Προς το περιεχόμενο

10 λέξεις από τα παιδικά μας χρόνια

Dr_Slump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πλαυμομπιλ...

σουμπουτεο..

σπορτ μπιλυ...

μπλεκ...

βαβουρα...

μπαλα στο διαλλειμα,με μπουκαλακια πορτοκαλαδας απο το κυλικειο,γεμισμενα με χαρτια...

χαρτακια με ποδοσφαιριστες...

amiga k atari st e 1040...

"υπολογιστες με κασετες"...

ο ροι των ροβερς...

κυνηγητο κ κρυφτο...

ματωμενα γονατα κ μυτες(μονιμα)...

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπήλιες, Πόλεμος με φυσοκάλαμα κι ένα παιχνίδι που λέγαμε "να μείνει, να μείνει στο τρύπιο το καμίνι..."

Αυτοκόλλητα WWF (άλμπουμ με εικόνες από ζώα)

Αστραπή - Μικρός Ήρωας - Μυστικοί 7 - Οι 5 φίλοι - Μπλέκ - Τα σαΐνια

Η σειρά "Παρασκευή και 13".

Δημοσ.

1) ντούνα

2) βίνι βίνι

3) κοκόνι

4) μπαντίους

5) Δάσκαλε θυμίσου την παδικη ζωή σου, που φώναζες και εσύ εκδρομη.

6) Η Βούλη συνεδριάζει κι ο Καραμανλής φωνάζει έκδρομη.

7) Φτάσαμε φτάσαμε τι καλά περάσαμε μόνο που διψάσαμε κι'αν μας αγαπάτε να μας ξαναπάτε, κι'αν δεν μας ξαναπάτε θα παίξουμε καράτε.

8) Ίτι ίτι ούμε σας ευχαριστούμε

9) Μπαίνω μέσα στο ταξί βλέπω (χαμηλόφωνα) πούστη ταξιτζή, δεν φοβάμαι όμως εγώ έχω (πάλι χαμηλόφωνα) έχω πούστη αδερφό

10) Γλώσσα γλώσσα μαθηματικά

Σορυ αν έχουν ξαναμπεί μερικά...

Δημοσ.

Lego

Αυτοκινιτόδρομος

Amstrad CPC6128

Skateboard

Michael Jackson

Εφεύρεση

Video Club - Ninja & ελληνικές ταινίες

Νερόμπομπες

Γραφείο Διευθυντή

Prive και άλλα τσοντοπεριοδικά

συνεχίζω...

Αόρατος Άνθρωπος

21 Jump Street

Dr. Who

Queen's (Γλυφάδα)

Euro 87

Mighty Mouse

Knight Rider

Ντιουκς

All Star

Nike Jordan

Αμπάριζα

Φυσοκάλαμο

Κόψε (στον κολλητό σου οταν είσουν τσαντισμένος)

Γλύστρο (παίχνιδι που είχαμε εφεύρει στο σχολείο όπου έπερνες φόρα και έκανες τάκλιν στους αντιπάλους στο μαρμάρινο μπαλκόνι του σχολείου)

Ποινολόγιο

Άγιος Κοσμάς (παραλιακή)

Θες να τα φτιάξουμε;

Διαγώνισμα

Κοπάνα

Ο ήλιος ο πράσινος ο ήλιος που ανατέλει μας οδηγεί

Τσοβόλα δώστα όλα

Τσιγκο βελάκια

Αεροβόλο

Νερο(μ)πίστολο

Θανάσης ρούχα (άνω καλαμάκι)

και άλλα πολλά... :D

Δημοσ.

-τσουλιθρα

-ανεμελη

-παγωτο με δωρακι

-αυτοκολλητα

-πατινια

-πολλα κοτσιδακια στα μαλλια

-κουνια

-ατελιωτες ωρες στην θαλασσα

-transformers

-καστρα στην αμμο με ταφρο

-10 τσιχλες ταυτοχρονα κανωντας τεραστιες φουσκες που σκαγανε στην μουρη...

Δημοσ.

Θα σας συγκινησω

Σταλονε εναντιον Σβαρτζενεγκερ.Ποιος κερδιζει?

Εχω Αγγλικα

Αστερακια νιντζα

Οταν μεγαλωσω θα γινω ποδοσφαιριστης

Μιχαηλ Μισουνωφ/Βασιλης Λυπιριδης/Γκρεγκ Γουλιτζερ εναντιον Τζον Κορφας/Γιωργος Μακαρας/Νικος Σταυροπουλος

Οι γκλουτον θελουνε ναρπαξουνε την Λολα,μα ενα καλαμακι τους ταλλαζει ολαααα,δυνατος και γερος για να γινεις,γαλα σαν τον Καρνεισον να πινεις

Βαζω στο σεικερ του Κουικαρα γαλα και 2 κουταλιες ΝεςΚουικ,χτυπαω το σεικερ και τι λαχταραααα,ξεδιψαμε με Νες Κουικ φραπε,ΝεςΚουικ φραπεεε

3 ον 3 κατω στον Αγιο Κοσμα

Εχει πολυ ακομα μπαμπαΣτρουμφ?

Δημοσ.

21jump street...ναι ρε συ...Μπουκερ!!!!

ντιουκς...ο ιπποτης της ασφαλτου...

καμπουρη καμπουρη,χωστους το αγκουρι...

μαζεμενοι στις κερκιδες....φωναζουμε: ΕΚΔΡΟΜΗ!

θαντερκατς...

κ παλι σουμπουτεο:)!!!

Δημοσ.

διάβασα όλο το τοπικ μονορούφι...

κόλησα κανονικά

ρε συ Kaizer μας τρέλανες, που τα θυμάσαι?

μέχρι τα Άρης ΠΑΟΚ του 80 ξέθαψες :D

δεν είδα πουθενά (sorry αν κάνω λάθος) τον αξεπέραστο

ΚΑΜΠΑΜΑΡΟΥ

επίσης, ελληνική ταινία (βουγιουκλάκη λέμε)

κάθε Σάββατο στις 9,

αφού έχω γυρίσει κατάκοπος από 4 ώρες ποδόσφαιρο στην αυλή του σχολείου

ΚΑΙ all time classic

"ο τελευταίος είναι βλάκας"

ή ακόμα χειρότερα

"ο τελευταίος θα παντρευτεί την Ευγενία"

(ήταν η χοντρή της τάξης - εμείς γύρω στα 30-35 και αυτή 44 - φόβος και τρόμος)

δώστου μετά τρέξιμο μέχρι τον τερματισμό.. με μια ανάσα

επίσης,

"Ποιος είσαι? ο Μαραντόνα? ... Όχι, ο Merendona"

η μπάλα με κουτάκι κοκακολα που αναφέρατε... πολύ δάκρυ ρε παιδιά, τι μου θυμήζετε..

με ότι ναναι παίζαμε και είμασταν και ευτυχισμένοι.. κι αν είχε και κανένας κανονική μπάλα, αγκαλιές, φιλιά, γλύψιμο, "παιχταρά μας", "φιλαράκι, το καλύτερο παιδί ο Νικόλας" κι ας τον είχαμε στη φάπα την προηγούμενη

επίσης, (ε ρε πουστη πάνω που τελειώνω το ένα ξυπνάνε άλλα δέκα)

"εσκεμμένο ήταν το φάουλ, εσκεμμένο" φώναζαν οι μικροί Γκάληδες

και σαν Θεσσαλονικιός δε θα ξεχάσω ποτέ τα ντέρμπι ΠΑΟΚ Άρη, τέλη 80 αρχές 90...

αν έχανε ο ΠΑΟΚ δε κατέβαινα (με τους άλλους ΠΑΟΚτσήδες) να παίξω 3-4 μέρες, μόνο κρυφοκοιτάγαμε τα σκουλήκια να μας κοροιδεύουν από το απέναντι πεζοδρόμιο

κι αν κερδίζαμε κατεβαίναμε εμείς και τους ψάχναμε να τους τη πουμε, τους χτυπούσαμε τα κουδούνια να κατέβουν, "κατέβα ρε σκουλίκι, ο Μπάνε σε ζητάει"

κλάμα.. κλάμα.. κανονικά

top ten topics ever

Δημοσ.

όχι ρε, μοιρασμένοι ήταν οι αγώνες.. απλά έκαναν πάντα το 3-2 στα playoff

δες τι έγινε στο τελευταίο πρωτάθλημα του Αρη το 91, στον τελευταίο αγώνα...

http://www.youtube.com/watch?v=2C6EUVhofoU&mode=related&search=

είναι τα μπουκέτα μπάνε γκάλη

όποιος έζησε εκείνες τις εποχές έχει ζήσει τα πιο φορτισμένα ντέρμπυ ποτέ στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως αθλήματος...

είτε μιλάμε για οπαδούς φιλαθλους παράγοντες αθλητές.. όλοι

αυτά δεν ξανάρχονται

Δημοσ.
Εχει πολυ ακομα μπαμπαΣτρουμφ?

sorry ρε Kaizer αλλά έχω αρχίσει να ανησυχώ: αυτή η ατάκα είναι από ένα και μόνο επεισόδιο των στρουμφακίων. Σωστά; Δεν ακούγεται γενικότερα. Σωστά; Θέλω να πω, δεν είναι κάτι σαν το "Το νου σας ρεμάλια". Σωστά;

Αν τα παρακάτω αληθεύουν, μιλάμε πια για συμπτωσάρα παρόμοιων παιδικών αναμνήσεων, μια που την συγκεκριμένη ατάκα χρησιμοποιούσαμε για χρόνια ολάκερα εγώ και οι 4 αδερφές μου όταν ταξιδεύαμε Λάρισα-Αθήνα με τον μπαμπά μας στη θέση του οδηγού. Και δως του να τον πρήζουμε σε όλη τη διαδρομή, μέχρι να μας πει την ατάκα-κατάληξη "Ε, σκάστε πιά!" και χαρ χαρ εμείς λυνόμασταν στα γέλια.

Πείτε μου ρε παιδία και οι υπόλοιποι. Μήπως τελικά αυτή η ατάκα είναι κλασική για όλους; ( κατι το οποίο επίσης θα μου φανεί περίεργο. τόσες ατάκες δηλαδή είχε το παιδικό. Όλοι με την συγκεκριμένη κολλήσαμε; )

Δημοσ.
sorry ρε Kaizer αλλά έχω αρχίσει να ανησυχώ: αυτή η ατάκα είναι από ένα και μόνο επεισόδιο των στρουμφακίων. Σωστά; Δεν ακούγεται γενικότερα. Σωστά; Θέλω να πω' date=' δεν είναι κάτι σαν το "Το νου σας ρεμάλια". Σωστά;

Αν τα παρακάτω αληθεύουν, μιλάμε πια για συμπτωσάρα παρόμοιων παιδικών αναμνήσεων, μια που την συγκεκριμένη ατάκα χρησιμοποιούσαμε για χρόνια ολάκερα εγώ και οι 4 αδερφές μου όταν ταξιδεύαμε Λάρισα-Αθήνα με τον μπαμπά μας στη θέση του οδηγού. Και δως του να τον πρήζουμε σε όλη τη διαδρομή, μέχρι να μας πει την ατάκα-κατάληξη "Ε, σκάστε πιά!" και χαρ χαρ εμείς λυνόμασταν στα γέλια.

Πείτε μου ρε παιδία και οι υπόλοιποι. Μήπως τελικά αυτή η ατάκα είναι κλασική για όλους; ( κατι το οποίο επίσης θα μου φανεί περίεργο. τόσες ατάκες δηλαδή είχε το παιδικό. Όλοι με την συγκεκριμένη κολλήσαμε; )[/quote']

Η ατάκα είναι όντως κλασική.

Δεν θυμάμε αν ήταν σε ενα μοναδικό επεισόδιο,αλλά και έτσι αν είναι δεν είναι και τόσο περιέργο ή συμπτωσάρα παιδικών αναμνήσεων καθώς τότε δεν είχαμε 10 κανάλια οπότε λογικό είναι να το έχουμε δει ΟΛΟΙ τότε αυτό το επεισόδιο και επειδή είχε γέλιο να το αναπαράγουμε συνέχεια.

Χαχα ακριβώς έτσι λέγαμε και γω με την αδελφή μου όταν ταξιδεύαμε για το χωριό :)

Δημοσ.

Παιδια ξεχάσατε το καλύτερο! Καμπαμαρου!!! Μακαρονάδα!!! Σιτζούνε!!! Τηγανητές καραβίδες!!! Παππούς!!! Κινγιόκου και ογιόνκου!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...