M-81 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Η Κάρτα Γραφικών που έχω είναι η Asus AGP V7700 GeForce 2 GTS 32MB (παλιάαα κάρτα). Φυσικά, η -μία και μοναδική- έξοδος που έχει είναι η κλασσική αναλογική. Λέτε να έχω προβλήματα με την Eizo S1910 που σκέφτομαι να πάρω;
agpr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 M-81, έχω την οθόνη, αλλά η κάρτα γραφικών μου διαθέτει dvi. Επομένως, δεν γνωρίζω εκ πείρας, αλλά μπορώ να σου απαντήσω με υψηλό ποσοστό βεβαιότητας από ανάλογε περιπτώσεις (tft monitor+vga d-sub). Πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσεις ασυμβατότητα, αλλά σίγουρα θα έχεις μειωμένες επιδόσεις από την οθόνη (βασικά οξύτητα) και θα χρειαστεί να παίξεις περισσότερο με τις ρυθμίσεις της οθόνης σου. Δηλαδή, τίποτα σπουδαίο. Παρεμπιπτόντως, η οθόνη είναι εξαιρετική στην απόδοση χρωμάτων, στις γωνίε θέασης και το συνοδευτικό προγραμματάκι, που ελέγχει τις ρυθμίσεις φωτεινότητας ανάλογα με την εφαρμογή, είναι πολύ εξυπηρετικό. Ωστόσο, στα παιχνίδια κάποιο ghosting είναι ορατό. Αν θα σε ενοχλήσει ή όχι δε γνωρίζω.Εμένα, όμως, με κάνει κάποιες στιγμές να αναπολώ το ταπεινό crt. Συνολικά, όμως, δεν έχω μετανοιώσει την αγορά του και φαντάζομαι πως το ίδιο θα συμβεί και με σένα.
The Crow Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Και εγώ έχω την ίδια οθόνη.Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σου. agpr την έχεις συνδέσει μέσω dvi;;Εγώ όσο και να προσπαθώ δε λέει να πάρει σήμα!Με το αναλογικό είναι όλα μια χαρά όμως.Έχεις κάνει καμία επιπλέον ρύθμιση ή απλά συνέδεσες το συνοδευόμενο καλώδιο dvi;;
agpr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Crow, όχι δεν έχω κάνει κάποια εςπιπλέον ρύθμιση. Τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάποια. Θυμάμαι, όμως, πως στην πρώτη εκκίνηση δεν είχε πάρει σήμα. Θα σου πρότεινα τα εξής: 1. Αφαίρεσε το d-sub και συνέδεσε μόνο το dvi. 2. Στην οθόνη πάτησε το πλήκτρο A(uto), για να επιλέξει αυτόματα την πηγή σήματος. 3. Κάνε επανεκκίνηση, έστω και με reset, αν περάσει την οθόνη του bios. Φαντάζομαι πως έτσι θα δουλέψει. edit: ου γαρ έρχαται μόνον... Στην οθόνη πάτησε το πλήκτρο S(ource), για να επιλέξει τη σωστή πηγή σήματος. Πρόσεξε λίγο, γιατί παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση. Κοίταζε την ενδεικτική λυχνία. Από αρχικά πράσινη (δε λαμβάνει σήμα) σε μπλε (λαμβάνει σήμα). Συγγνώμη για το λάθος, ελπίζω να μη σε παίδεψα.
M-81 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το ίδιο πιστεύω και εγώ. Πως δηλαδή δεν θα έχω προβλήματα, πέρα ίσως από ελαφρώς μειωμένες επιδόσεις. Παρεμπιπτόντως, η οθόνη είναι εξαιρετική στην απόδοση χρωμάτων, στις γωνίε θέασης και το συνοδευτικό προγραμματάκι, που ελέγχει τις ρυθμίσεις φωτεινότητας ανάλογα με την εφαρμογή, είναι πολύ εξυπηρετικό.Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξα την παραπάνω οθόνη, είναι ακριβώς αυτοί που αναφέρεις!Ωστόσο, στα παιχνίδια κάποιο ghosting είναι ορατό. Αν θα σε ενοχλήσει ή όχι δε γνωρίζω.Εμένα, όμως, με κάνει κάποιες στιγμές να αναπολώ το ταπεινό crt. Συνολικά, όμως, δεν έχω μετανοιώσει την αγορά του και φαντάζομαι πως το ίδιο θα συμβεί και με σένα.Όπως καταλαβαίνεις, μαζί με την κάρτα γραφικών, και το υπόλοιπο σύστημα είναι παλιό, οπότε ακόμη και τις ελάχιστες φορές που παίζω κανένα παιχνιδάκι, είναι και αυτό...αρχαίο! Περισσότερο με ενδιαφέρουν τα χρώματα (για χρήση σε Photoshop, Illustrator κλπ). ΥΓ: Mου φαίνεται θα περάσει αρκετός καιρός ακόμη μέχρι να "ξεχάσουμε" τις CRT...
agpr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Περισσότερο με ενδιαφέρουν τα χρώματα (για χρήση σε Photoshop' date=' Illustrator κλπ). ΥΓ: Mου φαίνεται θα περάσει αρκετός καιρός ακόμη μέχρι να "ξεχάσουμε" τις CRT... [/quote'] Για τη χρήση που τη θέλεις, είμαι βέβαιος πως θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος. Με χρήση χρωματικών προφίλς και ένα καλό εκτυπωτή θα έχεις πολύ καλή απόδοση. Αντικειμενικά δε θα είναι ακριβώς αυτό που θέλεις, αλλά υποκειμενικά θα το προσεγγίζει πάρα πολύ. Για αντικειμενική σύμπτωση rgb input-output θα χρειαζόταν ίσως coloredge και εκτυπωτής μεγάλου φορμά. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να δαπανήσεις/δαπανήσουμε όσα για ένα μικρό αυτοκίνητο. Τώρα που το ξαασκέφτομαι, σούπερ είναι η 1910
M-81 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Για αντικειμενική σύμπτωση rgb input-output θα χρειαζόταν ίσως coloredge και εκτυπωτής μεγάλου φορμά. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να δαπανήσεις/δαπανήσουμε όσα για ένα μικρό αυτοκίνητο.Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες. Δυστυχώς, οι Eizo Coloredge έχουν τουλάχιστον το διπλάσιο κόστος (φυσικά και άλλες χρωματικές αποδόσεις!) από την Eizo s1910, η οποία ήδη είναι από τις ακριβότερες στην κατηγορία της. Χαχα!
M-81 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Για την ιστορία: Η Eizo FlexScan S1910 τελικά ήρθε και κανένα πρόβλημα δεν έχει με την παλιά κάρτα γραφικών και την αναλογική έξοδο. Ενώ είχα πολλές επιφυλάξεις για την -αναγκαστική- μετάβαση από την Sony CRT 19" που είχα σε TFT 19", τελικά η συγκεκριμένη οθόνη της Eizo με έπησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά με τις πολύ καλές τις γωνίες θέασης και την άριστη ομοιομορφία κατανομής της φωτεινότητας! Δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχα καλό σε TFT! Μετά τις απαραίτητες χρωματικές ρυθμίσεις, βρήκα μόνο ελάχιστες, και όχι τόσο σημαντικές, διαφορές (μάλλον είναι θέμα συνήθειας...του ματιού ) μεταξύ της -δικιάς μου- CRT και της νέας TFT (κυρίως στα μαύρα). Στις ταινίες, αν και δεν είμαι ειδικός, δείχνει να μην παρουσιάζει προβλήματα. Όσο για τα παιχνίδια: ακόμη δεν ασχολήθηκα. Γενικά, όλα πηγαίνουν καλά και κάθε μέρα με κερδίζει περισσότερο, πάντα βέβαια για τον σκοπό χρήσης και για τους λόγους για τους οποίους την επέλεξα!
Goacore Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδια εχει κανεις ιδεα που μπορω να βρω αυτη την οθονη (S1910) στην θεσσαλονικη? σε 2 καταστηματα που ρωτησα δεν την ειχαν και επισης στο τηλ της eizo στην αθηνα δεν απανταει κανεις...
M-81 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδια εχει κανεις ιδεα που μπορω να βρω αυτη την οθονη (S1910) στην θεσσαλονικη? σε 2 καταστηματα που ρωτησα δεν την ειχαν και επισης στο τηλ της eizo στην αθηνα δεν απανταει κανεις...Δοκίμασε στο e-shop.gr που μπορούν να στη φέρουν στο e-shop point της Θεσσαλονίκης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.