xpapias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Έχω ένα καναρίνι το οποίο εξαρχής - εννοώ όταν το αγόρασα - είχε στο πόδι του δύο βραχιολάκια. Το ένα σαν μεταλλικό και το άλλο πράσινο μάλλον πλαστικό ή χάρτινο. Απ οτι ξέρω τα συγκεκριμένα βραχιολάκια τα βάζουν σαν ταυτότητα, όταν το πουλί είναι ακόμα λίγων ημερών. Το πρόβλημα είναι ότι τα συγκεκριμένα βραχιολάκια έχουν προκαλέσει πρόβλημα στο καναρίνι - το ένα είναι πολύ στενό ενώ το άλλο πολύ χαλαρό αλλά έχει προκαλέσει κοκκίνισμα (ίσως και ατροφία) στο άλλο του πόδι. Μήπως γνωρίζει κανείς αν αυτά βγαίνουν; Και αν ναι, σε ποιόν να το πάω - σ'αυτόν που μου το πούλησε ή μήπως σε κάποιο κτηνίατρο (ασχολούνται αυτοί με καναρίνια?) ;
SeXBOX Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Κτηνίατρο φίλε μου οποσδοίποτε!! Και τα δικα μου έχουν αλλά δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα. Ο κτηνίατρος ξέρει τι θα κάνει.
Melissa_virus Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 xpapias δεν ξέρω τι πάχος έχουν τα βραχιόλια. Καλύτερα να το πας σε κτηνίατρο. Αν όμως δεν θες να ξοδέψεις κανένα 20euro στα χαλαρά που θα σου πάρει, με την βοήθεια ακόμα ενός, που θα κρατάει το καναρίνι σταθερά, προσπάθησε με αργές κινήσεις και με την βοήθεια καμίας πένσας να το βγάλεις. Λογικά είναι πολύ λεπτό. Έτσι δεν είναι? Το πλαστικό βγαίνει στα χαλαρά. Και με έναν μεγάλο νυχοκόπτη μπορείς σιγά σιγά να το κόψεις. Πιο απο τα 2 είναι το στενό? Υ.Γ Αν δεις ότι δεν μπορείς, ή ότι το πιέζεις παραπάνω το ποδαράκι του, σταματάς απευθείας…
Lucifer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Hahaha!!! 3 μέρες ban. Το είχα ξαναπεί σε σένα με αφορμή εσένα, το spamming δεν θα γίνεται ανεκτό σε threads που ζητάνε πληροφορίες η βοήθεια. Και αν δω fake account σου να ποστάρει εδώ μέσα πριν λήξει το ban, ψάχνε forum να ποστάρεις.
ktm99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Ναι οπωσδήποτε σε κτηνιατρο! Ειχε ενα δικο μου το ιδιο προβλημα,ειχε μεταλλικο κ μενα κρικο κ οταν το πηγα στο κτηνιατρο να το βγαλει ειχε δυστυχως ατροφησει το ποδι του (δυσκολευτηκε κ πολυ να το βγαλει γιατι το πιεζε πολυ) το εβγαλε τελικα αλλα αφου ειχε παθει ζημια ειχε σαν αποτελεσμα μετα απο μερικες μερες να χασει το ποδι του-στο σημειο δλδ με τα δαχτυλα Ευχομαι το καλυτερο κ να το πας το συντομοτερο για να το προλαβεις.
Melissa_virus Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Ναι οπωσδήποτε σε κτηνιατρο!Ειχε ενα δικο μου το ιδιο προβλημα' date='ειχε μεταλλικο κ μενα κρικο κ οταν το πηγα στο κτηνιατρο να το βγαλει ειχε δυστυχως ατροφησει το ποδι του (δυσκολευτηκε κ πολυ να το βγαλει γιατι το πιεζε πολυ) το εβγαλε τελικα αλλα αφου ειχε παθει ζημια ειχε σαν αποτελεσμα μετα απο μερικες μερες να χασει το ποδι του-στο σημειο δλδ με τα δαχτυλα Ευχομαι το καλυτερο κ να το πας το συντομοτερο για να το προλαβεις.[/quote'] Πω πω το καημένο. Καλά τι τους τα βάζουν τα δαχτυλίδια τόσο σφιχτά. Έλεος. Mε αυτά που λέει ο ktm99 πήγαινε το από αύριο κιόλας στον κτηνίατρο...
xpapias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Το ένα πόδι, έχει το πλαστικό δαχτυλίδι που το στενεύει αρκετά. Ισως το συγκεκριμένο πόδι να έχει πρηστει ωστε τελικά να μου φαίνεται ότι το άλλο πόδι έχει ατροφήσει. Το άλλο δαχτυλίδι όμως φαίνεται να το ενοχλεί (το πειράζει συνεχως) , παρόλο που είναι πολύ χαλαρο στο ποδι του.
ktm99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Αυτο που ειναι πλαστικο κοφτο αν μπορεις με ενα ψαλιδακι κ αφου το ενοχλει το αλλο πηγαινε σ'ενα κτηνιατρο να τα δει κιολας αν τελικα εχει ατροφήσει. Υ.γ Η ktm
ktm99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δυστυχως Melissa τα βαζουν οταν ειναι ακομα πολυ μικρα χωρις να σκεφτουν τις συνεπειες κ δυστυχως μεταλλικα να μην μπορει να τα βγαλει καποιος.
Melissa_virus Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Για ποιο λόγω όμως τα βάζουν? Είναι και καλά ότι έχουν ελεγχθεί για την Νόσο των Πουλερικών? Ή από πάντα τα βάζανε?
ktm99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Οχι,απο παντα το εβαζαν για αναγνωριση αν δεν κανω λαθος http://www.kanarini.com/modules.php?name=News&file=article&sid=72
admin.iekep Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 αν δεν κανω λαθος σημαινει οτι ειναι απο το εξωτερικο.
MariaTs. Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 xpapias υπάρχει κατάλληλο φόρουμ αποκλειστικά για ωδικά και μπορείς να πάρεις όποιες πληροφορίες θες: http://www.kanarini.com/index.php?newlang=greek . Για ποιο λόγω όμως τα βάζουν? Είναι και καλά ότι έχουν ελεγχθεί για την Νόσο των Πουλερικών? Ή από πάντα τα βάζανε? Τα βραχολάκια τα βάζουν εκτροφείς τα οποία πέρνουν από ανάλογους συλλόγους. Επάνω θα δεις ημερομηνία και έναν άλλον αριθμό, τα οποία αντιπροσωπεύουν αντιστοίχως την ημερομηνία που δαχτυλιδώθηκαν τα καναρίνια και τον κωδικό εκτροφέα!
xpapias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Λοιπόν. Πήρα μια πενσούλα και τα έβγαλα. Στο ένα ,το χαλαρο, δε δυσκολευτηκα ιδιαίτερα. Το αλλο, που το στένευε με δυσκολεψε λιγάκι γιατι ήταν εφαρμοστό στο πόδι. Του γρατζούνισα λίγο το ποδι (ισα που φάνηκε λίγο αίμα). Ευτυχώς είχα απολυμάνει πρώτα την πένσα, του έβαλα και λίγο βαμμα ιωδίου. Τωρα το πουλί φαίνεται μια χαρά, λίγο τρομαγμένο μόνο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.