Προς το περιεχόμενο

Έλληνες οδηγοί...

djapal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Critter έτσι όπως το διατυπώνεις μπέρδεψες και εμένα. Πάντως η αριστερή λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο είναι ΜΟΝΟ για προσπεράσεις. Δεν επιτρέπεται να είσαι πάνω της αν μπορείς να είσαι σε δεξιότερη λωρίδα. Και φυσικά δεν επιτρέπεται η προσπέραση από δεξιά.

Προσπέραση από δεξιά επιτρέπεται μόνο αν:

1) Κινείσαι σε δρόμο με πολλαπλές λωρίδες ανα κατεύθυνση και η αριστερή λωρίδα πηγαίνει αργότερα από την δεξιά (π.χ. μέσα σε πόλεις).

2) Αν ο μπροστινός σου έχει ανάψει αριστερό φλας και έχει μετακινηθει στο αριστερό μέρος της λωρίδας του.

Zderg ισως τελικα οντως να φταιει η διατυπωση μου. Ειστε πολλοι και ειμαι ενας αλλωστε. Εγω απλα λεω οτι μπορεις να αλλαζεις λωριδες στην εθνικη.

Για παραδειγμα αν καπου εχει εξοδο, κανεις δεξια για να βγεις. Αν λιγο πριν την εξοδο διαπιστωσεις οτι πρεπει να βγεις 5 εξοδους παρακατω, βγαζεις αριστερο φλας και αλλαζεις προς τα αριστερα λωριδα.Αν δεν το κανεις αυτο θα πεσεις ειτε στη μπατα ειτε θα βγεις σε λαθος εξοδο. Αν αυτο ειναι παρανομο τοτε ειναι παρανομο αυτο που λεω. Αν δεν ειναι, τοτε ειναι αυτο που εξηγω τοση ωρα.

Η αριστερη λωριδα φυσικα και ειναι για να προσπερναμε, οχι για να πηγαινουμε τριματα.

Οσον αφορα για την προσπεραση απο δεξια αυτο ακριβως λεω τοση ωρα και με εχετε βγαλει νταλτον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Πω Πω εχετε πεσει σε θεμα μανουλα...Ειναι απο τα θεματα που με απασχολουν παρα πολυ και σκεφτομαι συνεχεια τι μπορει να αλλαξει.

ΘΕΜΑ 1ο

ΔΙΟΔΙΑ

Εχω πει οτι θα το κανω και πραγματικα αν παρω αναποδες θα το κανω....Θα παρω την ψηφιακη παραμασχαλα και θα αρχισω να κανω συλλογη τα μπαλωματα της Εθνικης Οδου..Την απαραδεκτη σημανση...Τον Ανυπαρκτο Φωτισμο....Τις λακουβες....Τις καταστραμενες μπαρες...κτλ....Οταν θα κανω λοιπον μια συλλογη απο 1000 φωτογραφιες...(Ναι...ανετα μπορω να τις μαζεψω...) Θα σταματησω να πληρωνω διοδια...και στο πρωτο δικαστηριο θα τις παρουσιασω...Υποτιθεται οτι πληρωνουμε Διοδια για την συντηρηση των δρομων...ετσι δεν ειναι..? .....

ΘΕΜΑ 2ο

Η εκπαιδευση

Ναι πληρωσα για να παρω το διπλωμα...Δεν εχω κανενα προβλημα να το πω....ομως οταν βγαινω στο δρομο πραγματικα προσπαθω να προσεχω , να μην προκαλω τους αλλους οδηγους..να φροντιζω για την ασφαλεια μου...να συντηρω το αυτοκινητο μου....Να οδηγω δεν εμαθα απο τον δασκαλο παντως...εμαθα μονος μου ...σε μια γωνια της σε εναν απομονωμενο δρομο...Σε ενα στενακι που το εκανα 50 και 60 φορες στις 3 το βραδυ....γιατι δεν ηξερα..και μετα μεγαλωνα την αποσταση ....μεχρι που βγηκα στους δρομους...και δοξα τω θεω...ολα πηγανε καλα....Καμια εκπαιδευση δεν ειχα...Περισσοτερες φορες ειχα παιξει εξωμιωτες στα ηλεκτρονικα και στο PC παρα ειχα οδηγησει....Η εκπαιδευση ξεκιναει απο μικρος στην ευρωπη πρωτα με εξωμειωτες και μετα στο δρομους στο σχολειο με ειδικα (μικρης ταχυτητας) αυτοκινητακια....Οι σχολες οδηγων ειναι κυκλωματα...που πρεπει να σπασουν....Εαν για παραδειγμα ειχαν ορο σε μια σχολη οτι αν απο αυτην το 10% των οδηγων που θα βγουν εχουν θαν. ατυχημα θα κλεινει θα σας ελεγα εγω πως θα διδασκανε...

ΘΕΜΑ 3ο

Οι Οδηγοι

Δεν ξερω αν τους μαθανε ετσι , δεν ξερω αν ειμαστε τοσο πολυ στα αρχ...δια μας αλλα δεν νομιζω οτι σε καμια χωρα δεν υπαρχουν τοσο καλοι αλλα και τοσο κακοι οδηγοι...Γιατι ολοι αυτοι που δεν εχουν παθει κανενα ατυχημα....με τοσα χιλιομετρα...και με τετοιες συνθηκες...ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ οδηγοι.....ομως υπαρχουν και ολοι αυτοι που δεν νοιαζονται....που ο δρομος τους ανηκει...που αγοραζουν αυτοκιντητο για φιγουρα και οχι για να τους μεταφερει...Αναφερω ενδεικτικα και εγω αυτα που εχουν δει τα ματια μου...(αν και καποια τα εχετε πει)

1.Προσπεραση Δεξια....Εαν εχει πραγματικα πολυ κινηση ...και τα αυτοκινητα πανε με 40-60 Χλμ...λογικο να σε περασει...καποιος απο δεξια...Ολα τα αλλα ειναι παντελως απαραδεκτα...Να σας θυμισω μια γνωστη εικονα...Ειστε στη Μεσαια λωριδα...ο "γρηγορος" απο αριστερα...και αλλος ενας μπροστα σας απο αριστερα...ο "γρηγορος" παει δεξια...σας περναει...και βγαινει μπροστα απο τον αλλον αριστερα σας...γνωστη εικονα ε?

2.Οι "αλαρμακηδες"....Εκει που πας μια χαρα...δεξια...να σου ενας με αλαρμ στον Κορασιδη...τον βλεπεις τελευταια στιγμη κοιτας πισω...ευτυχως εχεις χωρο αριστερα...ξανα πας δεξια...νασου ο αλλος που θυμηθηκε να παρει τσιγαρα...το ιδιο...πιο κατω το ιδιο με τον τριτο που θελει να παρει βρωμικο....στα....π.....παρια τους.....Θα μου πειτε ....και που να παμε βρε φιλε...? Το ενα φερνει το αλλο ...οταν δεν υπαρχουν θεσεις παρκαρισματος...κτλ...

3."οι αναποφασιστοι"....Αν δειτε κανεναν απο αυτους...και καταλαβετε οτι ειναι αναποφασιστοι ...κρατηστε 30 μ αποσταση....δεν ξερουν απο που να πανε...που να στριψουν...που να φρεναρουν.....οποτε κρατηστε αποσταση ασφαλειας...κανουν μπαμ...παντως..

4."Οι φρενακηδες" , μονος του στην Εθνικη...και παταει φρενο...στην ευθεια!!!!! αμα δεν εχεις βγει αγορι μου εκτος Αθηνας...κατσε εκει...καλα ειναι...

5."Οι απροβλεπτοι"....Αυτοι που δεν βγαζουν φλας,Αυτοι που δεν επιλεγουν λωριδα...αυτοι που πανε με 200 με ενα Saxo...αυτοι που εχουν ξεχασει καποιο λανθασμενο φλας η αλαρμ...αυτοι που μιλανε στο κινητο ...αυτοι που εχουν την γκομενα και την μπαλαμουτιαζουν....και οδηγουν...αυτοι που εχουν την γκομενα....με τα ποδια πανω στο παρμπριζ...(μου την σπαει υπερβολικα..)..και ποσσαααααααα..αλλα...

Σας θυμισα κατι ?

δηλαδη εννοεις οτι πας εσυ στη αριστερη με 140 και ερχομαι εγω με 170 απο πισω σου και πρεπει να βγαλω φλας δεξια να μπω στη λωριδα αυτων που κινουνται με 100 μετα να ξαναβγαλω φλας αριστερο να σε περασω και να συνεχισω ετσι το ωραιο μου ταξιδι ?

Zderg ισως τελικα οντως να φταιει η διατυπωση μου. Ειστε πολλοι και ειμαι ενας αλλωστε. Εγω απλα λεω οτι μπορεις να αλλαζεις λωριδες στην εθνικη.

Για παραδειγμα αν καπου εχει εξοδο' date=' κανεις δεξια για να βγεις. Αν λιγο πριν την εξοδο διαπιστωσεις οτι πρεπει να βγεις 5 εξοδους παρακατω, βγαζεις αριστερο φλας και αλλαζεις προς τα αριστερα λωριδα.Αν δεν το κανεις αυτο θα πεσεις ειτε στη μπατα ειτε θα βγεις σε λαθος εξοδο. Αν αυτο ειναι παρανομο τοτε ειναι παρανομο αυτο που λεω. Αν δεν ειναι, τοτε ειναι αυτο που εξηγω τοση ωρα.

Η αριστερη λωριδα φυσικα και ειναι για να προσπερναμε, οχι για να πηγαινουμε τριματα.

Οσον αφορα για την προσπεραση απο δεξια αυτο ακριβως λεω τοση ωρα και με εχετε βγαλει νταλτον.[/quote']

αυτο που λες στο συγκεκριμενο post δεν ειναι παρανομο. αλλα ειναι ασχετο με τα προηγουμενα.

αυτα που ελεγες σε προηγουμενα post ειναι παρανομα.

Πάντως είναι παράνομο να έχεις μπει στην λωρίδα επιβράδυνσης (την λωρίδα που οδηγεί στην έξοδο εννοώ) και να ανάψεις αριστερό φλας επειδή έχεις κάνει λάθος. Πρέπει να συνεχίσεις στην λάθος έξοδο και μετά να βρεις τρόπο να ξαναμπείς στον αυτικινητόδρομο από κάπου αλλού.

The_player:

1)Αν και όταν το κάνεις αυτό με τις φωτογραφίες, στείλε pm να σου δώσω διεύθυνση να μου στείλεις κανενα DVD!!!

2)Μπορεί εσύ να μην προκάλεσες ατυχημα αν και δεν είχες τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά μάλλον είσαι από τις εξαιρέσεις.

Critter έχω χαθεί με τις σκέψεις σου :confused:

Θεωρω λοιπον απολυτως ασφαλες και για μενα αλλα και για τους αλλους μην τον αφησω να περασει και να κοψει ταχυτητα.

Νομίζεις ότι δεν θα προσπαθήσει να περάσει? Και με τι αποτέλεσμα?

Όσο για το θέμα της εκπαίδευσης... στη σχολή οδηγών δεν έμαθα: να κάνω κατεβάσματα, να κινούμαι με ταχύτητα άνω των 60χλμ/ω, να κάνω προσπεράσεις (με νόμιμο τρόπο), να παρκάρω υπό ρεαλιστικές συνθήκες και διάφορα άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό.

Επίσης μερικές συμβουλές για την περίπτωση ατυχήματος (πως αντιδράς, τι γίνεται με τα χαρτιά που συμπληρώνεις κτλ)

Ας μην πούμε για τον κολητό του αδελφού μου που πριν μερικά χρόνια του στείλανε το δίπλωμα στο σπίτι με 250 χιλιάρικα (εδώ βέβαια είναι μ@λακας και ο πατέρας που τα πλήρωσε).

Πάντως είναι παράνομο να έχεις μπει στην λωρίδα επιβράδυνσης (την λωρίδα που οδηγεί στην έξοδο εννοώ) και να ανάψεις αριστερό φλας επειδή έχεις κάνει λάθος. Πρέπει να συνεχίσεις στην λάθος έξοδο και μετά να βρεις τρόπο να ξαναμπείς στον αυτικινητόδρομο από κάπου αλλού.

The_player:

1)Αν και όταν το κάνεις αυτό με τις φωτογραφίες' date=' στείλε pm να σου δώσω διεύθυνση να μου στείλεις κανενα DVD!!!

2)Μπορεί εσύ να μην προκάλεσες ατυχημα αν και δεν είχες τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά μάλλον είσαι από τις εξαιρέσεις.[/quote']

οντως εχεις δικιο για τη λωριδα επιβραδυνσης. αλλα συνηθως στους -οσους- καλους δρομους εχουμε στα πρωτα μετρα ειναι ακομα διακεκομενη οποτε δεν ειναι πρανομη η αλλαγη λωριδας. ελπιζω ο φιλος να εννοει ακριβως αυτο που λεω κι οχι πχ αν καταλαβει 50-100 μετρα πριν την εξοδο οτι εχει κανει λαθος, τοτε να βγαλει φλας και ν'αλλαξει λωριδα. (βεβαια στην ελλαδα ειναι πιθανο η διαχωριστικη να ειναι μονο διακεκομενη αλλα τελοσπαντων)

Οσο για τους τυπους που αναβουν φωτα σε δρομους με οριο 80 οπου εγω πηγαινω με 100-120' date=' τους γραφω στα @@@ μου κανονικα. Αν θελουν να προσπερασουν ας προσπερασουν απο την αλλη λωριδα.

[/quote']

Σώπα ρε μεγάλε. και ποιος είσαι εσύ ? Ο άρχοντας του δρόμου? Ο Michael Night? O KIT? Η αγόρασες οικόπεδο στις αριστερές λωρίδες?Aμα δεν γουστάρεις να τρέξεις μεγάλε κανε στην άκρη και πήγαινε και με 10.Σε καλύπτει και ο νομος. Οι άλλοι που βιάζονται ας τους να πάνε να φάνε το κεφαλι τους.

Δηλαδή με αυτό που κανεις τι νομίζεις ότι καταφέρνεις? Κοινωνικό έργο?

Οι "δικαστές" της αεριστερής λωρίδας θεωρώ ότι προκαλούν σαφώς μεγαλύτερο κίνδυνο με το να εμποδίζουν τον από πίσω παρά με το να τον αφήσουν να συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Φυσικά ο "από πίσω" είναι σαφώς μ@λ@κ@ς αν θέλει να περάσει όταν η μεσαία λωρίδα είναι πηγμένη, δηλαδή αν θέλει να αναγκάσει τον προπορευόμενο να κόψει αρκετά και να "χωθεί" δεξιά.

• Super Moderators
Οι μόνιμοι κάτοικοι φταίγανε ή κάποιοι που φάγανε τα λεφτά ή γιατί ολοκληρώσανε το δρόμο σε χρόνο dt (Ολυμπιακοί) με προχειροτητα? Η Βάρης-Κορωπίου που είναι παρόμοια γιατί δεν έχει λ.ε.α?

Επειδή την ξέρω εκ των έσω τη συγκεκριμένη κατάσταση, η ΛΕΑ στη Λ. Μαραθώνος δεν δημιουργήθηκε διότι μια 50αριά κάτοικοι των περιοχών αντιτάχθηκαν (με προσφυγή στο ΣτΕ) στο κόψιμο δέντρων. Και μιλάμε για μετρημένα 60 δέντρα που θα'πρεπε να κοπούν. Και που (από τη σύμβαση κατασκευής) θα ξαναφυτεύονταν.

;)

Επειδή την ξέρω εκ των έσω τη συγκεκριμένη κατάσταση' date=' η ΛΕΑ στη Λ. Μαραθώνος δεν δημιουργήθηκε διότι μια 50αριά κάτοικοι των περιοχών αντιτάχθηκαν (με προσφυγή στο ΣτΕ) στο κόψιμο δέντρων. Και μιλάμε για [b']μετρημένα[/b] 60 δέντρα που θα'πρεπε να κοπούν. Και που (από τη σύμβαση κατασκευής) θα ξαναφυτεύονταν.

;)

Δύσκολο τα το πιστέψει κανείς...............

Κάτι δέντρα στο κέντρο της Ν.Μάκρης τα κόψανε όμως για να περάσει ο δρόμος, και ας είχανε λυσάξει με αυτά οι κάτοικοι.

Αν και μπορεί να έχει διακεκομμένη λωρίδα στα πρώτα μέτρα της λωρίδας επιβράδυνσης, αμφιβάλλω αν είναι νόμιμο να στρίψεις αριστερά επειδή έχεις κάνει λαθος. Πάντως παίζει στην Ελλαδα η διαχωριστικη να ειναι μονο διακεκομενη!!

Όσο για το τί δεν μαθαίνεις στη σχολή οδήγησης... ασ'τα. Εγώ που έδωσα εξετάσεις για το δίπλωμα στον Πολύγυρο (δεν πλήρωσα για να το πάρω) πρέπει να πω ότι η εξέταση είναι κυριολεκτικά 4 λεπτά και η μόνη εξέταση που κάνουν είναι στο παρκάρισμα (χωρίς πίσω αυτοκίνητο συνήθως) και στην οπισθογωνία!! Παρ'όλα αυτά, με τον δάσκαλο (ήταν και λίγο γνωστός μου) πήγαμε σε πολλά μέρη: οδό ταχείας κυκλοφορίας (110km/h++), κολλήσαμε σε χιόνια (!!) και άλλα...

• Super Moderators
Δύσκολο τα το πιστέψει κανείς...............

Κάτι δέντρα στο κέντρο της Ν.Μάκρης τα κόψανε όμως για να περάσει ο δρόμος' date=' και ας είχανε λυσάξει με αυτά οι κάτοικοι.[/quote']

Δεν θα επέμενα αν δεν το ήξερα το όλο θέμα εκ των έσω (όπως προείπα). Και επίσης (λόγω προσφυγής των ίδιων ηλιθίων) δεν μπήκαν μικροί θάμνοι στο διαχωριστικό ανάμεσα στα δύο ρεύματα. Οι οποίοι θάμνοι:

α. συγκρατούν αρκετά το αυτοκίνητο σε περίπτωση που πάει να περάσει στο αντίθετο ρεύμα (μαζί με τα μικροκαγκελάκια) και

β. βοηθούν στο να μην τυφλώνονται από τα φώτα μας οι αντιθέτως ερχόμενοι οδηγοί.

Δεν θα επέμενα αν δεν το ήξερα το όλο θέμα εκ των έσω (όπως προείπα). Και επίσης (λόγω προσφυγής των ίδιων ηλιθίων) δεν μπήκαν μικροί θάμνοι στο διαχωριστικό ανάμεσα στα δύο ρεύματα. Οι οποίοι θάμνοι:

α. συγκρατούν αρκετά το αυτοκίνητο σε περίπτωση που πάει να περάσει στο αντίθετο ρεύμα (μαζί με τα μικροκαγκελάκια) και

β. βοηθούν στο να μην τυφλώνονται από τα φώτα μας οι αντιθέτως ερχόμενοι οδηγοί.

δεν τα χρειαζεται ολα αυτα ενας τυπικος, ελληνικος δρομος. αυτα ειναι για τους ασχετους. εδω δεν εχει διαχωριστικη νησιδα η Αθηνων-Πατρων, τι να λεμε...:confused: :cry: :confused: :cry: :evil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...