Προς το περιεχόμενο

Έλληνες οδηγοί...

djapal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, συμφωνώ γι' αυτή τη ''κατηγορία'' πεζών. Εγώ δεν κατηγόρησα τη γριούλα και τον χασισωμένο, αλλά τη κυράτσα που περπατούσε προκλητικά και καμαρωτά και τη μάνα που είχε το παιδάκι απ' τη μεριά που κυκλοφορούσαν τα οχήματα. Σαφέστατα και ο καλός οδηγός προσέχει τους πεζούς, μη λέμε μαλακίες ρε παιδιά, δεδομένα πράγματα, αλλά ένας που είναι στα καλά του καλό είναι να έχει και λίγο παιδεία μέσα του. Όση μαλακία κουβαλάει στο τιμόνι άλλη τόση κουβαλάει και όταν μιλάει ή όταν περπατάει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Όλες αυτές οι καταστάσεις που περιγράφεις, πιστεύεις πως είναι φυσιολογικές, νόμιμες, και λογικές ώστε να συμβαίνουν σε δρόμους ανοιχτούς σε κυκλοφορία;

Τα πιτσιρίκια με τα ποδήλατα και τις μπάλες ανήκουν στην παιδική χαρά, όχι στην άσφαλτο.

Οι παππούδες <<που έχουν δει μόνο μουλάρι>> είναι μόνο στη φαντασία σου.

Πάντως στην κωλοχώρα που ζούμε τις διαβάσεις των πεζών τις γράφουν οι περισσότεροι οδηγοί στα @@ κ δε σταματάνε.Επομένως έχει πλάκα να κάνεις πως πετάγεσαι πάνω στη διάβαση όταν τρέχει κάποιος σα σίφουνας,να χάσει τα αυγά κ τα πασχάλια.Δεν είναι δυνατόν να κάθεσαι στη διάβαση να περιμένεις να περάσουν 50 αυτοκίνητα κ να σε γράφουν όλοι κανονικότατα.Στη Βόρεια Ιταλία έπαθα πλάκα με το πως τηρούσαν την προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις...

Αυτό που λένε οι οδηγοί του τόπικ και οι πεζοί ακόμα δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν είναι ότι: ο πεζός μπορείς να ξεκινήσει, να σταματήσει, να μετακινηθεί όπως θέλει. Το αμάξι ΟΧΙ. Πως είστε τόσο σίγουροι ότι προλαβαίνει να φρενάρει;;;; Ρισκάρετε τη ζωή σας επειδή μετά "θα φταίει αυτός";;;

Αυτό που λένε οι οδηγοί του τόπικ και οι πεζοί ακόμα δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν είναι ότι: ο πεζός μπορείς να ξεκινήσει, να σταματήσει, να μετακινηθεί όπως θέλει. Το αμάξι ΟΧΙ. Πως είστε τόσο σίγουροι ότι προλαβαίνει να φρενάρει;;;; Ρισκάρετε τη ζωή σας επειδή μετά "θα φταίει αυτός";;;

Eισαι οδηγος οδηγας? το πας εσυ η σε παει αυτο? πες μου σε παρακαλω οταν περπατας και δης ξαφνικα ενα οχημα με 80 χλμ στα 40 μετρα να ερχεται καταπανω σου τι περιθωρια μετακινησης εχεις?περα απο τους νομους υπαρχει ο σεβασμος που πρεπει να εχουμε ολοι απεναντι στην ζωη διαφωνεις?

Eισαι οδηγος οδηγας? το πας εσυ η σε παει αυτο?

Αν οδηγείς ξέρεις την απάντηση, πέρα από αυτή τη γνωστή ατάκα.

πες μου σε παρακαλω οταν περπατας και δης ξαφνικα ενα οχημα με 80 χλμ στα 40 μετρα να ερχεται καταπανω σου τι περιθωρια μετακινησης εχεις?περα απο τους νομους υπαρχει ο σεβασμος που πρεπει να εχουμε ολοι απεναντι στην ζωη διαφωνεις?

Όταν βλέπω αμάξι να έρχεται στα 40 μέτρα τρέχοντας, ΔΕΝ περνάω απένταντι.

Το θέμα είναι οτι έχουμε πολύ καλά αμάξια και πολύ κακούς δρόμους και εμείς αγνοούμε αύτό το πράγμα. Δηλαδή οταν εχεις ένα αμάξι που αν πάς κάτω απο 80 χιλιόμετρα την ώρα σε κοιμίζει και ο δρόμος έχει όριο 60 υπάρχει θέμα.

Δεν είναι δυνατόν να κάθεσαι στη διάβαση να περιμένεις να περάσουν 50 αυτοκίνητα κ να σε γράφουν όλοι κανονικότατα.

Εγώ ως πεζός το θεωρώ δυνατό, και περιμένω.

Δεν έχω την απαίτηση να διακόψω την κυκλοφορία για να περάσω.

Ούτε πατάω το κουμπί για να ανάψει το κόκκινο στο πεζοφάναρο..

άσχετα που δεν έχω συναντήσει κανένα να λειτουργεί!!

Αν οδηγείς ξέρεις την απάντηση, πέρα από αυτή τη γνωστή ατάκα.

Όταν βλέπω αμάξι να έρχεται στα 40 μέτρα τρέχοντας, ΔΕΝ περνάω απένταντι.

α)Στους δρομους καθημερινα βλεπω και απο τις 2 κατηγοριες!

β)Και αμα ηδη περνας?

α)Στους δρομους καθημερινα βλεπω και απο τις 2 κατηγοριες!

β)Και αμα ηδη περνας?

α) Οδηγείς;

β) Σημαίνει ότι πέρασες χωρίς να κοιτάξεις.

Όλες αυτές οι καταστάσεις που περιγράφεις, πιστεύεις πως είναι φυσιολογικές, νόμιμες, και λογικές ώστε να συμβαίνουν σε δρόμους ανοιχτούς σε κυκλοφορία;

Τα πιτσιρίκια με τα ποδήλατα και τις μπάλες ανήκουν στην παιδική χαρά, όχι στην άσφαλτο.

Συγνωμη που θα σε απογοητευσω φιλε μου αλλα οδηγαω 10 χρονια και ταχω δει ολα αυτα. Και λογω της φυσης της δουλειας μου ειμαι καθε μερα στο δρομο. Δεν ειναι ολοι οι γονεις καλοι και λογικοι και σωστοι για να πηγαινουν τα παιδακια τους σε ασφαλη παιδικες χαρες να παιζουν. Υπαρχουν και σπιτια στη Λ.Ποσειδωνος που τα παιδακια κανουν ποδηλατο γυρω γυρω και πολλες φορες αθελα τους πλησιαζουν παρα πολυ τη λεωφορο. Το ιδιο και σε πολλους αλλους μεγαλους δρομους.

ΤΟ οτι το σωστο θα ηταν να μη τα αφηνουν οι γονεις τους δε σημαινει οτι δεν γινεται στην πραγματικοτητα και το οτι οι γονεις τους ειναι τραγικοι και ανευθυνοι δε σημαινει οτι αξιζει στα παιδακια να σκοτωθουν.

Κοιτα θα πρεπει να εχεις πολλα ψυχολογικα για να μην πατησεις φρενο αμα δεις πεζο.

Απο εκει και περα ομως, οταν ενας οδηγος που τηρει τα ορια και τον ΚΟΚ, του "πεταχτει" ενας πεζος και δεν προλαβει να φρεναρει ποιος φταιει?

Το κρατος, η νοοτροπια μας σαν οδηγοι, ο ΚΟΚ ή ο πεζος που περασε αερα πατερα?

Καλο ειναι να λεμε οτι οι πεζοι εχουν προτεραιοτητα, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι ο πρωτος που πρεπει να προσεξει πριν περασει τον δρομο, ειναι ο πεζος.

Φταιει ο πεζος. Το θεμα ειναι πρωτον ποιος τηρει τον ΚΟΚ, και δευτερον αυτο που ειπα και δεν το καταλαβατε, οτι ο οδηγος σε Γερμανιες/Αυστριες κτλ θα εχει στο νου του ΠΑΝΤΑ να δωσει προτεραιοτητα στον πεζο, ή σε περιπτωση που δει καποιον πεζο να μπαινει στο δρομο, θα φρεναρει ακομα κ αν αυτος ειναι διπλα στο πεζοδρομιο.

Αντιθετως στην Ελλαδα, θα γκαζωσει και θα τον προσπερασει.

Καλως η κακως, απ τη στιγμη που συνυπαρχουν στο δρομο ενας πεζος κ ενα αυτοκινητο,

καποιος απο τους 2 πρεπει να εχει προτεραιοτητα ωστε να αποφευχθει το ατυχημα.

α) Οδηγείς;

β) Σημαίνει ότι πέρασες χωρίς να κοιτάξεις.

α)Να υποθεσω οτι δεν εχεις διαβασει το ποστ 233 .

β)Η οτι δεν εχεις ορατοτητα σε αυτην την αποσταση στροφη παρκαρισμενο φορτηγο και οτι αλλο πολη ειναι αυτη.

β)Η οτι δεν εχεις ορατοτητα σε αυτην την αποσταση στροφη παρκαρισμενο φορτηγο και οτι αλλο πολη ειναι αυτη.

Τότε γιατί να το ρισκάρεις και να μην διασχίσεις τον εν λόγω δρόμο 10-50-100 μέτρα πιο κάτω; ;)

Τότε γιατί να το ρισκάρεις και να μην διασχίσεις τον εν λόγω δρόμο 10-50-100 μέτρα πιο κάτω; ;)

1000 ισως η και 2000 για να μπορει ο καθε καφρος να γκαζωνει με την ανεση του :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...