Προς το περιεχόμενο

Kubuntu και ntfs write

Angelaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

Παιδιά έβαλα το Kubuntu και εγκατέστησα το πακετο captive για ntfs write support. Δουλέυουν όλα άψογα αλλά έχω το εξής πρόβλημα:

Για να μπορέσω να ενεργοποιήσω και να γράψω στους δίσκους τους ntfs πρέπει να δώσω την εντολή μόνο με sudo. :(

Οταν την βάλω στο fstab τότε κολάει στο mounting filesystems στο boot.:(

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει .......... περιμένω....:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το δοκιμασα.ενω με τα defualt options μου κόλαγε όπως κ στον Angelaki.προσθέτοντας αυτα που ειπες φορτωνει κανονικα,αλλα αποτυγχανει στο να κανει mount το δίσκο που χρησιμοποιει με το captive(συγκεκριμένα σε μένα ενα partition ενος δίσκου μου).thx παντως!

Τζίφος η υπόθεση με το captive. Εκανα οτι μπόρεσα αλλά δεν κατάφερα να κανω τίποτα. Μόλις πειράξω το fstab και κάνω επανεκκίνηση τότε το pc κολάει στο mounting filesystem και πρέπει να πατήσω ctrl+c για να προχωρήσει. :evil: :evil:

Αν καταφέρω και λύσω αυτο τότε θα είμαι ευτυχισμένος.... :mrgreen: :mrgreen:

το fstab μου είναι ως εξής:

proc /proc proc defaults 0 0

/dev/hdb1 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1

/dev/hdb5 none swap sw 0 0

/dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0

/dev/hda2 /mnt/captive-free captive-ntfs uid=angelaki,gid=angelaki,fmask=0111,dmask=0000 0 0

/dev/sdb1 /mnt/captive-big captive-ntfs defaults,noauto 0 0

/dev/sda1 /mnt/captive-huge captive-ntfs defaults,noauto 0 0

/dev/hda1 /mnt/captive-hell captive-ntfs defaults,noauto 0 0

Επιτέλους κατάφερα να γράψω σε όλους τους δίσκους μου που είναι ntfs χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνω mount ως sudo. Το αρχείο μου fstab περιέχει τα εξής:

proc /proc proc defaults 0 0

/dev/hdb1 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1

/dev/hdb5 none swap sw 0 0

/dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0

/dev/hda2 /mnt/captive-free captive-ntfs defaults,uid=angelaki,gid=angelaki,umask=002

/dev/sdb1 /mnt/captive-big captive-ntfs defaults,uid=angelaki,gid=angelaki,umask=002

/dev/sda1 /mnt/captive-huge captive-ntfs defaults,uid=angelaki,gid=angelaki,umask=002

/dev/hda1 /mnt/captive-hell captive-ntfs defaults,uid=angelaki,gid=angelaki,umask=002

Το πρόβλημα τώρα είναι το εξής:

Οταν το kubuntu φορτώνει βγάζει το μύνημα

checking all filesystems .... [ok]

και περιμένει. :) :)

Πατάω ctrl+c και συνεχίζει κανονικά. Μόλις μπεί στο kde όλα λειτουργούν κανονικα.

Μήπως μπορεί κάποιος να με help γιατι δεν είναι λύση το να πατάω ctrl+c σε κάθε reboot...:) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...