Προς το περιεχόμενο

10 λέξεις από τα παιδικά μας χρόνια

Dr_Slump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

A! Θημήθηκα κι άλλο ένα!

Γουλιέλμος Τέλος! (σειρά κάπου στο '90)

ΥΓ : Akujin και MariaTs. οι περιγραφές σας ήταν πάρα πολύ καλές! Τις διάβασα από 3 φορές την καθεμία! :)

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Members
Δημοσ.
A! Θημήθηκα κι άλλο ένα!

Γουλιέλμος Τέλος! (σειρά κάπου στο '90)

Θυμάμαι την εποχή που παιζόταν αυτή η σειρά, αγοράζαμε "βρακολάστιχα" (έτσι τα λέγαμε, δεν ξέρω αν είναι δόκιμος ο όρος), φτιάχναμε τόξα αλά Γουλιέλμος Τελος (τα "σταυρωτά" για όσους θυμούνται τη σειρά) και σημαδεύαμε κότες :mrgreen::mrgreen::mrgreen: (εγώ ο έξυπνος μάλιστα έδενα και μια πρόκα στη μύτη του βέλους για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα).

• Members
Δημοσ.

Όμπραξ, κάπταιν Μαρκ και Μπλεκ εναλάσσονταν στις ιστορίες της "Περιπέτειας". Τι μου θύμισες τώρα, "μα τα γένια του Νώε" ;)!

Δημοσ.

Και κάτι απ'τα παιδικά χρόνια του αδερφού μου:

- Γκαζιές!

- Τσιλίκι και αμπάριζα.

- Aυτοκινήτακια σιδερένια! Και ένας λόφος χώμα είχε μετατραπεί σε ...εθνική με τούνελ' με την συμμετοχή του κολλητού του!

- Playmobil και το κάστρο (γύριζε όλη την πόλη να πει τα κάλαντα και επιτέλους να το αγοράσει' καθότι η μαμά ήταν ανένδοτη σε περιττά έξοδα)!

- Ποδόσφαιρο στα χωράφια της περιοχής μας!

- Πόλεμος με ξύλινα σπαθιά ή αυτοσχέδια πολυβόλα (θαυματουργές η ταύλες απ'τις οικοδομές)!

- Άμα πας εκεί, θα το πω στην μαμά! (Καρφάρα το αδέρφι μου)!

- Αγόρι, Μπλεκ, Ταρζάν, Γκαούρ Ταρζάν, Περιπέτεια, Μικρός Αρχηγός & Μικρός Σερίφης.

- Μαρουλίτα (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που του έδιναν οι φίλοι του, επειδή είχε λίγο μεγαλούτσικα αυτιά)!

- Το 'γο' που τελικά κατάφερε με τα χρόνια και το διόρθωσε σε 'ρο'!

:lol:

Δημοσ.

Παγουρίνο! :mrgreen:

Πτυσόμενο κυπελάκι για νερό στο διάλλειμα

Κάτι πορτοκαλάδες σε μεγάλη μεταλλική τσανάκα που έστελναν από το υπουργείο και μας βάζανε σε κυπελάκι

Κάντι-Κάντι, από τα πρώτα γιαπωνέζικα

Δημοσ.
Παγουρίνο! :mrgreen:

.....Κάτι πορτοκαλάδες σε μεγάλη μεταλλική τσανάκα που έστελναν από το υπουργείο και μας βάζανε σε κυπελάκι....

Πω-πω! Τι μου θύμισες τώρα; Εσάς σας δίνανε πορτοκαλάδα σε κυπελάκι κι εμάς μας έδιναν πεντόλιτρους τενεκέδες με χυμούς ροδάκινο και μήλο! Και μας τα έδιναν κάθε φορά από 2! Τα χέρια μου έκαναν σημάδια απ'το βάρος! :neutral:

Και μετά αποφάσισαν να το εκμεταλευτούν διαφορετικά απ'το να διαθέτουν δωρεάν τους χυμούς στα γυμνάσια: βγήκαν οι πρώτοι 'φυσικοί' χυμοί (λέγε με 'αμίτα')!!! :mrgreen:

Δημοσ.
Όμπραξ, κάπταιν Μαρκ και Μπλεκ εναλάσσονταν στις ιστορίες της "Περιπέτειας". Τι μου θύμισες τώρα, "μα τα γένια του Νώε" ;)!

MA TON MANITOY!!!

φύγε από μπροστά μου, σκύλας γέννα!! (Φλόκ! -> επικό σκυλί)

Δημοσ.

Α! Θυμήθηκα κι άλλο ένα, μια σειρά με την οποία μάλιστα είχα πορωθεί απίστευτα μικρός! Με το airwolf, το ελικόπτερο! :)

Υπήρχε και άλλη μια σειρά με ένα υδροπλάνο και δύο τυχοδιώκτες, έναν λεπτό και καπάτσο και έναν χοντρό και ...λιγότερο καπάτσο! Χε!

Και οι δύο είχαν πολύ ωραία εισαγωγική μουσική αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι τον τίτλο της δεύτερης... :|

• Members
Δημοσ.
Α! Θυμήθηκα κι άλλο ένα, μια σειρά με την οποία μάλιστα είχα πορωθεί απίστευτα μικρός! Με το airwolf, το ελικόπτερο! :)

Υπήρχε και άλλη μια σειρά με ένα υδροπλάνο και δύο τυχοδιώκτες, έναν λεπτό και καπάτσο και έναν χοντρό και ...λιγότερο καπάτσο! Χε!

Και οι δύο είχαν πολύ ωραία εισαγωγική μουσική αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι τον τίτλο της δεύτερης... :|

Το airwolf το έβλεπα κι εγώ και επίσης μου άρεσε η εισαγωγική μουσική του. Νομίζω πως κάπου πρέπει να την έχω κιόλας σε mp3. Και νομίζω πως υπήρχε και μια παρόμοια σειρά αλλά με μοτοσυκλέτα αλλά δεν θυμάμαι τίτλο - "το γεράκι της ασφάλτου" ίσως ή κάτι τέτοιο.

Για τη σειρά με το υδροπλάνο, μήπως εννοείς "το μυστήριο του χρυσού πιθήκου" (Gold Monkey) που έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο post;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

AAAAA!!!!!

Δεν το πιστεύω!

Μπήκα να δω το link, παρόλο που δε πίστευα ότι θα έβρισκα αυτό που έψαχνα γιατί το όνομα δε με βοηθούσε, αλλά με το που είδα τα screenshots έπαθα την πλάκα μου! Ακόμα νιώθω αυτή την γλυκιά ανατριχίλα ενώ σας γράφω...! :-D

Μπράβο ρε παιδιά! Είστε απίθανοι !!! :mrgreen:

Original Site : http://www.goldmonkey.com

Wiki : http://en.wikipedia.org/wiki/Tales_of_the_Gold_Monkey (22 επεισόδια)

IMDB : http://www.imdb.com/title/tt0083488/

Fan Stuff : http://www.jumptheshark.com/t/talesofthegoldmonkey.htm

Και εδώ ένας μικρός θησαυρός : ΔΕΙΤΕ !!! :arrow: http://www.goldmonkey.com/mm5/merchant.mvc

ΥΓ 1 : JACK το όνομα του σκύλου και CORKY το όνομα του χοντρούλη! Χεχε!

ΥΓ 2 : @ gsarig :arrow: Ωραία η mobius υπογραφή σου!

Δημοσ.

Από παιδικά νομίζω ότι δεν έχουν αναφερθεί

Saber Riders - με τον ήχο από το μαστίγιο στο τέλος της εισαγωγικής μουσικής

Carousel - με Σιρίλο, Χάϊμε Παλίγιο, Μαρία Χοακίνα κλπ κλπ

Από παιδικά γλυκίσματα

Αυγό χτυπητο - στο φλυτζανάκι του καφέ με άπειρη ζάχαρη χτυπημένο στο χέρι

Τηγανίτες - ψωμί (τηγανισμένο ήταν?) με ατελείωτη ζάχαρη από πάνω

(γενικώς πολύ ζάχαρη-αλλά λίγα σφραγίσματα :P)

Yποβρύχιο- βανίλια μέσα σε παγωμένο νερό

Και τέλος το ΚΛΑΣΣΙΚΟ κακάο υψηλής παστερίωσης ChocoMilk που έχει αφήσει εποχή στο μπαλκόνι της γιαγιάς ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά πρωινά στο χωριό

τότε που ξυπνούσαμε όποτε μας έλεγαν..

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φρουτοπία

Τιραμόλας

Του κουτιου τα παραμύθια

Υπερατου :D:D:D:D:D:D:D

ΣΤέεεεενα ΣΤεεεεεναααα

Εγώ είμαι καλυτερος... (enter sth here)....ok..θα το λύσουμε με ένα "μονάκι"

:P:P

Θα σου φέρω τον ξαδερφό μου που είναι 25 χρονών και ξέρει καράτε......

Αλα τσιμιλατσι κολατσι τσε.........

(Όταν βλέπαμε μεγαλύτερα παιδιά να φιλιούντε) Ωχ....τζόντα τζόντα........

(όταν βλέπαμε μεγαλύτερα παιδιά να έιναι ψιλοαληταρεία) Ναρκομανής Ναρκομανής....!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...