Προς το περιεχόμενο

Svchost virus?

Wolverin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μετα το scan 5,πρην ....Παντως η διαφορα μεταξι τους ηταν στο οτι οι ιοι ειχαν στην στηλη ονομα χρηστη "user" και μνημη πανω απο 10mb,ενω τα πραγματικα svchost SYSTEM kai LOCAL SERVICE Και ποιανουν περιπου 3-4Mb μνημη.Και κατα μια συμπτωση ο ιος ξυπνουσε οταν εμπαινα σε συγκεκριμενο dc++ server(ελληνικο),και μετα το ξεκαθαρισμα ιων το dc++ δεν μπορει να συνδεθει πουθενα.Τρεχα γυρευε,το θεμα ειναι να μην κολησεις,μετα καταρεουν ολα κοματι κοματι μεχρι το αναποφευκτο format

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση πάντως...σίγουρα ήταν svchost.exe; Μήπως ήταν scvhost.exe ή κάποιος άλλος αναγραμματισμός;

Τελοσπάντων δεν είμαι σίγουρος άμα έχει ξαναποσταριστεί αλλά να κάτι χρήσιμο αν έχετε αμφιβολία για το τι τρέχει στο πισι σας

http://www.tasklist.org/

Δημοσ.

deleted: Trojan program Trojan-Proxy.Win32.Horst.av File: K:\setup.exe/UPX

Αυτος ειναι ο ιος._BASSstarlet_ Δυστηχως ,επειδη ξερω και δυο πραγματα,εβλεπα τον ιο μπροστα μου,στο root καθε δισκου ηταν,δεν ηταν καν κρυμενος,και το antivirus οχι.Περαστικα στους συμπασχοντες

Δημοσ.
deleted: Trojan program Trojan-Proxy.Win32.Horst.av File: K:\setup.exe/UPX

Για κάποιο λόγο δε βρίσκω πολλές αναφορές για αυτόν τον ιό στο google... Από περιέργεια το Kaspersky το βρήκε από μόνο του (real time) ή κατά τη διάρκεια ενός scan που εσύ έκανες?

Δημοσ.

Wolverin...το ανέβασες στο Virustotal που σου πρότεινα για να το τσεκάρουν και τα λοιπά antivirus και να έχουμε συνολική εικόνα; Είναι ζήτημα ολίγων λεπτών και πλήρως ακίνδυνο.

Δημοσ.

Δεν θα εχω τον υπολογιστη στην διαθεση μου για μεριεκς μερες,ειμαι εκτος πολης.Δεν προλαβα να το ανεβασω blueviper . FatalError τον ιο τον βρηκα αρχικα εγω...ηταν στο root καθε δισκου-partition.Το kaspersky δεν το εβρισκε ουτε σε full system scan αλλα ουτε σε file scan μονο του,ενοειτε updated.Το βρηκε μετα απο 1,5 βδομαδα(update διαρκως μεχρι τοτε),και απο τοτε παρα τα 4-5 full system scan ο ιος εμφανιζεται παλι αλλα τον βρισκει αμεσως ο ρωσος και τον σβηνει.

Blue viper το αρχειο το ειχα ανεβασει σε πολλα Online Antivirus που βρηκα σε μια σελιδα εδω στο insomnia αλλα κανενα δεν βρει ιο στο αρχειο.αλλα ειλικρινα δεν θυμαμαι συγκεκριμενα για το Virustotal

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...