Dklearhos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Οι πιο πολλοί από μας κάνουν OC σε σχετικά καινούρια μηχανήματα για να δούνε τις αντοχές τους.Εγώ αυτή τη στιγμή χρειάζομαι το OC για να μπορώ να δουλέψω καλύτερα!Πρόκειται για ένα Pentium MMX 200MHZ me mobo SOYO SY-5BT5 και δύο μνήμες SDRAM 64MB στα 100MHZ.Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει και δουλεύω την CPU στα 250ΜΗΖ και μπορώ να πώ ότι είναι επιτυχής καθώς το PC δουλεύει για 4μήνες 24 ώρες τη μέρα χωρίς πρόβλημα.Η δυσκολία με το OC είναι ότι δεν υπάρχει καμία ρύθμιση στο bios για OC και ρυθμίσεις για μνήμες, FSB κτλ.BIOS update έχω κατεβάσει ένα patched ενώ οι ρυθμίσεις γίνονται πάνω στην πλακέτα με διακόπτες(καλό ε?).Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω από μένα για τέτοιας τεχνολογίας PC είναι ευπρόσδεκτος. ΥΓ.Μη μου πείτε λύσεις του στυλ πάρε έναν μεταχειρισμένο P3 με 50?.Ότι κάνω είναι καθαρά από μεράκι και για να δουλεύω καλύτερα στο μηχάνημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Παρε καλυτερα ενα μεταχειρισμενο p3 με 50 ευρω. Και μετα κανε σε αυτον o/c... :mrgreen: Kαι θα κανεις το μερακι σου,και θα εχεις ενα πιο αξιοπιστο κατεβαστηρι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Strategos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 me jumperakia den kaneis overclock se auta ta motoria? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparoupas Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Αχ, μου θυμισες την εποχη που εκανα OC στον Pentium II @233MHz... Αλλαζοντας μονο FSB τον ειχα φτασει στα 272, και μπορω να πω οτι εβλεπα διαφορα! Πραγματι, τοτε δεν υπηρχε καμια ρυθμιση στο Bios και επρεπε να τα κανεις ολα με jumperακια. Γερασα παιδια μου... Θα σου ελεγα να βαλεις μνημη, αλλα εχεις ηδη αρκετη! Τι λειτουργικο φοραει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ODT Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Σε πάω γιατί έκανες αυτό το ποστ στο extreme pc section:twisted::twisted: Κοίτα, αν το καλοσκεφτείς το μηχανάκι ήδη έχει φτάσει στα τέρματα. 25% αυξηση της ταχύτητας είναι αξιοπρόσεκτη ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα ,άσε που με τους σημερινούς επεξεργαστές δεν γίνεται χωρίς να αλλάξεις ψυκτρες, ανεμιστήρες κλπ,κλπ ενώ με αυτό άλλαξες θέση στα τζαμπεράκια και έπαιξε μια χαρά. Νομίζω πως εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν μητρικές που να μπορούσες να πειράξεις ρεύματα, cas latency κλπ, κλπ....Άρα θα πρέπει να αρκεστείς στην αυξηση της συχνότητας του επεξεργαστή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ODT Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 :oops::oops:διπλοποστιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dklearhos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Το PC φοράει Windows XP για πολλούς λόγους,κυρίως για την συμβατότητα προγραμμάτων.Σίγουρα 25% OC δεν είναι λίγο αλλά ήλπιζα να το φτάσω μέχρι 270-280ΜΗΖ το πολύ μπας και καταφέρω να δω καμιά divx ταινία.Βέβαια έχω και το PC της υπογραφής αλλά ποιος κάθεται να μεταφέρει κάθε φορά από το δίκτυο...Ρυθμίσεις στο bios υπάρχουν μόνο για τα βασικά και μια δυό ρυθμίσεις για latences, όλα τα άλλα jumpers!Πάντως η αύξηση από 200MHZ στα 250ΜΗΖ είναι αρκετά αισθητή.Θα ψάξω στο νετ μπας και βρω κάτι και θα δούμε.Αν και έτσι όπως έχει η κατάσταση δε με χαλάει καθόλου,μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός από 3d-applications που δεν μου πολυχρειάζεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Οι πιο πολλοί από μας κάνουν OC σε σχετικά καινούρια μηχανήματα για να δούνε τις αντοχές τους.Εγώ αυτή τη στιγμή χρειάζομαι το OC για να μπορώ να δουλέψω καλύτερα!Πρόκειται για ένα Pentium MMX 200MHZ me mobo SOYO SY-5BT5 και δύο μνήμες SDRAM 64MB στα 100MHZ.Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει και δουλεύω την CPU στα 250ΜΗΖ και μπορώ να πώ ότι είναι επιτυχής καθώς το PC δουλεύει για 4μήνες 24 ώρες τη μέρα χωρίς πρόβλημα.Η δυσκολία με το OC είναι ότι δεν υπάρχει καμία ρύθμιση στο bios για OC και ρυθμίσεις για μνήμες' date=' FSB κτλ.BIOS update έχω κατεβάσει ένα patched ενώ οι ρυθμίσεις γίνονται πάνω στην πλακέτα με διακόπτες(καλό ε?).Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω από μένα για τέτοιας τεχνολογίας PC είναι ευπρόσδεκτος.ΥΓ.Μη μου πείτε λύσεις του στυλ πάρε έναν μεταχειρισμένο P3 με 50?.Ότι κάνω είναι καθαρά από μεράκι και για να δουλεύω καλύτερα στο μηχάνημα.[/quote'] Αχ φίλε μου τι μου θήμησες... το 5ΒΤ5 ήταν πολύ καλό board για o/c εκείνη την εποχή, θυμάμαι είχα αναβαθμίσει από 5VD2 και ήταν πολύ μεγάλη η διαφορά Θα σου πω τι μπορείς να κάνεις, από το σημείο που δεν σου επιτρέπουν κάτι καλύτερο οι ρυθμίσεις του BIOS και τα jumper... πάρε ένα stock cooler από P4, κατά προτίμηση με χαλκό, και κόλλησέ το στη CPU με thermal epoxy (υπάρχει στην αγορά από διάφορες εταιρείες όπως π.χ. η Zalman). Έτσι εξασφαλίζεις πως ο επεξεργαστής θα δουλεύει για πολύ καιρό ακόμα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έπειτα με κάποιο πρόγραμμα όπως το SoftFSB μπορείς να δοκιμάσεις μέσα από τα Windows να ανέβεις μερικά MHz επιπλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 αλλα θα χρειαστεί να πάει καμια 400Mhz για να δεις απροβλημάτιστα DivX νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spock Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Sorry, αλλά θυμάμαι, επί εποχής AMD K6-2 400 με το ζόρι μου έπαιζε DVD... όχι DivX. Μάλλον θα χρειαστείς πολύ παραπάνω για DivX (από το Pentium στα 250). Στην ίδια μητρική πάντως μπορείς να βάλεις άνετα οποιοδήποτε K6 της AMD και να δεις φως! Υπάρχουν μέχρι Κ6-2 550ΜΗz. Α, και κάτι τελευταίο... ο Pentium 233 δεν είναι αρχαίος. Είναι απλά παλιός. Τι να πουν και κάτι εικοσάχρονα μηχανήματα που έχω εδω γύρω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afantos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Ναι με τίποτα στα 400 DivX.... (χωρίς κωλήματα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Καλα, τι προγραμματα τρεχεις σε αυτο το μηχανημα που απαιτουν ΧP? Θα σου προτεινα να τα αντικαθιστουσες με 2000 για να κερδισεις λιγο σε επιδοσεις χωρις να χασεις σε συμβατοτητα αλλα μεχρι να κανεις φορματ και install θα σου φαει κανενα 24ωρο. Τα ΧP ακομα και σε 400Mhz θεωρω οτι σερνονται. Η σκεψη και μονο οτι καθησες να υποστεις το setup σε εναν p-250 μου φερνει ανατριχιλα, και ακομα περισσοτερο το γεγονος οτι θες να κανεις κατι παραγωγικο με αυτον. Προσωπικη αποψη φυσικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.