cger Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Γιατί οι στροφές του επεξεργαστή είναι μόνιμα τόσο ψηλά (4820rpm) χωρίς να τρέχω κάποια εφαρμογή: AMD AM2 X2 4200 MSI K9N PLATINUM 2*250 WD KS 2*1024MB KINGSTON 667MHZ ATI X1800XL 256 DDR3 cpu temp 46C sys temp 45C Αυτό γίνεται είτε είναι ενεργοποιημένο το Cool @ Quiet είτε όχι.
mprou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Για να λειτουργησει το cool quiet θα πρεπει να το εχεις ενεργοποιησει και μεσω bios και να εχεις βαλει το core center μεσω windows. Αν δεν τα εχεις κανει και τα δυο μαλλον αυτο φταιει
cger Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Ενεργοποήσα το cool @ quiet από το cell menu των bios, εγκατέστησα τους drivers για amd cool @ quiet, και το ενεργοποίησα από το cell menu αλλά τίποτα είτε μπαίνει user mode (2.2ghz) είτε cool @ quiet το ανεμιστηράκι είναι σχεδόν κολλημένο σε υψηλές στροφές. Μπορεί να οφείλεται στη ζέστη?
mprou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα θα πρεπει να η θερμοκρασια του επεξεργαστη πρεπει να ειναι ιδιαιτερα υψηλη, πανω απο 50 για να μην δεις καθολου διαφορες στις στροφες. Υπαρχει αλλη μια ρυθμιση εκτος του cool n quiet στα bios (cpu smart fan ή κατι τετοιο) που πρεπει να την εχεις απενεργοποιημενη, γιατι παρακαμπτει το cool n quiet. Σε μενα παντως που εχω το k8n αυτο συμβαινει.
cger Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα θα πρεπει να η θερμοκρασια του επεξεργαστη πρεπει να ειναι ιδιαιτερα υψηλη' date=' πανω απο 50 για να μην δεις καθολου διαφορες στις στροφες.Υπαρχει αλλη μια ρυθμιση εκτος του cool n quiet στα bios (cpu smart fan ή κατι τετοιο) που πρεπει να την εχεις απενεργοποιημενη, γιατι παρακαμπτει το cool n quiet. Σε μενα παντως που εχω το k8n αυτο συμβαινει.[/quote'] Σωστά λες απενεργοποιηημένη την έχω αλλά είδα στο manual της μητρικής ότι υπάρχουν 2 επιλογές cpu step smart fan low temp και hi temp όμως στο bios το δικό μου δεν υπάρχει απλά την έχω disable.
mprou Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Τι να σου πω... Απο ρυθμισεις τα εχεις ολα οκ. Δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο. Μπορεις να δοκιμασεις να κατεβασεις την τελευταια εκδοση του core center ή μπορει να θες και αναβαθμιση στα bios. Υπαρχει ακομα και πιθανοτιτα να φταιει κατι στα windows(το cool n quiet ενεργοποιηται οταν φορτωσουν τα win), ασυμβατοτιτα με drivers αλλων συσκευων για παραδειγμα. Κατι χειροπιαστο παντως δεν εχω να σου προτεινω.
S2Katana Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Ενδεικτικα, εχω τον 3800+ Χ2 και εχει θερμοκρασια 41C και στροφες 3443rpm.
cger Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Ενδεικτικα, εχω τον 3800+ Χ2 και εχει θερμοκρασια 41C και στροφες 3443rpm. Το συμπέρασμα λοιπόν?
S2Katana Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Το συμπερασμα ειναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ πως ειναι λογικες οι στροφες που σου δειχνει, αφου ειναι πιο υψηλη η θερμοκρασια...
raven3x7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Isvw toy koyti soy den exei kalo airflow... Pantws gia meivsh thoryvoy tha mporoyses nabaleis kanourgio anemhstirh, opws ayto Arctic Cooling Freezer 64 Pro. Tελως ελεξε οτι εχειςβαλει το καλωδιο του ανεμιστηρα σωστα στη μητρικη
cger Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Κουτί έχω το hec 6a19 2 12άρηδες 1μπρος, 1 πίσω έχει αλλά έχω την εντύπωση ότι βράζει. Θα το κοιτάξω και αν δεν βρω λύση θα κατάφύγω σε ανεμιστήρα το θέμα είναι πρέπει να αλλάξω και ψύκτρα?
raven3x7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Το λινκ που εδωσα ειναι για ψυκτρα βασικα, αυτο εννοουσα. Οσο για τους ανεμηστηρες θα μπορουσεσ να τους αλλαξειςμε γρηγοροτερους αλλα θα κανουν παραπανο θορυβο
S2Katana Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Mα υπαρχει περιπτωση να μην εχει βαλει καλα το καλωδιο στη μητρικη και αυτο να δουλευει?
greeneye Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 ego rithmisa tous 60 bathmous ton epeksergasth AMD afou prin ekane iperboliko thoribo parolo pou imoun happy me tous 37 bathmous. Tora me tous 60 apo epilogh smart o AMD exei 49 bathmous thermokrasia.Ola kala lipon kai thoribos sxedon 0 ! An argotera xeiroterepsei h katastash tha balo ayton tou e-shop na ksemperdeyo
MoUCLAs Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 τον driver στα Windows τον περασες? Υπαρχουν παντως περιπτωσεις οπου όλα έχουν ρυθμιστει σωστα και για καποιον λόγο δεν δουλευει το qoolnquiet..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.