konandrio Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Εχω ενα σκληρο με 2 partition στο ενα εχω χp και στο αλλο τα vista,εκει που εχω τα vista εχω και πολλα αρχεια που δεν θελω να χασω,υπαρχει λυση;
Undead Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δέν γνωρίζω, φίλε μου! Ο μόνος τρόπος που σκέφτηκα είναι να γράψεις τα αρχεία που θες σε ένα DVD Υ.Γ Δοκίμασε το Norton Partition Magic, ίσως βρείς την λύση στο πρόβλημά σου
konandrio Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δέν γνωρίζω' date=' φίλε μου!Ο μόνος τρόπος που σκέφτηκα είναι να γράψεις τα αρχεία που θες σε ένα DVD Υ.Γ Δοκίμασε το Norton Partition Magic, ίσως βρείς την λύση στο πρόβλημά σου[/quote'] Πρεπει να γραψω γυρω στα 20 dvd.
asmilon Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Aπο τα ΧΡ σου τροποποιησε το boot.ini σου ωστε να εχει μονο τα ΧΡ και μετα σβησε τον φακελο Windows,Program Files και Documents and Settings. Για σιγουρια μετονομασε τα στην αρχη σε κατι αλλο πχ Windows.old και ξεκινα παλι τον υπολογιστη σου. Λογικα θα μπει κατευθειαν στα ΧΡ οποτε μετα αφοβα τα σβηνεις και ειναι σα να εχεις κανει uninstall ;-)
Hal9000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Aπο τα ΧΡ σου τροποποιησε το boot.ini σου ωστε να εχει μονο τα ΧΡ και μετα σβησε τον φακελο Windows' date='Program Files και Documents and Settings. Για σιγουρια μετονομασε τα στην αρχη σε κατι αλλο πχ Windows.old και ξεκινα παλι τον υπολογιστη σου. Λογικα θα μπει κατευθειαν στα ΧΡ οποτε μετα αφοβα τα σβηνεις και ειναι σα να εχεις κανει uninstall ;-)[/quote'] Αυτό δε θα πετύχει γιατί τα vista από μια συγκεκριμένη build και μετά (νομίζω την 5230) χρησιμοποιούν δικό τους boot loader. Δοκίμασε αυτές τις οδηγίες εδώ 1. Backup, backup, backup 2. Reboot and Boot to your XP CD-ROM 3. Start the Recovery Console 4. Run Fixboot 5. Run fixmbr to reset the master boot record 6. Exit the Recovery Console 7. Reboot 8. To remove the extra entry, edit the boot.ini file to remove the "Microsoft Windows Longhorn" entry. 9. Format Your Vista Partition http://www.tech-recipes.com/microsoft_vista_tips1040.html
asmilon Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Σωστος Hal9000 ;-), δε εχω δουλεψει τοσο τα Vista και δε εχω προσεξει τον boot loader τους... Απλα στο βημα 9 φιλε konandrio, αντι για φορματ, για να ελευθερωσεις τον χωρο σου σβησε τους φακελους των Vista που σου ειπα πιο πανω και θα εισαι οκ ;-)
Bougas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Offtopik. Πρεπει να γραψω γυρω στα 20 dvd. καποτε,δεν πρεπει να γινει και αυτο?ευκαιρια,να το κανεις τωρα.πριν παθει κατι ο σκληρος σου....χτυπα ξυλο!
javaneze Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Εχω ηδη σε διαφορετικα partitions, XPpro+SP3 και Vista. 32 bit και τα δυο. Επειδη θελω να δοκιμασω τα Vista 64bit, προτεινετε να τα εγκαταστησω επανω στα Vista32bit απευθειας ή να ακολουθησω πρωτα τις παραπανω οδηγιες απεγκαθιστώντας πρωτα τα 32 και περνωντας επειτα τα 64; Αν τα περασω απευθειας υπαρχει περιπτωση ο νεος boot-loader να εχει και την παλια εγγραφη των 32bit και την νεα των 64bit παρολο που η 32 δεν θα υπαρχει πια; Το εχει δοκιμασει κανεις; Τελος, γνωριζει καποιος αν κατι παει στραβα και δεν μπορω να bootαρω σε κανενα partition μετα το πειραμα, τα XP κανουν re-install με την μορφη που καναμε τα win98-winME ή αναγκαστικα γινεται clean install οποτε χανονται και τα παντα στο C:\ ; Sorry για τον εκταφιασμο, αλλα αφου υπηρχχε το τοπικ γιατι να ανοιξω αλλο... Ευχαριστω!
random Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 ..Επειδη θελω να δοκιμασω τα Vista 64bit.. αν εχεις στο C τα xp (δηλ. το 1ο partition του δισκου), και σε άλλο τα βιστα πχ D, (ασχετα αν τα ίδια νομιζουν οτι βρισκονται στον c ..), δεν υπαρχει καμια δυσκολία. μπουταρεις με το βιστα64 dvd, επιλεγεις να εγκατασταθουν στο 2ο παρτισιον, οπου εχεις τα vista32, το κανεις φορματ (προσοχη μην μπερδεψεις τα διαμερισματα), προχωράει η εγκατάσταση... (εννοείται οτι αυτα τα κανεις εφ όσον δεν σ ενδιαφέρουν πια τα βιστα 32, και εχεις μεταφέρει τα προσωπικά σου αρχεία έξω απο αυτο το διαμέρισμα. Αν όχι, φτιαχνεις 3ο παρτισιον και βαζεις εκει τα βιστα64). αν στο τέλος βρεθεις με ενα μενου 2 ή 3 επιλογών, πχ. XP, vista, ή XP, vista (τα παλια) , vista (τα νεα) δεν εχει πολυ σημασια. επιλέγοντας οποιοδηποτε "vista", θα μπεις στα καινουρια τα 64 αφου και τα δύο "δείχνουν" το 2ο διαμερισμα του δίσκου. μετα, με το EasyBCD http://neosmart.net/dl.php?id=1 μπορεις να σβησεις περιττές εγγραφές, ή να τις μετονομασεις για να ξεχωρίζουν. ----------------------------------------------------------------------------------------- αν εχεις στο 1ο partition τα βιστα32 και αλλου τα xp, ειναι λιγο πρόβλημα, γιατι κανοντας φορματ το c, και εγκαθιστοντας εκει τα β64, πιθανόν να χαθει το προηγούμενο boot menu (και η επιλογη για εισοδο στα xp), και θα μπαινει κατευθειαν στα v64. αλλα νομιζω οτι μπορεις να την προσθεσεις την εγγραφή για τα xp, πάλι με το EasyBCD. ----------------------------------------------------------------------------------------- Παντως πριν αρχισουν αυτα, εκτος απο το vista dvd που εχεις, καλό ειναι να εχεις ενα Win XP cd slipstreamed με SP3, ωστε αν χρειαστεί και με βιστα δεν βγαζεις άκρη, να κανεις repair του boot sector με το recovery console των xp. αν δεν μπορεις να μπουταρεις σε κανένα λειτουργικό, πρωτα θα κανεις αποπειρα επισκευής του boot sector με το vista dvd, και μετά -αν δεν πιάσει- με το xp. με γραμμή εντολών, όχι repair re-install ("εγκατασταση απο πάνω" και τέτοια...) Για το repair re-install νομιζω πρεπει να εχεις ιδια εκδοση στο σκληρο και στο boot cd. Δηλ, δεν μπορει να εχεις εγκατεστημενα XP SP3 English OEM, και να βαλεις "απο πάνω", ειτε SP2, ειτε ελληνικα, ειτε Retail, κλπ..
javaneze Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μαλιστα ... Στο C ειναι τα XPpro SP3 το οποιο SP3 ειναι κατεβασμενο απο windows update. To CD ειναι XPproSP2. Οποτε ειναι και αχρηστο. Με γραμμη εντολων που λες εννοεις αυτα τα Fixboot & fixmbr που αναφερονται πιο πανω; Ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου.
random Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 ναι τα Fixboot & fixmbr παντως δεν χρειαζεται να φοβασαι τόσο. αν το vista dvd διαβαζεται κανονικα (δεν ειναι χαραγμενο, κτλ), και διαλέξεις το σωστο παρτ για φορματ, και αφου ηδη τα vista32 σου εγκατασταθηκαν κανονικα, οι πιθανοτητες να στραβωσει κατι ειναι λιγες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.