Προς το περιεχόμενο

10 λέξεις από τα παιδικά μας χρόνια

Dr_Slump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"χαρτάκια"(..το παιχνίδι με τις κάρτες, με φωτός συνήθως απο αυτοκίνητα, και τα χαρακτηριστικά τους, που καθορίζανε την "αξία" του χαρτιού...)

καπάκια (..μαζεύατε ΕΣΕΙΣ καπάκια από αναψυκτικά ;! :-) ...ΟΡΓΩΝΑΤΕ τους δρόμους (..και κυρίως τα...καλντερίμια! -σαφής η υπεροχή της επαρχίας εδώ σε σχέση με τα μεγάλα, ασφαλτοστρωμένα αστικά κέντρα :P) για να βρείτε "σπάνια καπάκια" ; (..κατ'α τα μέρη μου, τότε, η ανεύρεση καπακιού Swepps, ήταν θυμάμαι το...απόλυτο σύμβολο κύρους !:lol: ) (...ΠΑΙΖΑΤΕ "πέναλτυ" στα κεφαλόσκαλα με αυτά ;! :-) "Σουτ" με χρήση του αντίχειρα και του μέσου, "σπόντες" με τους τοίχους.....ε ; ; ; :-) )

ρουλεμάν ! ( σβάρνα τα συνεργεία, ψαχούλεμα στα...σκουπίδια τους, μας και βρούμε ρουλεμάν της προκοπής και φτιάξουμε "πατίνια" ! Και μετά βουρ στους κατηφορικούς δρόμους με τις "φόρμουλές" μας, να...κοψοχολιάζουμε -..μα ΤΙ μαλακισμένα...:-):-):-) - τους οδηγούς...Πσσσσ.....)

"στρέει" (..και κυρίως..."δεν στρέει!" . Έκφραση για να περιγράψει κανείς την ισχύ, εγκυρότητα (ή μη) πχ ενός γκολ...)

"τανξάκι" (ή.."τάνξ":-) ) (..αυτό ίσως το καταλαβαίνουν...μόνο οι Θρακιώτες κάποιας ηλικίας...:P - η "ζωή" στην ορολογία που αφορούσε τα...βίντεο games της εποχής)

"ηλεκτρονικά" (...video arcade μαγαζιά :P -αλλιώς και...OYΦO/"ουφάδικα"- στα οποία κατέληγε ένα σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού...:P )

PAC-MAN/ARCANOID/PHOENIX/

("Ολυμπιακοί"...χεχε..)/CRAZY KONG

("Γορίλας"...μ' εκείνο τον υποβλητικό ήχο όταν άρχιζε "η πίστα", κι ο γορίλλας πηδούσε και..στράβωνε τη σκαλωσιά....αχχχχχ.....Α! και το..."ΧΟΥΓΙΑ!" του "ήρωα" -μιας premature MarioBros φιγούρας- κάθε φορά που τον έκανες να πηδήξει για ν' αποφύγει τα βαρέλια του #$!*@%#$ του γορίλα! :lol: )

/POLE POSTION !

(...το θυμήθηκααααα!!!biggrin.gif)(...εκέι που έπρεπε να παίρνεις την στροφή πριν καν την δεις....χεχε...)

/BUBBLE-BOBBLE(...πόσες φορές σερί το.."τερματίζατε" εσείς ;:P)/OUTRUN ...need i go on ?

("το χρυσό")DERBY("της ...ΙΟΝ" - epic διαφήμιση...), Σερενάτα (κι αυτή με τρελλή υποστήριξη από διαφημίσεις-χαρακτηριστικές οι του Χάρυ Κλυνν), Κουκουρούκου με "χαρτάκια" (αυτοκόλλητα ή μη...)

γαριδάκια fofyko , δρακουλίνια (με τυρί ή ντομάτα), "τα..." πακοτίνια "σου!" :P...............(...)

Διαστημόπλοιο Αργώ, Οι Ντιούκς :lol:

...και ιδιαιτέρως η Ντέιζυ :P

τσοντάρισμα για να πάρουμε...ΠΛΑΣΤΙΚΗ μπάλλα "κοινοκτημοσύνη" για παιχνίδι στη γειτονιά, κουλούρι στο διάλλειμα από την "Κυρά" (...), το πρώτο ποδήλατο -και μάλιστα σε στυλ....τσόπερ ! :lol: , η Ρένα στην πρώτη τάξη (αχχχχχχχχχχχχχχχχχ) , η Νεκταρία το ξανθό...διάλλειμα, η Κλέα στις...υπόλοιπες :-), και σκάω διατί το μήσαμεγα.......

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
5) Power Rangers (in love με την κίτρινη)

σιγνομι που θα σε στεναχορισο αλλα πεθανε.... :-(

http://en.wikipedia.org/wiki/Thuy_Trang

well....

1) XMO

2) Atari 2600

3) Amstrad

4) Gameboy

5) Amiga

6) Larry

7) Almanako

8) Komiks

9) ilektronika (oufadika)

10) Podilato

11) SEX

12) SEX

13) SEX

14) SEX

15) SEX

16) SEX

17) SEX

18) SEX

19) SEX

20) SEX

:P:p:p:p:p:p:p:p

Δημοσ.

Χελώνονιντζάκια

ΒΜΧ

Game Boy

Aλάνα

Κρυφτό

Κλεισιματάκια(μαλακία παιχνίδι με τα ποδήλατα)

Μilko-τυρόπιτα

Ηe-man

Chernobyl

Καρουζέλ

Ουφάδικο

Ελεύθερος χρόνος

Δημοσ.

..ρε συ De@th L0rd , όλα οκ, αλλά αν κατάλαβα καλά, αναφέρεις σχεδόν αποκλειστικά "παιχνίδια & διασκέδσαση"...right?

...OΠOTE ΕKEINO TO CHERNOBYL...TI ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΝΟ ΗΤΑΝΕ ; ! :-)

...πες μου ότι ήτανε παιχνίδι....Κι αν ναι...πώς το παίζατε....:-)?!?!??!?!?

Δημοσ.

Εγω χαρακτηριστηκα θυμαμαι οταν ημουν 8 , που ενας γερος απο απεναντι δεν μας αφηνε να παιζουμε μπαλα για να μην του χαλασουμε τον κηπο ... Και μια μερα μου εσκασε την tricolor (η καπως ετσι ) και εκλαιγα μεχρι που πηγα με τον αδερφο μου και του σκαψαμε ολο τον κηπο και τα διαλυσαμε ολα κατα το μεσημερι που ολοι τοτε κοιμοτανε ... Σκατοπαιδα ημασταν .:devil::devil::devil: Η τοτε στην "γειτονια" που καναμε κουδουνοπιρατεια δλδ χτυπουσαμε κουδουνια και τρεχαμε ..

• Members
Δημοσ.

καλά εγώ έπαθα ένα πολιτισμικό σοκ μόλις είδα πριν από κάτι βδομάδες ότι το ντέρμπι κυκλοφορεί ακόμα - εννοείται πως έφαγα 2-3

Δημοσ.

ΒΜΧ

Φυσοκάλαμο

Χαρτάκια

Μπακότερμα

Παγωτό καραμπόλα

Δρακουλίνια-Φουντούνια

Σπόρτ Μπίλυ-Θάντερκατς-Τζι Αι Τζο

Στράικ (αθλητικό παπουτσάκι)

Πατητό

Τσόντα

Δημοσ.

Ε Ε ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ

Ε Ε ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ

ΤΡΕΞΕ ΤΡΕΞΕ ΟΔΗΓΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΕΝΑ ΝΕΣ ΚΑΦΕ

Aρρωστος 7 έβλεπες τσόντες?

Δημοσ.
ΒΜΧ

Φυσοκάλαμο

Χαρτάκια

Μπακότερμα

Παγωτό καραμπόλα

Δρακουλίνια-Φουντούνια

Σπόρτ Μπίλυ-Θάντερκατς-Τζι Αι Τζο

Στράικ (αθλητικό παπουτσάκι)

Πατητό

Τσόντα

Έγραψες ε!!... Που θυμήθηκες ορισμένα απο αυτά ρε...πω πω.. ( κάλα Θάντερκατσς έχω βάλει ήχο κλήσης στο κιν )

Προσθέτω μία ακόμα :

Macgyver

Δημοσ.

1. Φαντασία

2. Κόκκινο

3. Αθωότητα

4. Χρόνος (δεν εννοώ "ελεύθερος χρόνος")

5. Windows 95

6. Σκοτάδι

7. Χαμόγελα

8. Απογεύματα

9. Θάλασσα

10. Ταξίδι

Δημοσ.

Μπακότερμα

Αμερικάνικο (απο το ένα τέρμα στο άλλο για να βάζουμε γκολ)

Φυσοκάλαμο (και διαγωνισμο για το ποιος έχει το καλύτερο σε εμφάνιση με 2-3 στόχους κα ιτόνους σκισμένα περιοδικά)

Transformers

Στρουμφάκια

Παγωτό ξυλάκι μουντιάλ 94 (με την αφη καταλαβαιναμε τη σημαία της χωρας τα έχω ακόμη όλα χαχα)

Χαρτάκια ΝΒΑ,Ποδόσφαιρο γενικά ότι άλμπουμ κυκλοφορούσε!(έχασα όλα τα αλμπουμ στην μετακόμιση απ οτο χωριό στη πόλη κλαψ κλαψ)

Τζαμί

Ποδήλατο και κόντρες ποιος κάνει μεγαλύτερη σούζα

Σχολείο μόνο για μπάλα αμέσως μετα το μάθημα!και κρυφτό όταν ακούγαμε το τζιπ του δασκάλου να περνάει απο το σχολείο

Μπάσκετ μεγάλος τριποντάκιας!!!

Χαλκ χόγκαν κ Γουόριορ (Σάββατο μεσημέρι στο Αντ1)

Μπλέικ

Αλμανάκο

Γιαααααννννννννηηηηηηηηη όταν με φ'ωναζε η μάνα μου τα απογέυματα στο σχολείο να πάω σπίτι για διάβασμα μετά πήγαιναν

σερι όλες οι μανάδες των άλλων παιδιών

Ηλεκτρονικά με δεκάρικα και τέτοια!

Μιχαηλ Μισουνωφ Ρόι Τάρπλευ,Πάσπαλι,Βολκόφ,ΒΡΑΝΚΟΒΙΤΣ(ευχαριστω για την κούπα)

Ποδοσφαιράκια ξύλινα!!!ακόμη το κατέχω το άθλημα!

Μπουγελοφατσες

Καράτε κιντ (Ντάνιελ σαν αρίστερό χέρι δεξί χέρι)

Σαραβάκος,Καλιτζάκης!

Atari,Nes,Master System

Kit

Thundercats

Βηματακια(εκεινα που λεγαμε σκουληκομιρμητρυποκατσαριδοτρυπα για να παρουμε πρωτοι παικτη )KaizerSoze έγραψες με αυτό!

Βαν μπρόκελεν (Τερματοφύλακας Ολλανδίας μου α΄ρεσε και έπαιζα τέρμα (απο τους λίγους που ήθελαν να παίζουν τέρμα και απο τους καλύτερος!)

Μερικά είναι <κλεμμένα> απο παραπάνω

Πω πω πως περνάνε τα χρόνια ....

Δημοσ.

Aρρωστος 7 έβλεπες τσόντες?

Όταν ήμουν παιδί δεν έβλεπα τσόντες.Αλλά όταν ήμουν πιτσιρικάς α) τα βίντεοκλάμπ ήταν στα καλύτερά τους μαζί και οι τσόντες τους και β) είχαν πρωτοέρθει τα δορυφορικά κανάλια.Ένα από αυτά το RTL έπαιζε τσόντες αβέρτα.Άκουγα συνέχεια τους μεγάλους να λένε τη λέξη τσόντα χωρίς να ξέρω τι είναι και για αυτό μου έχει μείνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...