Προς το περιεχόμενο

Silent fan

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το πολύ απλό πρόβλημα: Ο υπολογιστής ετοιμάζεται να απογειωθεί και μου έχει πάρει το κεφάλι! Θέλω λοιπόν ένα ήσυχο ανεμιστηράκι (αυτό κάνει όλο το θόρυβο). Απ' ότι είδα ψάχνοντας παίζουν ρόλο και οι διαστάσεις (9*9*7 πρέπει να είναι το δικό μου) καθώς και οι απαιτήσεις αφού όσο πιο ήσυχο τόσο μειώνονται οι στροφές, σωστά; Ε, στο συγκεκριμένο Η/Υ οι απαιτήσεις είναι οι ελάχιστες.

Τι μου προτείνεται;

Δημοσ.

Καλό φίλε μου, αλλά δε μου αρκεί. Κι αυτό γιατί καθώς έκανα restart πρόσεξα τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Η θερμοκρασία είναι 47 βαθμοί και η ταχύτητα 4400!!!! Γιατί δουλεύει τόσο πολύ;!;! Μιλάμε ότι ο υπολογιστής δεν τρέχει καμία εφαρμογή. Αυτό δε φταίει και για το θόρυβο;

Κατέβασα το SpeedFan αλλά δε βρήκα τρόπο να μειώσω την ταχύτητα.

Επιπλέον, ο υπολογιστής δεν έχει κανένα εμπόδιο στις οπές εξαερισμού ενώ και η ψύκτρα του επεξεργαστή είναι πεντακάθαρη από σκόνες και συναφή.

Τι πρέπει να κάνω;

Δημοσ.

haha kai paraponiesai??? :-D :-D emena h thermokrasia mou einai stous 57 :mrgreen: fadasou ti ginetai edo me to anemisthraki pou mono anemisthraki den einai..einai to manisio ths intel blepete..ego file tha sou protina na pareis ena pou exei h thermaltake me pathitikh psiksh..to dokimase enas filos k katebase thermokrasi 2o bathmous j epishs logo pathitikhs psikshs exeis 0 db thoribo :-D ..mpes sto site kai tha ta deis..eksartatai kai ti socket exeis.prosekse to.

Δημοσ.

Όχι, στο BIOS δεν έχει ρυθμίσεις για την ταχύτητα.

Το ανεμιστηράκι είναι 9cm και είμαι σίγουρος ότι αν βρω τρόπο να μειώσω την ταχύτητα περιστροφής του θα μειώσω και το θόρυβο. Αυτό το SpeedFan δεν έχει επιλογή για άμεση μείωση ταχύτητας. Ένα "κόλπο" που έκανα ήταν να θέσω επιθυμητή τιμή θερμοκρασίας στους 55 βαθμούς αλλά δεν είδα ιδιαίτερη βελτίωση.

Η αλλαγή ανεμιστήρα σίγουρα είναι μια λύση αλλά αν πάρω καλό θα μου βγει ακριβά καθώς έχω να αλλάξω όχι έναν αλλά 8 υπολογιστές. Άρα, υπάρχει λύση να ηρεμήσω τους υπάρχοντες;

Κάθε ιδέα-πρόταση, δεκτή!

Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να αντικαταστήσεις του ανεμιστήρες τότε μόνη λύση είναι η μόνωση των κουτιών ή η απομάκρυνσή τους (κάμποσα μέτρα και συνήθως πίσω από τύχους - δηλαδή κετός του χώρου εργασίας). Όμως μην περιμένεις να κερδίσεις σε χρήματα κτλ.

Το ιδανικό είνα να μειώσεις τον θόρυβο από την πηγή του.

Δηλαδή μόνο με αντικατάσταση ανεμιστήρων => μεγαλύτερων σε διαστάσεις και σε cfm και χαμηλότερων σε db.

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις και ένα fan controller με ρυθμιστικά για να ελέγχεις χειροκίνητα τις στροφές που θες να δουλέψει κάθε ανεμιστήρας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...