Προς το περιεχόμενο

Media Center φίλου κλάταρε..ΕΠΕΙΓΟΝ!! Τα φώτα σας

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν. Με παίρνει σήμερα τηλέφωνο φιλαράκι πανικόβλητο. "Ηρέμησε" του λέω "και πες μου τι έγινε". "Έλειπα για κανα 20ήμερο" λέει, "και όταν γυρνάω πάω να ανοίξω το pc, και δεν μπαίνει καν στα ΧΡ.. τρέχα γρήγορα"..

Κατ'αρχάς, να πω ότι ο φίλος μου έχει ένα απο αυτά τα media centers PLATO PC, με τα κουτιά που πιάνουν το 1/3 του χώρου που πιάνει το δικό μου tower (γκρρρ), και που δουλεύουν και για τηλεόραση κλπ κλπ κλπ. (γράφει απο έξω XC cube edition AV)

Πάω λοιπόν, τον ρωτάω τι έγινε. Είχε αφήσει ανοιχτό το pc, και η μάνα του επειδή δεν της άρεσε, ή την ενοχλούσε, ή ήθελε να καθαρίσει (απορώ που δεν την "καθάρισε" ακόμα ο φίλος μου :-D :-D ), ενώ το μηχάνημα ήταν ανοιχτό, τραβάει και βγάζει όλα τα καλώδια απο πίσω (!!!!!!) και πάει να τα ξαναβάλει μετά αφού καθάρισε.. Τώρα, ανοίγει το pc, και μετά την αρχική οθόνη, πετάει ένα μήνυμα σε μαύρη οθόνη "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". Λοιπόν. Τώρα θα σας πω τι έκανα εγώ, σαν κάπως πιο σχετικός απο αυτόν.

Κοιτάω πρώτα απο το BIOS. Δεν βλέπω τίποτα το περίεργο. Και το σκληρό τον βλέπει κανονικά (MAXTOR 80άρης). Απο τα advanced τσεκάρω και βάζω να μπουτάρει απο κει.. Αυτό όμως δεν άλλαξε τίποτα. Οπότε τι να κάνω, πετάω πάνω το CD των XP, να μπουτάρει απο κει, να δω τι μπορώ να κάνω. Ενώ αργεί να μπει στο setup, μπαίνει τελικά. Προσπαθώ να κάνω repair, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε τύχει να το κάνω άλλη φορά αυτό, και με βγάζει σε ένα ms-dos prompt. Ψάχνω τις εντολές, αλλά δε μπορώ να βρω τίποτα που να με βοηθάει.. Δοκιμάζω να πάω στο setup XP, απλά για να τσεκάρω. Κι εκεί είναι που βλέπω το πρώτο που μου χτυπάει έντονα λάθος. Εκεί που τσεκάρει τους σκληρούς για να βγάλει τα partitions, να δείξει τα filesystems και να επιλέξεις που να κάνει setup, πετάει ένα μεγαλοπρεπέστατο κενό πλαίσιο, και λέει "Setup cannot access this disk" (!!!). Ούτε partitions ούτε τίποτα. Πατάω κι εγώ ένα enter να δω τι θα κάνει, και τότε με βγάζει στην εξής μπλε οθόνη (όσο μπορείτε να διακρίνετε τι γράφει)

923940952959962tt6.th.jpg

Βλέπω να έχει πρόβλημα με ένα αρχείο systemdd.sys.. Τι βλέπετε να έχει συμβεί? Το θέμα είναι (για να εξηγήσω και το "επείγον" του τίτλου), ότι ο φίλος μου χρειάζεται το μηχάνημα άμεσα, γιατί στις επόμενες 10 μέρες έχει να ετοιμάσει κάποιες εργασίες πτυχιακές και τέτοια, και όλα τα αρχεία και τα προγράμματα τα έχει μέσα στον σκληρό. Υπάρχει περίπτωση να κάηκε ο σκληρός? Αυτό βέβαια μάλλον θα το διαπιστώσουμε αύριο, αν φέρουμε το σκληρό και τον περάσουμε στο δικό μου μηχάνημα. Απλά λέω αν κατάλαβε κανείς τίποτα πιο συγκεκριμένο απο αυτά που περιέγραψα..

Υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορώ να κάνω σε διαγνωστικό επίπεδο? Η αλήθεια είναι, ότι επειδή είναι σχετικά καινούργιο το μηχάνημα (πιο καινούργιο απο το δικό μου τουλάχιστον), media center και τέτοια, οπότε δεν ξέρω αν έχει τπτ άλλες επιλογές που δεν ξέρω, και δεν θέλω να τα πειράξω χωρίς να ξέρω..

Τα φώτα σας παίδες..

Δημοσ.

σε πρώτη φάση κανε reset to bios και έλεγξε όλες τις καλωδιώσεις(εσωτερικές και εξωτερικές).;Έπειτα κάνε ένα scandisk από recovery των windows.Δε νομίζω να έχει πάθει κάτι ο σκληρός εκτός αν το τράβηγμα των καλωδίων ήταν βίαιο...

Δημοσ.

Πρόσεξε μόνο μην ανοίξεις το κουτί και σπάσεις κανένα αυτοκολητάκι-ασφάλεια-εγγύηση. Τα έχουν κάτι τέτοια υπολογιστές από Πουλιάδη, Altec κτλ...

Αν δεν βγάλεις άκρη software-ικά πες του να το στείλει για service από εκεί που το αγόρασε.

Δημοσ.

reset το bios σε εργοστασιακές ρυθμίσεις??

Scandisk απο που να κάνω? Μόνο σε recovery console έχω καταφέρει να βγω, εκεί με το "map" μου έχει βρει μόνο το dvd-rw, δοκιμάζω ένα-ένα τα drives (a: b: c: κτλ), και με το dir, μόνο στο dvd-rw μου έβγαλε αποτελέσματα..

Δημοσ.

Την ασφάλεια εγγύηση την είχε σκίσει απο μόνος του ο φίλος μου (προφανώς όχι τόσο έξυπνη κίνηση απο τη στιγμή που δεν είναι advanced user). Αν δεν κάνω λάθος, απο Κοτσόβολο το είχε πάρει το μηχάνημα..

Δημοσ.

αν δεν μπορεις να δεις τον δίσκο απο την κονσολα δεν γινετε scandisk...

Το bios reset στις default ρυθμίσεις.

Τον δισκο τον ακούς να ξεκινάει/δουλεύει κανονικα?

Δημοσ.

Δες κατά πόσο σε αφορά αυτό. Στη θέση σου απλώς θα έκανα μια αναζήτηση μέσω Google με λέξεις-κλειδιά: 0x00000050, setupdd.sys και Page_Fault_in_nonpaged_area.

Φαίνεται για πρόβλημα μνήμης πάντως.

Δημοσ.

Για να αποκλειστεί η να επιβεβαιωθεί πρόβλημα με τη μνήμη, γράψε αυτό το bootable cd με το memtest

http://www.insomnia.gr/ifiles/index.php?act=view&id=114

'Αλλαξε και το boot sequence από το bios έτσι ώστε να ξεκινήσει πρώτα να διαβάζει από το cd και δες αν θα σου βγάλει κανένα error κατα τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει στη μνήμη.

Δημοσ.

Φίλε Sadako αυτά που περιγράφεις με την προσπάθεια εγκατάστασης των ΧΡ τα πέρασα μόλις χθες στον υπολογιστή ενός συνεργάτη στο γραφείο. Write Disk Error όταν πάει να εκκινήσει. Ενώ όταν πάω στην οθόνη εγκατάστασης των ΧΡ μου βγάζει ότι το partition που μέχρι πρότεινως ήταν το λειτουργικό, ως unknown. Δεν υπήρχε τίποτα. Όλα αυτά από το πουθενά. Δοκιμάσαμε να κάνουμε format το partition και ήδη έχουν περάσει 20 ώρες και είναι ακόμα στο 65%. Όλα δείχνουν ότι ο σκληρός έχει αφήσει την τελευταία του πνοή. Κάτι παρόμοιο υποψιάζομαι συμβαίνει και στην περίπτωσή σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...