Προς το περιεχόμενο

Amd Cpu Fan!!!

cger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί οι στροφές του επεξεργαστή είναι μόνιμα τόσο ψηλά (4820rpm) χωρίς να τρέχω κάποια εφαρμογή:

AMD AM2 X2 4200

MSI K9N PLATINUM

2*250 WD KS

2*1024MB KINGSTON 667MHZ

ATI X1800XL 256 DDR3

cpu temp 46C

sys temp 45C

Αυτό γίνεται είτε είναι ενεργοποιημένο το Cool @ Quiet είτε όχι.

Δημοσ.

Για να λειτουργησει το cool quiet θα πρεπει να το εχεις ενεργοποιησει και μεσω bios και να εχεις βαλει το core center μεσω windows. Αν δεν τα εχεις κανει και τα δυο μαλλον αυτο φταιει

Δημοσ.

Ενεργοποήσα το cool @ quiet από το cell menu των bios, εγκατέστησα τους drivers για amd cool @ quiet, και το ενεργοποίησα από το cell menu αλλά τίποτα είτε μπαίνει user mode (2.2ghz) είτε cool @ quiet το ανεμιστηράκι είναι σχεδόν κολλημένο σε υψηλές στροφές. Μπορεί να οφείλεται στη ζέστη?

Δημοσ.

Υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα θα πρεπει να η θερμοκρασια του επεξεργαστη πρεπει να ειναι ιδιαιτερα υψηλη, πανω απο 50 για να μην δεις καθολου διαφορες στις στροφες.

Υπαρχει αλλη μια ρυθμιση εκτος του cool n quiet στα bios (cpu smart fan ή κατι τετοιο) που πρεπει να την εχεις απενεργοποιημενη, γιατι παρακαμπτει το cool n quiet. Σε μενα παντως που εχω το k8n αυτο συμβαινει.

Δημοσ.
Υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα θα πρεπει να η θερμοκρασια του επεξεργαστη πρεπει να ειναι ιδιαιτερα υψηλη' date=' πανω απο 50 για να μην δεις καθολου διαφορες στις στροφες.

Υπαρχει αλλη μια ρυθμιση εκτος του cool n quiet στα bios (cpu smart fan ή κατι τετοιο) που πρεπει να την εχεις απενεργοποιημενη, γιατι παρακαμπτει το cool n quiet. Σε μενα παντως που εχω το k8n αυτο συμβαινει.[/quote']

Σωστά λες απενεργοποιηημένη την έχω αλλά είδα στο manual της μητρικής ότι υπάρχουν 2 επιλογές cpu step smart fan low temp και hi temp όμως στο bios το δικό μου δεν υπάρχει απλά την έχω disable.

Δημοσ.

Τι να σου πω...

Απο ρυθμισεις τα εχεις ολα οκ. Δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο.

Μπορεις να δοκιμασεις να κατεβασεις την τελευταια εκδοση του core center ή μπορει να θες και αναβαθμιση στα bios. Υπαρχει ακομα και πιθανοτιτα να φταιει κατι στα windows(το cool n quiet ενεργοποιηται οταν φορτωσουν τα win), ασυμβατοτιτα με drivers αλλων συσκευων για παραδειγμα. Κατι χειροπιαστο παντως δεν εχω να σου προτεινω.

Δημοσ.
Ενδεικτικα, εχω τον 3800+ Χ2 και εχει θερμοκρασια 41C και στροφες 3443rpm.

Το συμπέρασμα λοιπόν?

Δημοσ.

Κουτί έχω το hec 6a19 2 12άρηδες 1μπρος, 1 πίσω έχει αλλά έχω την εντύπωση ότι βράζει. Θα το κοιτάξω και αν δεν βρω λύση θα κατάφύγω σε ανεμιστήρα το θέμα είναι πρέπει να αλλάξω και ψύκτρα?

Δημοσ.

Το λινκ που εδωσα ειναι για ψυκτρα βασικα, αυτο εννοουσα. Οσο για τους ανεμηστηρες θα μπορουσεσ να τους αλλαξειςμε γρηγοροτερους αλλα θα κανουν παραπανο θορυβο

Δημοσ.

ego rithmisa tous 60 bathmous ton epeksergasth AMD afou prin ekane iperboliko thoribo parolo pou imoun happy me tous 37 bathmous.

Tora me tous 60 apo epilogh smart o AMD exei 49 bathmous thermokrasia.Ola kala lipon kai thoribos sxedon 0 !

An argotera xeiroterepsei h katastash tha balo ayton tou e-shop na ksemperdeyo

Δημοσ.

τον driver στα Windows τον περασες?

Υπαρχουν παντως περιπτωσεις οπου όλα έχουν ρυθμιστει σωστα και για καποιον λόγο δεν δουλευει το qoolnquiet..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...