dhmak Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μία Χάρη, Δημιούργισα με το R-STUDIO Emergency δισκέτες αλλα όταν boot-άρω μου ζητάει activation key (χωρίς activation key, μου δείχνει μόνο τις οπτικές συσκευές CD/DVD). Μπορεί κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα να μου δανείση το activation key. Σάς Παρακαλώ θα με σώσεται. Περιμένω και το activation αλλα και καμιά άλλη λύση για ανάκτηση. Ευχαριστώ.
paparoupas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Με καλυψε ο E||hnas. Επειδη η καθυστερηση μου να απαντησω οφειλεται στο οτι κολλησε το partition magic και περασα την τελευταια μερα κανοντας recovery τα δεδομενα μου με το filescavenger, θα σου το προτεινα ανεπιφυλακτα! Και γενικα πολυυυυυυ προσοχη με το Partition Magic.
CyberWalker Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Καταρχήν, για να μη ψάχνεσαι, κατέβασε το GetDataBack, όχι τόσο για να ανακτήσεις με αυτό τα δεδομένα σου, αλλά για να δεις έστω ΑΝ αυτά ανακτώνται! Αντί να πληρώνεις προγράμματα ή να ψάχνεσαι δεξιά αριστερά, μπορείς να κατεβάσεις την demo έκδοσή του και να πάρεις μια ιδέα πως δουλεύουν κιόλας... Φρόντισε να κατεβάσεις την έκδοση που ταιριάζει στην περίπτωση σου. (NTFS or FAT)
dhmak Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 ίλε το GetDataBack δουλέυει μόνο σε Windows (οπου ο δίσκος δέν αναγνωρίζεται). Καμιά άλλη ιδέα;; Περιμένω σύντομα απο όλους σας, Νέα σας..
fragment_ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 πως γινεται να μην τον αναγνωριζουν τα windows και το BIOS να το αναγνωριζει κατι κουλο μου ακουγεται εμενα που μου καηκε ο WD δεν φαινοταν καν στο Bios τοτε που μου καηκε ειχα διαβασει ενα ποστ που αλλαζεις το τσιπακι με εναν καλο HD ιδιας εταιριας και δουλευει μια χαρα, για ψαξε
CyberWalker Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 ίλε το GetDataBack δουλέυει μόνο σε Windows (οπου ο δίσκος δέν αναγνωρίζεται). Καμιά άλλη ιδέα;; Περιμένω σύντομα απο όλους σας' date=' Νέα σας..[/quote'] Ρε δοκίμασέ το που σου λέω! Τα windows δεν τον αναγνωρίζουν αλλά τα σχετικά προγράμματα θα πρέπει να τον βλέπουν! Πχ. partition magic + data recovery progs! Δοκίμασέ το πρώτα!
fwtonio Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Πράγματι το Getback κάνει θαυματα... Εχω ανακτήσει δεδομένα από 2 δίσκους με άνεση. Βέβαια χρειάστηκαν 20 ώρες για να τους διαβάσει πρώτα...........
dhmak Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δηλαδή τί μου λέτε να συνδέσω τον δίσκο ενώ είναι ανοικτά τα WiNDOWS ;; Γιατί αλλιώς άν έχω συνδεμένο τον δίσκο και πάω να εκκινήσω τον υπολογιστή, δέν γίνεται. Γιατί τα Windows, τρώνε κόλημα και μπλοκάρουν στην οθόνη με το λογότυπο, (ξέχασα να σας πώ, πως το bios μπορεί να βλέπει το όνομα του δίσκου αλλα στην εκκίνηση όταν κάνει ανάγνωση των συσκευών, ο δίσκος πάει να ξεκινήσει αλλα κάνει δύο απ[οτυχημένες προσπάθειες και σταματάει). Περιμένω νέα σας σύντομα..
johnyboy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 akou epeidei den diavasa tis alles apantiseis tha sou po afto.ksevidose prosektika tin plaketa kai psakse na vreis kamia alli pou na kanei stin thesi aftis.alios an to steileis se eteria anaktisis etoimase kamia diakosara mono gia na sou psaksoun ton skliro.an vroun arxeia anevenei to kase.mou eteixe tetia periptosi kai i times eine tsouxteres.
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Θεώρησα ότι προλάβαινε να μπει windows και ότι απλά δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν. Λύση No3. Μπορείς να ψάξεις για το Lost & Found της PowerQuest (παλιό πρόγραμμα που δουλεύει σε DOS - ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ!!!) Για να ανακτήσεις τα δεδομένα χρειάζεσαι έναν επιπλέον μικρό 6-10GB δίσκο. Λύση No2. Βρες έναν άλλο σκληρό, βάλε στα πρόχειρα windows και ξεκίνα το pc με τον 'ασθενή' να είναι slave για να μην μπουτάρει. Λύση No1! Κατέβασε την τελευταία έκδοση του Hiren's Boot (Live) CD και χρησιμοποίησε από εκεί τα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων. Φρόντισε να έχεις έναν ακόμα σκληρό για να μεταφέρεις τα δεδομένα του 'ασθενή'. Το CD τρέχει από τη μνήμη, απροβλημάτιστα.
dhmak Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Σε ΧιλιοΕυχαριστώ CyberWalker για της πιθανές λύσεις, μία διευκρύνηση για την λύση Νο2, ο δίσκος είναι SATA, υπάρχει τρόπος να γίνει Slave ;; Και όποιος άλλος θέλει να βοηθήσει, Ευπρόσδεκτος, Περιμένω...
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Ε, τότε αν ο άλλος σκληρός που θα βάλεις είναι PATA, τότε από το BIOS επιλέγεις να ξεκινάει ο SATA controller τελευταίος. Αν και ο άλλος είναι SATA τότε βρίσκεις πιο κανάλι είναι πιο (από το manual ή με δοκιμή) και λες στο BIOS να ξεκινά το κανάλι του 'ασθενή' τελευταίο.
G@rg@oun Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Προβλημα εξης: Συνδεσα τον δισκο μου στο pc του αδερφου μου και εκανα copy paste 2 ταινιες απο τον σκληρο του στον δικο μου!Σε καποια φαση κολησε το paste σε ενα αρχειο video_ts και οπως ειναι φυσικο το paste σταματησε! Παω λοιπον να ξανακανω paste και τοτε δεν μου ανοιγε ο δισκος μου!Τιποτα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ σε ολο το δισκο!!! Μου εμφανιζει ενα μηνυμα "corrupted and unreadable files in this disk" οταν επιχειρω να τον ανοιξω! Κανω λοιπον restart..και επειτα skip στην εξεταση δισκων που μου εμφανισε και μπαινω παλι στα windows! Ο δισκος εξακολουθει να βγαζει το ιδιο μηνυμα,ομως αυτη τη φορα στις ιδιοτητες αντι να λεει : NTFS files , 140GB used space και 15GB free space ΛΕΕΙ : RWA files ,0GB used space και 0GB free space!!! Ξανακανω restart και αφηνω την εξεταση δισκων να τελειωσει!Οταν εφτασε στο 100% ,ΞΑΦΝΙΚΑ μου βγαζει ενα μηνυμα : DELETING ORFAN FILES REACTOR SEGMENT και αρχιζει να μετραει απο το 1b σε χιλιαδες!Μεχρι να παρω χαμπαρι τι γινεται και να κανω restart,ειχε φτασει στα 15.000.000b! Κανω Skip και παλι στην εξεταση δισκων και ξαναμπαινω στα windows.Τιποτα ομως...παλι το ιδιο μηνυμα και τα ιδια RWO Files kai 0GB free και used space στις ιδιοτητες του δισκου! To φορματ δεν ειναι λυση!!!Τα αρχεια τα χρειαζομαι! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ ΔΕΚΤΗ!
dhmak Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Φίλε CyberWalker, διστυχώς το Lost&Found που το δοκίμασα με τον SATAII που δουλέυω (βαριώμουνα να συνδέσω τον 'ασθενή' δίσκο) μου έδειξε απο τον δίσκο μόνο τα 8MB της μνήμης του (λογικά και με τον χαλασμένο μόνο την μνήμη του θα μου δείξη). Άκυρη και αυτή η παρολίγον σωτήρια λύση (σε ευχαριστώ για ακόμα μία φορά). Το Hiren's Boot (Live) CD δέν το χρησιμοποίησα ακόμη, πιθανότατα άυριο. Αν έχεις καμιάσ άλλη ιδέα CyberWalker σε παρακαλώ πολύ δώσε μου τα φώτα σου. Ξαναλέω και πάλι όποιος άλλος θέλει να βοηθήσει, Ευπρόσδεκτος, Περιμένω...
CyberWalker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Προβλημα εξης:Συνδεσα τον δισκο μου στο pc του αδερφου μου και εκανα copy paste 2 ταινιες απο τον σκληρο του στον δικο μου!Σε καποια φαση κολησε το paste σε ενα αρχειο video_ts και οπως ειναι φυσικο το paste σταματησε! Παω λοιπον να ξανακανω paste και τοτε δεν μου ανοιγε ο δισκος μου!Τιποτα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ σε ολο το δισκο!!! Μου εμφανιζει ενα μηνυμα "corrupted and unreadable files in this disk" οταν επιχειρω να τον ανοιξω! Κανω λοιπον restart..και επειτα skip στην εξεταση δισκων που μου εμφανισε και μπαινω παλι στα windows! Ο δισκος εξακολουθει να βγαζει το ιδιο μηνυμα' date='ομως αυτη τη φορα στις ιδιοτητες αντι να λεει : NTFS files , 140GB used space και 15GB free space ΛΕΕΙ : RWA files ,0GB used space και 0GB free space!!! Ξανακανω restart και αφηνω την εξεταση δισκων να τελειωσει!Οταν εφτασε στο 100% ,ΞΑΦΝΙΚΑ μου βγαζει ενα μηνυμα : DELETING ORFAN FILES REACTOR SEGMENT και αρχιζει να μετραει απο το 1b σε χιλιαδες!Μεχρι να παρω χαμπαρι τι γινεται και να κανω restart,ειχε φτασει στα 15.000.000b! Κανω Skip και παλι στην εξεταση δισκων και ξαναμπαινω στα windows.Τιποτα ομως...παλι το ιδιο μηνυμα και τα ιδια RWO Files kai 0GB free και used space στις ιδιοτητες του δισκου! To φορματ δεν ειναι λυση!!!Τα αρχεια τα χρειαζομαι! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ ΔΕΚΤΗ![/quote'] Κανονικά θα έπρεπε να ανοίξεις καινούργιο thread αλλά ήδη έχεις μετακινηθεί από άλλο topic σε αυτό και επειδή επείγεσαι αποφάσισα να σου απαντήσω... Λοιπόν, φίλε μου, ψάξε από το 'Αναζήτηση' > 'Εξελιγμένη Αναζήτηση' για όλα τα τελευταία μηνύματά μου στο section : Insomnia.gr > Hardware > Μονάδες Αποθήκευσης και θα βρεις ότι απαντήσεις ζητάς. Ενδεικτικά : http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1260427#post1260427 Ωστόσο να προσθέσω ότι το deletion των orphaned files μάλλον έκανε χοντρή ζημιά γιατί τα ΗΛΙΘΙΑ windows έχοντας την εντύπωση ότι μπορούν να διορθώσουν τους files descriptors, στην πραγματικότητα τους άλλαξαν και έτσι τα αρχεία πιθανώς να καταστράφηκαν. Το έχω πάθει γι'αυτό στο λέω. Κι εγώ ΔΕΝ πρόλαβα να δω στο restart ότι πήγε να κάνει check disk... ήμουν μακριά από το pc και όταν επέστρεψα είχε χτυπήσει κάτι χιλιάδες... Anyway, βρες το Easy Recovery της ON-TRACK και ξεκίνα με raw-recovery και ό,τι σώσεις! Μετά θα χρειαστεί χρόνος αρκετός για να ξεψαχνίσεις τι δουλεύει και τι όχι, μιας και πολλά αρχεία θα είναι μισά και corrupted. Άσε που θα έχεις χάσει και τα ονόματά τους... Χαρακτηριστικά ευπαθή αρχεία είναι τα αρχεία κειμένου, εικόνων, βίντεο και μουσικής. Τα .exe τα τσεκάρεις εύκολα. Τα .zip συνήθως σώζονται και έτσι σώζονται ακέραια και ότι περιέχουν. Ωστόσο θα δεις και διπλοεγγραφές άδειες ή με τα μισά αρχεία. Αν ο σκληρός είχε και windows installation θεώρησε ότι την έχασες. Το ίδιο και τις ταινίες... Ξεκίνα το recovery και ο θεός βοηθός! :???:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.