_BASSstarlet_ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Καλά λέω εγώ, οι πεζοί θέλουν και το πεπόνι και το μαχαίρι. Ή τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζουν μερικοί εδώ. Αν ήταν να έχει προτεραιότητα ο πεζός, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει διάβαση, τότε να τις καταργήσουμε τις διαβάσεις να μην ξοδεύουμε και μπογιά. Επίσης, και τα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν πεζόδρομους και πεζοδρόμια χωρίς αναστολές! Ο πεζός έχει το πλεονέκτημα να επιλέγει αυτός την ώρα που θα διασχίσει τον δρόμο.Μπορεί λοιπόν, αφού είναι και ο πιο αδύναμος κρίκος, να περιμένει να αδειάσει ο δρόμος από οχήματα για δική του ασφάλεια... Και επειδή(ς) αναφέρθηκε η Συγγρού, θυμάμαι τον Σταθάκη να λέει, πως ο πεθερός του προσπάθησε να την διασχίσει με αποτέλεσμα να τον παρασύρει θανάσιμα αυτοκίνητο, και όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα είπε στον διοικητή <<καλά να πάθει αφού διέσχισε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας>>!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Επιειδή ο Σταθάκης είπε κάτι δεν σημαίνει πως έχει και δίκιο. Αλλά και να είχε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γενικεύεται σε όλους τους πεζούς. Γριά που δεν βλέπει καλά και στηρίζεται στην ακοή να περάσει απέναντι, σηκώνει το χέρι σα τροχονόμος και απλώς περνάει. Το πιτσιρίκι που τρέχει με το ποδήλατο και δεν υπολογίζει καλά ταχύτητες και αποστάσεις περνάει σίφουνας με το ποδήλατο. Ο καλός οδηγός θα "διαβάσει" αυτές τις περιπτώσεις από μακριά και θα κόψει έτσι και αλλιώς για να είναι σίγουρος. Ο ελληνάρας οδηγός θα φρενάρει την τελευταία στιγμή θα ξυπνήσει την γειτονιά με κόρνες και θα ουρλιάζει βρισιές μέχρι το σπίτι του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Σε οποιαδηποτε προηγμενη χωρα πας, μολις ο πεζος πατησει το ποδι του στην ασφαλτο, η κυκλοφορια αυτοματως νεκρωνει. Προτεραιοτητα εχει φυσικα η ανθρωπινη ζωη. Δεν ισχύει αυτό. Και ήθελα να βάλω -1 στο ποστ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ξεθάβω το παρόν τοπικ για να παρουσιάσω ένα δείγμα της ηλιθιότητας μερικών (οδηγών και πεζών αντίστοιχα): Τώρα που εφάρμοσα μια mini καμερούλα πάνω στο αμάξι έχει να πέσει τρελλό γέλιο Mια φορά έχω πατήσει κόρνα, σε τύπισσα που διέσχιζε το δρόμο (με κόκκινο για πεζούς) με καρότσι με πιτσιρίκι μέσα, κοιτώντας πίσω και χαιρετώντας τη φιλενάδα της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δεν ισχύει αυτό. Kαποτε ημουν στην Ζυριχη πανε πολλα χροννια συζηταγα λοιπον με μια φιλη μου στην ακρη του πεζοδρομιου σε εναν δρομο διπλης κυκλοφοριας ασυναισθητα κατεβαζω το ενα ποδι μου στο ρειθρο του δρομου και ως δια μαγειας σταματανε οι οδηγοι και απο τα δυο ρευματα κυκλοφοριας και περιμενανε χαμογελαστοι να περασω,ειπατε τιποτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 ότι δεν ισχύει και στο παράδειγμα σου, οι οδηγοί φρέναραν προληπτικά, όχι για να σε αφήσουν να περάσεις, αλλά να δουν τι θα κάνεις. Στην Ελβετία έχω οδηγήσει λίγο αλλά έχω την εντύπωση πως Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία πως οι οδηγικές συνήθειες είναι ίδιες. Σημ. Οδηγώ στη Γερμανία και γενικότερα στη Β. Ευρώπη τα τελευταία 5 χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δεν ισχύει αυτό. Και ήθελα να βάλω -1 στο ποστ. Το εφερα στα ισια του... Αυτη η ατακα για το ποδι στην ασφαλτο και τα σταματημενα αμαξια στο εξωτερικο εχω βαρεθει να την ακουω. Εξηγηστε μου καποιος, πως γινεται να ισχυει αυτο, και ταυτοχρονα να ριχνουν αυστηρα προστιμα για το jaywalking? Στις λιγες χωρες που απαριθμει ισχυει πανω κατω ο,τι και εδω. Περναμε στα φαναρια ή στις διαβασεις και προσεχουμε τα αμαξια. Σαφως και παταμε φρενο αν ο αλλος διασχιζει παρανομα τον δρομο, αλλα δεν παυει να προκειται περι ηλιθιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αυτο που προανεφερα δεν ειναι ατακα αλλα γεγονος που μου ετυχε ,δεν ζω μονιμα στην ευρωπη και εχω και πολλα χροννια να παω ζω εδω στην ελλαδα και ειμαιπανω απο 30 χροννια οδηγος μοτο αυτοκινητου και χειριστης μηχανηματων οδοποιιας παντα μα παντα δινω προτεραιοτητα στους πεζους οπου μου πεταχτουνε χωρις να με ενδιαφερει το νοητικο τους επιπεδο αυτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αυτο που προανεφερα δεν ειναι ατακα αλλα γεγονος που μου ετυχε ,δεν ζω μονιμα στην ευρωπη και εχω και πολλα χροννια να παω ζω εδω στην ελλαδα και ειμαιπανω απο 30 χροννια οδηγος μοτο αυτοκινητου και χειριστης μηχανηματων οδοποιιας παντα μα παντα δινω προτεραιοτητα στους πεζους οπου μου πεταχτουνε χωρις να με ενδιαφερει το νοητικο τους επιπεδο αυτα! Κοιτα θα πρεπει να εχεις πολλα ψυχολογικα για να μην πατησεις φρενο αμα δεις πεζο. Απο εκει και περα ομως, οταν ενας οδηγος που τηρει τα ορια και τον ΚΟΚ, του "πεταχτει" ενας πεζος και δεν προλαβει να φρεναρει ποιος φταιει? Το κρατος, η νοοτροπια μας σαν οδηγοι, ο ΚΟΚ ή ο πεζος που περασε αερα πατερα? Καλο ειναι να λεμε οτι οι πεζοι εχουν προτεραιοτητα, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι ο πρωτος που πρεπει να προσεξει πριν περασει τον δρομο, ειναι ο πεζος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Καλο ειναι να λεμε οτι οι πεζοι εχουν προτεραιοτητα, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι ο πρωτος που πρεπει να προσεξει πριν περασει τον δρομο, ειναι ο πεζος. Διαφωνω για μενα ο οδηγος πρεπει να προσεχει υπαρχουν κωφοι τυφλοι τρελοι ηλιθιοι τρυπαρισμενοι φευγατοι και παει λεγοντας με το ποστ σου τους εχεις καταδικασει ολους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο στο προηγούμενο μήνυμα μου είναι πως ο οδηγός πάτησε φρένο διότι σε θεώρησε εν δυνάμει λόγω ατυχήματος κι όχι για να σου δώσει προτεραιότητα να διασχίσεις το δρόμο. Είναι λεπτή η διαφορά και εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την οδηγική συμπεριφορά. Για παράδειγμα αν έχεις συνηθίσει, τον κλασσικό Έλληνα οδηγό, που θέλει τουρμπάτο αυτοκίνητο για να κάνει σλάλομ για να αποφύγει τον πεζό, ναι σου κάνει εντύπωση πως υπάρχουν οδηγεί που απλά φρενάρουν για να μην προκαλέσουν δυστύχημα. Αν ανέφερες πως περπάταγες παράλληλα με το πεζοδρόμιο και πάτησες διάβαση (χωρίς να έχεις πρόθεση να διασχίσεις το δρόμο) και όλα τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, ναι αυτή είναι μία τυπική κατάσταση. Προσωπικά, έχω πρόβλημα να οδηγήσω πια στην Αθήνα. Ας αγνοήσουμε του πεζούς, στους οποίους φρενάρω με ότι αυτό συνεπάγεται για το βρισίδι που τρώω από τους από πίσω, για αυτή τη Γ$%^#^μένη την προσπέραση από τα δεξιά πότε η ποινή θα γίνει φυλάκιση; Κάτι ακόμα και οι πεζοί στην Ευρώπη όμως έχουν την αντίστοιχη παιδεία, ακόμα και ένα παιδάκι 10 ετών ξέρει το περιεχόμενο της σηματοδότησης και της διαγράμμισης του δρόμου. Αυτό είναι σημαντικό για να γίνει κάποιος καλός οδηγός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Διαφωνω για μενα ο οδηγος πρεπει να προσεχει υπαρχουν κωφοι τυφλοι τρελοι ηλιθιοι τρυπαρισμενοι φευγατοι και παει λεγοντας με το ποστ σου τους εχεις καταδικασει ολους! Διαφωνεις σε τι? Οτι πρωτα πρεπει να προσεχει ο πεζος γιατι προκειται για την δικη του ζωη? ή Οτι αμα του πεταχτει καποιος παρ'ολο που πηγαινε σιγα, φταιει ο οδηγος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Εχεις δη κανεις πεζο να κυκλοφοραει με δισκοφρενα? η να περναει τον δρομο με 40 -50 χλμ την ωρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Εχεις δη κανεις πεζο να κυκλοφοραει με δισκοφρενα? η να περναει τον δρομο με 40 -50 χλμ την ωρα? You got a point... .oh wait...wut? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hamurabi Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Στην κατηγορια "πεζος" να υπολογιζετε οτι ειναι και παιδακια που κανουν ποδηλατο,πεζουν με μπαλα και τρεχουν να την πιασουν και γιαγιοπαπουδες που εμεναν σε χωριο και το μονο μεσο που βλεπανε σοητους τη ζωη ηταν το μουλαρι. Πρεπει να σεβομαστε και αυτην την κατηγορια που πιστευω εχει το ακαταλογιστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.