kx5 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Ακρή δε βγάζουμε. Ο καθένας μας νομίζει ότι οδηγεί σωστά, κανόνες απαρχαιωμένοι-άχρηστοι, οδικό δίκτυο με πολλά προβλήματα, οδηγική παιδεία ελάχιστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bandito Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Οι άλλοι που βιάζονται ας τους να πάνε να φάνε το κεφαλι τους. Στο 99% των περιπτώσεων τρώνε και τα κεφάλια άλλων. Σε πολλές περιπτώσεις , τρώνε πολλά κεφάλια. Δεν είμαι εγώ αυτος που θα τους σταματήσει, αλλά οχι και να αγχώνομαι επειδή ο κάθε καβλόγκαζος θέλει να πηγαίνει με 250+ στους σκατόδρομους της εθνικής. Ας μου παίξει τα φώτα χωρίς να κολλήσει στο μισο μετρο πίσω μου σαν μ@λ@κας, και αν εχω χώρο δεξια θα κάνω, αν δεν έχω θα περιμένει μέχρι να μπορώ να κάνω. Αν είναι έτσι, βουτάω ενα R1 και εχω την απαίτηση να μην πατησει κανεις την ρόδα του στην αριστερη γιατι εγω γουστάρω να πηγαινω με 330 αμα λάχει να'ουμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Critter Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Σώπα ρε μεγάλε. και ποιος είσαι εσύ ? Ο άρχοντας του δρόμου? Ο Michael Night? O KIT? Η αγόρασες οικόπεδο στις αριστερές λωρίδες?Aμα δεν γουστάρεις να τρέξεις μεγάλε κανε στην άκρη και πήγαινε και με 10.Σε καλύπτει και ο νομος. Οι άλλοι που βιάζονται ας τους να πάνε να φάνε το κεφαλι τους. Δηλαδή με αυτό που κανεις τι νομίζεις ότι καταφέρνεις? Κοινωνικό έργο? Κατ αρχας δεν θα απαντησω στο ιδιο υφος. Ειναι πολυ απλα τα πραγματα : Αν σε ενα δρομο με οριο 80 πηγαινω στην αριστερη με 120,το πιο πιθανο ειναι η πιο δεξια μου λωριδα να πηγαινει μεταξυ 80-100 το περισσοτερο.Αλλιως θα ημουνα σε αυτη. Δεν παω στην αριστερη για πλακα. Άρα αν εγω κανω δεξια για να περασει ο γκαζοφονιας θα μπω σε λωριδα που κινειται πιο αργα απο αυτη που κινουμουνα εγω. Αρα ποιος ειναι αυτος που την εχει δει ο αρχοντας του δρομου? Αυτος που παραβιαζοντας το κωδικα κατα 40km πηγαινει στην λωριδα που ειναι στα μετρα του με βαση τις υπολοιπες λωριδες ή αυτος που παραβιαζει το οριο κατα 60km και ανω και απαιτει με τα φωτα του να πλακωθει ο αλλος στα φρενα και να ελεγχει ποτε θα ειναι ελευθερη η δεξια λωριδα για να μπει απο την οποια μετα θα πρεπει να ξαναβγει. Και επαναλαμβανω οτι το θεμα ειναι αυτο με τα φωτα ή οταν κολανε απο πισω μου. Αν δεν μου αναβουν τα φωτα και δεν κολανε (απλα πλησιαζουν), κανω δεξια για να με προσπερασουν και ας πανε να φανε το κεφαλι τους οπως λες και συ. Το κακο ειναι οτι εγω δινω ενα μεσο παραδειγμα ενω για εσας υπαρχει το αργο και το πολυ γρηγορο. Το normal δεν σας καλυπτει. Οσον αφορα την λαθος εξοδο, ηταν ενα παραδειγμα αλλαγης λωριδας και δευτερον εννοειται οτι αν το κανεις αυτο το κανεις ενω υπαρχουν διακεκομενες γραμμες.Ελεος δλδ. adi32 οταν 2 δρομεις τρεχουν ο ενας ΔΙΠΛΑ στον αλλο και ενω ο πρωτος ειναι μπροστα, ερχετε ο δευτερος και τον περναει ΧΩΡΙΣ να μπει μπροστα του (βλεπε μια κουρσα 100m), τοτε λεμε οτι τον προσπερασε. Αυτο εννουσα με το "ειναι πρακτικα προσπεραση αλλα οχι θεωρητικα".Οταν λοιπον εισαι μια λωριδα δεξια απο την αριστερη και πηγαινεις με πιο γρηγορη ταχυτητα απο αυτους που κινουνται στην αριστερη (βαση νομου ατοπο αλλα συμβαινει πολλες φορες), τοτε "προσπερνας" πολλα αμαξια της αριστερης λωριδας χωρις να το θελεις. Αν λοιπον καποια στιγμη αποφασισεις να μπεις στην αριστερη λωριδα (πχ για να κανεις μια κανονικη θεωρητικη προσπεραση) πρακτικα εχεις προσπερασει αλλα 10 αμαξια της αριστερης λωριδας χωρις να το θελεις, μονο και μονο επειδη κινουντουσαν πιο αργα. Αυτο αποτελει προσπεραση μονο για το αμαξι που ηταν μπροστα σου. Για τα αμαξια εξ αριστερων νοειτε ως αλλαγη λωριδας . Κατανοητο τωρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HexStatic Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα.Οι αριστερές λωρίδες είναι μονο για να προσπερνάς.Δεν είναι για να την πέφτεις εκεί μέχρι να βρεθεί κάποιος από πίσω σου για να σου κάνει τα φώτα να κανεις στην άκρη.Απλά τα πράγματα έχουνε παρεξηγηθεί στην ελλάδα. Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο κάποιος να πηγαίνει πιο γρήγορα στον προορισμό του με μικρότερη ταχύτητα από την τέρμα δεξιά λωρίδα παρα από την αριστερή η την μεσαία γιατί πολυ απλά είναι άδεια!Όλοι μα όλοι θέλουνε να είναι Η στη μέση του δρόμου Η στην αριστερή λωρίδα.Κανεις δεν κάθεται δεξιά.Είναι τραγικό αυτό! Μην ξεχνάς ότι είσαι στην ελλάδα.Σε σπάνιες περιπτώσεις η σήμανση είναι σωστή και για αυτό το λόγο σε σπάνιες περιπτώσεις θα δεις άτομα να υπακούνε την σήμανση.Οποτε φιλε μου αν θες να τρέξεις, τρέξε, κανε την προσπεράση σου και ξαναμπές στη λωρίδα που ήσουνα και άσε χώρο στους υπολοιπους που θέλουνε να τρέξουνε περισσότερο από εσένα να σε προσπεράσουνε. Δεν υπάρχει λόγος ούτε οικοπεδοφάγος τις αριστερής λωρίδας να γίνεσαι ούτε να σπας τα νεύρα των άλλων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djapal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Όλοι μα όλοι θέλουνε να είναι Η στη μέση του δρόμου Η στην αριστερή λωρίδα.Κανεις δεν κάθεται δεξιά.Είναι τραγικό αυτό! Αυτό ξαναπές το. Δλδ έλεος. Να βλέπω τον άλλο να τρέχει με 60 (!!!) Στην ΕΟ από Κηφισού κτλ κτλ ενώ η δεξιά να είναι τελείως άδεια! Άρα ή πας με 60 ή πρέπει να πας με 160!!! Ή να παρανομήσεις και να προσπεράσεις από δεξιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john1987 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Καλα αν το παμε με το οτι "η αριστερη λωριδα ειναι για προσπερασεις" τοτε θα υπηρχαν μονο οι χαροι εκει και οχι πχ αυτοι που πανε με 140 χλμ/ωρα. Ε,ετσι δε γινεται,σκεψου το και ως διευκολυνση της κυκλοφοριας. Εννοειται,οτι αν παει καποιος πιο γρηγορα,πας στην μεσσαια λωριδα αν ειναι εφικτο να χωθεις βεβαια.Αλλα αν πας πχ με 140 και εισαι σταθερα πιο γρηγορος απο τους αλλους στη μεσσαια λωριδα δεν μπορεις να επανερχεσαι και να φευγεις απο τη μεσσαια ολη την ωρα μην τυχον ερθει καποιος πιο γρηγορος απο πισω.Οταν ερθει θα κανεις δεξια,αλλιως προκαλεις κινηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_end Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Καλα αν το παμε με το οτι "η αριστερη λωριδα ειναι για προσπερασεις" τοτε θα υπηρχαν μονο οι χαροι εκει και οχι πχ αυτοι που πανε με 140 χλμ/ωρα. Ε' date='ετσι δε γινεται,σκεψου το και ως διευκολυνση της κυκλοφοριας. Εννοειται,οτι αν παει καποιος πιο γρηγορα,πας στην μεσσαια λωριδα αν ειναι εφικτο να χωθεις βεβαια.Αλλα αν πας πχ με 140 και εισαι σταθερα πιο γρηγορος απο τους αλλους στη μεσσαια λωριδα δεν μπορεις να επανερχεσαι και να φευγεις απο τη μεσσαια ολη την ωρα μην τυχον ερθει καποιος πιο γρηγορος απο πισω.Οταν ερθει θα κανεις δεξια,αλλιως προκαλεις κινηση.[/quote'] προσπεραση δε σημαινει οτι προσπερνας 1 αυτοκινητο τη φορα. καλλιστα μπορεις να περασεις και περισσοτερα. αρα λες το ιδιο με μας. αριστερη λωριδα=μονο για προσπεραση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kandinsky Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα.Οι αριστερές λωρίδες είναι μονο για να προσπερνάς.Δεν είναι για να την πέφτεις εκεί μέχρι να βρεθεί κάποιος από πίσω σου για να σου κάνει τα φώτα να κανεις στην άκρη.Απλά τα πράγματα έχουνε παρεξηγηθεί στην ελλάδα. Tί γινεται όμως όταν ο δρόμος έχει μόνον αριστερή λωρίδα, όπως στην ΕΟ Πατρών? Κι αυτό που ανέφερε ο Critter προηγουμένως ειναι σωστό. Αν πηγαινεις στο όριο, νομιμοποιείται ο παράνομος να κάνει σαν ξαναμμένος 15χρονος και να κολλάει από πισω σου ανάβοντας φώτα αναγκάζοντας σε να μπεις δεξιά, πίσω από κάποιον "αργό" απ' όπου και θα πρέπει να ξαναβγείς? Εφόσον όπως -σωστά- λες οι αριστερές λωρίδες είναι για προσπέραση, τότε γιατί όταν πρόκειται για το όριο ταχύτητας είσαι πρόθυμος να ξεχάσεις το τί επιτάσσει ο νόμος? Ή θα τον ακολουθούμε τον νόμο ή όχι, δεν μπορεί στη μια περίπτωση να λέμε "πρέπει να είναι άδεια η αριστερή λωρίδα" και στην άλλη "για να περάσω εγώ με 570 χλμ/ώρα". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaizerSoze Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Χθεσινο περιστατικο μπροστα στα ματια μου Κηφησιας,απο Κεφαλαρι προς Αθηνα.1¨2μιση το βραδυ Πριν το μεγαρο του ΟΤΕ εχει ενα S o δρομος με περιεργες στροφες.Αριστερη ενα Μεγκαν,πισω του εγω,δεξια ενα φιλαρακι με Κλιο(το Μεγκαν ασχετος) Ειμαστε στο φαναρι των σινεμαδων(Οντεον,στο παλιο Λοφτ-Λοφτ) και κατεβαινουμε.Το Μεγκαν με το πρασινο φευγει σφαιρα.Ξεκιναω και γω και πιο συντηρητικα ο φιλος μου δεξια με το Κλιο. Με το που περνω την στροφη βλεπω μαυρο καπνο,η ορατοτητα μου εχει μειωθει στα 20εκατοστα και με το που μπενω στο συννεφο απλα κανω την προσευχη μου. Τελικα το μονο που παθαινω ειναι ποθ περνω απο κατω ενα πλαστικο κομματι πολυ μικρο,απο το εσωτερικο του προφυλακτηρα και σταματαω στα 100 μετρα για να το βγαλω.Βλεπω πισω το Μεγκαν σμπαραλια ΚΑΘΕΤΟ στην Κηφησιας στη δεξια λωριδα Ο τυπος οπως εστριβε αριστερα με φορα βρισκει κρασπεδο και τον πεταξε δεξια και τον εφερε και σβουρα.Ηταν ενας πιτσιρικας 17-18 χρονων,διπλωμα αντε ναχει κανα 2μηνο,τωρα θα τελειωσε το Λυκειο,εχει γινει της πουτανας,ΕΥΤΥΧΩΣ ο φιλος μου με το Κλιο παει πολυ σιγα αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση να μην πεσει πανω στο ακινητοποιημενο Μεγκαν,οσοι ερχονται απο δεξια με φορα βλεπουν ξαφνικα ενα Μεγκαν καθετο στην λωριδα του,σταζουν λαδια στο δρομο,της πουτανας Το Μεγκαν εχει σπασει και τα 2 μπροστινα ψαλιδια,εχει μπει ο προφυλακτηρας του κατω απο τις ροδες και εχει γαμισει ολη την πλευρα την αριστερη στις μπαριες απο μουρη σε κωλο Γαμησε τα,αγιο ειχαμε χτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_end Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Tί γινεται όμως όταν ο δρόμος έχει μόνον αριστερή λωρίδα' date=' όπως στην ΕΟ Πατρών? Κι αυτό που ανέφερε ο Critter προηγουμένως ειναι σωστό. Αν πηγαινεις στο όριο, νομιμοποιείται ο παράνομος να κάνει σαν ξαναμμένος 15χρονος και να κολλάει από πισω σου ανάβοντας φώτα αναγκάζοντας σε να μπεις δεξιά, πίσω από κάποιον "αργό" απ' όπου και θα πρέπει να ξαναβγείς? Εφόσον όπως -σωστά- λες οι αριστερές λωρίδες είναι για προσπέραση, τότε γιατί όταν πρόκειται για το όριο ταχύτητας είσαι πρόθυμος να ξεχάσεις το τί επιτάσσει ο νόμος? Ή θα τον ακολουθούμε τον νόμο ή όχι, δεν μπορεί στη μια περίπτωση να λέμε "πρέπει να είναι άδεια η αριστερή λωρίδα" και στην άλλη "για να περάσω εγώ με 570 χλμ/ώρα".[/quote'] το οτι παρανομει ενας, δε σημαινει οτι εξαιτιας του θα παρανομησει και καποιος αλλος. ουτε οτι θα θεσει σε κινδυνο την ακεραιοτητα και την ασφαλεια του. τι προτιμας, να ζησεις και να καθυστερησεις ή να σαι νομιμος και ετοιμος για τον αλλο κοσμο?? και ειπαμε, η Αθηνων-Πατρων ειναι ιδιαζουσα περιπτωση. αλλα πριν ακουστηκαν παραξενα πραγματακια που δυστυχως αφορουσαν κι αλλους δρομους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djapal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Χθεσινο περιστατικο μπροστα στα ματια μου Κηφησιας' date='απο Κεφαλαρι προς Αθηνα.1¨2μιση το βραδυ [/quote'] Λογικό μου ακούγεται. Ξέρεις, όσο και αν σου φαίνεται αστείο αυτό που θα πω... Σάββατο και Κυριακή βράδυ οι δρόμοι γεμίζουν με μαγκάκια πορωμένα κτλ κτλ. όποτε βγαίνω Σάββατο βράδυ με αμάξι, ξέρω τι θα συναντήσω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaizerSoze Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 η ωρα ηταν 12μιση,το πιτσιρικι ηταν εντελως ξεμεθυστο,απλα ηταν αυτο που λες.18χρονο πηρε Μεγκαν στα χερια του και την ειδε τουλαχιστον Γκρομχολντ.ΠΛηρωνε μαλακα πατερα τωρα και καλα να λες που δεν χτυπησε το παιδι σου πανευρωπαηλιθιε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_end Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Λογικό μου ακούγεται. Ξέρεις, όσο και αν σου φαίνεται αστείο αυτό που θα πω... Σάββατο και Κυριακή βράδυ οι δρόμοι γεμίζουν με μαγκάκια πορωμένα κτλ κτλ. όποτε βγαίνω Σάββατο βράδυ με αμάξι, ξέρω τι θα συναντήσω... σαββατο και κυριακη γεμιζουν οι δρομοι. σκετο. αν σου λεει κατι αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaizerSoze Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Χτες αδεια ηταν η Κηφησιας(οσο αδεια μπορει να ειναι) Γιαυτο το βλαμενο εκανε τον Σεμπαστιαν Λεμπ.Γιατι νομιζε οτι τρακαρισματα γινονται μονο με τα αλλα αμαξια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 ο σωστος τροπος οδηγησης στην εθνικη με 3 λωριδες ανα ρευμα με διαχωριστικο ειναι για μενα ο εξης να πηγαινεις οσο πιο δεξια μπορεις αν μπροστα σου ειναι πιο αργα αυτοκινητα πας στην αμεσως πιο αριστερη λωριδα τα προσπερνας και ξαναγυριζεις αν ειναι παρα πολλα φυσικα συνεχιζεις και περνας οσα θες χωρις να μπαινοβγαινεις για να τα παιρνας ενα ενα παραλληλα κοιτας πισω αν ερχεται καποιος πιο γρηγορος απο σενα οποτε επιστρεφεις δεξια να τον αφησεις να περασει σε καμια περιπτωση δεν κατασκηνωνεις στην αριστερη για να επιβαλλεις ορια σε δρομους χωρις διαχωριστικο ειναι ακομα πιο δολοφονικο να καθεσαι συνεχεια αριστερα και να εμποδιζεις τους αλλους να περασουν γιατι τους αναγκαζεις να βγουν στο αντιθετο ρευμα οποτε ολοι μαζι θα γινεται λιωμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.