hexenlord Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Χαιρετω τα μελη του φορουμ και περνω αμεσως στο προβλημα μου.Λογω χρησης no name τροφοδοτικου στο laptop μου (toshiba A60), σε μια στιγμη πτωσης της τασης της δεη επαθε βλαβη ο σκληρος δισκος και μαζι με αυτον εχασα τα δεδομενα μου. Οταν λεω πως ο σκληρος τα ειδε ολα εννοω πως οταν αναβω το μηχανημα αυτο προχωραει κανονικα εως την οθονη εκκινησης των XP και λιγο πριν την δειξει μου πεταει ενα disk fail error στην πανω αριστερη γωνια.Εικαζω πως πρεπει να εχει καει ο δισκος.Το ερωτημα ειναι αν μπορω να ανακτησω τα δεδομενα μου (η καποια απο αυτα). Εχω ενα δυο προγραμματα recovery αλλα νομιζω πως πρεπει να βγαλω τον σκληρο να τον βαλω σε κατι σαν θηκη που συνδεεται με desktop μεσω usb....τελοσπαντων δεν μου ειναι ξεκαθαρο το τι ακριβως πρεπει να ακολουθησω μηπως δω φως.Μπορει κανεις να δωσει τα φωτα του?Aφου συνδεσω τον καμενο δισκο με αλλο υπολογιστη εχω καμια πιθανοτητα να ανακτησω τιποτα,εφοσον δε μιλαμε για απλα bad sectors? Επισης εαν τιποτα αλλο στο Laptop δεν εχει πειραχθει,με αντικατασταση του σκληρου ειμαi κομπλε?
HamerZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 - Αντικατάσταση θα γίνει κανονικά αν είναι μέσα στην περίοδο της εγγύησης. - Τον δίσκο θα τον βγάλεις και θα πάρεις ένα καλώδιο για σύνδεση δίσκου από φορητό σε σταθερό ή θα χρησιμοποιήσεις ένα εξωτερικό κουτάκι για μικρό δίσκο. - Υπάρχουν αρκετά προγράματα, που έχουν αναφερθεί σε άλλα posts, για ανάκτηση όπως Get Data Back και Easy recovery.
kostg Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Έχεις αποκλείσει την πιθανότητα απλά να έχει "χαλάσει" το λειτουργικό σου (corrupt files ή registry) και γι' αυτό σου βγάζει τέτοιο μήνυμα; Παρόλ' αυτά, μπορείς να ξεκινήσεις το σύστημα με κάποιο boot cd (π.χ. hirens boot cd, WinPE, BartPE, googlise για περισσότερα) και είτε να επιδιορθώσεις, με τη βοήθειά τους, το λειτουργικό σου ή να πάρεις backup των αρχείων σου, αν είναι δυνατόν, σε usb δίσκο ή stick ή ακόμα και στο δίκτυο... Υ.Γ. Δεν έχει μπαταρία το laptop σου; Πώς κλάταρε με την πτώση τάσης; Εκτός και αν (κακώς) δεν την χρησιμοποιείς...
dpolal Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μην βγάλεις τον δίσκο... Βρές το hiren's Boot cd και κάνε boot με αυτό. Στα disk tools επέλεξε το HDD Regenerator και βάλτω να τρέξει. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίξει μετά ο δίσκος (για λίγο βέβαια) και να πάρεις τα δεδομένα που θέλεις. Έτσι είχα επαναφέρει έναν δίσκο και εγώ αλλά εννοείτε ότι δεν επισκευάζεται έτσι με αυτόν τον τρόπο.
hexenlord Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 pedia efharisto gia tis grigores apadisis, tora katevao to hiren`s boot cd. Tha to dokimaso ke tha enimeroso.Ipoptevome pos mallon tha prepi na bo sto ke bios prota,na allaxo to boot sequence apo c: se d: tespa to dokimazo ke epanerhome thanx again
hexenlord Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Ας ξεκινησω λεγοντας πως εβαλα το hires boot cd 8.3, αλλαξα το boot sequence σε cd και εκανα restart.To pc αναβει και μου πεταει μια οθονη με 2 επιλογες. Η πρωτη ειναι να προχωρησω με το λειτουργικο μου ενω η δευτερη να προχψρησω με τα Utilities του hiren.Αν παω για το λειτουργικο παιρνω το γνωστο μηνυμα που λεει: Α disk error occured pres ctrl+alt+del to restrt. Aν παω στην δευτερη επιλογη φορτωνουν κανονικα το προγραμματακια.Λοιπον δοκιμασα ΟΛΑ τα recovery και disk tools και δεν εβγαλα ακρη.Αυτο γιατι πολυ απλα το συστημα ΔΕΝ βλεπει τον σκληρο.Για παραδειγμα στο utility που αναφερει ο χρηστης dpolal, HDD regenerator απλα λαμβανω ενα μηνυμα που μου λεει πως δεν μπορει να βρεθει σκληρος δισκος.Αυτο γινεται στην πλειοψηφια των προγραμματων για σκληρους.Κανα δυο ανακαλυψαν πως εχω FDD 1.44 (που δεν εχω)!!!Μονο ενα προγραμματακι, το system speed test 4.78 ,ειδε τον σκληρο ως hard drive 0:4864c 255H 63S 37.26GB model (PM): IC25N040ATMR04-0 μαλιστα μου εδωσε την δυνατοτητα να κανω και τεστς στα οποια το average/max seek time ηταν 20.45/167.84ms random seek time ηταν 18.66ms Track to track seek ηταν..oπου και κολλαει το τεστ στο sector 309 απο 4864 τι γινεται ρε παιδια, θα τρελαθω!Καμια ιδεα η να τον φουνταρω τον δισκο να τελειωνουμε;Εχει αντιμετωπισει κανεις παρομοιο προβλημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.