Yannis1976 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι για όσους συνεχίζουν! Εδώ και δύο χρόνια έχω μία Α95 από την οποία μέχρι σήμερα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Παρόλα αυτά τον τελευταίο χρόνο έχω αρχίσει και εμβαθύνω λίγο περισσότερο στη φωτογραφία δίνοντας προσοχή στα θέματα και προσέχοντας κάποιες βασικές λεπτομέρειες στο τράβηγμα. Μετά το τελευταίο ταξίδι όπου τράβηξα περίπου 500-600 φωτογραφίες παρατήρησα ακόμα πιο έντονα κάποια πράγματα σχετικά με την Α95: 1) Προσπαθώντας πάντα τα όποια θέματα να έχουν μία κάθετη (π.χ. κολώνα) ή οριζόντια διάσταση (π.χ. ορίζοντας) παράλληλη με τις διαστάσεις της φωτογραφίας διαπίστωσα ότι ειδικά στον κάθετο άξονα η Α95 εμφανίζει έντονα σημάδια barrel distortion όπως το βρήκα σε ξένα άρθρα. 2) Σε νυχτερινές λήψεις τα ISO άνω των 100 είναι πρακτικά άχρηστα αφού προκαλούν αρκετό θόρυβο. 3) Σε νυχτερινές λήψεις επίσης είναι πολύ απαραίτητο το τρίποδο αλλιώς πολλές φωτογραφίες μου έβγαιναν "κουνημένες", θαμπές. 4) Πάλι σε νυχτερινές λήψεις παρατήρησα ότι πολλές φορές το Red-Eye reduction δεν ήταν επαρκές. 5) Χρειάστηκα περισσότερο ζουμ από αυτό που μου προσφέρει ο φακος της Α95. Ειδικά όσες φορές προσπάθησα να ζουμάρω μακριά σε κάποιο πλοίο ή συγκεριμένο θέμα, αναγκάστηκα να πάω στο ψηφιακό ζουμ, το οποίο με τη σειρά του δεν είχε αρκετή λεπτομέρεια. 6) Σε άλλες φωτογραφίες που ήθελα μόνο κάποιο τμήμα μεγενθυμένο από αυτές διέκρινα κάποια θολούρα ή αρκετές μικρές κουκκίδες. Επίσης τον τελευταίο καιρό σκεφτόμουν να πάρω μια μικρή μηχανούλα υποβρύχια της Olympus για τα χειμερινά και καλοκαιρινά σπορ. Μετά το τελευταίο ταξίδι όμως προβληματίζομαι μήπως αντί της Olympus αντικαταστήσω την Α95 με κάποια καλύτερη. Το θέμα όμως είναι, ποια; Το μέγεθος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου και ήδη υπάρχουν στιγμές που η Α95 μου φάνηκε κάπως μεγαλούτσικη. Έτσι σαν αντικαταστάτη της Α95 σκεφτόμουν αφενός τη πολύ δημοφιλής Α620 αλλά και την Nikon Ρ3 η Ρ4. Η πρώτη προσφέρει λίγο παραπάνω ζουμ και περισσότερα ΜΡ, ενώ η δεύτερη έχει το πολύ σημαντικό Image Stabilization, τα 8ΜΡ, αλλά και λίγο καλύτερο φακό ως προς το ζουμ. Στερείται βέβαια της περιστροφικής οθόνης αλλά τέλος πάντων. Από όλα τα παραπάνω που ανέφερα για την Α95, ποια πιστεύετε ότι θα ήταν ιδανικότερος αντικαταστάτης της; Ποια μου προτείνετε εσείς; Επίσης μήπως εγώ κάνω κάτι λάθος και δεν χρειάζεται καν να την αλλάξω; Αξίζει εδώ να πω ότι τα δύο τελευταία χρόνια κάνω τα πρώτα μου βήματα στη φωτογραφία και πρακτικά είμαι λίγο πιο πάνω από άσχετος. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων Γιάννης
SCidER Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 an kai de les posa lefta diatheteis.. tha su protina tin SONY CYBERSHOT w50 .. prepei na exei tora kapou sta 250 eurulakia.. an thes kati pio ftino xtipa tin W30 (afti exw ego kai ime ok.. kai go poromenos me fotografia ) afti exei kapou sta 200.. i diafora tus ine sto megethos tis lcd othonis
Cue Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Οι συγκεκριμένες Sony δεν έχουνε Shutter/Aperture Priority (σε απλά ελληνικά manual ρυθμίσεις) Yannis1976 και εγώ όσο και να ψάχνω πάλι στις Canon καταλήγω. Όχι ότι με χαλάνε οι Powershot απλά θα προτιμούσα ένα πιο compact και elegant design. Αν δε βιάζεσαι κάτσε να δούμε τι θα ανακοινώσει (αν ανακοινώσει) η Canon στην Photokina 2006, 26 Σεπτέμβρη.
HexStatic Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 3) Σε νυχτερινές λήψεις επίσης είναι πολύ απαραίτητο το τρίποδο αλλιώς πολλές φωτογραφίες μου έβγαιναν "κουνημένες"' date=' θαμπές.[/quote'] Nai edw enweitai oti prepei i mixanh oxi apla na einai se tripoda alla kai to koumpaki na patietai automata gia na min kounas katholou tin kamera. Sinithos tin bazeis se night mode h me tis analoges manual rithmiseis kai tin bazeis na bgalei me to timer foto etsi wste na elaxistopoihseis tin paramikri kinisi tis kameras.An to kaneis auto oi fotos sou tha bgoune pentakathares ektos kai an den uparxoune stathera antikeimena mesa sti foto ta opoia anagastika tha bgoune eite kounimena eite thola. 4) Πάλι σε νυχτερινές λήψεις παρατήρησα ότι πολλές φορές το Red-Eye reduction δεν ήταν επαρκές. To red Eye einai katha thema flash kai focus.To focus analambanei to bradi auto to fotaki pou petaei i mixani prin bgaleis foto.Stis sony einai kokkino stis nikon aspro stis canon den thimamai. Afou kanei focus meta einai kathara thema flash. Gia na apofigeis red eye prepei na exeis dinato flash' date=' H polly kala fotizomeno xwro ston opoio tha bgaleis tin foto. Ousiastika auto to anabosvisma tou flash sto red eye reduction exei san skopo na fotisei oso to pio dinaton kalytera tin perioxi pou tha bgei i foto kai meta na skasei to flash. Gia na meiwseis to red eye prospathise na min stekesai makria apo ta atoma pou fotografizeis h aliws prepei na eksoplisteis me megalytero flash (an pernei i camera sou) H na dinamwseis tin entasi tou flash. Episis na prosexeis otan to bradi kaneis focus na min parebaletai kapnos anamesa stin kamera kai sto "thima" .(sinithos mesa se cafe, clubs, klistous xorous o kapnos apo ta tsigara ta mamaei ola) . 5) Χρειάστηκα περισσότερο ζουμ από αυτό που μου προσφέρει ο φακος της Α95. Ειδικά όσες φορές προσπάθησα να ζουμάρω μακριά σε κάποιο πλοίο ή συγκεριμένο θέμα, αναγκάστηκα να πάω στο ψηφιακό ζουμ, το οποίο με τη σειρά του δεν είχε αρκετή λεπτομέρεια. To psifiako asto.Min to douleueis kan.Einai oti pio axristo pragma mporousane na epinohsoune stis fotografikes mixanes.Ta katastrefei ola. Twra gia perisotero zoom den nomizw oti mporeis na kaneis kati. Επίσης μήπως εγώ κάνω κάτι λάθος και δεν χρειάζεται καν να την αλλάξω; Αξίζει εδώ να πω ότι τα δύο τελευταία χρόνια κάνω τα πρώτα μου βήματα στη φωτογραφία και πρακτικά είμαι λίγο πιο πάνω από άσχετος. Ta problimata pou anafereis einai klasika problimata enos protarh.An kai den exw prosopiki apopsi apo olympus psifiakes den nomizw oti me kapoia allh mixani den tha antimetopiseis ta idia problimata. Ante isws se kapoia mixanh na dieukolitheis apo tous automatismous tis kai na exeis san apotelesma ligo kalytera apotelesmata. Egw tha sou proteina na kratiseis tin mixanh pou exeis, na diabaseis to manual tis gia na matheis tis idiotropies tis mixanhs, ti simainei otidipote endiksi exei stin othonh ths otan pas na bgaleis foto.Autes oi endikseis uparxoune gia kapoio logo.Kalo tha itane na mporeis na gnwrizeis ti paizei. Apo tin allh prepei na ksekathariseis sto mialo sou oti an eisai apaititikos apo tin fotografiki sou mixanh tote prepei na ksexaseis to "mikro" boliko megethos.An thes zoom prepei na pas se allh kathgoria pou to megethos kai to baros auksanetai dramatika! Alla aksizei ton kopo if u ask me.Genikotera meine stin mixanh pou exeis.Mathe tin apekso. Peiramatisou, psakse diabase sto internet gia digital photography kai argotera katse kai psakstina. twra einai akoma nwris. Good Luck. Ena site pou sou sistinw anepifilakta einai to www.pdreview.com Exei mesa ta panta!
Yannis1976 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Οι συγκεκριμένες Sony δεν έχουνε Shutter/Aperture Priority (σε απλά ελληνικά manual ρυθμίσεις) Yannis1976 και εγώ όσο και να ψάχνω πάλι στις Canon καταλήγω. Όχι ότι με χαλάνε οι Powershot απλά θα προτιμούσα ένα πιο compact και elegant design. Αν δε βιάζεσαι κάτσε να δούμε τι θα ανακοινώσει (αν ανακοινώσει) η Canon στην Photokina 2006' date=' 26 Σεπτέμβρη.[/quote'] Και εγώ περιμένω από την Canon να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της Α620. Πιθανολογώ σε μια Α700 με περιστροφική οθόνη, περισσότερα πιξελ και ίσως Image Stabilization. Για αυτό και σκέφτομαι να κρατήσω προς το παρόν την Α95 και να προχωρήσω στην αγορά της 720SW που ούτως ή άλλως τη χρειάζομαι.
Yannis1976 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Apo tin allh prepei na ksekathariseis sto mialo sou oti an eisai apaititikos apo tin fotografiki sou mixanh tote prepei na ksexaseis to "mikro" boliko megethos.An thes zoom prepei na pas se allh kathgoria pou to megethos kai to baros auksanetai dramatika! Alla aksizei ton kopo if u ask me.Genikotera meine stin mixanh pou exeis.Mathe tin apekso. Peiramatisou, psakse diabase sto internet gia digital photography kai argotera katse kai psakstina. twra einai akoma nwris. Good Luck. Ena site pou sou sistinw anepifilakta einai to www.pdreview.com Exei mesa ta panta! Φιλε μου σε ευχαριστώ για την μεγάλη σου απάντηση. Το έχω διαβάσει το manual κάνα-δυο φορές και είμαι στο σημείο όπου πλέον χρησιμοποιώ αρκετά το mode P, όπου η μηχανή καθορίζει αυτόματα μόνο τα Aperture και Shutter. Παίζω αρκετά με το focus είτε αφήνοντας το ως έχει στο αυτόματο είτε διαλέγοντας εγώ σε ποιο σημείο θα κάνει η μηχανή, είτε κάνοντας το και τελείως χειροκίνητα σαν τις παλιές αναλογικές μηχανές. Ακόμα όμως υπάρχουν πράγματα που τα έχω πολύ θολά μέσα μου ειδικά με τα Aperture/Shutter και όπως αυτά μπορούν να με βοηθήσουν σε δημιουργικές φωτογραφίες. Πάντως όσον αφορά το μέγεθος φαίνεται ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς δεν υπάρχει η τέλεια ΨΦΜ που να συνδυάζει δυνατότητες και μικρό μέγεθος ταυτόχρονα.
HexStatic Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Paliotera kai egw eixa mia sony cybershot kai eimouna euxaristimenos . Pio prin mia allh nikon coolpix, kai ola kala .. mexri pou mia mera epiasa sta xeria mou mia nikon d70 (tin twrini mou mixani). Ekei apla katalabaineis oti oles autes oi compact einai ....... (den tha to pw) Ama thes na bgazeis swstes fotos, na paizeis me tin fotografia, kai genika na asxolitheis, prepei na anebeis kathgoria. Kales oi compact, bolikes, alla kamia sxesi . Twra gia to problima sou .. den mporw na katalabw pws einai dinaton na kaneis focus kai na bgenei tholh mia fotografia. Mipws biazesai na patiseis to shutter kai den prolabainei na kanei swsta focus?
dpolal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Καλά είσαι εσύ φίλε, υπάρχουν και χειρότερα... Έχω μείνει με την Α20 εδώ και 5 χρόνια περίπου (ή 6 δεν θυμάμαι πια) και ακόμα δεν αξιώθηκα να την αλλάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.