Προς το περιεχόμενο

Έλληνες οδηγοί...

djapal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δηλαδή ο πεζός έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι;

Έχει δικαίωμα να ζητήσει τα ρέστα όταν δεν διασχίζει τον δρόμο από διάβαση;

νομίζω ναι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν πρέπει να καταλάβαιτε ένα πράγμα.Αν εγώ θέλω να πάω με 90 στη μεσαία λωρίδα κανείς δε μπορεί να υποχρεώσει να πάω παραπάνω Ή να κάνω στην άκρη για να περάσει ο μαγκίτης.Θα περάσει μόνο οταν θα βρεί χώρο από αριστερά.Δε θα σκοτωθώ εγώ πηγαίνοντας γρήγορα σε ένα δρόμο με χάλια ορατότητα το βράδυ επειδή κάποιος ηλίθιος θεωρεί ασφαλές να πηγαίνει με 120+ σε αυτό το δρόμο.Να βρεί χώρο όταν θα πατήσω λίγο λωρίδα βοηθητικής.Μέσα στη βοηθητική ΔΕΝ μπαίνουμε για να προσπεράσει ο άλλος.Γιατί μπορεί μπροστά να βρίσκεται κάποιος που έχει πάθει λάστιχο κ να σκοτωθούμε,επειδή ο πίσω μάγκας θέλει να τρέξει.90 χιλ. Κ κονβόι.ΕΚΕΙ να λιώσει.

Προφανώς και στον δρόμο έχουν προτεραιότητα τα αυτοκίνητα (εκτός αν υπάρχει διάβαση). Δηλαδή αν κατεβαίνω τη συγγρού με καμια 80άρα-90άρα km/h και μου πεταχτεί στα 10 μέτρα ένας πεζός, τι επιλογές έχω; Να τον πατήσω και να γίνει 2 κομμάτια ή να τον πατήσω και να γίνει 3 κομμάτια;

Λοιπόν πρέπει να καταλάβαιτε ένα πράγμα.Αν εγώ θέλω να πάω με 90 στη μεσαία λωρίδα κανείς δε μπορεί να υποχρεώσει να πάω παραπάνω Ή να κάνω στην άκρη για να περάσει ο μαγκίτης.Θα περάσει μόνο οταν θα βρεί χώρο από αριστερά.Δε θα σκοτωθώ εγώ πηγαίνοντας γρήγορα σε ένα δρόμο με χάλια ορατότητα το βράδυ επειδή κάποιος ηλίθιος θεωρεί ασφαλές να πηγαίνει με 120+ σε αυτό το δρόμο.Να βρεί χώρο όταν θα πατήσω λίγο λωρίδα βοηθητικής.Μέσα στη βοηθητική ΔΕΝ μπαίνουμε για να προσπεράσει ο άλλος.Γιατί μπορεί μπροστά να βρίσκεται κάποιος που έχει πάθει λάστιχο κ να σκοτωθούμε,επειδή ο πίσω μάγκας θέλει να τρέξει.90 χιλ. Κ κονβόι.ΕΚΕΙ να λιώσει.

Για ποιον δρόμο μιλάς; Πχ στην εθνική από Κόρινθο εώς Πάτρα μπορείς να κάθεσαι και λίγο πιο δεξιά για να βοηθάς.

Εκει επιβαλλεται να ειμαστε μεσα στη βοηθητικη κυριως οταν καποιος θελει να μας προσπερασει

Εκτος και αν θελουμε να ειμαστε συνυπευθυνοι σε δυστυχημα στο οποιο πιθανοτατα να σκοτωθουμε κι εμεις

Αν καποιος παθει λαστιχο - βλαβη οφειλει να βαλει τριγωνο πολλα μετρα πριν

Προφανώς και στον δρόμο έχουν προτεραιότητα τα αυτοκίνητα (εκτός αν υπάρχει διάβαση). Δηλαδή αν κατεβαίνω τη συγγρού με καμια 80άρα-90άρα km/h και μου πεταχτεί στα 10 μέτρα ένας πεζός, τι επιλογές έχω; Να τον πατήσω και να γίνει 2 κομμάτια ή να τον πατήσω και να γίνει 3 κομμάτια;

Για ποιον δρόμο μιλάς; Πχ στην εθνική από Κόρινθο εώς Πάτρα μπορείς να κάθεσαι και λίγο πιο δεξιά για να βοηθάς.

Κόρινθο ως πάτρα.Άλλο να κάνεις λίγο δέξια όπως είπα κι εγώ κι άλλο να κάνεις τέρμα μέσα στη βοηθητική επειδή πάει ο άλλος με 200 κ δε μπορεί να υπολογίσει που χωράει B)

Πάτρα-Κόρινθο και στην καρμανιόλα Πάτρα-Πύργο αναγκαστηκά θα πατήσεις και λίγο βοηθητική για να μην βγεί και ο άλλος στο αντίθετο ρεύμα για να κάνει προσπέραση. Εννοείτε πως θα πατήσεις βοηθητική όταν έχεις ορατότητα και είσαι σίγουρος πως δεν τρέχει κάτι μπροστά σου.

Αλλά η βοηθητική δεν είναι λωρίδα για να κινούνται τα αυτοκίνητα, άλλο που εμείς αναγκαζόμαστε να την χρησιμοποιούμε με τους κωλόδρομους που έχουμε.

Αλλά η βοηθητική δεν είναι λωρίδα για να κινούνται τα αυτοκίνητα' date=' άλλο που εμείς αναγκαζόμαστε να την χρησιμοποιούμε με τους κωλόδρομους που έχουμε.[/quote']

qft

Δεν γίνεται αλλιώς.

ναι αλλά ο ΚΟΚ πάντα προστατεύει τους πεζούς :o

Όσους δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους that is. :o

νομίζω ναι...

Κοίτα νομίζω είναι αναλόγως την περίπτωση. Αν εσύ τρέχεις με 80 σε στενά και σου πεταχτεί το παιδί δεν νομίζω πως μπορείς να αθωωθείς. Στο παράδειγμα που αναφέρει ο tolis σαφώς και η ευθύνη είναι του πεζού. Έχω περίπτωση γνωστού γνωστής μου που έπαθε ακριβώς αυτό το πράγμα και τελικώς αθωώθηκε.

Εγώ για παράδειγμα πριν από καιρό κατέβαινα την Αλίμου προς παραλιακή γυρνώντας από Αργυρούπολη. Ευτυχώς δεν έτρεχα, πήγαινα δεξιά, με περίπου 50χαω.

Μετά τα φανάρια της Κυθηρίων, στο ύψος των jumbo, πρόσεξα στα 60μ περίπου μια μαύρη σιλουέτα και σκέφτηκα πως θα'ναι κανένα ποδήλατο ή μηχανάκι χωρίς φώτα. Πριν καλά καλά αρχίσω να ελαττώνω ταχύτητα έμεινα... λαλάκας. Ήταν ένας άνθρωπος, ντυμένος στα μαύρα (μάυρο παντελόνι/μπουφάν/κουκούλα), ο οποίος περπατούσε επάνω στο οδόστρωμα, ακριβώς στη μέση της δεξιάς λωρίδας!

Γνωρίζωντας ήδη πως η αριστερή είχε κίνηση, με τη μια ενστικτωδώς αναβω αλάρμ και πλακώνομαι στα φρένα και στις κόρνες. Κατάφερα να σταματήσω στην κυριολεξία εκατοστά από αυτόν/αυτήν, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα δεν έκανε καμία προσπάθεια να ανέβει στο πεζοδρόμιο. Σαν να μην με είχε πάρει χαμπάρι. Αφού είχα κοκκαλώσει, στην κυριολεξία με το πάσο του/της ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και συνέχισε να περπατάει...

Ταυτόχρονα λίγο πιο πίσω από μένα ένας προσπερνούσε απο δεξιά, με αποτέλεσμα να κοντέψει να πέσει επάνω μου στο φρενάρισμα... και μου ζήτησε (δικαιολογημένα) και τα ρέστα μετά μέχρι να καταλάβει τι έγινε.

Έχοντας ήδη σταματήσει άρχισα να του φωνάζω από το παράθυρο του συνοδηγού, αλλά ούτε καν με κοίταξε. Μιας και δεν μπορούσα να μείνω σταματημένος εκεί, ήμουν ήδη στη μέση του δρόμου και δεν μπορούσα να ανέβω στο πεζοδρόμιο συνέχισα και πάρκαρα λίγα μέτρα πιο κάτω όπου βρήκα χώρο. Ο εν λόγω άνθρωπος είχε εξαφανιστεί, εντούτοις πήρα την αστυνομία, στο κάτω κάτω μπορεί να ήταν κάποιος με σοβαρά προβλήματα ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Δεν είναι λογικό άλλωστε κάποιος με σωας τας φρένας να κάνει κάτι τέτοιο...

Εκεί τι σκατά του λες;

Πόσες φορές άλλωστε σου έχει τύχει να πλακωθείς στα φρένα επειδή κάποιος διασχίζει κάθετα την παραλιακή/συγγρού/κηφησίας ενώ έχει φανάρι στα 30 μέτρα;

Αλήθεια, το jaywalking στην Ελλάδα τιμωρείται; Η μπορεί ο κάθε καραγκιόζης που έχει ψυχολογικά προβλήματα ή βαριέται να περπατήσει δέκα μέτρα να σε κάνει δολοφόνο;

De@th L0rd: Εσυ μιλάς για ευθείες κιόλας. Που να δείς τι γίνεται στην νότια Πελοπόννησο. Εκεί ο κάθε καραγκιόζης περιμένει να πάρεις στροφή a'la λιμανάκια με 60-70 έτσι επειδή απλά μπορεί εκείνος.

Για τυφλές προσπεράσεις πρίν από στροφές ούτε λόγος. Τρείς φορές πήγαν να μας βγάλουν από το δρόμο πρίν το Γύθειο, έτσι απλά επειδή αποφάσισαν να προσπεράσουν πριν από τυφλή στροφή. Και μετά σου ζητάνε και τα ρέστα.

Για τυφλές προσπεράσεις πρίν από στροφές ούτε λόγος. Τρείς φορές πήγαν να μας βγάλουν από το δρόμο πρίν το Γύθειο, έτσι απλά επειδή αποφάσισαν να προσπεράσουν πριν από τυφλή στροφή. Και μετά σου ζητάνε και τα ρέστα.

Καλά στις τυφλές στροφές όταν το κάνουν ένας είναι ο γιατρός.Το τριαξονικό που κουβαλάει 10 τόννους χαλίκι.Το γέλιο το τρελό θα πέσει όταν θα κλαψουρίζουν οι δικοί του μετά ότι ΔΕΝ έφταιγε...

Και στις ευθείες τα ίδια κάνουν. Όπως γύρναγα από Πρέβεζα το καλοκαίρι (στον δρόμο Άκτιο-Βόνιτσα) έπαθα 100 εμφράγματα. Χωράει ένα αμάξι σε καθε ρεύμα κυκλοφορίας, και ενώ σε βλέπουν ότι έρχεσαι, βγαίνουν οι απέναντι πάνω στο ρεύμα σου να προσπεράσουν! (εννοείται ότι αν δεν πλακωθείς στα φρένα έρχεται μια ωραία μετωπική) wtf, I'm invisible??? Κατέληξα να οδηγάω με τα μεσαία φώτα αναμένα για σιγουριά....

Καλά εδώ έχω πετύχει πεζούς να πετάγονται με πράσινο φανάρι (για τα αυτοκίνητα)..

Το ότι περπατάνε μέχρι τα μισά του δρόμου βιαστικά (για να σε ξεγελάσουν και να νομίζεις ότι περνάς) και μετά κόβουν και με το πάσο τους;

να ανοίξουμε ένα thread έλληνες πεζοί;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...