο με lease time κ συνήθως την παιρνει.το default lease time για το 9108 ειναι 24 ωρες.
tech25 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 αυτο που ξερω για το DHCP lease time,ειναι οτι όταν πλησιάζει η ώρα να ληξει, το pc που εχει την ΙΡ,ζηταει ανανεωση για χρονο ισο με lease time κ συνήθως την παιρνει.το default lease time για το 9108 ειναι 24 ωρες. Etsi einai..
geioannou Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 νομιζω πως εχω καταλαβει τωρα.εαν υπαρχουν π.χ.10 υπολογιστες που θελω να δεσμευσω για καποιο λογο.θα παω και θα βαλω στο router μου Start IP address 192,168,1,11 (δεσμευω δηλαδη τα 10 πρωτα που δινει αυτο σαν προτεραιότητα )και οποιοι μετα ερθουν να ακολουθησουν θα παρουν με σειρα αρχιζωντας απο την 192,168,1,12. Σωστα μεχρι εδω??????? Τωρα κατι αλλο απο τα 10 πρωτα η δεσμαυση γινετε απο το καθε pc απο τα properties του δικτυου .δινω στο καθε ενα απο τα 10 μια...... ελπιζω να τα εχω πει καλα γιατι αλλιως εχω πλεχτει πολυ ασχημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.