Hamurabi Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 παιδια λεω να παρω μια κλασσικη κιθαρα. εχω ακουσει απο φιλους φιλων που εμαθαν να παιζουν τελιως μονοι τους. ειναι οντως εφικτο αυτο; δεν εχω χρονο και χρηματα και ουτε θελω να παω σε ωδεια και τετοια. ειναι εφικτο να μαθω μονος;
nikoskon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Εξαρτάται από το τί θες να παίζεις/μάθεις; Να μάθεις μόνος σου κάποια πράγματα μπορείς επάνω στην κλασσική κιθάρα αλλά πως θα ξέρεις ότι τα έμαθες/εκτελείς σωστά; Ένα καθηγητής σίγουρα θα σου πεί πολλά περισσότερα από ένα βιβλίο/μέθοδος. Σε ωδείο δεν είναι απαραίτητο να πάς εκτός και αν θές να πάρεις κάποιο πτυχίο κλασσικής κιθάρας. Τα ίδια πράγματα που θα μάθεις σε ένα ωδείο,θα στα μάθει ένας καθηγητής με την διαφορά πως θα υπάρχει προσαρμογή επάνω στα δικές σου μουσικές απαιτήσεις. Πέρα από όλα αυτά όμως, γιατί θες να μάθεις κλασσική κιθάρα; Δηλ τί είδος μουσικής σε ενδιαφέρει να παίζεις με την κλασσική κιθάρα;
theomen Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δηλ τί είδοςμουσικής σε ενδιαφέρει να παίζεις με την κλασσική κιθάρα; progressive trance... ρε φίλε no offence αλλά νομίζω είναι λίγο γελοία η ερώτηση σου. Ο φίλος θέλει να μάθει κλασική κιθάρα και φαντάζομαι κάτι θα έχει στο νου του για να θέλει να μάθει.
Hamurabi Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 ε ξερω γω τιποτα κλασσικα τραγουδακια ηρεμα, τιποτα πυξ λαξ και τετοια
Lucifer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 theomen δεν παίζεις κιθάρα ε? θεωρητικά ναι, μπορείς να μάθεις μονος σου με τη βοήθεια ενός βίβλου, αλλα θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο. γενικά θα χρειαστείς χρόνο, η κιθάρα είναι πρώτα εξάσκηση και μελέτη και μετά όλα τα αλλα. η δικη μου πρόταση είναι να αρχίσεις μερικά μαθήματα στο σπίτι για κάποιο καιρό ώσπου να μάθεις τα βασικά, και κατόπιν το συνεχίζεις μονος σου.
Hamurabi Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 ειναι εφικτο μεσω tablatures καποιος να παιζει κιθαρα χωρις να εχει γνωσεις;
Melissa_virus Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ακουστική και όχι κλασική κιθάρα. Για να παίζεις ακόρντα και τέτοια, η κλασική δεν σου κάνει. Είναι για άλλες φάσης (Μελωδία…Να ζωγραφίζεις που λέμε στην κιθάρα). Η ακουστική είναι πολύ πιο εύκολη για αρχάριο. Επίσης καλό θα είναι στην αρχή να σου δείξει κάποιος, πώς να «στρώνεις το χέρι σου» πάνω στην κιθάρα, καθώς και πολλά άλλα, που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον όταν γίνεις πιο καλός. Γιατί αν μάθεις να πατάς στραβά στα τάστα, αυτό μετά στα δύσκολα κομμάτια θα φανεί. Συμβουλή μου: Πάρε ακουστική κιθάρα, και 2,3 μαθήματα στο σπίτι σου, και το κυριότερο, πολύ πολύ υπομονή. Γιατί στην αρχή είναι λίγο δύσκολα. Μετά αν πάρεις τον αέρα δεν είναι τίποτα.
nikoskon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 progressive trance... ρε φίλε no offence αλλά νομίζω είναι λίγο γελοία η ερώτηση σου. Ο φίλος θέλει να μάθει κλασική κιθάρα και φαντάζομαι κάτι θα έχει στο νου του για να θέλει να μάθει. Επιεικώς είσαι εκτός τόπου και χρόνου... Εκτός και αν προτιμάς να καρφώνεις πρόκες με κατσαβίδι, όπως να παίζεις metal με κλασσική κιθάρα. Αλλιώς θα πρέπει να σκίσω τα πτυχία μου... Hamurabi με αυτά που λες,θα σου πρότεινα για αρχή μια κλασσική κιθαρα και στο μέλλον αφού μάθεις,μια ακουστική. Με ταμπλατούρες μπορείς να παίζεις χωρίς να μάθεις νότες αλλά δεν μπορείς να παίξεις ότι γράφεται με νότες.Εν ολίγοις,όλες οι ταμπλατούρες μπορούν να γίνουν παρτιτούρες,ολες οι παρτιτούρες όμως δεν μπορούν να γίνουν ταμπλατούρες.Αυτό δίνει ενα τεράστιο + στην παρτιτούρα. Θα συμφωνήσω με τον Lucifer και τον/ην Melissa_virus ως προς τα μαθήματα στο σπίτι. Απο εκεί και έπειτα,όπως είπα πριν,μια κλασσική κιθάρα είναι το ιδανικό ξεκίνημα για εσένα.
paintbox Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 θα συμφωνούσα και γω, εμενα απο μικρό με είχε βολέψει η κλασσική κιθάρα, την ακουστική δεν την πήγαινα επειδή εχει σκηρές χορδές, και στην αρχή τουλάχιστον πονάνε τα δάχτυλα στο αριστερό.. απο την άλλη αμα θες να παίζεις με πένα μόνο, θα λέει η ακουστική.. παντως να μάθεις μόνος σου κιθάρα είναι πιο δύσκολα απο το να μάθεις μόνος σου πιάνο (πιστεύω, και μιλάω για περίπου απλά πράγματα).. αλλά αμα υπάρχει η επιθυμία, καταφέρνεις τα πάντα. ειδικά αμα εχεις κανένα φίλο να έρθει και να σου δείξει τα βασικά.
Melissa_virus Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Ναι όντος είναι πιο σκληρές η χορδές αλλά αυτό συνηθίζετε. Από ότι είπε θέλει να παίζει Πυξ-Λαξ και τέτοια. Οπότε τι να την κάνει την κλασική? Όπως λες και εσύ paintbox δεν λέει να παίζεις με πένα στην κλασική. Ξανά τονίζω ότι για την δουλειά που την θες, σου κάνει και επίσης είναι πιο εύκολη η ακουστική. Μπορεί να έχει πιο σκληρές χορδές, αλλά οι αποστάσεις στις χορδές είναι πολύ πιο κοντινές, και μπορείς να παίξεις πιο εύκολα ακόρντα. Ενώ στην κλασική για να πιάσεις τα ακόρντα τύπου φα+ και σολ+ και όλα τα άλλα με full μπαρέ σου βγαίνει η πίστη στις αλλαγές και στην πίεση που πρέπει να βάλεις. Αν ήθελε να μάθει κανονικά νότες, να κάνει αρκετά μαθήματα, να παίξει και κλασικά κομμάτια στην κιθάρα (με νότες), και ακόρντα, εντάξει θα σου έλεγα να πάρεις κλασική. Αλλά αφού θες να μάθεις σχεδόν μόνος σου, ή έστω με ελάχιστη βοήθεια, προτείνω ακουστική.
nikoskon Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Ενώ στην κλασική για να πιάσεις τα ακόρντα τύπου φα+ και σολ+ και όλα τα άλλα με full μπαρέ σου βγαίνει η πίστη στις αλλαγές και στην πίεση που πρέπει να βάλεις. Δε συμφωνώ.Κάθε αρχή και δύσκολη.Το μαθαίνεις αυτό.Δεν θεωρώ ότι αποτελεί δυσκολία. Αν ήθελε να μάθει κανονικά νότες, να κάνει αρκετά μαθήματα, να παίξει και κλασικά κομμάτια στην κιθάρα (με νότες), και ακόρντα, εντάξει θα σου έλεγα να πάρεις κλασική. Αυτό είναι και το σωστό.Αγοράζει μια πάμφθηνη κλασσική και αφού μάθει 5 πράγματα,αγοράζει μια καλούτσικη(αναλόγως την τσέπη) ακουστική και πολύ λίγα μαθήματα όσον αφορά την τεχνική της πένας είναι μια χαρά.
ga25 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 παιδια λεω να παρω μια κλασσικη κιθαρα. εχω ακουσει απο φιλους φιλων που εμαθαν να παιζουν τελιως μονοι τους. ειναι οντως εφικτο αυτο;δεν εχω χρονο και χρηματα και ουτε θελω να παω σε ωδεια και τετοια. ειναι εφικτο να μαθω μονος; Θα σε συμβούλευα να ξανασκεφτείς το θέμα του ωδείου ή κάποιου δασκάλου διοτι είναι σίγουρο ότι μετά απο μερικά χρόνια εφόσον έχεις μάθει κάποια βασικά πράγματα και έχεις καταφέρεις να την γρατζουνάς και να λές και κάνα τραγουδάκι θα κτυπάς το κεφάλι σου που όταν έπρεπε δεν έκανες μερικά μαθηματάκια για να φύγεις από το γρατζούνισμα και να άνεβεις ένα στάδιο παραπάνω... ;-) Μιλάω εκ πήρας...... (Που είναι ο τοίχος.....)
Melissa_virus Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Θα σε συμβούλευα να ξανασκεφτείς το θέμα του ωδείου ή κάποιου δασκάλου διοτι είναι σίγουρο ότι μετά απο μερικά χρόνια εφόσον έχεις μάθει κάποια βασικά πράγματα και έχεις καταφέρεις να την γρατζουνάς και να λές και κάνα τραγουδάκι θα κτυπάς το κεφάλι σου που όταν έπρεπε δεν έκανες μερικά μαθηματάκια για να φύγεις από το γρατζούνισμα και να άνεβεις ένα στάδιο παραπάνω... ;-) Μιλάω εκ πήρας...... (Που είναι ο τοίχος.....) Αυτό είναι ανάλογα με την τρέλα και τα χρήματα του καθενός. Στο ωδείο δίνεις τρελά χρήματα... Έχω ξηλωθεί χοντρά εκ πείρας... Και δυστυχώς έχω να παίξω κιθάρα ένα χρόνο... Απογοητευτικό αυτό, αλλά ναι ... και εδω λες που είναι ο τοίχος.
ga25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Αυτό είναι ανάλογα με την τρέλα και τα χρήματα του καθενός. Στο ωδείο δίνεις τρελά χρήματα... Έχω ξηλωθεί χοντρά εκ πείρας... Και δυστυχώς έχω να παίξω κιθάρα ένα χρόνο... Απογοητευτικό αυτό, αλλά ναι ... και εδω λες που είναι ο τοίχος. Συμφωνώ.. Πάντως όταν πια έμαθα αρκετά βασικά πραγματάκια και κάποια στιγμή κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω ένα βήμα παραπάνω για να βελτιώσω το αποτέλεσμα που παράγω.. ;-) δυσκολέυτηκα πολύ και δυσκολέυομαι ακόμα να αλλάξω το παίξιμο από τον τρόπο που έμαθα μόνος μου στο σωστό τρόπο. Για αυτό λεώ ξεκινάς με βασικά πράγματα σωστά.. και μετά καταληγεις μόνος σου.. Το να ξεκινήσεις μόνος εντελώς και μετά να ζητήσεις βοήθεια για τον σωστό τρόπο απλά φέρνει πιό δύσκολα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Φιλαράκο κλασσική κιθάρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί. Αν μάθεις πιάνο, προσαρμόζεσαι πολύ εύκολα και στα αρμόνιο, και στο ακορντεόν, και σε οποιοδήποτε πληκτροφόρο. Το Α και το Ω είναι το πιάνο. Ο ακορντεονίστας δε μπορεί όμως εύκολα να κάτσει να παίξει πιάνο. Ούτε αυτός που άρχισε με ακουστική κιθάρα (συρμάτινες χορδές) μπορεί να προσαρμοστεί σε κλασσική. Και να είσαι σίγουρος πως όσοι κιθαρίστες δεν έμαθαν κλασσική, κάποια στιγμή ήθελαν πολύ να παίξουν αλλά... οι μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις συρμάτινες χορδές δύσκολα γίνονται μεγάλες. Ενώ αν μάθεις στις μεγάλες, οι μικρές σου φαίνονται παιχνίδι. Εγώ ήθελα κάποτε να μάθω ηλεκτρική. Ευτυχώς άκουσα έναν γνώστη των πραγμάτων. Έμαθα κλασσική. Παίζω κλασσική (κλασσικά κομμάτια, ελληνική μουσική, ροκ - ποπ), παίζω ακουστική, παίζω ηλεκτρική, παίζω μαντολίνο και μπορώ σε ένα τεταρτάκι μέσα να προσαρμοστώ σε οποιοδήποτε έγχορδο με δάχτυλα ή με πένα - ακόμα και άταστο)... Για αρχή όμως εμπιστεύσου έναν δάσκαλο - κατα προτίμηση εκτός ωδέιου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.