Melissa_virus Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Είναι το Toshiba Satelite 2410 (3+ χρονών) Επειδή ο δίσκος του έχει φτάσει σε σημείο κατάρρευσης, θέλω να του βάλω έναν new 40-60gb. Υπάρχει κανένας που να είναι στης 7200 γιατί κοίταξα και δεν είδα κανέναν. Στις 5400 θα σέρνετε και πάλι… Όλοι οι δίσκοι για laptop ίδιοι δεν είναι? Λογικά κάποιον δίσκο των 2.5” θα πρέπει να πάρω. Επειδή είναι Toshiba το laptop δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και ο δίσκος Toshiba ε? Δεν παίρνει sata το laptop. http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.303814 http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.333508 Αυτοί εδώ λένε τίποτα? Τώρα πάμε στις μνήμες… Ανεβάζω κάτι photos από το santra… Με βάση της photos τι τύπου μνήμη παίρνει? Καμιά πρόταση? Thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Εγω σου προτεινω εναν στις 7200 rpm. Η διαφορα στις επιδοσεις ειναι πολυ μεγαλη, σαν σταθερος θα συμπεριφερεται ο φορητος σου. Και μην ακους για μειωση αυτονομιας, ζητημα ενας 4200 με εναν 7200 να εχουν 1 watt διαφορα στην καταναλωση, δηλαδη ουτε 3 λεπτα λιγοτερη αυτονομια. Οσο για θορυβο, εγω που εχω εναν seagate momentus 7200 ειναι απολυτα αθορυβος, κανει οσο θορυβο και ο προηγουμενος 4200 που ειχα, δηλαδη ενα φυσημα ακους αν σκυψεις το κεφαλι σου πανω στο φορητο σε απολυτη ησυχια. Τελος ειναι 3-4 βαθμους πιο ζεστος σε σχεση με τον προηγουμενο που ειχα. Αυτο το βλεπω απο ενα προγραμμα. Αλλιως δεν το καταλαβαινω. Βεβαια αυτο εχει να κανει με τη σχεδιαση καθε φορητου. A, επιπλεον οι seagate εχουν 5 χρονια εγγυηση. Πολυ σημαντικο. Σου επαναλαμβανω, παρε εναν στις 7200 στροφες και δε θα το μετανιωσεις! Δες εδω: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3516 ή εδω: http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=2751970 και εδω( εκανα skroutz τον seagate momentus 7200): http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=seagate+momentus+7200&sp_catcode=SKROUTZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thapostol13 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Για την μνήμη από αυτά που είδα παίρνει συνολικά 1Gb ddr-sodimm μνήμη σε 2 slot και τρέχει στα 266Mhz. To θέμα είναι αν η μνήμη που έχεις είναι 2x128 Mb ή 1x256 Μb. Από τις φώτο δεν μπορώ να καταλάβω σίγουρα γιατί εμφανίζονται και οι 2 συνδυασμοί. Νομίζω όμως ότι το ένα slot είναι ελεύθερο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο πλάισιο και να ζητήσεις να σου τοποθετήσουν την μνήμη. Ένα so-dimm των 512 Mb θα έκανε την δουλεία. Για σκληρό τώρα όντως πολύ καλύτεροι οι σκληροί στις 7200, με την προυπόθεση ότι το laptop σου δεν έχει μεγάλο πρόβλημα θερμοκρασίας. Είναι μικρή η διαφορά, αλλά σε κάποια laptop μπορεί να είναι σημαντική. Ελπίζω να βοήθησα. Φιλικά, Θέμης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Melissa_virus Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Thanks. Βασικά και εγώ για δίσκο στις 7200 σκεφτόμουν. Αλλά δεν είχα βρει κανέναν να κυκλοφορεί. Θα πάρω αυτόν που μου λέτε, σε 60gb. Γιατί τα 80 πιστεύω θα είναι πολλά και πιο ακριβώς… Η μπαταρία του δεν λέει και πολλά. Έτσι και αλλιώς τώρα δεν κάνει πια ταξίδια, οπότε στο ρεύμα θα είναι, όλα οκ. Αυτός που έχει τώρα ο δίσκος, είναι άθλιος… Κάνει έναν θόρυβο απίστευτο, και για να φορτώσει τα xp κάνει πόση ώρα. Οι θερμοκρασίες του pc είναι normal πιστεύω. 45 board 50 cpu. Με ένα καλό καθάρισμα μέσα, θα πάνε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Δηλαδή για μνήμη απλά ζητάω, θέλω μια μνήμη για laptop τύπου ddr - sodimm στα 266mhz . Βασικά έτσι όπως βλέπω τα λεγόμενα του santra, πρέπει να έχει τώρα μέσα 2x128. Βγάζει και κάτω ότι είναι full οι θέσεις για μνήμες. Μάλλον 1x512 θα του πάρω + 128 που θα κρατήσω το 1. μια χαρά. Έκανα ένα search από skroutz και δεν εντόπισα πολλές στα 266 Κάτι άλλο βασικό. Επειδή είμαι επαρχία τώρα, και δεν έχω την δυνατότητα να το κουβαλήσω Αθήνα το laptop τουλάχιστον αυτή την εποχή… Τους εδώ τεχνικούς δεν τους εμπιστεύομαι... Θα είναι εύκολο να κάνω εγώ την εγχείρηση? Να το ανοίξω, να το καθαρίσω, να του βάλω και τον δίσκο και την μνήμη? Από ότι είδα έχει περίεργες βίδες, αλλά αυτό το πρόβλημα λύνετε. Τα σταθερά μου pc τα λύνω και τα ράβω στο λεπτό. Αλλά από laptop δεν ξέρω. Τι λέτε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μνημη και σκληρος θα αλλαχτουν πολυ ευκολα. Τωρα για τον καθαρισμο δεν ξερω... Τελος, παρε με 139 ευρω τελικη(με τα εξοδα αποστολης) τον 80αρι σκληρο. Αξιζουν τα 20 GB παραπανω. Απο εδω παρτον: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3516 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Melissa_virus Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Στα χαλαρά αξίζει. Με 80gb σε laptop είσαι μια χαρά. Λογικά ΑΤΑ-100 παίρνει το laptop ε? Γιατί είδα και κάτι άλλους δίσκους που λέγανε ΑΤΑ-5 . Θα το κοιτάξω αύριο και θα προχωρήσω από εβδομάδα στις αγορές μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Ναι το laptop σου δεν παρνει sata, αλλα pata. Τωρα αν ειναι ατα-5 ή ατα 100 δεν εχει σημασια. Και τα 2 θα μπαινουν στο φορητο σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Melissa_virus Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 A ok. Τhanks. To καλύτερο να φανταστώ είναι το ΑΤΑ 100 ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spell1977 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Hitachi 7200 einai oti kalytero mporeis na baleis se 7200 alla oi taxytita den tha einai akribws opws oi desktops i thermokrasia tha einai i idia me ton 5400 pou eixes me ton hitachi... o top diskos egguimena 24/7 leitourgia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 A ok. Τhanks. To καλύτερο να φανταστώ είναι το ΑΤΑ 100 ε? ata-5= ata66 ,capable of supporting data transfer rates of up to 66MBps,Ultra-DMA/66 ata-6=ata100,capable of supporting data transfer rates of up to 100MBps,Ultra-DMA/100 αυτα βεβαια ειναι θεωρητικα νουμερα. Οι σκληροι 7200 rpm ειναι ολοι ata-6=ata100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.